FINANŢE
Cât plătește Marcel Boloș pentru curent electric Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a spus joi că a plătit 199 lei la ultima factură de energie electrică, el considerând că e mai mult decât de obicei.
UPDATE Amenzile la e-Factura se vor da începând cu 1 iunie / Ordonanța a fost adoptată de Guvern / Noi funcționalități ale aplicației Amenzile pentru netrasmiterea facturilor în sistemul RO e-Factura se vor da începând cu 1 iunie, conform unei Ordonanțe adoptată joi de Guvern, conform declarațiilor ministrului Finanțelor Marcel Boloș.
Cu cât vor crește cheltuielile după noile măsuri bugetare: vouchere de vacanță de 1.600 lei, creșterea numărului funcțiilor de conducere și creșteri salariale la companiile de Stat / UPDATE: Ordonanța a fost adoptată Ministerul Finanțelor a calculat un impact bugetar al noilor măsuri ce urmează a fi adoptate joi de Guvern, fiind vorba, printre altele, de vouchere de vacanță de 1.600 lei pentru bugetarii cu un anumit nivel salarial, creșterea numărului funcțiilor de conducere, creșteri salariale la companiile de Stat și altele.
Economia subterană în România: Statul pierde anual aproximativ 80 de miliarde de lei în colectarea taxelor / Ce bani ar veni la buget prin plăți digitale - Studiu România pierde aproximativ 80 de miliarde de lei anual în colectarea taxelor prin economia subterană, caracterizată în special de munca nedeclarată, potrivit unui studiu realizat de Visa și compania de consultanță Kearney. „O creștere de 5% în plățile digitale timp de cinci ani consecutivi ar aduce o creștere a PIB-ului de aproximativ 7 miliarde de lei și o creștere a colectării de taxe cu aproximativ 1,9 miliarde de lei”, susține studiul.
​Antreprenorii vor avea un nou termen pentru ieșirea din sistemul microîntreprinderilor: 15 aprilie 2024 Firmele mici vor avea ca termen pentru depunerea Declarației 700 pentru ieșirea din sistemul de impozitare al microîntreprinderilor data de 15 aprilie 2024, în loc de 31 martie, anunță ANAF într-un comunicat de presă.
e-Factura: Cum vor primi amenzi persoanele fizice și firmele de la 1 iunie – proiect / Ce se va întâmpla de la 1 iulie Netransmiterea facturilor în sistemul RO e-Factura este sancționată, dar începând cu 1 iunie, deoarece Ministerul Finanțelor vrea să prelungească perioada pentru neaplicarea amenzilor până la 31 mai. Momentan discutăm de un proiect ce urmează a fi adoptat în această săptămână.
Majorarea preţurilor la iepuraşii şi ouăle de ciocolată este abia la început, pe fondul creşterii cotaţiilor la cacao În condiţiile apropierii sărbătorilor de Paşte, cotaţiile mai ridicate la cacao majorează preţurile pentru iepuraşii şi ouăle de ciocolată, transmite Bloomberg.
Ministerul Finanțelor: Perioada fără amenzi la e-Factura, extinsă până la 31 mai 2024 - proiect Ministerul Finanțelor propune oficial, printr-un proiect de ordonanță, extinderea până la 31 mai 2024 a perioadei în care nu se vor aplica amenzi firmelor care nu se conformează la sistemul RO e-Factura.
ANAF a început să trimită notificări celor care nu au folosit e-Factura / Au primit și unii dintre cei care s-au conformat cu întârziere ANAF a început să trimită notificări contribuabililor care nu au folosit sistemul RO e-Factura. Pe rețelele de socializare sunt postate astfel de informări. În unele cazuri este vorba despre firme care au încărcat cu întârziere facturile, deci au indexul aferent. Așadar, aceasta ar trebui tratată ca o informare în acele cazuri.
Amenzi de până la 30.000 lei pentru ONG-uri dacă nu depun o nouă declarație ONG-urile care au beneficiat de sponsorizări din impozitul pe venit al persoanelor fizice trebuie să depună o declarație cu sumele de trezorerie de care au beneficiat. Un ordin al Ministerului Finanțelor (370/2024) prevede formatul acelei declarații ce a fost reglementată prin Ordonanța trenuleț (OUG 115/2023). Consultantul fiscal Adrian Bența a studiat acel act normativ.
​Clarificările privind întreprinderile legate nu rezolvă toate neclaritățile, spun consultanții fiscali Camera Consultanților Fiscali (CCF) a analizat proiectul Ministerului Finanțelor care încearcă să clarifice problema întreprinderilor legate, noțiune introdusă de Guvernul Ciolacu anul trecut, dar care se aplică din 2024.
Biserica va primi în 2025 sprijin de la Stat pentru a sărbători Anul Centenar al Patriarhiei Române Anul 2025 a fost declarat drept „Anul Centenar al Patriarhiei Române”, arată o lege promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul oficial.
e-Factura 2024: O nouă campanie de mesaje false trimise în numele ANAF Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis, miercuri, că există o campanie de mesaje false trimise în numele instituției, prin care contribuabililor le sunt solicitate informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru firmele pe care le administrează sau la care lucrează.
Sistemul e-Factura încă nu este finalizat: mai sunt probleme practice și de legislație / Întrebări și răspunsuri din webinarul ANAF / De ce merge greu descărcarea PDF Contribuabilii nu sunt încă lămuriți cu privire la anumite spețe pe care le întâmpină în practică cu sistemul e-Factura. Albert Fruth, reprezentant ANAF, a răspuns mai multor întrebări practice ale acestora în cadrul unui webinar organizat de Fisc. Unele lucruri ar trebui clarificate de Ministerul Finanțelor, iar aplicația mai are nevoie de îmbunătățiri.
Ordin ANAF, ANPC și Vamă: Amenzi de zeci de mii de lei și suspendarea activității pentru persoanele fizice și firmele care vând produse fără documente de proveniență Angajații ANAF, Vămii și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pot da amenzi persoanelor fizice cât și firmelor dacă acestea comercializează produse fără documente de proveniență. Sancțiunile au fost introduse prin Legea guvernului Ciolacu care a adăugat noi taxe și le-a crescut pe cele existente (L296/2023), noutatea fiind acum legată de un nou ordin care stabilește criteriile în funcție de care se va da o sancțiune complementară de suspendare a activității.
Majoritatea americanilor spun că nu au 1.000 de dolari să acopere o cheltuială de urgență Majoritatea americanilor afirmă că nu își pot permite să acopere cheltuieli de urgență de 1.000 de dolari din economiile lor după turbulențele economice din ultimii ani, relatează CNBC.
Consultanți fiscali: Legea Ciucă-Ciolacu, care-i scapă pe evazioniști, are și probleme de logică, contradicții și carențe grave ce lovesc contribuabilii buni Președintele Klaus Iohannis este singurul care poate să întoarcă Legea Ciolacu-Ciucă care-i scapă de pușcărie pe evazioniști. Problema este că unele prevederi nu au logică, există multe contradicții, iar la o simplă eroare de completare a declarațiilor fiscale antreprenorii vor fi considerați evazioniști. Asta reiese dintr-o scrisoare transmisă de Camera Consultanților Fiscali către președinte în care îi cere să trimită legea la reexaminare.
Din 2025, ANAF va avea structuri județene Antifraudă / 1 mai 2024: Direcția marilor contribuabili este absorbită de Fisc / OUG, în Monitorul Oficial ANAF va trece printr-o reorganizare în următoarea perioadă. Pe lângă faptul că va mai avea un vicepreședinte care va coordona activitatea de digitalizare, mai sunt și alte noutăți ce țin de activitatea Direcțiilor Antifraudă și Marilor Contribuabili, ori faptul că vor fi cumpărate mașini de cel puțin 23.000 de euro.
Care este termenul pentru depunerea Declarației 230 în 2024, în vederea direcționării până la 3,5% din impozit Declarația 230 poate fi depusă și în 2024. Încă mai există această opțiune, având în vedere că Guvernul PSD-PNL a limitat drastic sponsorizarea ONG-urilor.
Acuzat că vizează să își construiască o „armată”, Fiscul american vrea să ajungă la peste 100.000 de angajați Danny Werfel, șeful Fiscului american (Internal Revenue Service - IRS), afirmă că acesta va trebui să își crească numărul de angajați la peste 100.000 în decursul următorilor 3 ani, o problemă spinoasă în contextul dezbaterilor politice din Statele Unite, relatează Reuters.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by