MEDIA & PUBLICITATE
Realitatea Plus
Foto: Captura YouTube

Postul Realitatea Plus, amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru lipsa imparțialității și afirmații defăimătoare la adresa ucrainenilor. Alexandra Păcuraru: „Dacă ei petrec, dansează, se îmbuibă cu alcool, cu prostituție, cu toate, pentru ce să finanțez eu?”

de HotNews.ro
Postul Realitatea Plus a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu 10.000 de lei, pentru afirmaţii defăimătoare, după ce moderatoarea emisiunii „Caravana România Suverană”, Alexandra Păcuraru, a afirmat că România nu ar trebui să ofere asistență Ucrainei pentru că „nu este războiul nostru”, iar „dacă ei petrec, dansează, se îmbuibă cu alcool, cu prostituție, cu toate, pentru ce să finanțez eu?”


Femei care au omorât pentru viața lor
Foto: Ilustrație pentru acest articol făcută de Alexandra-Roma Gavrilă

HotNews.ro se numără printre nominalizații la premiile Superscrieri #13 / Lista completă a materialelor selectate

de Redacția HotNews.ro
Fundația „Friends for Friends” a anunțat astăzi cele 47 de materiale (articole, audio, video, foto și inițiative civice), publicate în 2023, care au fost nominalizate pentru Premiile Superscrieri. Printre acestea se numără și articolul „Femei care au omorât pentru viața lor”, scris de Andra Mureșan, nominalizat la două categorii: „Debut jurnalistic” și „Reportaj”.
Cătălin Scărlătescu
Foto: Captura video

Chef Cătălin Scărlătescu se dezlănţuie și el: „Stimabila Antena 1 nu ne-a dat banii pe sezonul 12 al emisiunii Chefi la Cuțite”

de HotNews.ro
Chef Cătălin Scărlătescu a avut o primă reacție în scandalul cu Antena 1, după ce el și colegii săi Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au decis să nu mai participe la filmările unui nou sezon al emisiunii „Chefi la Cuțite”. Scărlătescu a vorbit despre motivele pentru care el şi colegii săi au decis să dea Antena Group în judecată și a lansat o serie de atacuri la adresa televiziunii.
Logo Apple
Foto: Pichaya Dutour, Dreamstime.com

Comisia Europeană amendează Apple cu 1,8 miliarde euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Comisia Europeană a anunțat că amendează Apple cu 1,8 miliarde euro din cauza „regulilor abuzive” pe care compania le impune furnizorilor de servicii de streaming de muzică. Ancheta a fost deschisă în iunie 2020. Apple spune că va face apel. Este prima amendă impusă de UE celor de la Apple.
Logo TikTok
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

TikTok rămâne fără cântecele unor artiști precum Taylor Swift și Bob Dylan, după ce nu a ajuns la o înțelegere cu Universal Music Group

de Vlad Barza HotNews.ro
​Pe TikTok nu se vor mai auzi fragmente din cântecele unor artiști precum Taylor Swift, Bob Dylan sau Justin Bieber, după ce studiourile Universal Music au decis să retragă melodiile artiștilor pe care îi reprezintă. TikTok și Universal Music Group (UMG) au negociat, dar nu s-a ajuns la un nou acord de licențiere.
Finala Eurovision 2023
Foto: Graham Finney / Cover Images / INSTAR Images / Profimedia

România nu participă la Eurovision 2024. TVR dă vina pe „constrângerile financiare”

de HotNews.ro
România nu va participa la Eurovision 2024 din cauza lipsei banilor. TVR a anunțat că decizia a fost luată de Consiliul de Administrație a televiziunii publice, invocând că bugetul „nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional”.
Fake News cu un convoi militar american ce s-ar fi deplasat din românia spre Ucraina
Foto: MApN

Dezinformarea amenință anul electoral 2024, avertizează UE: Rusia a dezvoltat „o vastă infrastructură”

de Ionut Baias HotNews.ro
Anul 2024, când aproape jumătate din lume va fi afectată de alegeri, este un „an crucial” în lupta împotriva dezinformării, a declarat marți șeful diplomației europene, Josep Borrell, potrivit AFP.
Live pe TikTok
Foto: shutterstock / Kaspars Grinvalds
Panorama.ro

Metoda năucitoare prin care se fac mulți bani pe Tik Tok. Așa arată dedesubturile noii economii online

de HotNews.ro
În primul trimestru al acestui an, aplicația TikTok depășea un milliard de dolari la capitolul cheltuieli ale consumatorilor. Pe locul al doilea, la mare distanță financiară, urma Honor of Kings, un joc video disponibil pe mobil care înregistra doar 570 de milioane de dolari în cheltuieli ale consumatorilor. Abia pe locul trei se clasa celebrul YouTube, cu suma de peste 530 de milioane de dolari.
VICE News
Foto: Timon Schneider | Dreamstime.com

VICE România a anunțat că se va închide după o prezență de peste un deceniu pe piață

de Sebastian Jucan HotNews.ro
VICE România a anunțat vineri că își va închide redacția și sista activitățile după o prezență de 13 ani pe piața românească.
Libertatea
Foto: Vasile Bobirnac / Dreamstime.com

Redactorul șef de la Libertatea a demisionat. Dan Duca: Motivele nu sunt deloc greu de intuit

de HotNews.ro
Redactorul sef al Libertatea, Dan Duca, și-a anunțat demisia din funcție, invocând „lungul șir de evenimente care au avut loc în companie în ultimul an și jumătate”, de la încercările „de intimidare din partea unor persoane din conducerea grupului la adresa unora dintre colegii mei”, la concedierile din grup.
Cătălin Tolontan
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Panorama.ro

Viața și salariile de jurnalist în România și câteva detalii de culise care explică scandalul Libertatea/Ringier

de Panorama.ro
Când a dat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), din cadrul Universității din București, Elena credea că jurnaliștii sunt bine plătiți, iar oportunitățile de a cunoaște oameni sunt peste tot. „Îmi imaginam că o să venim la facultate și că o să ne învețe, o să vorbim ca prezentatorii de la știri pe prompter, că mergem să vedem studiouri de televiziune, să cunoaștem oamenii de pe acolo”, spune ea. „Nu a fost deloc așa”.
Ziarul Libertatea
Foto: LCVA / Dreamstime.com

Redactorul-șef adjunct Iulia Roșu, dată afară alături de Tolontan: Am fost informată că poziția de „coordonator presă” a fost desființată. Nimic despre munca mea

de HotNews.ro
Iulia Roșu, unul dintre redactorii-șefi adjuncți ai ziarului Libertatea, care a fost concediată miercuri alături de directorul editorial Cătălin Tolontan și de celălalt redactor-șef adjunct, Camelia Stan, spune că motivul invocat de către conducerea Ringier a fost că poziția de „coordonator presă” a fost desființată, fără argumente legate de performanțele sale, de criterii sau de evaluare.
Libertatea
Foto: Vasile Bobirnac / Dreamstime.com

Prima reacție a redacției Libertatea după ce Tolontan a fost dat afară: Am fost anunțați azi că se fac restructurări masive / „20% dintre jurnaliști vor fi concediați”

de HotNews.ro
Circa 10-15 jurnaliști de la Libertatea vor fi dați afară, spune redacția publicației, informația venind imediat după ce Ringier i-a concediat pe directorul editorial Cătălin Tolontan și doi redactori-șefi adjuncți.
Cătălin Tolontan
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Tolontan, dat afară de la Libertatea, alături de alte două nume de la vârful redacţiei

de HotNews.ro
Libertatea rămâne fără directorul editorial. Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, a fost anunţat miercuri că îşi încheie colaborarea cu Ringier, scrie Pagina de Media. Decizia vine la o lună după ce Tolontan a fost îndepărtat de la Gazeta Sporturilor.
Google
Foto: Dreamstime

Acord istoric: Google a acceptat să plătească compensații către mass-media din Canada

de Ionut Baias HotNews.ro
Miercuri, 29 Nov 2023 Economie | Media & Publicitate
După mai multe luni de negocieri, guvernul canadian și Google au ajuns la un acord prin care gigantul californian va plăti compensații companiilor media din țară în schimbul distribuirii conținutului acestora, au anunțat miercuri mai multe instituții media canadiene, citate de AFP.
Dreamstime
Foto: Sukarman . | Dreamstime.com

Dreamstime, cea mai mare comunitate de imagini stock din lume, își lansează versiunea în limba română a site-ului

de HotNews.ro
Miercuri, 29 Nov 2023 Economie | Media & Publicitate
Dreamstime, cea mai mare comunitate de imagini stock din lume și unul dintre liderii mondiali din industria de fotografie stock, anunță lansarea versiunii site-ului în limba română începând cu 1 decembrie 2023, anunță compania.
HotNews.ro
Foto: Vasile Bobirnac / Dreamstime.com

HotNews.ro, pe prima poziție în clasamentul celor mai citate site-uri de știri din România

de Sebastian Jucan HotNews.ro
HotNews.ro a fost cel mai citat site de presă online din România în perioada 1 octombrie – 31 octombrie 2023, arată un studiu realizat de mediaTRUST privind mass-media din țara noastră.
Elon Musk, proprietarul X/Twitter
Foto: Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Elon Musk: X va intenta un proces „termonuclear” împotriva grupului liberal de supraveghere Media Matters for America

de HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Nov 2023 Economie | Media & Publicitate
X Corp, cunoscută anterior sub numele de Twitter, va intenta un proces împotriva grupului liberal de supraveghere Media Matters for America şi a celor care au atacat platforma de socializare X, a declarat sâmbătă Elon Musk într-o postare pe platformă, la scurt timp după ce mari companii americane şi-au întrerupt reclamele pe site, transmite Reuters.
CNA
Foto: Inquam Photos / George Calin

Global News, televiziune la care are emisiune și Mugur Mihăescu, a fost sancționată de CNA cu suspendarea emisiei din cauza dezinformărilor: „Bicarbonatul de sodiu vindecă toate formele de cancer”

de HotNews.ro
Miercuri, 15 Nov 2023 Economie | Media & Publicitate
Televiziunea conspiraţionistă Global News, la care au emisiuni Adriana Bahmuţeanu şi Mugur Mihăescu, s-a ales cu o sancţiune de la CNA după ce a avut pe post o serie de dezinformări, legate de sănătate, pandemie sau războiul din Ucraina. Printre afirmațiile care au atras suspendarea emisiei timp de 10 minute au fost că: „Bicarbonatul de sodiu vindecă toate formele de cancer” sau că în „Ucraina sunt construite baze subterane unde sunt duși copiii furați, traficați”.
Inteligență artificială
Foto: © Pop Nukoonrat | Dreamstime.com

Organizația „Reporteri Fără Frontiere” vrea să dezvolte un instrument de inteligență artificială pentru jurnaliști

de HotNews.ro
Miercuri, 15 Nov 2023 Economie | Media & Publicitate
Organizația Reporteri Fără Frontiere și Alianța presei de informare generală - care reunește aproximativ 300 de titluri de informații zilnice din Franța - s-au asociat pentru a crea un instrument de inteligență artificială în folosul jurnaliștilor.



Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by