FINANŢE
Angajat, dar fără bani la sfârșit de lună: Tot mai mulți americani devin „ALICEs” Deși rata sărăciei a scăzut în Statele Unite, datele arată că un număr tot mai mare de americani intră în categoria „ALICEs”: au locuri de muncă dar nu își permit costul de trai lunar, relatează Business Insider.
Ce urmează la ANAF: design nou al site-ului și SPV partiționat Pentru digitalizarea ANAF, termenul s-a devansat pentru sfârșitul acestui an - începutul anului viitor, spun surse din Ministerul Finanțelor pentru HotNews.ro.
Un program-pilot ANAF se poate transforma într-un eșec: a găsit un singur cobai ANAF a demarat, în acest an, un program-pilot denumit „monitorizare pe orizontală”. El se adresează marilor companii, iar acestea se bucurau de așa ceva. Dragoș Doroș, Head of Fiscal Doctrine - KPMG România explica anul trecut ce înseamnă acest concept: „Este atunci când va deschideți ușa pentru ANAF, care stă 24 ore din 24, 7 zile din 7 în control permanent. În felul ăsta firmele au zero surprize și penalități și ANAF are 100% certitudine pe ce se plătește”.
Toate țările din lume, grupate după cât de scumpă e viața în fiecare. Unde e România în top Valoarea cheltuielilor zilnice de întreținere variază foarte mult de la un stat la altul și depinde de prețurile chiriilor, al mâncării și al utilităților. Bermuda, Norvegia și Elveția domină topul celor mai scumpe țări când vine vorba despre costul traiului, însă și puterea de cumpărare este ridicată în aceste țări.
Revolta patronilor români după ce roboțelul Casei de Pensii nu pricepe ce-i spui și te face firmă-paravan. „Ne-am trezit cu ANAF la ușă” Mai multe firme din România se confruntă cu o situație nouă de la 1 ianuarie 2024. Nu li se acordă un certificat absolut necesar de la Casa Națională de Pensii Publice, care asigură deplasarea salariaților pe teritoriul altui stat UE. Activitatea Casei Naționale de Pensii Publice a fost digitalizată cu bani europeni, dar aplicația informatică respinge pe bandă rulantă cererile firmelor, ba mai mult, în unele cazuri trimite ANAF pe piste false.
Automatele comerciale vor trebui dotate cu aparate de marcat electronice fiscale / Sancțiuni de la 1 octombrie Dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) este obligatorie și la automatele comerciale, anunță ANAF, într-un comunicat de presă.
Surpriza fiscală neplăcută pe care Finanțele le-o fac firmelor: prevederea legată de TVA care așteaptă să intre în vigoare O prevedere a trecut neobservată la începutul acestui an, fiind introdusă prin Ordonanța Trenuleț (OUG 115/2023, art. LIII, pct. 116) și va intra în vigoare după ce România va obține o derogare de la Consiliul UE, lucru pe care încă îl așteaptă. După ce va sosi, se va aplica repede.
Ghid ANAF 2024 pentru manichiuriste și hairstyliști. Descarcă PDF Și frizerii și manichiuristele care vin la domiciliu pentru a-și oferi serviciile de înfrumusețare au acum la dispoziție un ghid în format PDF publicat, joi, de ANAF, cu taxele și alte obligații fiscale care le revin.
Mă pot asigura la Sănătate dacă nu am venituri? Da, prin Declarația unică 2024 / Cât trebuie să plătesc Sunt persoane care nu lucrează, nu au venituri (cel puțin oficial), din diverse motive, dar doresc să fie asigurate la sănătate pentru a beneficia de serviciile publice. În acest caz, trebuie depusă Declarația unică 2024.
RO e-Transport 2024: Se va extinde lista bunurilor cu risc fiscal ridicat – proiect ANAF ANAF vrea să extindă lista bunurilor cu risc fiscal ridicat monitorizate prin sistemul RO e-Transport și a publicat miercuri, 17 aprilie 2024, un proiect de ordin în acest sens.
Ghid ANAF 2024: Impozitarea chiriilor Românii care obțin venituri din chirii au acum la dispoziție un Ghid în format PDF, publicat de ANAF, pentru a-și declara și plăti impozitele la Fisc.
Fidelis de aprilie se încheie la ora 13:00 / Românii au împrumutat Statul cu 2,5 miliarde lei până acum Fidelis de aprilie 2024 se încheie la ora 13:00, iar datele până dimineață ne arată că românii au împrumutat Statul cu puțin peste 2,5 miliarde lei. Reamintim că în cursul acestor zile s-au plătit dobânzile titlurilor de anul trecut și, cel mai probabil, o parte din bani au fost reinvestiți.
Poate folosi soțul mașina firmei soției, dacă nu are nicio legătură cu societatea? Cornel Grama: Un inspector "mai binevoitor” poate merge pe latura penală Unii antreprenori cumpără mașini pe firmă și le folosesc în scop personal. Să presupunem că sunt două persoane (soț-soție). Soția are o firma (100%), iar pe firmă a luat o mașină. Soțul nu are legatura cu firma, nu e nici angajat la ea. Dacă soțul folosește mașina în scop personal, riscă ceva firma?
Ministrul de finanţe al Germaniei: Frâna datoriilor este frâna inflaţiei O politică fiscală moderat restrictivă necesară pentru conformarea cu „frâna datoriilor” din Germania permite inflaţiei să o ia în direcţia cea bună, a afirmat luni ministrul de finanţe, Christian Lindner.
Bulgaria a înregistrat cea mai mică rată a inflației din ultimii aproape 3 ani Rata anuală a inflaţiei în Bulgaria a încetinit în martie la 3%, de la 3,3% în luna precedentă, ajungând la cel mai redus nivel din iulie 2021, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (NSI) de la Sofia, citat de presa locală și Agerpres.
1.000 de mari contribuabili vor fi transferați la administrațiile financiare județene de la 1 iulie Structura de administrare a contribuabililor în funcție de mărime se modifică de la 1 iulie 2024, conform Ordinului ANAF 665/2024. Consultantul fiscal Adrian Bența a studiat actul normativ.
Taxarea concediilor medicale: Ce arată OUG publicată în Monitorul Oficial și cele două proceduri Guvernul a modificat în final taxarea concediilor medicale prin OUG 34/2024, după ce anul trecut a decis acest lucru prin OUG Trenuleț (115/2023). Consultantul fiscal Adrian Bența a făcut o scurtă analiză a acestui act normativ, ce a apărut săptămâna trecută în Monitorul Oficial.
​Luni începe Tezaur, iar miercuri se încheie Fidelis de aprilie / Ce inflație estimează BNR pentru T1 și T2 2025 Românii interesați să-și plaseze banii în titluri de Stat mai au timp câteva zile pentru Fidelis de aprilie 2024. Miercuri se încheie perioada de subscriere, iar ulterior vor fi listate la Bursa de Valori București (BVB). Pe piață se mai găsesc și emisiuni din anii trecuți, unele la prețuri mai mici decât cele de subscriere.
Dacă vreți o mașină, ce puteți găsi pe baza de date ANAF ANAF vinde mai multe mașini în perioada următoare: aprilie – mai 2024. Dacă sunt scumpe sau ieftine, asta trebuie să decidă fiecare. Evident, nu discutăm despre autovehicule noi, ci la mâna a doua pe care Fiscul le-a confiscat de la diverse firme și persoane fizice. În țară, la Constanța, se vând chiar și acțiuni la unele firme, precum și locomotive aparținând CFR Marfă. La Sulina se va licita pentru diverse ambarcațiuni.
Noi titluri Tezaur începând de luni – 15 aprilie / Ce dobânzi oferă Statul românilor interesați Ministerul Finanțelor continuă programul Tezaur adresat populației cu două noi emisiuni pe 1 și 3 ani la care oferă dobânzi de 6% și 6,85%/an. Față de oferta din martie-aprilie, dobânda a scăzut puțin la 1 an, cu 0,1 puncte procentuale.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by