Auto
Nori negri se adună deasupra fabricii de automobile Tesla, Germania
Foto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

VIDEO Cimitirul automobilelor electrice. Reportaj Spiegel despre aglomerări de mașini nevândute, parcate în secret, inclusiv ale Tesla

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Vineri, 3 Mai 2024 Economie | Auto
Mii de automobile electrice sunt parcate in arealul bine pazit al unui aeroport dezafectat din Brandenburg și în alte locuri asemenea. Presei i se refuza intrarea, filmările sunt din elicopter. Secretul ține de faptul ca mega-proiectul statal de e-mobilitate, al ultimelor guverne germane, pare sa dea chix.
O statie rapida Tesla
Foto: Brandon Bell / Getty images / Profimedia

Haos, marca Elon Musk - De ce Tesla este în criză, deși se părea că nimic nu-i poate sta în cale

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 30 Apr 2024 Economie | Auto
Rar au fost atât de multe vești proaste pentru o companie în așa scurt timp, iar surpriza este cu atât mai mare, fiindcă vorbim despre Tesla Motors, care era „pe val”. Dar nu este clar când va ieși o mașină accesibilă la preț, iar presiunea venită de la concurență se simte. De ce este de vină și Elon Musk pentru situația grea? Ce ar putea urma pentru Tesla? Cum s-a ajuns aici?
Masina electrica la incarcat
Foto: Viorel Dudau, Dreamstime.com

Câte puncte de încărcare pentru mașini electrice sunt în România și cum stăm față de alte țări UE

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 29 Apr 2024 Economie | Auto
În UE ar fi nevoie să se deschidă anual de aproape zece ori mai multe puncte de încărcare pentru mașini electrice față de ritmul din prezent, arată un raport al ACEA care spune că sunt extrem de puține stații de încărcare, față de numărul mașinilor electrice care intră în circulație.
Intr-o uzina Honda
Foto: Honda

Honda va înființa o importantă fabrică de vehicule electrice și baterii în Canada

de Ionut Baias HotNews.ro
Marţi, 23 Apr 2024 Economie | Auto
Constructorul auto japonez Honda a decis să își amplaseze următoarea uzină de vehicule electrice, în valoare de mai multe miliarde de dolari, în estul Canadei, a declarat luni pentru AFP o sursă guvernamentală canadiană.
Masinute kei cars
Foto: Ahmad Faizal Yahya, Dreamstime.com

Ce șanse au în Europa cele mai mici mașini din lume

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, 21 Apr 2024 Economie | Auto
„Kei cars” sunt mai mici decât un Matiz, sunt pătrățoase, dar neobișnuit de înalte. Au avut succes în Japonia, ajutate și de subvenții, dar și de un context special. Au fost voci importante din industria auto care au spus că aceste mașinuțe pot pe viitor să se vândă în volume mari și în Europa.
Fabrica Nokian Tyres Oradea
Foto: Nokian Tyres

Cea mai mare investiție din țară în ultimii ani, mutată din Rusia în România, angajează oameni. „Avem multe cereri”

de Vlad Barză HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Apr 2024 Economie | Auto
Finlandezii de la fabrica de anvelope Nokian Tyres de la Oradea, investiție de 650 milioane euro, explică pentru HotNews.ro care e stadiul lucrărilor. Susanna Tusa, director general, susține că interesul pentru locurile de muncă a fost mare.
Tesla
Foto: Dreamstime

​Tesla recheamă în service mașinile electrice Cybertruck pentru risc de tamponare

de CZ HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2024 Economie | Auto
Producătorul american de mașini electrice Tesla recheamă în service toate cele 3.878 de camionete Cybertruck pe care le-a livrat, din cauza unor posibile probleme la pedala de accelerație, care ar putea cauza tamponări, scrie vineri TechCrunch.com.
Masini Chery
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Pașii prin care China își intensifică ofensiva auto în Europa

de Ionut Baias HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2024 Economie | Auto
Constructorul auto chinez Chery și-a oficializat vineri sosirea în Spania, unde va produce în principal mașini electrice până la sfârșitul anului 2024. Aceasta este încă o ilustrare a ambițiilor Beijingului pentru piața europeană, în plin război comercial cu Bruxelles-ul, scrie AFP.
Masina electrica la incarcat
Foto: Shutterstock

Piața mașinilor electrice noi a scăzut cu 11% în martie în statele UE

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 18 Apr 2024 Economie | Auto
​După multe luni de creștere, înmatriculările de mașini full-electrice noi au scăzut cu 11% luna trecută, în timp ce pentru întregul prim trimestru al anului piața este pe plus cu 4%. În România s-au înmatriculat 3.400 de mașini electrice noi în trei luni.
William Clay Ford Jr., presedintele executiv al companiei Ford
Foto: MARIUS BECKER / AFP / Profimedia

Președintele Ford spune că nu încearcă să împingă mașini electrice „pe gâtul nimănui”

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2024 Economie | Auto
William Clay Ford Jr., președintele executiv al Ford, spune că producătorul auto american nu încearcă să împingă mașini electrice pe gâtul nimănui, chiar dacă tranziția către electrificarea gamelor de autoturisme va continua, relatează Reuters.
Dongfeng Voyah Passion
Foto: IMAGO / Imago Stock and People / Profimedia Images

Una dintre marile companii auto chineze vrea să ajungă să producă 100.000 de mașini/an în Italia

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2024 Economie | Auto
​Grupul chinez Dongfeng, care produce 1,7 milioane de mașini pe an, este în discuții cu autoritățile italiene pentru deschiderea unei uzine ce ar putea ajunge să asambleze 100.000 de mașini pe an. Italia vrea să atragă noi producători chinezi, iar aceste căutări au dus la declarații amenințătoare din partea celui mai mare grup auto din țară.
Masini
Foto: Shutterstock

Producția auto în România a crescut față de primul trimestru din 2023 datorită avansului de la uzina Ford Craiova

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2024 Economie | Auto
​În primele trei luni din an au fost produse în România peste 152.000 de vehicule la uzinele de la Mioveni și la Craiova, cu 10.000 mai multe decât în primul sfert al anului trecut. La Dacia a fost o scădere de 3.000 de mașini, iar la Ford, o creștere cu 13.000, arată datele ACAROM.
Centru de service al Tesla din Suedia
Foto: Janerik Henriksson / AFP / Profimedia Images

Electrek: Tesla intenționează să concedieze peste 10% din angajații săi

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2024 Economie | Auto
Tesla își va concedia peste 10% din angajați, scrie luni revista tech Electrek, citând un document intern al companiei conduse de Elon Musk, potrivit Reuters.
Alfa Romeo Milano
Foto: Alfa Romeo

„O mașină cu numele Milano nu poate fi produsă în Polonia!” - O ceartă arată cât de complicate sunt problemele industriei auto din Europa

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2024 Economie | Auto
Numele unei mașini este în centrul unei dispute între oficialii italieni și singurul mare producător auto din Italia. Ministrul industriei este furios că mașina care poartă numele Milano este produsă în Polonia, și nu în Italia. Constructorul Alfa Romeo spune însă că mașina ar fi costat cu 10.000 de euro mai mult dacă ar fi fost asamblată în Italia.
Carlos Tavares
Foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Am putea închide uzine, dacă îi chemați pe chinezi să producă mașini - Avertismentul unui șef influent din industria auto

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 11 Apr 2024 Economie | Auto
Dacă în Italia chinezii vor ajunge să producă mașini, grupul ce deține și marca Fiat ar putea fi forțat să ia „decizii dure” și chiar să închidă uzine, a avertizat Carlos Tavares, șef al Stellantis. El a spus că dacă va exista presiune vor trebui luate „decizii nepopulare”. Tavares este unul dintre cei mai influenți șefi din industria auto, conducând un grup ce are aproape 200 miliarde euro cifră de afaceri pe an.
Alfa Romeo Milano
Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo a lansat Milano, prima sa mașină electrică de serie

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 11 Apr 2024 Economie | Auto
Alfa Romeo a lansat SUV-ul compact Milano care, deși are și variantă hibridă, este și primul model de serie full-electric al mărcii italiene. Compania promite pentru Milano o autonomie de 410 km între încărcări, iar mașina poartă numele orașului unde Alfa Romeo a luat ființă la 1910.
Masini Chery
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

O companie auto chineză este aproape de deschiderea unei fabrici în Spania

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2024 Economie | Auto
Chery Auto, o companie chineză care vinde mașini în câteva țări europene, este aproape de a parafa o înțelegere prin care va putea să construiască mașini la o uzină de la Barcelona, fabrică închisă de Nissan în 2021.
Renault 5
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Inversiune rară - Renault devine mai valoroasă pe bursă decât partenera sa de alianță

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 9 Apr 2024 Economie | Auto
Renault a ajuns să aibă capitalizare de piață mai mare decât „colega” de alianță Nissan, după ce programul de redresare lansat de CEO-ul Luca de Meo a dat rezultate și acțiunile au crescut mult. În cei 25 de ani de când funcționează alianța Renault-Nissan au fost extrem de rare cazurile în care Renault a fost peste grupul nipon la valoare de piață.
Volvo-masina-electrica
Foto: Dreamstime

​Ajutoare de stat de 267 milioane EUR pentru o fabrică de mașini electrice Volvo în Slovacia

de CZ HotNews.ro
Luni, 8 Apr 2024 Economie | Auto
Compania suedeză Volvo, deținută de chinezi, construiește o fabrică de mașini electrice în Slovacia, cu ajutor de stat de 267 de milioane de euro acordat de autoritățile de la Bratislava, iar luni Comisia Europeană a dat undă verde acestui sprijin, ca fiind în acord cu legislația europeană a ajutoarelor de stat.
Volkswagen
Foto: Artur Widak/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Vehiculele electrice ale Volkswagen ”nu pot ţine pasul” cu concurenţa din China, potrivit directorul general al companiei germane

de HotNews.ro
Sâmbătă, 6 Apr 2024 Economie | Auto
Volkswagen vrea să evite stabilirea unor obiective ”utopice” pentru cota sa de piaţă în China, a declarat vineri CEO-ul său pentru ziarul german FAZ, adăugând că orice peste 10% este ”foarte respectabil”, având în vedere concurenţa intensă, transmite Reuters.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by