COMPANII
Suedezii îl contrazic pe Elon Musk și afirmă că greva și boicotul împotriva Tesla continuă IF Metall, unul dintre cele mai mari sindicate din Suedia, a declarat miercuri că greva împotriva Tesla continuă în țara nordică, în pofida afirmațiilor făcute de Elon Musk, CEO-ul producătorului de mașini electrice, ce ar putea sugera contrariul relatează Reuters.
Microsoft va investi aproape 3 miliarde de dolari în AI în Japonia Microsoft a anunțat marți că va investi 2,9 miliarde de dolari în următorii doi ani în Japonia, pentru a sprijini progresul țării în domeniul inteligenței artificiale (AI), potrivit AFP.
ANALIZĂ. Incidentele Boeing în SUA, o coincidență nefericită sau o problemă fundamentală? / Trei probleme posibile - AFP În ultimele luni, Statele Unite au fost martorele unei succesiuni de incidente în care au fost implicate aeronave Boeing, inclusiv pierderi de părți ale caroseriei în timpul zborului, probleme la motoare și probleme mecanice. Potrivit experților, acesta este rezultatul unei „alinieri nefavorabile a planetelor”, cauzată de probleme de producție și de întreținere, explică AFP.
Șeful OpenAI, Sam Altman, este miliardar, potrivit Forbes Patronul start-up-ului OpenAI de inteligență artificială (AI) generativă, Sam Altman, este miliardar în dolari, potrivit revistei Forbes, o avere pe care o datorează altor investiții decât OpenAI, la care spune că nu deține nicio participație, potrivit AFP.
Directorul general al Rolex avertizează în privința unui trend „periculos” printre investitorii individuali Directorul general de la Rolex SA, Jean-Frederic Dufour, a avertizat luni că a vedea ceasurile de lux drept o investiţie este ceva periculos, transmite agenția Bloomberg, citată de Agerpres.
"Motorul economic" al UE dă semne de revenire după un 2023 marcat de probleme Producţia industrială a Germaniei a crescut pentru a doua lună consecutiv, sporind speranţele în redresarea celei mai mari economii europene, transmit agențiile Reuters şi Bloomberg, citate de Agerpres.
Cancelarul Olaf Scholz îi va lua cu el în China pe șefii celor mai importante companii germane, în pofida strategiei adoptate de Berlin Directorii unora dintre cele mai importante companii germane îl vor însoți pe cancelarul Olaf Scholz în timpul vizitei pe care acesta o va efectua la Beijing mai târziu în cursul lunii martie, o mutare despre care agenția Reuters notează că ilustrează din nou dependența celei mai mari economii din Europa față de China.
Noul președinte al Camerei de Comerț Franceze în România: Cine este Nicolas Richard Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) are un nou președinte, potrivit unui anunț făcut joi, 4 aprilie.
Microsoft chiar trebuie să își îmbunătățească securitatea sistemelor, afirmă un raport neobișnuit de dur al guvernului american Microsoft trebuie să își revizuiască semnificativ practicile legate de securitatea sistemelor, acuză un raport neobișnuit de dur redactat de guvernul american și care scoate în evidență o „cascadă” de greșeli ale gigantului tech în acest domeniu, relatează Business Insider.
Bob Iger, șeful legendar al Disney, lasă de înțeles că era „woke” a companiei s-a încheiat Bob Iger, legendarul CEO al Disney care a revenit din pensie pentru a redresa corabia companiei, subliniază că aceasta se va concentra doar pe divertisment, fără să încerce să promoveze „orice fel de agendă”, relatează Business Insider.
Bulgaria caută un cumpărător pentru rafinăria Lukoil Prezența Lukoil în Bulgaria este mai mult decât vizibilă: rafinăria de petrol din apropiere de ţărmul Mării Negre domină peisajul, iar un sfert din locuitorii orașului situat în vecinătate fie lucrează acolo, fie au legături cu rafinăria, scrie presa elenă.
Turcii de la Beko au preluat afacerile brandului american Whirlpool din Europa, Orientul Mijlociu și Nordul Africii Colosul industrial turc Arçelik, ce deține brandul internațional de electrocasnice Beko și marca românească de frigidere Arctic, a anunțat, marți, într-un comunicat transmis StartupCafe, că a finalizat două acorduri cu americanii de la Whirlpool, prin care preia o serie de afaceri ale acestora pe piețele din Europa, Orientul Mijlociu și Nordul Africii.
Fostul președinte al producătorului auto JAC este investigat pentru corupție în China An Jin, fostul președinte al producătorului auto Jianghuai Automobile Group (JAC), este investigat de parchetul anticorupție de la Beijing, anunță Reuters, citând un comunicat remis de procurorii chinezi.
10 ani a durat aprobarea din partea autorităților SUA pentru exportul salamului de Sibiu produs la Bacău/ Anul trecut Cris-Tim a fost și el acreditat La 10 ani de când Agricola a înaintat o solicitare pentru acreditarea exporturilor în SUA, validarea acestei solicitări va permite companiei să exporte la americani salamul de Sibiu. Agricola este al doilea producător de salam de Sibiu acceptat de Food Safety and Inspection Service (FSIS) din SUA, după ce anul trecut obținuse și Cris-Tim acordul americanilor.
Salamul de Sibiu, exportat oficial în SUA Salamul de Sibiu IGP (indicație geografică protejată) a ajuns oficial să fie vândut în SUA, fiind primul produs românesc de origine animală exportat pe piața americană, potrivit unui anunț făcut luni.
Munca și banii. Așteptările fiecărei generații de la angajatorul său. Mersul fizic la birou nu mai este atractiv pentru generația Z. Și nici nivelul salariului nu e cel mai important Nu banii sunt tot ceea ce contează atunci când te angajezi, mai ales dacă faci parte din Generația Z, arată un studiu transmis HotNews.ro. Pentru cei din Generația Z, flexibilitatea și avansarea în carieră contează mai mult decât banii și chiar față de siguranța locul de muncă. Asistăm la o schimbare în mentalitatea tinerilor, care pun accentul pe autonomie și dezvoltare personală în cadrul carierei lor, arată autorii studiului
Olanda lansează „Operațiunea Beethoven”: Vrea să convingă cea mai mare companie tech din Europa să nu părăsească țara Guvernul olandez a anunțat joi că va investi 2,5 miliarde de euro în zona Eindhoven ca parte a „Operațiunii Beethoven”: planul său de a convinge ASML, cea mai mare companie din Olanda și cea mai mare companie tehnologică din Europa, să nu își externalizeze producția, relatează Reuters.
Decizie a Guvernului privind programul supermarketurilor. Ciolacu: Nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Nu mai suntem în pandemie Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi decizia legată de propunerea venită de la comercianții mici și mijlocii de a închide supermarketurile în weekend, așa cum e și în alte țări din Europa. „Din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”, a declarat premierul.
La cât se ridică pierderile suferite de companiile străine care au plecat din Rusia? Unii și-au vândut afacerile pentru o rublă Exodul corporațiilor care au părăsit Rusia de la declanșarea invaziei din Ucraina a costat companiile străine peste 107 miliarde de dolari sub formă de deprecieri ale activelor și venituri pierdute, arată o analiză a Reuters bazată pe bilanțurile lor contabile și alte documente financiare.
Producătorul german de armament Rheinmetall a pus piatra de temelie a unei fabrici de 63 de milioane de euro în Ungaria. Ce va produce Compania germană din industria de apărare Rheinmetall a pus piatra de temelie a unei fabrici de 63 de milioane de euro care va produce componente pentru vehicule electrice şi alimentate cu hidrogen la Szeged, scrie Budapest Business Journal.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by