COMPANII
Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB. IMM-urile au primit aproape 60% din bani - Guvern Companiile din România au beneficiat de ajutoare de stat plătite în cursul anului 2023 în valoare totală de circa 29,5 miliarde lei, aproximativ 2% din Produsul Intern Brut anual, procent care se înscrie în trendul european, a anunțat marți Guvernul. Peste 90% din firmele care au beneficiat de aceste ajutoare sunt IMM-uri care au primit aproape 60% din suma totală plătită, respectiv aproximativ 16,50 miliarde lei.
Adriana a pornit în pandemie Iz de Poveste. Cum s-a dezvoltat mica ei afacere cu lumânări parfumate preferate și de influenceri și corporații O antreprenoare a pornit în timpul pandemiei Covid-19 o afacere cu lumânări parfumate care au ajuns să fie preferate acum și de mari companii ca Google și TikTok, dar și de influenceri. StartupCafe.ro a stat de vorbă cu Adriana Popescu, omul din spatele „Iz de Poveste”, despre cum pasiunea pentru parfumuri se poate transforma într-un business.
Google întrerupe funcţia de generare a imaginilor de inteligenţă artificială a Gemini, din cauza imaginilor istorice „inexacte” Google a anunţat joi că întrerupe funcţia de generare a imaginilor de inteligenţă artificială a Gemini după ce a spus că oferă imagini istorice „inexacte”, transmite CNBC, citat de News.ro.
Un startup fintech danez cofondat de un IT-ist din Iași s-a lansat oficial. Finanțare de 5 milioane EUR Un startup danez de tip fintech, cofondat de un român, s-a lansat oficial, după o rundă de finanțare de 5 milioane EUR.
Valoarea actualizată a despăgubirilor solicitate în dosarul Roșia Montană - aproximativ 6,7 miliarde de dolari - guvern Valoarea totală actualizată a despăgubirilor solicitate de companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) în dosarul arbitral internaţional deschis împotriva României, legat de "proiectul minier aurifer de la Roşia Montană", se ridică la aproximativ 6,7 miliarde USD, potrivit unui răspuns transmis de Guvern, în baza datelor furnizate de Ministerul Finanţelor, la solicitarea Agerpres.
După reducerea prețurilor RCA, statul va compensa și creșterea accizei la motorină pentru transportatori. Care sunt motivele - Document După scăderea temporară a prețurilor RCA la camioanele de peste 16 tone, Guvernul vrea să aprobe joi o schemă de ajutor de stat privind compensarea creșterii accizei la motorină pentru transportatorii de mărfuri și persoane, licențiați în România. Motivele țin de faptul că mulți transportatori ar risca falimentul, iar o creștere a prețurilor la transportul rutier ar duce la majorarea prețurilor altor produse și servicii. În plus, Guvernul vrea să evite alimentarea cu carburant a mijloacelor de transport în alte state.
Companiile aeriene testează toleranța pasagerilor la prețurile mari pentru a-și mări profiturile Companiile aeriene din SUA şi Europa vor încerca să îşi majoreze profiturile în acest an prin scumpirea biletelor de avion, pe măsură ce vor încerca să profite la maximum de „boom”-ul călătoriilor post-COVID şi să contracareze costurile ridicate create de lipsa de avioane, scrie agenția Reuters, citată de Agerpres.
UE a deschis o anchetă oficială împotriva TikTok din cauza nerespectării DSA, după amenințări repetate Comisia Europeană a iniţiat, luni, procedurile oficiale pentru a evalua dacă TikTok a încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA) în domenii legate de protecţia minorilor, transparenţa publicităţii, accesul la date pentru cercetători și alte domenii, relatează Agerpres.
Producția industrială a scăzut cu 2% în Uniunea Europeană anul trecut Producţia industrială a scăzut cu 2% în Uniunea Europeană, şi cu 2,4% în zona euro, în 2023 comparativ cu 2022, arată datele publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citat de Agerpres.
Record de investigații deschise de Concurență anul trecut / Amenzi de peste 32,1 milioane de euro, în special pentru înțelegeri între companii Anul trecut au fost declanșate 24 de investigații privind posibile încălcări ale legii concurenței, cele mai multe din ultimii 12 ani, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 160 milioane de lei (32,1 milioane de euro), cele mai multe pentru înțelegeri între companii.
Chirițoiu: Ajutorul de stat către Tarom va fi aprobat în curând de Comisia Europeană. Când ar trebui să devină profitabilă compania Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat marți că se așteaptă ca ajutorul de stat către Tarom să fie aprobat în curând de Comisia Europeană. „Ne așteptăm ca Tarom să intre pe linia de plutire în următorii 2 ani și să fie din nou profitabil în 2026”, a spus Chirițoiu.
Google alocă 25 de milioane de euro pentru educarea europenilor în folosirea inteligenţei artificiale Google a alocat 25 de milioane de euro pentru a ajuta europenii să înveţe să folosească inteligenţa artificială (AI), transmit Reuters și news.ro.
HP susține că a fost înșelată cu 4 miliarde de dolari de „Bill Gates al Marii Britanii” Hewlett-Packard acuză în instanță că a pierdut peste 4 miliarde de dolari în urma achiziționării Autonomy, compania britanică de software cofondată de antreprenorul tech Mike Lynch, poreclit „Bill Gates al Marii Britanii”, relatează Reuters.
Meta ia în considerare moderarea folosirii termenului „sionist” pe rețelele sale Meta (Facebook, Instagram) poartă discuții interne cu privire la moderarea termenului „sionist” pe platformele sale, în contextul în care conflictul din Gaza alimentează discursul de ură, inclusiv antisemitismul, în mediul online, potrivit AFP.
Chatbotul Bard al Google a fost redenumit Gemini; compania a lansat o nouă aplicaţie şi opţiuni de abonamente Google a anunţat joi o schimbare majoră pentru chatbotul şi asistentul său de inteligenţă artificială, al cărui nume va fi schimbat din Bard în Gemini, compania anunţând şi o nouă aplicaţie şi opţiuni de abonamente, transmite CNBC, citat de News.ro.
Australienii salută legea care le-ar permite să își ignore șefii în afara programului de muncă Locuitorii Australiei au salutat joi un nou proiect de lege care le acordă dreptul de a ignora apelurile telefonice și mesaje șefilor lor în afara programului de lucru, însă unii lideri ai mediului de afaceri au acuzat guvernul că își depășește prerogativele, relatează Reuters.
TAROM a reluat zborurile zilnice către SUA din 1 februarie / Cât costă cursele București - New York și București - Miami, cu escală, cu bagaje şi taxe incluse Compania aeriană română a anunțat că a reluat zborurile către Statele Unite ale Americii începând cu 1 februarie 2024, iar preţul biletelor pornesc de la 608 euro pentru o călătorie dus-întors, cu bagaje şi taxe incluse.
Șeful celui mai puternic fond de investiții din lume se declară îngrijorat de reacțiile din SUA împotriva „diversității” Nicolai Tangen, directorul însărcinat cu gestionarea fondului suveran de investiții al Norvegiei, cel mai mare astfel de fond din lume, a declarat miercuri că este îngrijorat de semnele tot mai mari legate de opoziția față de diversitatea la vârful organizațiilor din Statele Unite, relatează Reuters.
Bosch negociază cu sindicatele o nouă rundă de concedieri Furnizorul de componente auto Bosch a avertizat miercuri în privinţa unor posibile reduceri de personal la divizia de mobilitate şi a prelungit cu unul-doi ani obiectivul de a ajunge la o marjă de profit de 7%, după ce a estimat un mediu economic dificil în 2024, transmit Reuters și Agerpres.
Fortech, o companie GlobalLogic, anunță finalizarea procesului de integrare / Fortech operează acum oficial ca GlobalLogic Romania S.R.L. Fortech, una dintre cele mai mari companii de inginerie digitală din România, anunță finalizarea procesului de integrare cu GlobalLogic, o companie a grupului Hitachi și lider în inginerie digitală, devenind oficial GlobalLogic România. Ca urmare a procesului de integrare, Fortech, o companie GlobalLogic, va opera în România ca o filială GlobalLogic, iar integrarea brandului se va finaliza în perioada imediat următoare.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by