ADMINISTRATIE LOCALA
Primaria Capitalei a inventariat casele de patrimoniu din zonele Dorobanti, Pitar Mos si Vasile Conta Primaria Capitalei a inventariat casele vechi din zonele Dorobanti, Pitar Mos si Vasile Conta. Potrivit studiului, aflat in dezbatere publica pe site-ul institutiei, 49 de imobile din cele trei zone ar putea primi statutul de monument istoric, fiind foarte valoroase, 115  au valoare medie si proprietarii pot interveni pe ele pentru a le modifica, iar restul nu au nicio valoare, putand fi demolate. In urma acestui inventar, pe fiecare parcela s-a propus un regulament de construire, astfel incat caracterul istoric al zonelor sa fie conservat. Scopul acestui studiu este de a proteja cladirile valoroase, care nu au statutul de monument.Citeste si:Grigore Mora, nr. 15, o alta bijuterie arhitecturala din perioada interbelica, a sfarsit sub lama buldozerului
Tribunalul Cluj a anulat rezultatul licitatiei pentru Sala Polivalenta deoarece oferta castigatoare este nerealista Tribunalul Cluj a anulat decizia prin care a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru proiectarea si construirea Salii Polivalente, din oras, pe motiv ca pretul propus de consortiul castigator este nerealist, costurile reale depasind valoarea ofertata, scrie www.citynews.ro. Potrivit unei expertize depuse la dosar, pretul real ar fi de circa 96 milioane de lei, dublu fata de oferta castigatoare. In ultimii ani, a devenit o obisnuinta ca firmele care au contracte cu administratiile locale sa castige licitatiile cu o oferta avantajoasa, dar nerealista, dupa care aceasta suma sa fie marita prin acte aditionale. Potrivit Legii achizitiilor publice, licitatiile sunt castigate de companiile care au cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere financiar.
Firmele care ridica masinile parcate neregulamentar din Bucuresti au incasat circa 5 milioane de euro in 2011 In anul 2011, firmele care ridica masinile parcate ilegal in Capitala au ridicat din sectoarele 1, 2, 4 si 6 circa 40.000 de autovehicule si au avut incasari de aproximativ 5 milioane de euro. In sectoarele 3 si 5 nu s-au ridicat ridica masini. Rezultatele: firma din sectorul 1 a incasat 1,45 milioane de euro, cea din sectorul 2 - 1,5 milioane de euro, cele din sectorul 4 - 700.000 de euro si cea din sectorul 6 - 1,35 milioane de euro. Din aceste sume, s-au intors bani la bugetul local doar in sectorul 1 - circa 290.000 euro si sectorul 6 - 135.000 euro.
Bucuresti: Politia Rutiera a inchis o pista pentru biciclete deoarece pune in pericol utilizatorii Politia Rutiera a inchis, temporar, pista pentru biciclete de pe bd. Cantemir, intre bd. Gheorghe Sincai si bd. Marasesti. Decizia a fost luata deoarece pista era impracticabila si reprezenta un pericol pentru biciclisti datorita chioscurilor si panourilor publicitare amplasate de-a lungul acesteia precum si a masinilor parcate. De asemenea, bordurile nu erau aduse la nivel. Politia Rutiera va inchide in aceasta saptamana si pista de pe bd. Elisabeta, intre Piata Kogalniceanu si bd. Carol, din aceleasi motive. Pistele vor fi redeschise dupa ce Administratia Strazilor va indeparta obstacolele.​
Strada Felinarului, din centrul vechi al Sibiului, a scapat de la asfaltare. Primaria o va repara folosind piatra cubica Primaria Sibiu nu va mai asfalta strada Felinarului din centrul vechi al orasului ci o va repara folosind piatra cubica. In urma cu cateva zile, angajatii institutiei au inceput sa scoata piatra cubica si aveau in intentie sa asfateze trotuarele pentru a imbunatati "circulatia pietonala". HotNews.ro a relatat acest caz, iar administratia locala a revenit asupra deciziei. "Referitor la strada Felinarului din Sibiu, lucrarile de asfaltare au fost sistate. Strada va ramane cu piatra cubica", a declarat pentru HotNews.ro, Mirela Gligore, purtatoarea de cuvant a primariei.
41 de orase din Romania vor sarbatori, sambata seara, "Ora pamantului" Sambata, in intervalul orar 20.30-21.30, 41 de orase din Romania vor sarbatori "Ora pamantului" stingand lumina in principalele institutii publice. Companiile private si cetatenii sunt indemnati sa se alature evenimentului. Prin stingerea luminii timp de o ora, o data pe an, in ultima sambata a lunii martie, oamenii isi arata preocuparea fata de fenomenul incalzirii globale si al risipei energetice.
Traseul telegondolei din Bucuresti, schimbat de Comisia Monumentelor Istorice. Telegondola ar trebui sa ocoleasca Parcul Herastrau Proiectul telegondolei din Bucuresti a fost prezentat, miercuri, la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice de pe langa Ministerul Culturii in vederea obtinerii avizului de specialitate de la aceasta institutie. Membrii Comisiei au cerut proiectantilor sa schimbe traseul instalatiei pe cablu astfel incat sa ocoleasca Parcul Herastrau, monument istoric. Initial, proiectul promovat de Primaria sector 2 prevedea ca telegondola sa plece de la capatul Soselei Pantelimon, de langa hipermarketul Cora, sa traverseze lacurile Dobroiesti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca si parcul Herastrau si sa ajunga la Casa Presei.
Primaria din Cluj vrea sa cheltuiasca 3,5 milioane de euro pentru 14,5 km de piste pentru biciclete si 50 de statii de inchiriere Primaria Cluj vrea sa cheltuiasca circa 15 milioane lei (3,5 milioane de euro) pentru amenajarea a 14,5 km de piste pentru biciclisti, construirea a 50 de statii de inchiriere si achizitionarea a 540 de biciclete, potrivit site-ului de licitatii publice. Licitatia a fost lansata in luna martie, iar termenul de depunere a ofertelor este 3 aprilie.
Gradina Zoologica din Turda se va redeschide in aceasta toamna Gradina Zoologica din Turda se va redeschide in aceasta toamna, dupa aproape doi ani de lucrari de modernizare. Un coltisor din savana africana, plimbari pe camila, zebre si rinoceri sunt doar cateva dintre surprizele cu care parcul zoo ii asteapta pe vizitatori, relateaza www.citynews.ro. Conducerea parcului doreste si introducerea unei linii speciale de trasuri intre Salina si acest punct de atractie.
Primaria Sibiu asfalteaza portiuni dintr-o strada, din centrul vechi, pe care se afla piatra cubica Primaria Sibiu vrea sa asfalteze o parte din strada Felinarului din centrul istoric al orasului, pavata in prezent cu piatra cubica. Lucrarile au inceput in aceasta saptamana, iar reprezentantii municipalitatii pretind ca fac acest lucru pentru a usura trecerea pietonilor. Societatea civila si vecinii sunt impotriva acestei initiative, mai ales ca piatra cubica de pe aceasta strada a fost pusa de curand.
Legea spatiilor verzi a fost modificata: Pentru fiecare metru patrat de spatiu verde distrus vinovatii risca amenzi de pana la 4.500 de euro Pentru fiecare metru patrat de spatiu verde distrus vinovatii risca amenzi de pana la 4500 de euro, potrivit ultimelor modificari aduse Legii nr. 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor. Legiuitorul prevede aceleasi amenzi pentru primariile care nu demoleaza constructiile ridicate ilegal pe aceste suprafete. Constructiile neautorizate de pe spatiul verde se vor demola pe cheltuiala proprietarilor. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial din 22 martie.
Cum au scapat Oradea si Brasov de maidanezi: eutanasiere, sterilizare, export in Germania si colaborare cu ONG-uri. Plus: creste numarul victimelor cainilor vagabonzi De la inceputul anului 2012, trei persoane au murit din cauza muscaturilor de caine, iar alte doua au fost grav ranite. Desi pe teritoriul Romaniei se afla zeci de mii de caini in libertate, situatia se agraveaza de la o zi la alta, legea care dadea mina libera primariilor la eutanasierea maidanezilor sau castrarea acestora a fost declarata neconstitutionala, primariile nu au adaposturi suficiente pentru a strange maidanezii de pe strada, iar ONG-urile vor castrarea cainilor si reintoarcerea in libertate si protesteaza. Pentru majoritatea administratiilor locale, problema pare fara rezolvare. Exista insa localitati care au gasit solutii. Doua dintre ele sunt Brasov si Oradea. Vezi ce masuri au luat, cat costa si cat de eficiente sunt cele doua metode

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by