COMPANII
SUA: Ford va plăti 365 de milioane de dolari pentru fraudă vamală / Trucurile folosite de companie Ford a fost acuzat că a conceput o schemă pentru a evita plata unor taxe mai mari pentru vehiculele comerciale Transit Connect importate din Turcia, clasificându-le în documentele de declarație vamală ca fiind vehicule de pasageri, a explicat Departamentul de Justiție într-un comunicat de presă, potrivit AFP.
Fenomenala creștere a acțiunilor Nvidia pare că nu se mai oprește / Este pe cale să ia și fața Apple
Nvidia este pe cale să devanseze Apple pentru a deveni a doua cea mai valoroasă companie din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă, deoarece investitorii nu se satură să cumpere acțiuni ale producătorului de semiconductori ale cărui cipuri lucrează pentru instrumente de inteligenţă artificială, cum ar fi ChatGPT, transmite Reuters.
ANALIZĂ Cum s-a antepronunțat Guvernul României în cazul Roșia Montana si a dublat prețul acțiunilor Gabriel Resources România a câștigat litigiul în dosarul Roșia Montană, dar și Gabriel Resources a avut de câștigat, la acest lucru contribuind din plin Guvernul Ciolacu. În urma declarațiilor pe care mai mulți oficiali ai Guvernului, în frunte cu premierul Marcel Ciolacu, le-au oferit presei, prețul acțiunilor Gabriel Resources s-au dublat pe bursă. HotNews.ro încă de acum o lună a precizat că este total neobișnuit ca niște reprezentanți ai Guvernului să anticipeze - după ce inițial informația a fost dată în presă „pe surse” - că statul va pierde un proces, înainte ca tribunalul să pronunțe sentința, și că va trebui să plătească daune de miliarde de dolari către o companie privată.
Tinder va trebui să explice diferențele de preț în UE Aplicația de dating Tinder a promis să le explice utilizatorilor săi de ce plătesc tarife diferite în Uniunea Europeană pentru același serviciu, a anunțat joi Comisia Europeană, potrivit AFP.
Arabia Saudită transferă 8% din acțiunile gigantului petrolier Aramco către fondul său suveran de investiții / Evaluare la 164 de miliarde de dolari Arabia Saudită a transferat joi o nouă tranșă de acțiuni ale gigantului petrolier saudit Aramco către Fondul public de investiții, aflat în centrul unui vast program de reforme în regat, potrivit AFP.
M6 își va lansa noua sa platformă de streaming M6+ în luna mai / Vești bune pentru iubitorii de MMA Reality show-uri, filme, seriale, podcast-uri, reportaje inovatoare... Miercuri, M6 a dezvăluit contururile M6+, noua sa platformă de programe gratuite care va fi lansată în luna mai, înainte de Euro, potrivit AFP.
Cât câștigă șeful super-agenției care va controla companiile de stat și de ce toți angajații au venit prin detașare și salarii mărite din alte ministere / Țuțuianu cere experți din privat Agenția pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice - AMEPIP, cunoscută și ca super-agenția care va controla companiile statului, a devenit operațională miercuri, având acum 33 de angajați veniți prin detașare din alte ministere și SGG și salarii mărite cu 50% față de sectorul bugetar. Agenția caută acum să angajeze experți din mediul privat, urmând a fi scoase la concurs 20 de posturi.
SUA: Mai mulți parlamentari, democrați și conservatori, vor să propună o lege care să interzică TikTok Miercuri, aproximativ douăzeci de aleși americani din Camera Reprezentanților, atât republicani, cât și democrați, și-au anunțat intenția de a adopta o lege care să interzică TikTok să funcționeze în Statele Unite dacă rețeaua de socializare nu-și taie legăturile cu compania mamă, ByteDance, și, în general, cu China, potrivit AFP.
Turbulențe majore la concernul agro-farmaceutic german Bayer Gigantul agro-farmaceutic german, Bayer AG, trece prin mari turbulențe și nu doar la bursă. E „un spectacol de groază pentru acționari” și un scenariu de temut pentru o serie întreagă de angajați.
Elon Musk versus „părintele” ChatGPT: Cum se apără compania de inteligență artificială OpenAI după ce miliardarul a dat-o în judecată OpenAI, startup-ul care a lansat ChatGPT, a reacționat după ce a fost dat în judecată de Elon Musk. Compania de inteligență artificială pe care Musk a co-fondat-o susține, într-o postare pe site-ul său, că miliardarul nu a avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea și succesul acesteia.
Meta invocă „o problemă tehnică” pentru pana masivă de marți, dar nu oferă explicații concrete / Eșecurile din trecut ale companiei Gigantul rețelelor de socializare Meta a suferit marți o pană masivă pe mai multe dintre platformele sale, afectând Facebook, Instagram și Messenger, dar care „s-a rezlvat la scurt timp” după ce problemele au început să fie raportate de către utilizatori, potrivit AFP.
A picat Facebook: Utilizatorii au reclamat că au fost dați afară din cont și nu s-au putut reloga / Probleme și cu Instagram și WhatsApp Rețeaua de socializare Facebook pare să sufere de o pană masivă marți după-amiaza, utilizatorii raportând probleme atât cu contul de Facebook, cât și cu accesul la Facebook Messenger. Probleme sunt și cu Instagram, WhatsApp și Threads.
Elon Musk a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume în fața marelui său rival Elon Musk nu mai e cel mai bogat miliardar al planetei după ce prețul acțiunilor Tesla s-a depreciat cu aproape 25% anul acesta, miliardarul sud-african fiind devansat acum de marele său rival, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, relatează Business Insider.
Comisia Europeană cere Meta să dea explicații cu privire la abonamentele cu plată Comisia Europeană a cerut vineri Meta să dea explicații cu privire la sistemul său de abonamente fără reclame pe Facebook și Instagram, pe care asociațiile l-au acuzat de încălcarea normelor UE privind datele cu caracter personal, potrivit AFP.
Elon Musk i-a dat în judecată pe Sam Altman și OpenAI, companie pe care a cofondat-o Elon Musk a depus o plângere în instanță împotriva OpenAI, a CEO-ului său Sam Altman, și a altor persoane pe care le acuză de încălcarea contractelor încheiate în 2015, când el s-a numărat printre fondatorii organizației ce avea să creeze ChatGPT, relatează Reuters.
Europa acuză Meta: colectarea datelor pe Facebook și Instagram este „masivă” și „ilegală” Compania Meta ajunge din nou sub acuzație, problema fiind de data aceasta o operațiune „masivă” și „ilegală” de colectare a datelor a sute de milioane de utilizatori, potrivit Il Corriere della Sera, citat de Rador Radio România.
Peste două milioane de euro chirie pe lună. Cum îngroapă un investitor imobiliar austriac magazine din Germania cu veche tradiție și cu vânzari record Lanțul de retail de lux Oberpollinger din München ar urma să fie vândut, deoarece plătește chirie „la pragul absolut de durere”. Iar asta se întâmplă pe un fond de profit din vânzări. Oberpollinger, care aparține KaDeWe Group, a fost prins în vâltoarea falimentară a grupului Signa al austriacului René Benko.
Lanțul de restaurante „La Mama” renunță la muncitorii asiatici și își propune să angajeze români „În restaurantele noastre am decis acum câteva luni să luăm oameni doar din piața românească. Dacă nu dăm șanse forței de muncă din România, va pleca afară și ne vom plânge că pleacă. Pentru noile locații pe care urmează să le deschidem, vom avea nevoie de aproximativ 100 de angajați. Pentru aceasta, colaborăm cu Școlile de meserii și angajăm și persoane cu dizabilități, pentru că trebuie să întoarcem comunității binele pe care îl primim”, a subliniat Cătălin Mahu.
„Vine”: Elon Musk anunță criptic lansarea unui nou serviciu Elon Musk, cel mai bogat om din lume şi proprietarul sau CEO-ul mai multor companii, a dat de înțeles într-un mesaj criptic că ar intenționa să lanseze una nouă, care să ofere servicii de email, relatează News.ro.
Nu vă mai puneți copiii să învețe programare, afirmă șeful Nvidia, compania tech cu cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani Jen-Hsun „Jensen” Huang, șeful companiei care a beneficiat cel mai mult de pe urma revoluției produse de inteligența artificială (A.I.), Nvidia, spune că aceasta a evoluat atât de mult încât părinții nu ar mai trebui să pună presiuni pe copiii lor să învețe programare, relatează The Register.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by