FINANŢE
Amenzile la e-Factura, de neînțeles de consultanții fiscali, după noile modificări. Sancțiunile se aplică doar în iunie? Ministerul Finanțelor a venit cu modificări în privința termenului în care nu se dau amenzi la e-Factura (OUG 30/2024), dar pare că a generat o nouă problemă de interpretare a legislației, conform unui document transmis de Camera Consultanților Fiscali către instituție.
15 aprilie 2024: Data limită pentru depunerea Declarației 700 la ANAF pentru ieșirea din sistemul microîntreprinderilor Termenul limită pentru depunerea Declarației 700 privind ieșirea din sistemul de impozitare al microîntreprinderilor este luni - 15 aprilie 2024, lucru anunțat recent și de ANAF într-o informare pe site-ul propriu.
Cât au investit românii în Fidelis în primele zile din emisiunea de aprilie 2024 / Subscrierile se încheie miercurea viitoare Românii au cumpărat titluri de Stat Fidelis de aprilie 2024 de puțin peste jumătate de miliard de lei (520,3 milioane), în primele 4 zile de subscriere. Cele mai căutate titluri sunt cele în moneda europeană, în acest moment. Miercurea viitoare se încheie această ediție.
De ce este ANAF ineficientă, deși stă pe un „munte” de date / Viitorul Guvern ne va taxa tot pe cei care plătim deja Avem casele de marcat conectate la ANAF, aplicăm e-Factura, e-Transport, depunem diverse declarații, bilanțuri. Totul este la îndemâna Fiscului. Totuși, eficiența lui nu se vede. Rapoartele Curții de Conturi confirmă: angajații ANAF nu folosesc datele pe care le au. Cine plătește? Tot noi, prin taxe mai mari.
Câți bani pot primi angajații cu ocazia Paștelui ortodox Se apropie Sărbătorile Pascale, iar pe lângă zilele libere legale (3 și 6 mai), angajații pot beneficia și de bani în plus. Firmele pot acorda salariaților 300 lei cu ocazia acestor sărbători, conform Codului fiscal, fiind vorba atât despre cadouri în bani cât și în natură, inclusiv tichete cadou.
ANAF: Solicită bonul fiscal când mergi la salonul de înfrumusețare / Dacă operatorul refuză, ai gratuitate ANAF informează populația să ceară bon fiscal atunci când merge la saloanele de înfrumusețare. „Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit”, spune Fiscul pe pagina sa de Facebook.
ANAF informează frizerii că trebuie să depună Declarația unică 2024 și să-și plătească taxele ANAF derulează un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care prestează activități de înfrumusețare/întreținere corporală, informează instituția pe site-ul propriu.
Cele 7 așteptări ale antreprenorilor RBL în anul electoral 2024 „Ne dorim o țară europeană modernă, cu afaceri prospere”, spun, miercuri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, antreprenorii și managerii membri ai organizației Romanian Business Leaders (RBL), care au realizat o listă cu 7 teme de interes în anul electoral 2024.
ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței se pregătesc să lupte cu speculanții în caz de război, asediu sau alte situații de criză ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței vor semna un protocol de colaborare pentru a lupta împotriva speculanților, un proiect în acest sens fiind pus în dezbatere de Fisc. De fapt, se pune în practică OUG 84/2022.
Daniel Dăianu: În societatea românească există multă ipocrizie, minciună, limbaj dublu / Mulți prin microîntreprinderi de fapt își iau salariile În PNRR și în alte recomandări, în studiul Băncii Mondiale, al Fondului Monetar, se prevede eliminarea portițelor fiscale, susține Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.
Schimb de replici Gabriel Biriș-Marcel Boloș: „Știți că pe Carrefour ați făcut-o companie din sectorul de petrol și gaze?” / „Ce treabă are cu petrolul și gazele?” Guvernul a introdus în 2024, printre altele, și un impozit suplimentar pentru companiile din sectoarele petrol și gaze naturale, dar pare că mai sunt unele anomalii în practică.
Daniel Dăianu compară consolidarea fiscală cu boxul Trebuie să faci consolidarea fiscal-bugetară și orice politică de dezvoltare trebuie să se adreseze societății, susține Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.
Ministerul Finanțelor vrea să încurajeze Diaspora să împrumute România Diaspora românească e foarte mare, iar noi, în modul în care vindem acum titlurile de Stat, nu oferim confort Diasporei pentru a cumpăra titlurile pentru că nu avem încă modalitatea de cumpărare online, a declarat Ștefan Nanu, director general al Trezoreriei Statului în Ministerul Finanțelor.
Daniel Dăianu: Sper să nu ajungem în situația să plătim toți taxa prin inflație / Lovește în nevoiași. Cei care au bani mulți, nu se sinchisesc Prin orice cale s-ar face consolidarea fiscal-bugetară, ea înseamna extracție de venituri, de resurse din buzunarele unora și a altora, susține Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.
Deficitul bugetar preliminar este de 2,07% din PIB în primul trimestru din 2024, anunță Marcel Boloș 2,07% din PIB este deficitul bugetar preliminar, conform declarațiilor ministrului Finanțelor Marcel Boloș. În aceeași perioadă a anului precedent, conform datelor MF, a fost de 1,42%, dar menționăm că cifrele se raportează la un alt PIB nominal, care era estimat.
Curtea de Conturi, despre erorile pe care le face ANAF Sector 1 Curtea de Conturi a constatat că ANAF Sector 1 nu a valorificat informațiile din propria bază de date pentru a identifica pe cei care nu plătesc diverse taxe, inclusiv TVA. Asta în condițiile în care România este pe primul loc în UE la decalajul de TVA: 36,7% în 2021. Practic, este vorba de aproape 9 miliarde de euro pe care ANAF nu-i încasează (8,996 miliarde euro, mai exact).
6 persoane au vândut fiecare peste 50 de mașini la mâna a doua în 2022, nu au plătit taxe și NU au fost verificate de ANAF Sector 1 – Raport al Curții de Conturi Curtea de Conturi a constatat că anumite persoane au vândut în 2022 mai mult de 50 de autoturisme second hand „din patrimoniul personal” și nu s-au declarat plătitori de TVA, deși au depășit plafonul de scutire de 300.000 lei.
Care sunt cele trei beneficii pentru donatorii de sânge Donatorii de sânge vor mai avea un beneficiu: unul de natură fiscală. Mai exact este vorba despre impozitul pe clădiri, noutate recent introdusă în Lege.
Ce bifezi în Declarația unică 2024 dacă estimările de anul trecut sunt diferite de ce ai realizat Persoanele care au realizat venituri în sistem real au completat anul trecut și partea legată de estimări în Declarația unică. Multe constată faptul că au realizat peste plafoanele respective (de CAS și CASS), așa că în aceste cazuri trebuie să bifeze și alte secțiuni în Declarația unică 2024, ce trebuie completată și trimisă la ANAF până pe 27 mai. Același termen este și pentru plata taxelor
EURO 2024 va ajuta berea să treacă în faţa cocktailurilor Marii producători mondiali de bere speră că vremea călduroasă şi o serie de mari evenimente sportive care vor avea loc în vara acestui an îi vor ajuta să îşi revină după an 2023 dificil, relatează Bloomberg.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by