IT
Hacker
Foto: Maksim Shmeljov, Dreamstime.com

Obiceiurile online ale românilor. Unul din trei nu verifică site-urile de pe care face cumpărături

de Adrian Ilie HotNews.ro
O treime dintre români nu verifică dacă pagina online a magazinului de care fac cumpărăturile este una reală, iar în jur de 40% nu schimbă periodic parolele sau folosesc aceeași parolă pe mai multe conturi, se arată într-un studiu realizat de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, la cererea Poliției Române, privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de către populaţia adultă din România, informează Agerpres.
bani-euro-computer
Foto: Dreamstime

​Finanțare de 4,5 milioane EUR pentru un startup de inteligență artificială lansat de un IT-ist român cu doctorat în Germania

de CZ StartupCafe
Joi, 2 Mai 2024 Economie | IT
Un programator român, care și-a luat doctoratul în Germania, a lansat un startup IT ce dezvoltă tehnologii de inteligență artificială pentru fabrici, iar după doi ani compania obține o finanțare de capital de risc de 4,5 milioane EUR de la investitori berlinezi.
Vinted
Foto: Vinted

„Unicornul” Vinted a trecut pe profit: 17,8 milioane EUR, din haine second-hand

de CZ StartupCafe
Marţi, 30 Apr 2024 Economie | IT
Platforma lituaniană Vinted, lansată în anul 2008, folosită acum și de utilizatorii din România să vândă și să cumpere haine second-hand, a trecut pe profit în anul 2023, potrivit raportului financiar prezentat luni.
Meta și Uniunea Europeană
Foto: © Valerio Rosati | Dreamstime.com

Comisia Europeană deschide o anchetă pentru modul în care Facebook și Instagram au gestionat dezinformările venite din Rusia - presă

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 29 Apr 2024 Economie | IT
Comisia Europeană va deschide o anchetă în care va viza companiile Facebook și Instagram din grupul Meta, tema fiind modul în care au fost gestionate dezinformările provenind din Rusia și din alte țări, scrie Financial Times. Temerea este că Meta nu a făcut suficient pentru a contracara problema.
TikTok a fost interzis în mai multe state
Foto: Shutterstock
​Panorama.ro

Războiul împotriva TikTok, explicat. Cât de probabil e să se interzică și în România aplicația?

de Alexandra Coșlea ​​Panorama.ro
Duminică, 28 Apr 2024 Economie | IT
O lege care va interzice, practic, TikTok pe teritoriul SUA a trecut pe repede-înainte prin Congresul american și a fost rapid promulgată și de președintele Joe Biden, pe 24 aprilie. Va mai dura până va produce efecte și TikTok a anunțat deja că o va contesta în instanță, însă decizia e una istorică: e pentru prima oară când guvernul american interzice cu totul o companie media.
Logo TikTok
Foto: Mikhail Primakov, Dreamstime.com

Grupul chinez care deține TikTok și-a intensificat în ultima perioadă controlul asupra aplicației - presă

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2024 Economie | IT
Grupul ByteDance din Beijing, cel care deține aplicația TikTok, și-a intensificat controlul asupra rețelei sociale care este presată în mai multe părți ale lumii să dovedească faptul că are cât mai puține legături cu China. Financial Times citează angajați ai TikTok din SUA care spun că influența chineză s-a accentuat în ultima perioadă, iar numărul de angajați chinezi a crescut la TikTok.
Compania IBM
Foto: © LCVA | Dreamstime.com

Super-achiziție în IT-ul global: IBM dă 6,4 miliarde dolari pe o firmă lansată în 2012

de (Toti) StartupCafe.ro
Joi, 25 Apr 2024 Economie | IT
IBM cumpără o firmă de software de automatizare a infrastructurilor multi-cloud, lansată în 2012, pentru 6,4 miliarde dolari.
Glovo-Tazz
Foto: Dreamstime

Noi reguli europene pentru lucrul pe platforme digitale gen Glovo, Tazz, Uber sau Bolt

de CZ StartupCafe
Joi, 25 Apr 2024 Economie | IT
Platformele digitale de livrări sau transport precum Glovo, Tazz, Uber sau Bolt, de exemplu, vor trebui să respecte o serie de reguli în raporturile cu lucrătorii care muncesc prin intermediul acestora, în statele membre UE, inclusiv în România, potrivit unui proiect de directivă europeană adoptat de Parlamentul European.
Mega Image
Foto: Dreamstime

​Joburi în IT: Compania-mamă a Mega Image angajează 250 de specialiști în tehnologie, pentru un hub tech, la București

de CZ StartupCafe.ro
Miercuri, 24 Apr 2024 Economie | IT
Compania-mamă a lanțurilor de supermarketuri Mega Image și Profi din România, Ahold Delhaize, anunță, miercuri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, lansarea unui hub de tehnologie în București, pentru care „își propune să atragă peste 250 de specialiști în domeniul tehnologic”.
Bitdefender
Foto: Dreamstime

Bitdefender lansează Voyager Ventures, fond de investiții pentru startup-uri IT

de (Toti) HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2024 Economie | IT
Compania românească Bitdefender lansează Bitdefender Voyager Ventures, un fond de investiții pentru startup-uri de securitate cibernetică, analiză de date, automatizare și inteligență artificială, potrivit unui comunicat de presă.
Tiktok
Foto: Dreamstime

TikTok, investigată în UE: Comisia Europeană, deosebit de îngrijorată pentru copii, legat de efectul de dependență al platformelor

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Apr 2024 Economie | IT
Comisia Europeană a deschis luni o investigație împotriva TikTok, compania chineză de social media fiind suspectată că și-ar fi lansat aplicația TikTok Lite în două state membre UE „fără o evaluare diligentă prealabilă a riscurilor pe care le implică, în special a celor legate de efectul de dependență al platformelor, și fără a lua măsuri eficace de atenuare a riscurilor”, fapt „deosebit de îngrijorător pentru copii”, conform unui comunicat al executivului comunitar remis StartupCafe.ro.
Cladire a Transsion
Foto: RobertWei, Dreamstime.com

Gigantul necunoscut - Cum a ajuns o companie misterioasă să vândă aproape 100 de milioane de smartphone-uri pe an

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Apr 2024 Economie | IT
Samsung, Apple, Xiaomi, OPPO, Huawei, Motorola. Toate sunt mărci faimoase de telefoane și scot o mulțime de modele la vânzare. Însă a patra cea mai mare companie, care va trece de 100 de milioane de telefoane vândute anul acesta în lume, este necunoscută la noi. Cine este Transsion? Cum a ajuns așa de sus? Cu ce se laudă la telefoanele sale?
Inteligenţa artificială (AI), reglementată în Uniunea Europeană
Foto: Budrul Chukrut/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

CEO-ul Google News compară inteligența artificială cu un meci de fotbal: „Suntem abia în primele 5 minute” ale jocului

de Ionut Baias HotNews.ro
Joi, 18 Apr 2024 Economie | IT
Shailesh Prakash, directorul general al Google News, a recunoscut joi că modelele actuale de inteligență artificială „nu sunt în niciun caz perfecte”, dar „fac progrese rapide”, la câteva săptămâni după ce grupul american a suspendat un instrument pentru inexactități istorice, potrivit AFP.
Un hacker si drapelul statului Coreea de Nord - ilustratie
Foto: PX_Media, Dreamstime.com

Povestea hackerilor din Coreea de Nord - Cum au ajuns de temut și cum profită de cele mai noi tehnologii de inteligență artificială

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Apr 2024 Economie | IT
Coreea de Nord este o țară tare ciudată și izolată, dar a devenit celebră și pentru hackeri, deși oamenii de rând nu au acces la internet acolo. Acum peste un deceniu mulți râdeau de ideea că o „mână” de teribiliști de la Phenian ar putea da super-lovituri de hacking despre care să afle o lume întreagă. Infractorii cibernetici din țara condusă de Kim Jong-Un sunt o forță și au profitat și de progresul AI. Cât de departe au ajuns? Cum de au băgat frica în cele mai mari puteri tehnologice ale lumii?î
Startup
Foto: © Jakub Jirsak | Dreamstime.com

Finanțare de jumătate de milion EUR pentru un startup din UK co-fondat de un antreprenor de origine română

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Marţi, 9 Apr 2024 Economie | IT
Un tânăr de origine română a fondat în UK, împreună cu alți doi antreprenori, un startup de tehnologie financiară (fintech) care și-a asigurat acum o finanțare de aproape jumătate de milion de EUR.
Google Vids
Foto: Google via YouTube

Google lansează o nouă aplicație Workspace, de generare de videoclipuri business cu inteligență artificială

de (Toti) HotNews.ro
Marţi, 9 Apr 2024 Economie | IT
Google a prezentat, în cadrul evenimentului dedicat Google Cloud, un nou produs din suita Workspace, numit Vids, de generare de videoclipuri pentru afaceri, cum ar fi pentru pitch-uri sau explicații scurte.
procesor-tsmc
Foto: Dreamstime

​Producătorul taiwanez de cipuri TSMC, ajutoare de 11,6 miliarde dolari de la statul american, pentru o nouă fabrică în SUA

de CZ HotNews.ro
Luni, 8 Apr 2024 Economie | IT
Compania taiwaneză TSMC, unul dintre liderii mondiali în producția de cipuri IT, a încheiat un memorandum preliminar neangajant cu autoritățile americane prin care SUA ar urma să-i acorde un sprijin total de 11,6 miliarde de dolari, sub formă de granturi și împrumuturi, pentru a construi o nouă fabrică de procesoare în SUA.
Nvidia
Foto: Rafael Henrique/SOPA Images/Shut / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce planuri are cea mai în vogă companie din tehnologie

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, 7 Apr 2024 Economie | IT
Nvidia are cunoscută până acum câțiva ani mai ales în cercurile pasionaților de jocuri video, dar explozia tehnologiilor de AI generativ a făcut ca această companie să devină a treia cea mai valoroasă din lume. Ce planuri are pentru a se menține în frunte? Cum pot fi procesoarele sale folosite în scopuri medicale? Ce va urma la capitolul roboți?
computer-chatgpt
Foto: Dreamstime

Povestea marelui IT-ist care și-a pierdut „superputerea” în fața ChatGPT. Antreprenor român: „Cred că aproape toată lumea va putea să facă asta”

de CZ HotNews.ro
Vineri, 5 Apr 2024 Economie | IT
Doi importanți antreprenori IT români, foști manageri în mari companii de tehnologie, au rezumat, în cuvinte puține și o „poveste reală”, modul în care profesia programatorilor se schimbă odată cu avansul ChatGPT și al altor tehnologii de inteligență artificială, în timp ce se impune pe piață un tip de programator care nu a urmat neapărat studii de specialitate.
Echipele Genezio și GapMinder
Foto: Genezio

Finanțare de 2 milioane dolari pentru startup-ul românesc Genezio

de (Toti) HotNews.ro
Vineri, 5 Apr 2024 Economie | IT
Startup-ul românesc Genezio, care dezvoltă instrumente de automatizare a procesului de creare de aplicații pentru dezvoltatori, a anunțat, vineri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că a obținut o rundă pre-seed de 2 milioane dolari.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by