EDUCATIE
Efectele minivacantelor cauzate de vreme rea si o posibila solutie: extinderea cu o saptamana a anului scolar Cand autoritatile trimit elevii in scurte vacante, din cauza zapezilor sau a fenomenelor meteo, ce efecte au aceste ruperi de ritm asupra elevilor si procesului educational? "Tot timpul apar argumente extra-educationale, de temperatura, de timp liber, numai nu legate de procesele de invatare", in construirea structurii anului scolar, spune directorul Institutului de Stiinte ale Educatiei. Acesta sustine ca "ar fi o problema vacanta asta, cand nu s-ar mai gasi nicio alta varianta de recuperare" a orelor pierdute, in conditii rezonabile pentru copil. "O extindere cu o saptamana a anului scolar ar putea fi benefica inclusiv pentru asa ceva", afirma Ciprian Fartusnic.
Propunerile AdAstra pentru rezolvarea gravelor probleme semnalate, privind evaluarile facute de UEFISCDI In ultimele saptamani, au aparut multe sesizari privind nereguli si disfunctionalitati grave in derularea competițiilor naționale organizate de către UEFISCDI. Printre acestea se numara: "evaluările denotă o lipsă de familiaritate elementară cu domeniul propunerii de proiect", exista suspiciuni de conflict de interese in cazul evaluatorilor, evaluarea ex-post a proeictelor este deseori "obscura", lipsita de transparenta. ​Asociatia AdAstra, asociatie importanta a cercetatorilor romani, vine cu o serie de propuneri care ar rezolva aceste probleme. Intra in articol pentru a citit comunicatul.
UPDATE Cursuri suspendate integral, luni si marti, in Bucuresti si trei judete, iar in alte cateva judete orele sunt suspendate partial Cursurile sunt suspendate luni si marti in toate unitatile de invatamant din Bucuresti si judetele Dolj, Ilfov si Teleorman, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. De asemenea, in judetul Constanta, cursurile vor fi suspendate integral in ziua de luni, 26 februarie. In municipiul si in judetul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atat luni, 26 februarie, cat si marti, 27 februarie, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu. Totodata, in alte cateva judete, cursurile sunt suspendate partial. La Braila, autoritatile au hotarat sa inchida toate unitatile de invatamant din judet, in zilele de marti si miercuri. Incepand de luni la pranz, ora 13. 00, si in judetul Olt se inchid scolile pana miercuri inclusiv.
Scolile vor fi inchise, luni si marti, si in judetul Ilfov / Ministerul Educatiei: Cursurile vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant Scolile vor fi inchise din cauza viscolului, luni si marti, si in judetul Ilfov, a anuntat duminica seara Ministerul Educatiei. Institutia precizeaza ca in judetele in care vor fi inchise scolile, respectiv Ilfov, Dolj, Constanta si Giurgiu, precum si in Capitala, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant, cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv ISMB, transmite News.ro.
Universitatea din Bucuresti si Universitatea Politehnica anunta ca nu isi vor suspenda luni cursurile Universitatea din Bucuresti si Universitatea Politehnica anunta ca vor avea program normal luni, cu posibilitatea ca, in functie de evolutia vremii, sa se ia in calcul si posibilitatea suspendarii cursurilor, scrie News.ro.
Scolile din judetul Giurgiu, inchise luni si marti din cauza gerului si a viscolului Si autoritatile din judetul Giurgriu au decis suspendarea cursurilor in toate scolile si gradinitele din judet, masura fiind luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, in conditiile in care Giurgiu este unul dintre judetele pentru care s-a emis cod portocaliu de viscol si temperaturi foarte scazute, anunta News.ro.
​BAC 2018 Inspectorul scolar general din Bucuresti: Probele pentru evaluarea competentelor in cadrul bacalaureatului - sustinute cel mai probabil miercuri Probele pentru evaluarea competentelor in cadrul bacalaureatului care urmau sa fie sustinute luni vor avea loc cel mai probabil miercuri, cu acordul Ministerului Educatiei, in urma deciziei anuntate de suspendare a cursurilor luni si marti, a declarat duminica inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, Florian Lixandru.
Scolile din judetul Dolj vor fi inchise luni si marti Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj a decis duminica, in urma unei intruniri a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), suspendarea cursurilor in toate scolile din judet in zile de luni si marti, anunta Agerpres.
Scolile din judetul Constanta vor fi inchise luni Toate scolile din judetul Constanta vor fi inchise luni, iar masura ar putea fi prelungita si in zilele urmatoare, avand in vedere avertizarile cod galben si cod portocaliu de ger, vant si ninsori, au anuntat duminica autoritatile judetene.
Autorii ale caror manuale scolare vor fi declarate admise vor fi remunerati de Editura Didactica si Pedagogica cu sume de pana la 45.000 lei Autorii sau grupurile de autori ale caror manuscrise vor fi aprobate si publicate ca manuale scolare vor fi remunerati de Editura Didactica si Pedagogica, odata cu cedarea drepturilor de autor catre editura, cu sume cuprinse intre 25.000 si 45.000 lei brut, in functie de disciplina, informeaza Ministerul Educatiei.
Calendarul inscrierii in clasa pregatitoare in anul scolar 2018-2019. Prima faza a procedurii incepe pe 8 martie Valentin Popa a aprobat, prin ordin de ministru, metodologia si calendarul de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale.
Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere mai multe programe scolare pentru liceele tehnologice si invatamantul profesional Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica mai multe programe scolare pentru liceele tehnologice si invatamantul profesional. Printre documentele puse in consultare se afla si curriculumul pentru calificarea profesionala Asistent medical generalist. Termenul pana la care pot fi trimise observatii este 10 martie 2018.
SONDAJ V-ati trimite copilul la studii in strainatate? Numarul tinerilor romani care au ales sa plece sa invete in alte tari a crescut, anul trecut, cu 20%, potrivit datelor unei companii de consultanta. Aceasta arata ca numarul tinerilor plecati anul trecut a studii in strainatate a depasit 6.000. V-ati trimite copilul la studii in straintatate?Participa la sondajul HotNews.ro
Student in strainatate: numarul tinerilor romani care au plecat la studii afara a crescut cu 20% anul trecut. Marea Britanie, in continuare prima destinatie Peste 6.000 de tineri au ales anul trecut sa studieze in alte tari decat Romania, ceea ce inseamna o crestere anuala cu 20% a celor care pleaca sa invete in strainatate. Datele apartin companiei de consultanta educationala IntegralEdu, care anunta ca organizeaza weekendul acesta World Education Fair la Bucuresti. Potrivit companiei, Marea Britanie se mentine ca destinatia numarul 1 pentru studii si dupa Brexit.Participa in text la sondajul HotNews.ro: V-ati trimite copilul la studii in strainatate?
Sindicalistii din invatamant suspenda protestul de joi, in urma discutiilor cu ministrul Muncii Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant care a pichetat, miercuri, Ministerul Muncii, nemultumit de faptul ca revolutia fiscala a afectat veniturile din educatie, a anuntat ca a decis suspendarea protestului anuntat pentru joi, in urma discutiilor avute cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.
Conducerea ISJ Buzau a contestat rezultatele evaluarii profesionale si sustine ca va ataca in instanta ordinul de revocare din functie   Sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Buzau, Florina Stoian, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca echipa manageriala a institutiei a contestat evaluarea profesionala facuta de Ministerul Educatiei si va ataca in instanta decizia de revocare din functie a sa si a celor doua adjuncte, relateaza Agerpres.
SONDAJ Sunteti de acord cu protestele profesorilor? Sindicalistii din invatamant au anuntat ca picheteaza, miercuri si joi, sediul Ministerului Muncii. Ei cer modificari la legea salarizarii bugetarilor, despre care spun ca a creat discriminari inclusiv in randul angajatilor din invatamant, cat si schimbarea unei OUG care afecteaza veniturile angajatilor din invatamant aflati in concediu medical.Sondaj HotNews.ro: Sunteti de acord cu protestele profesorilor?
Sindicalistii din invatamant picheteaza Ministerul Muncii incepand de astazi Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat, luni, ca a decis declansarea protestelor, astfel ca miercuri si joi sindicalistii picheteaza sediul Ministerului Muncii, ei cerand, intre altele, modificarea OUG 3/2018 privind unele masuri fiscal - bugetare, prin care mii de angajati din invatamant aflati in concediu medical pierd sume importante din venit si renegocierea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor, despre care spun ca a creat discriminari atat in randul anajatilor din sistemul bugetar, cat si in randul angajatilor din invatamant, potrivit news.ro.
Structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep pe 10 septembrie. Vezi care sunt vacantele copiilor Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa.
Cele mai bune licee francofone din Europa Centrala, de Est si Baltica se reunesc la Sibiu, in cadrul Forumului regional LabelFrancEducation Forumul regional LabelFrancEducation, care aduce impreuna reprezentantii a 40 de institutii de invatamant bilingve din 9 tari din regiune, se va desfasura anul acesta in Romania, la Sibiu. Evenimentul este organizat de Ambasada Frantei in Romania si de Institutul Francez din Romania. Printre temele de discutie se afla cooperarea educativa regionala, scopurile concrete ale invatamantului bilingv si provocarile profesionale actuale ale profesorilor de franceza.Vezi in articol care sunt liceele din Romania care au obtinut LabelFrancEducation, marca filierelor bilingve francofone de excelenta
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by