COMPANII
Achitare de răsunet pentru președintele Samsung în procesul care a planat asupra companiei aproape un deceniu Lee Jae-yong, președintele Samsung Electronics, a fost achitat luni de o instanță din Seul în procesul în care era acuzat de fraudă contabilă și manipularea pieței bursiere, un caz care a planat asupra conglomeratului sud-coreean din 2015, relatează Reuters.
Grupul românesc TeraPlast cumpără fabricile unor austrieci, din Ungaria. Prețul de achiziție Achiziție importantă pe piața materialeor de construcții: grupul românesc TeraPlast, controlat de antreprenorul clujean Dorel Goia, a anunțat că achiziționează Grupul Wolfgang Freiler de la familia Uhl din Austria, business care cuprinde două fabrici situate în Ungaria Ungaria și o divizie de distribuție pe mai multe piețe din Europa Centrală și de Vest.
Încă una dintre platformele mari de streaming va elimina „password sharing”, după Netflix Încă o platformă majoră de streaming, Disney+, a decis să elimine posibilitatea partajării parolei de către clienții săi, așa-zisa „password sharing”, urmând exemplul Netflix de anul trecut, relatează Mashable.
Gigantul Rheinmetall, furnizor de echipamente militare pentru armata Ucrainei, preia participația majoritară a Automecanica Mediaș Rheinmetall, unul dintre principalii producători mondiali de echipamente militare și furnizor pentru armata Ucrainei, a anunțat miercuri preluarea unui pachet de 72,5% din acțiunile Automecanica Mediaș, tranzacție văzută de compania germană ca fiind una strategiă. Fabrica din Mediaș va avea un rol-cheie în pregătirea operațională a vehiculelor de luptă folosite în Ucraina, spune Rheinmetall.
Elon Musk vrea să se răzbune pe statul în care e înregistrată Tesla după ce a fost lăsat fără pachetul salarial uriaș Tesla va supune la votul acționarilor schimbarea statului în care este înregistrată compania, a anunțat joi Elon Musk, la doar două zile după ce un judecător din Delaware i-a anulat pachetul salarial uriaș negociat cu directorii producătorului auto, relatează Reuters.
FOTO Alexandra a văzut o postare pe Instagram și și-a deschis o afacere handmade O tânără din Buzău a transformat pasiunea ei pentru artă și produse lucrate manual într-o mică afacere. Alexandra Maria Bugheciu sau Alle Mar, cum o cunosc urmăritorii ei de pe rețelele sociale, realizează căni, linguri, broșe și alte accesorii handmade care au ajuns să fie achiziționate de oameni din toată Europa.
Ce se va întâmpla la Tesla după ce salariul de 56 de miliarde de dolari al lui Musk a fost respins? După ce o instanță din Delaware a respins marți pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk, directorul general al Tesla și un consiliu de administrație considerat captiv al acestuia trebuie să găsească o modalitate de a negocia un contract de înlocuire, ceea ce nu va fi ușor, apreciază Reuters.
Magazinul online Elefant.ro își cere insolvența Compania Elefant Online S.A., care deține magazinul Elefant.ro, i-a anunțat astăzi pe investitorii săi de pe Bursa de Valori București că a introdus pe rolul Tribunalului București, Sectia a-VII-a Civila, o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței, potrivit Economica.net.
Magnatul Byron Allen oferă 14,3 miliarde de dolari pentru Paramount Global, cel mai mic dintre marii jucători din televiziune și streaming Magnatul media american Byron Allen a făcut o ofertă de cumpărare a grupului media Paramount Global (CBS, MTV, Paramount Studios), evaluat la 14,3 miliarde de dolari, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Allen Media Group.
Crypto: Fost ministru al Finanțelor din Marea Britanie, consilier global la Coinbase Coinbase l-a angajat pe fostul ministru britanic de Finanțe, George Osborne, în funcția de consilier global, unde va colabora cu politicieni și autorități de reglementare, potrivit CNBC.
Piața imobiliară din România în 2023 / În prima jumătate a anului tranzacțiile au scăzut, iar în a doua parte a anului au crescut Numărul de tranzacții imobiliare a scăzut cu 10% la nivel național în 2023. Brașov a devenit principala piață imobiliară după București după ce a depășit Timiș, în timp ce Cluj a rămas pe locul patru, scrie Patru Pereți
Școala privată „Mark Twain” din Pipera, preluată majoritar de investitori români și străini Noul fond de investiții Morphosis Capital Fund II, împreună cu Vybros Capital Partners, un fond de capital finanțat de o familie belgiană, preia un pachet majoritar de acțiuni în școala privată „Mark Twain” din Pipera, aceasta fiind tranzacția de debut a noului fond lansat de românii de la Morphosis.
Amazon renunță la ideea de a prelua producătorul aspiratoarelor Roomba Amazon anunța în vara lui 2022 că va prelua, pentru 1,4 miliarde dolari, compania iRobot, cunoscută pentru aspiratoarele Roomba. Acum, scrie Bloomberg, Amazon spune că abandonează procedurile, ca răspuns la obiecțiile Uniunii Europene, care spunea că ar putea bloca propusa tranzacție.
O firmă austriacă ia un credit BEI de 40 milioane EUR să instaleze stații de încărcare a mașinilor electrice, inclusiv în România O firmă austriacă a obținut un împrumut de 40 milioane EUR din partea Băncii Europene de Investiții (BEI) pentru instalarea unor stații de încărcare a mașinilor electrice în România, Bulgaria și Lituania.
Fabrica de sârmă Dan Steel Group, una dintre cele mai importante firme metalurgice din România, aflată în faliment, a fost vândută / Noul proprietar vrea să repornească producția Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din Romania, aflată în procedură de faliment, a fost vândută, în cadrul unei licitații publice, pentru suma de 7.5 milioane de euro, către Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din Bacău. Noul proprietar- omul de afaceri Ioan Tesaru- plănuiește să repornească producția și să retransforme fabrica într-unul dintre principalii angajatori în Beclean.
Capitalizarea Tesla este pe cale să scadă joi cu 70 de miliarde de dolari, după un avertisment făcut de Elon Musk privind vânzările Acţiunile Tesla au scăzut joi cu aproape 11%, după ce CEO-ul Elon Musk a avertizat că creşterea vânzărilor va încetini anul acesta, în ciuda reducerilor de preţuri care au afectat deja marjele şi au amplificat îngrijorarea investitorilor în cel mai valoros producător de automobile din lume, transmite News.ro citând Reuters.
Limitarea adaosului comercial la alimentele de bază ar putea continua. Ciolacu: Este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvara următoare Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine cărora vrea să le propună prelungirea mecanismului de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază, schemă care în prezent expiră la 1 februarie.
Elon Musk îi asigură pe investitori că nu vrea să controleze Tesla dacă va „înnebuni” Miliardarul sud-african Elon Musk le-a dat asigurări investitorilor Tesla că nu dorește să controleze deciziile de la producătorul auto în caz că va înnebuni, afirmând în schimb că dorește mai multă putere pentru a preveni „infiltrările” din exterior, relatează Markets Insider.
Efectele inteligenței artificiale: Cea mai mare companie de software din Europa vrea să taie alte mii de locuri de muncă Deși profiturile sunt în creștere la SAP, cea mai mare companie de software din Europa vrea să taie 8.000 de locuri de muncă, după alte 4.000 eliminate anul trecut. Compania germană se concentrează din ce în ce mai mult pe inteligența artificială. Până la sfârșitul anului 2025, SAP va investi aproape un miliard de euro în acest domeniu.
Amazon, amendată în Franța din cauza supravegherii „intruzive” a angajaților săi / Cum funcționează sistemul de monitorizare Compania Amazon a fost condamnată marţi de autoritățile franceze să plătească o amendă de 32 milioane de euro din cauza „sistemului său de supraveghere a activităţii şi a performanţelor angajaţilor excesiv de intruziv”, transmit agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by