OPINII
Vladimir Tismaneanu
Foto: Hotnews

Antinomiile radicalismului utopic

de Vladimir Tismaneanu Contributors.ro
Lenin a fost un posedat în sensul dostoievskian. Revoluția, in mintea sa, trebuia sa fie totala, necruțătoare, asemeni unei dezlantuiri de forțe naturale.
Dominic Fritz
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

OPINIE Clan de „băieți de cartier” ar fi fost mai puțin periculos pentru primarul USR Fritz decât „clan de romi”?

de Cătălin Tolontan HotNews.ro
Un conflict imobiliar în Timișoara a făcut ca USR să ia poziție în favoarea primarului Dominic Fritz. În comunicatul partidului, se face trimitere la etnia celor aflați în conflict cu Primăria.
Dan Alexandru Chiță
Foto: Arhiva personala

Performanța elevilor de la cele câteva școli de elită e o iluzie de care avem nevoie pentru a acoperi oceanul de neajunsuri

de Dan Alexandru Chiță Contributors.ro
Mulți români își imaginează probabil că viața cotidiană a unei școli se rezumă la învățare, disciplină și practici care ajută cele două procese fundamentale: formarea de deprinderi comportamentele minime în vederea integrării ,,cu succes” în viața socială și cea legată de competențe generale și specifice pentru creșterea bunăstarii economice în România.
Marin Marian-Bălașa
Foto: Arhiva personala

Pamflet: Timbrul de Țară (resursă pentru petecit bugetul, PIBul, MDVul)

de Marin Marian-Bălașa Contributors.ro
Radu Craciun
Foto: BCR Pensii

Radu Crăciun: România are o evoluție economică fastă. Așa, și?

de D. Popa HotNews.ro
De curând am avut o întâlnire cu experți străini din zona piețelor financiare. Ceea ce am remarcat a fost optimismul cu care aceștia privesc evoluțiile economice și politice din România.
Covid graffiti
Foto: Erik Koole / Alamy / Alamy / Profimedia

OPINIE Teoria conspirației: Morții n-au murit

de Tudor Călin Zarojanu HotNews.ro
Duminică, 21 Apr 2024 Actualitate | Opinii
În anii 2020-2021, consultam de câteva ori pe zi cifrele de pe Worldometer, pe urmă am lăsat-o mai rar, de prin anul trecut n-am mai făcut-o deloc. M-am uitat acum: Covid 19 a făcut până în clipa în care scriu aceste rânduri 7.010.681 de victime și a îmbolnăvit 704.753.890 de oameni, dintre care, slavă Domnului, 675.619.811, deci covârșitoarea majoritate, s-au însănătoșit – unii cu sechele serioase, e drept. Și totuși, mulți continuă să creadă că nici n-a existat. Și americanii, desigur, n-au fost pe Lună.
Câteva din cele mai cunoscute chipuri lepeniene
Foto: Contributors.ro

Enigmaticii oameni-pești de la Lepenski Vir

de Bogdan Stanciu Contributors.ro
Sâmbătă, 20 Apr 2024 Actualitate | Opinii
După trei-patru pauze de fotografiat, am ajuns, într-o zi toridă de vară, la Lepenski Vir, mânat de curiozitatea stârnită de un articol din New York Times despre ciudații oameni-pește de aici.
Nicușor Dan
Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

OPINIE Curtea de Conturi a pus degetul pe una dintre cele mai mari probleme ale lui Nicușor Dan

de Cătălin Tolontan HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Apr 2024 Actualitate | Opinii
Municipiul București are 65 de instituții în subordine. Pentru că nu există un sistem informatic unitar, consolidarea datelor financiare se face prin „introducere manuală”, arată raportul Curții de Conturi realizat în 2024. Un primar matematician de elită, cu diplomă la École normale supérieure, nu a fost preocupat, timp de 4 ani de mandat, de nevoia unui sistem informatic minimal. O aplicație care măcar să culeagă automat datele. Dacă să comunice între ele sistemele informatice ale instituțiilor e un pod prea îndepărtat.
Sondaj LIVE HotNews.ro
Foto: Hotnews

SONDAJ LIVE Credeți că o declarație pe propria răspundere i-ar opri pe medicii de la stat să trimită pacienți la privat?

de HotNews HotNews.ro
Joi, 18 Apr 2024 Actualitate | Opinii
În contextul dezvăluirilor HotNews.ro despre medicul Cătălin Cîrstoiu care primea pacienți la Spitalul universitar pe care-i trimitea apoi la cabinetul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că medicii care lucrează în instituțiile publice ar trebui să semneze o declarație pe propria răspundere prin care să se angajeze că nu direcționează oamenii la privat.
Valentin Naumescu
Foto: Contributors.ro

În marș forțat spre „lumea celor patru războaie”. Demisia Occidentului ca hegemon dispus să lupte pentru supremația lui

de Valentin Naumescu Contributors.ro
Joi, 18 Apr 2024 Actualitate | Opinii
Demisia Occidentului din poziția de hegemon dispus să lupte și să înfrunte dictaturile orientale este exact factorul pe care mizează agresorii. Putin, Xi, ayatollahul și dolofanul nord-coreean cu pataloni bufanți și freză care spune multe despre frustrările personale știu, fiecare în parte, că SUA, NATO și democrațiile în general nu mai sunt dispuse să intre în război și să-și apere aliații și prietenii de la frontierele geopolitice.
Tanase Stamule
Foto: Arhiva personala
Op-ed

Impozitul pe cifra de afaceri! Cine platește?

de Tanase Stamule HotNews.ro
Joi, 18 Apr 2024 Actualitate | Opinii
În România există încă provocări în ceea ce privește administrarea fiscală și predictibilitatea legislației fiscale. Un exemplu în acest sens îl reprezintă modificările semnificative în fiscalitate, care se aplică începând cu 1 ianuarie 2024, în baza Legii nr. 296/2023. Aceste modificări au generat un val de reacții în mediul de afaceri și au determinat managerii și antreprenorii să analizeze diverse scenarii, din care nu au lipsit eliminarea unor beneficii pentru angajați, creșterea prețurilor pentru a acoperi majorările de taxe sau găsirea soluțiilor pentru noile investiții necesare pentru digitalizarea relațiilor cu autoritățile.


Mihai Buzea
Foto: Arhiva personala

Orb prin Gaza

de Mihai Buzea Contributors.ro
Marţi, 16 Apr 2024 Actualitate | Opinii
Nu am „văzut” însă Gaza de dinainte de război și pentru asta mi-e rușine. Am crezut și eu ce credea toată lumea: că Gaza era un fel de țărișoară, o fâșie supra-populată și unde se trăia mizerabil, așa, ca-ntr-un ghetou din Ferentari. De fapt, chiar mai rău...
Constantin Crânganu
Foto: Hotnews

Efectul fluture: Între metaforă și realitate

de Constantin Crânganu Contributors.ro
Marţi, 16 Apr 2024 Actualitate | Opinii
Mircea Morariu
Foto: Arhiva personala

La București, la Teatru. Operațiunea „Petarda”, regia Catinca Drăgănescu, „Otravă”, regia Toma Dănilă

de Mircea Morariu Contributors.ro
Marţi, 16 Apr 2024 Actualitate | Opinii
Indubitabil, nu este nici în misiunea teatrului, nici în aceea a slujitorilor lui să deslușească enigmele mai mari sau mai puțin mari ale istoriei. Aceasta neînsemnând însă că Thalia nu ar fi îndreptățită să avanseze ceea ce se cheamă ipoteze dramatice, adică amestecuri asumate de documente și ficțiune, a căror acțiune se consumă în istoria mai mult sau mai puțin recentă. În cazul care mă interesează acum, perioada comunistă.
Vasile Ghetau
Foto: Hotnews

Perspectivele populației României în acest secol. Cu accent pe populatia în vârstă de 60 ani și peste

de Vasile Ghetau Contributors.ro
Luni, 15 Apr 2024 Actualitate | Opinii
„Dacă ne uităm pe statistici suntem cel mai bolnav popor din lume‟ Acestea sunt cuvintele Premierului rostite la 8 aprilie la Institutul Clinic Fundeni. Nu știm ce statistici comparative a consultat. Iată statisticile Eurostat asupra nivelului speranței de viață în țara noastră în contextul țărilor UE-27 și vom putea aprecia cât de bolnavi sunt românii.
Tronul lui Carol cel Mare
Foto: Contributors.ro
Călătorii

Elefantul lui Charlemagne

de Bogdan Stanciu Contributors.ro
Duminică, 14 Apr 2024 Actualitate | Opinii
În iulie 802, un elefant pe nume Abul-Abaz își făcea apariția pe străzile înguste, de pământ, ale Aachenului, printre casele pipernicite de lemn, ale târgoveților. Era un cadou din parte vestitului calif al Bagdadului
Silviu Cerna
Foto: Arhiva personala

Economia planificată: un experiment nereușit

de Silviu Cerna Contributors.ro
Duminică, 14 Apr 2024 Actualitate | Opinii

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by