SANATATE
Inca doua persoane au murit din cauza gripei; numarul deceselor a ajuns la 47 Inca doua persoane au murit din cauza gripei, numarul persoanelor decedate din cauza virusului gripal ajungand astfel la 47, potrivit news.ro. Conform Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), vicitmele sunt o femeie si un barbat, ambii nevaccinati, dar neavand nici conditii medicale preexistente.
Ancheta la maternitatea din Buzau, dupa ce un bebelus s-a nascut mort Conducerea Spitalului judetean de Urgenta Buzau s-a autosesizat si a demarat miercuri o ancheta administrativa in cazul unui bebelus nascut mort saptamana trecuta la Maternitatea din Buzau, medicii de la aceasta unitate spitaliceasca sustinand ca ar fi fost "un caz nefericit, rarisim", scrie Agerpres.
SONDAJ Credeti ca va reusi Romania sa construiasca spitalele pana in 2022, asa incat sa nu piarda banii UE? La intalnirea avuta la Bruxelles cu premierul Viorica Dancila, comisarul european Corina Cretu si-a exprimat ingrijorarea fata de stadiul proiectelor privind spitalele regionale, aprobate in 2015. Constructia la cele 3 spitale inregistreaza mari intarzieri, a avertizat ea. Guvernul roman a mentionat subiectul intr-un comunicat, mentionand doar ca la intalnirea Cretu-Dancila a fost acordata "o atentie deosebita" acestor proiecte.Sondaj: Credeti ca va construi Romania spitalele regionale pana in 2022, sa nu piarda banii UE?
Spitalul Judetean din Tulcea nu a decontat anul trecut niciun medicament cumparat de pacienti Spitalul Judetean de Urgenta din Tulcea a primit anul trecut doar doua cereri pentru decontarea medicamentelor cumparate de pacienti, dar niciuna dintre ele nu a fost onorata, a declarat pentru Agerpres managerul unitatii medicale, Tudor Nastasescu.
Numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 45 Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 45, a informat miercuri Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, scrie Agerpres.
Deputatul USR Tudor Pop, mesaj pentru Viorica Dancila: Opriti fraudele masive din sistemul national al asigurarilor de sanatate! Deputatul USR Tudor Pop, membru in Comisia pentru Sanatate si Familie, i-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisa premierului Viorica Dancila, in care ii prezinta o propunere legislativa care, spune el, ar rezolva problema transparentei deconturilor catre asigurati, ar contribui la prevenirea fraudelor si cresterea eficientei sistemului sanitar si ar avea potentialul de a salva mii de vieti.
Raport al Curtii de Conturi: Ministerul Sanatatii, restant la implementarea Sistemului electronic de raportare privind stocurile de medicamente Ministerul Sanatatii este restant la implementarea Sistemului electronic de raportare privind stocurile de medicamente, este una dintre concluziile Raportului public al Curtii de Conturi pe anul 2016, care recomanda implementarea acestuia. In Romania se inregistreaza frecvent discontinuitati in aprovizionarea cu medicamente, cele mai cunoscute crize din ultimii ani fiind criza de citostatice pentru pacientii oncologici, care s-a intins pe mai multi ani, si criza imunoglobulinei, declansata in ultima jumatate de an.
Numarul deceselor din cauza gripei a ajuns la 40, dupa confirmarea unui nou caz, un barbat de 59 de ani din Suceava Un nou deces provocat de gripa a fost anuntat marti seara, fiind vorba despre un barbat de 59 de ani, din judetul Suceava, informeaza News.ro. Numarul deceselor provocate de gripa in aceasta iarna a ajuns la 40.
Prahova: 23 de cazuri de rujeola confirmate saptamana trecuta, cinci dintre bolnavi sunt copii care fusesera vaccinati Un numar de 23 de pacienti, majoritatea copii, au fost diagnosticati cu rujeola in judetul Prahova saptamana trecuta, iar cinci dintre bolnavi fusesera vaccinati anterior impotriva bolii, conform datelor facute publice marti de Directia judeteana de Sanatate Publica.
Romania a avut cele mai multe cazuri de rujeola din Europa, in 2017, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii Europa a inregistrat o crestere puternica a cazurilor de rujeola in 2017, situatie considerata o tragedie de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), iar Romania se afla pe primul loc in topul statelor europene cu cele mai multe cazuri de pojar inregistrate anul trecut, respectiv 5.562, fiind urmata de Italia, cu 5.006 cazuri si Ucraina, cu 4.767, scrie News.ro citand BBC.
Playtech.ro: Legatura dintre antibiotice si alergii te face sa iei mai putine medicamente Antibioticele pot fi cel mai bun prieten in combaterea infectiilor, insa nu mereu trebuie sa apelezi la ele. Dezvoltarea alergiilor poate aparea ca o consecinta a excesului de medicamente pe baza de antibiotice, scrie Playtech.ro.
Trei noi decese provocate de gripa, confirmate de medici; numarul deceselor a ajuns la 35 Medicii au anuntat, luni, ca au confirmat trei noi decese provocate de gripa, fiind vorba despre doua femei si un barbat, care nu s-au vaccinat antigripal. Toti au fost infectati cu virus gripal de tip B. Numarul deceselor provocate de gripa in sezonul 2017 - 2018 a ajuns la 35, potrivit Agerpres.
Deputatul PNL Dumitru Oprea ii cere ministrului Sanatatii sa explice motivele pentru care tratamentul cu imunoglobulina lipseste in continuare Deputatul PNL Dumitru Oprea ii solicita ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, sa explice motivele pentru care se inregistreaza, in continuare, discontinuitati in achizitia tratamentului cu imunoglobulina, pentru pacientii cu imunodeficienta primara. "Criza imunoglobulinelor continua si in 2018. Pana cand?", se intreaba deputatul PNL, citat de Radio Iasi.
Mama unui copil afectat de criza imunoglobulinei: 208 zile in care s-a jucat ping-pong cu vietile pacientilor. Autoritatile si companiile producatoare nu trebuie sa uite ca nu negociaza taxe si preturi, ci negociaza vieti "Autoritatile dau vina pe companii ca au suspendat taxa de clawback si tot nu vor sa aduca (medicamente - n.red.). Companiile dau vina pe autoritati ca nu sunt dispuse la negocieri, ca vand in pierdere in Romania. A cui e vina? Nu stiu si nici nu-mi pasa. Stiu doar ca au trecut 208 zile si nu s-a schimbat nimic. 208 zile in care s-a jucat ping-pong cu vietile pacientilor. Asta e ceea ce nu trebuie sa uite autoritatile romane si companiile producatoare: ca nu negociaza taxe si preturi ci negociaza vieti", este mesajul Otiliei Stanga, mama unei fetite de 12 ani care nu si-a mai primit de 208 zile tratamentul cu imunoglobulina.
Aproape 90 de cazuri noi de rujeola, confirmate intr-o saptamana; 38 de persoane au murit din cauza bolii de la debutul  Numarul persoanelor care s-au imbolnavit de rujeola de la inceputul epidemiei a ajuns la 10.836, iar 38 de pacienti au murit. In ultima saptamana, medicii au mai confirmat prin analize de laborator aproape 90 de cazuri, cele mai multe in Prahova. Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anuntat ca in ultima saptamana au fost confirmate 87 de noi cazuri de rujeola, potrivit news.ro.
A murit fetita bolnava de cancer, pe care parintii au refuzat sa o mai trateze la spital, de teama ca doctorii vor sa ii vanda organele Fetita de noua ani din localitatea Bohotin, comuna Raducaneni, care suferea de cancer renal si ai carei parinti au refuzat sa o mai trateze a murit, anunta Agerpres.
Presedintele CNAS, intrebat cand vor reporni programele nationale de sanatate cu imunoglobulina: Nu cred ca cineva poate sa se angajeze in a inainta o data exacta Presedintele interimar al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Razvan Vulcanescu, a declarat vineri ca "nu cred ca poate cineva sa se angajeze in a inainta o data exacta" in ceea ce priveste repornirea programelor nationale de sanatate cu tratament cu imunoglobulina.
Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 32 Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei de la inceputul anului si pana vineri a ajuns la 32, a anuntat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, relateaza Agerpres.
Ministrul Sanatatii a mers la Spitalul de Arsuri: Deocamdata nu discutam despre o demitere a conducerii. Este un moment zero, vor fi si masuri administrative, dar important e ca spitalul sa functioneze Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a mers, vineri, la Spitalul de Arsuri, unde a discutat cu medicii si conducerea unitatii medicale, ea declarand la final ca este "un moment zero", ca vor fi luate si masuri administrative, dar important e ca spitalul sa functioneze, relateaza News.ro. Pintea a subliniat ca deocamdata nu se discuta despre demiterea conducerii.
Pintea: Sper sa nu mai auzim de bani dati de pacienti personalului medical dupa majorarea salariala de la 1 martie Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat joi seara, la Digi 24, ca dupa majorarile salariale de la 1 martie spera sa nu mai auda de bani dati de pacienti personalului medical, cresterea salariilor fiind un pas "important" spre rezolvarea lucrurilor, potrivit Agerpres.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by