FINANŢE
Ai încasat dobânzi bancare ceva mai mari în 2023? Câți bani trebuie să plătești la ANAF până la 27 mai și ce bifezi în Declarația unică 2024 Nu este un secret faptul că dacă ai venituri ceva mai mari din dobânzi bancare trebuie să plătești CASS, adică să depui Declarația unică 2024 până la 27 mai. Impozitul pe venit se reține la sursă, dar nu și contribuția la asigurările de sănătate. De aceea trebuie să trimiți acel formular 212 la ANAF.
Ai avut venituri din închirieri în scop turistic folosind aplicații precum Airbnb în 2023? Ce trebuie să plătești până pe 27 mai Dacă ai avut în 2023 venituri din ceea ce numește ANAF „închirierea în scop turistic a unor camere situate în locuințe proprietate personală”, trebuie să depui Declarația unică 2024 până la 27 mai și să plătești taxele aferente. Aici intră și persoanele care se folosesc de aplicații precum Airbnb.
​Românii pot împrumuta Statul prin Fidelis în aprilie. Subscrierile încep luni / Ce dobânzi oferă Ministerul Finanțelor Ministerul Finanțelor continuă programul Fidelis adresat populației. Subscrierile încep luni, 8 aprilie, și se încheie pe 17 aprilie. Este a doua serie de emisiuni Fidelis din acest an.
Nu vrei să-ți declari veniturile din diverse activități la ANAF prin Declarația unică? Ce riști în afară de amendă Unele persoane spun că nu vor declara nimic la ANAF prin Declarația unică din activitățile pe care le au, de exemplu câștig din criptomonede (Bitcoin, Ether și altele), vânzări online prin diverse platforme de genul OLX, ori din rețele de socializare TikTok, Instagram, Facebook etc. Nu știm dacă doar spun asta sau chiar nu declară nimic la Fisc.
Ți-ai vândut Bitcoinul? Cum declari câștigul în Declarația unică 2024 și ce taxare ai Unele persoane câștigă bani din criptomonede precum Bitcoin, Ethereum etc. Și ele trebuie să plătească taxe pentru sumele câștigate din tranzacțiile respective după ce depun Declarația unică 2024. Atenție, mai jos ne referim la veniturile realizate în 2023 ce trebuie declarate până la 27 mai 2024.
​Speța Ilie și Vasile în viața reală / Antreprenorii nu știu ce să facă: vor să rămână la impozitarea microîntreprinderilor, dar legea nu e clară Legislația în privința asocierilor dintre firme (introdusă prin OUG 115/2023) pentru a rămâne la impozit pe venit încurcă antreprenorii. HotNews.ro scria în urmă cu aproximativ două săptămâni despre o speță, Ilie și Vasile care au două firme, iar cei doi ar putea în final să se dea în judecată pentru a-și păstra calitatea de microîntreprinderi. Ba chiar ar putea să se judece cu ANAF.
Creșterea taxării ​berii a scăzut consumul / Michal Mrowiec (Berarii României): Ne plac taxele? Nu, dar le plătim În timp ce vinul nu are o acciză în România, deși este alcool, berea a avut parte de o majorare inclusiv în acest an: de 10%. “Ne plac taxele? Nu, dar le plătim. Acceptăm responsabilitatea. Suntem producători de bere și plătim toate taxele de care e nevoie”, a declarat Michal Mrowiec, președintele Asociației Berarii României, într-o conferință de presă.
​Ai venituri din chirii? Ce trebuie să știi despre Declarația unică 2024 și plata taxelor Lucrurile s-au schimbat în privința declarării veniturilor din chirii în 2024. Așadar, atunci când completezi Declarația unică la partea de estimări trebuie să ai în vedere un lucru important: chiriașul să fie persoană fizică. Dacă este firmă, atunci impozitul pe venit se reține la sursă. Așa cum am spus, este vorba despre veniturile anului 2024.
Economiştii bulgari: Niciun stat membru UE nu a intrat în zona euro cu un salariu minim mai mic de 500 euro În condiţiile în care Bulgaria se confruntă cu dificultăţi economice, economiştii subliniază poziţia inferioară a ţării în Uniunea Europeană, în special în ceea ce priveşte puterea de cumpărare.
Avuția națiunilor. Cum se împarte bogăția în lume și cât au românii din ea Chiar dacă cei doi ani de pandemie s-au caracterizat prin lipsa predictibilității economice și prin puternice fluctuații ale cursului valutar, iar 2022 a venit cu o inflație uriașă, avuția netă a gospodăriilor a crescut la nivel global. Creșterea prețului activelor este una din cauze.
Livrările de consumabile către spitale nu mai sunt scutite de TVA / OUG, în Monitorul oficial Livrările de consumabile sau diverse materiale către spitalele publice sau pentru serviciile de construire, modernizare, reabilitare spitale publice nu mai sunt scutite de TVA, conform OUG 31/2024, publicată vineri în Monitorul oficial.
Cum se interpretează noile modificări privind întreprinderile legate / La plafonul de 500.000 euro sunt luate în considerare și veniturile din activități independente Legislația privind întreprinderile legate a fost modificată de Guvern și astfel a apărut în Monitorul Oficial OUG 31/2024. Practic, s-a renunțat la prevederile care făceau referire la o lege din 2004 (L346) și s-au introdus noi criterii.
Declarația unică 2024: Cine completează subsecțiunile privind CAS și CASS la veniturile din 2023 / Sunt și categorii exceptate Până pe 27 mai, persoanele care au venituri din activități independente trebuie să depună Declarația unică 2024. HotNews.ro a realizat un Ghid Video cu ajutorul consultantului fiscal Cornel Grama. Multă lume se întreabă dacă trebuie să bifeze anumite subsecțiuni.
TUTORIAL VIDEO: Cum completezi Declarația Unică 2024 Cum completez Declarația unică 2024? Asta este o întrebare pe care și-o pun multe persoane care au venituri din activități independente, chirii, investiți și altele. Termenul de 27 mai se apropie, iar până atunci trebuie plătite taxele declarate în acel formular 212.
Listă ANAF: 8 seminare online în aprilie 2024. Completarea și depunerea Declarației unice, taxarea veniturilor din meditații și altele În luna aprilie 2024, ANAF organizează 8 seminare online, din lista acestora făcând parte și completarea și depunerea declarației unice pentru veniturile obţinute din activităţi independente și tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obţinute din meditaţii acordate în particular de persoanele fizice.
Calendar ANAF 2024: Lista obligațiilor fiscale pe luna aprilie pentru firme și alți contribuabili Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat calendarul obligațiilor fiscale pe luna aprilie 2024, din care fac parte și depunerea declarației SAF-T, a Formularului 100 privind obligațiile de plată la bugetul de stat și a Formularului 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.
Inspectorii Antifraudă din ANAF rămân doar cu s​pray paralizant, aparate de electroșocuri și bastoane pentru autoapărare / Se mărește numărul de angajați / Cum arată uniformele ANAF are deja în desfășurare o reorganizare, aprobată și publicată în urmă cu câteva săptămâni (OUG 23/2024), iar datorită acestui lucru, Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de Hotărâre care vine cu unele completări în privința acesteia.
Anunț ANAF: Termenul pentru depunerea situațiilor financiare anuale pentru microîntreprinderi este 29 mai Experții în fiscalitate s-au contrazis în ultima perioadă cu privire la termenul pentru depunerea situațiilor financiare anuale pentru microîntreprinderi: 31 martie sau 29 mai? ANAF a anunțat joi că acesta este 29 mai.
Fostul mogul crypto Sam Bankman-Fried a fost condamnat joi la 25 de ani de închisoare Sam Bankman-Fried, fostul mogul crypto văzut cu nici doi ani în urmă drept o posibilă vedetă în ascensiune a politicii americane, urmează să afle joi dacă își va petrece restul vieții în închisoare după ce a fost condamnat deja pentru una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA, relatează Reuters.
Vor mai cere inspectorii ANAF facturile? Ministrul Boloș spune că ar fi absurd Mulți antreprenori se întrebau dacă în cazul unui control ANAF, inspectorii vor cere facturile, având în vedere că acum sunt stocate prin RO e-Factura.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by