COMPANII
Șeful Boeing își dă demisia după seria de incidente care au afectat avioanele produse de compania americană Dave Calhoun, CEO-ul Boeing, a anunțat luni că va renunța la funcție până la sfârșitul acestui an ca parte a unui plan mai larg de restructurare a conducerii sale după seria dramatică de incidente legate de avioane ale sale, relatează Reuters.
Finanțare de 1,65 milioane EUR pentru startup-ul românesc Nordensa, de susținere a jucătorilor de fotbal europeni Startup-ul românesc Nordensa, care vrea să revoluționeze descoperirea de talente din fotbal printr-o platformă bazată pe suporteri, a obținut 1,65 milioane EUR printr-o rundă de finanțare seed, potrivit TechStartups.
HBO introduce reclame pentru clienții din România ai platformei sale de streaming și o redenumește „Max” Compania americană Warner Bros. Discovery care deține televiziunea HBO a anunțat joi că va lansa și în România și pe alte piețe din Europa platforma sa de streaming Max, disponibilă deja în Statele Unite, și că varianta cea mai ieftină de abonament va include reclame pentru clienții din țara noastră.
Guvernul american a dat în judecată Apple pentru practici anticoncurențiale / Politicile legate de iPhone, în centrul acuzațiilor Departamentul de justiție de la Washington și 15 state americane au dat în judecată joi Apple, acuzând compania că a folosit cererea puternică pentru iPhone-urile și celelalte produse ale sale pentru a crește prețurile serviciilor pe care le oferă și elimina de pe piață concurenții mai mici, anunță Reuters.
Aderarea României în Schengen, aerian și maritim, de la 31 martie: Noi obligații pentru firmele care angajează lucrători străini. Ce amenzi riscă Firmele care angajează lucrători străini vor fi obligate să încheie contractul individual de muncă în maxim 15 zile lucrătoare de la intrarea străinului pe teritoriul României, ori, după caz, de la obținerea noului aviz de angajare, în cazul vizei de lungă ședere pentru angajare în muncă, în caz contrar riscând amenzi între 5.000 de lei și 10.000 de lei, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate joi de Guvern.
SUA: Apollo oferă 11 miliarde de dolari pentru studiourile Paramount Firma americană de investiții Apollo a făcut o ofertă de 11 miliarde de dolari pentru a cumpăra studiourile Paramount, a scris miercuri Wall Street Journal, făcând referire la surse neidentificate apropiate de acest subiect, citează AFP.
Ar trebui să fim îngrijorați când ne urcăm într-un avion Boeing după seria de incidente de anul acesta? Numele producătorului american de avioane Boeing a fost sinonim cu siguranța aeronautică timp de decenii, însă un lanț de incidente de la începutul acestui an a ridicat semne de întrebare majore privind această reputație a sa, relatează The Conversation.
Miliardar „self-made” în SUA, vedetă în țara sa natală: Cine este Jensen Huang, CEO-ul neconvențional al Nvidia Jen-Hsun „Jensen” Huang, CEO-ul și unul dintre fondatorii gigantului tech Nvidia, compania care a avut cel mai mult de câștigat de pe urma ascensiunii fulminante a tehnologiei A.I., nu este un antreprenor tipic din Silicon Valley.
Cu BT Pay îți poți deschide cont 100% online. 50% dintre clienții care deschid conturi online la BT au vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani / Care sunt beneficiile BT Pay, aplicația de payment a Băncii Transilvania, este deja utilizată de milioane de utilizatori care au înțeles cât de ușor este să ai totul la îndemână. Iar acum te poate ajuta cu deschiderea unui cont exclusiv online. În doar câteva minute.
Șeful Ryanair se compară cu Kylian Mbappé pentru a justifica bonusul de peste 100 de milioane de euro pe care și l-a negociat Michael O'Leary, CEO-ul Ryanair, oferă exemplul fotbalistului francez Kylian Mbappé pentru a-și justifica bonusul de performanță de peste 100 de milioane de euro pe care și l-a negociat cu consiliul de administrație al companiei aeriene, relatează Business Insider.
Rivalii de la Airbus afirmă că nu se bucură de problemele celor de la Boeing: „Nu sunt un lucru bun pentru întreaga industrie” Constructorul aeronautic european Airbus nu se bucură de problemele tehnice cu care se confruntă rivalul american Boeing, a declarat marţi directorul general de la Airbus, Guillaume Faury, transmit Reuters și Agerpres.
Sam Altman spune că, dacă s-ar putea întoarce în timp, ar alege alt nume pentru OpenAI Sam Altman, CEO-ul OpenAI, afirmă că actualul nume al companiei de cercetări în domeniul inteligenței artificiale (A.I.) ar putea să nu fie cel mai potrivit și că, dacă s-ar putea întoarce în timp, ar alege o altă denumire, relatează Business Insider.
Nvidia vrea roboți umanoizi dotați cu inteligența artificială generativă Nvidia NVDA.O a anunțat luni o platformă hardware și software pentru construirea de roboți asemănători cu oamenii, care include funcții de inteligență artificială generativă, potrivit Reuters.
Uber spune că mașinile sale vor merge „ca melcul” dacă cererile taximetriștilor vor deveni lege: Timpi mai mari de așteptare, costuri ridicate, vehicule puține Uber lansează în aplicație un produs ce va fi disponibil în perioada 18 – 19 martie 2024, pentru a arătă impactul pe care l-ar putea avea noile propuneri pentru legea ridesharingului, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro, luni.
Șeful Nvidia spune că le dorește tinerilor „durere și suferință” Jen-Hsun „Jensen” Huang, CEO-ul Nvidia, compania momentului în sectorul tech și pe bursa americană, afirmă că le dorește tinerilor „doze ample de durere și suferință” care să le modeleze caracterul, relatează CNBC.
Mai mulți parlamentari europeni se opun modelului Meta, de abonament fără reclame pentru Facebook și Instagram 39 de membri ai Parlamentului European au trimis o scrisoare deschisă către Meta prin care cer companiei lui Mark Zuckerberg să renunțe la abonamentul fără reclame pentru Facebook și Instagram.
Restaurantele ​​McDonald's sunt afectate de o pană a sistemelor informatice la nivel global McDonald's a anunțat vineri că un număr mare din restaurantele sale din jurul lumii au fost afectate de o „pană tehnologică” care au oprit sistemele automatizate de preluare a comenzilor, dar că exclude posibilitatea unui atac cibernetic împotriva sa, relatează Reuters.
UE a deschis o investigație oficială împotriva AliExpress Comisia Europeană a iniţiat proceduri oficiale pentru a evalua dacă este posibil ca gigantul chinez AliExpress să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA), se arată într-un comunicat al executivului comunitar citat de Agerpres.
Mondrian București, potențial de creștere pentru piața ospitalității locale ​Un proiect de anvergură anunțat recent are mari perspective să redefinească sectorul hotelier de lux chiar în inima României: renumitul brand internațional Mondrian, adus pe plan local de principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile, One United Properties, promite să ducă peisajul ospitalității din București la un nou nivel de sofisticare și eleganță.
Adidas a raportat o pierdere anuală pentru prima oară după mai bine de 30 de ani Compania germană de încălțăminte și îmbrăcăminte Adidas a raportat miercuri o pierdere anuală pentru prima oară după 30 de ani de profit, CEO-ul Bjorn Gulden încercând să redreseze brandul după o despărțire cu scandal de raperul Kanye West, scrie Reuters.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by