OPINII
Politica, ca religie la maghiari și români Una dintre particularitățile fenomenului Magyar Péter din Ungaria este că funcționează ca o cvasi-religie: în 3 luni a câștigat cel puțin 1-1,5 milioane de adepți, în grupul intern al partidului are proclamații mesianice,
Învierea unui om dezamăgit Tinerii prieteni Mihail Sebastian și Mircea Eliade descopereau aproape în același timp, la începutul anilor 1930 și „la distanță de două continente” (Eliade se afla în India, iar Sebastian în Franța), un jurnal care i-a cucerit pe dată și a rămas una dintre lecturile lor de căpătâi.
Tucker Carlson si imperialismul ruscist Tucker Carlson a trecut cu arme si bagaje in tabara celui mai virulent si otravitor putinism.
„Crede și nu cerceta!”, sau cum se luptă din greu știința și credința „Crede și nu cerceta!”, se răstește Biserica la cercetători, de pot rămâne ăștia fără locuri de muncă. La rândul lor, oamenii de știință râd ținându-se cu mâinile de burtă: „Adică un nene cu barbă a făcut lumea în șase zile și-n a șaptea s-a odihnit!? În ce film?” Cele două tabere se luptă la baionetă de secole și secole, înregistrând pe rând victorii de etapă. Doar că nu e așa. Dar deloc-deloc.
Despre manageri, lideri și rolul universităților în formarea elitelor Conducătorii popoarelor, ai religiilor, ai mișcărilor sociale sau ai corporațiilor, comandanții armatelor au fost de-a lungul istoriei și sunt și în prezent persoane excepționale de care depind supraviețuirea, succesul sau eșecul popoarelor, al corporațiilor, al organizațiilor sau al armatelor pe care le conduc. Conducătorii excepționali au făcut principala diferență în istorie, în bine sau în rău, pentru cei pe care i-au condus. Ceilalți doar au contribuit.
O zi în timpul ocupației Rusiei la București - să ne imaginăm cum ar arăta
Un preot-regizor se duce la Moscova, se pozează cu Zaharova și pretinde că s-a întâlnit cu Putin. Cel puțin un partid românesc elogiază fără perdea agresiunea Federației Ruse. Radiouri și agenții de presă ventilează teorii putiniste. Dar cum ar fi dacă rușii chiar ar veni la București, cum ar fi dacă ar ocupa România? Pentru că au mai fost.
Istoria onoarei la români: Lupeni 77 Trecutul nu este o altă țară. Trecutul nu trece dacă nu se dezvaluie si nu se spune adevărul. Un adevăr nemasluit, necosmetizat, neindulcit. A trecut neobservată apariția unei cărți realmente esențiale pentru înțelegerea istoriei României în timpul dictaturii comuniste.
OPINIE. Ceva mai important pentru FCSB decât titlul la seniori. Are 4 echipe de juniori în frunte! Coman și Olaru au urmași cu potențial: juniorii și tineretul FCSB au 3 finale și alte două semifinale la Elită.
OPINIE Nicușor Dan, candidatul-refugiu Într-o construcție populistă, de la luminile de Crăciun ale lui Firea, la usturoiul lui Piedone și până la „interesul național” proclamat de Burduja, Nicușor Dan a îmbrățișat în campanie politica rezonabilului. Va fi suficient?
Învățământul de hârtie Am constatat că nici situația în care prea mulți studenți iau note de 9 și 10 nu e de dorit. Dacă peste 75% sunt în această situație, să spunem 75,2%, iar se face ședință, iar analiza tuturor lucrărilor!
Relativism educațional
O cafea la Florian Tratăm Veneția cu prea puțină deferență. O ucidem prin muzeificare (cum spunea eseistul Michel Braudeau) aproape în fiecare zi, de cele mai multe ori inconștienți de rolul covârșitor pe care l-a jucat cel puțin 500 de ani în istoria unei jumătăți de Europa. Acum e un oraș superb, dar care trăiește numai pentru turiști. Altădată, era o metropolă unde se decideau evoluții politice, războaie și antreprize comerciale, care făceau punte între Bătrânul Continent, Asia și Africa.
Cei patru candidați ne-fantastici pentru București și primarul „rău n-are ce să facă" Bine v-am băgat capul pe ușa electronică. Acesta este newsletter-ul săptămânal „Panorama cu ALP”, la care vă invităm să vă abonați. Sunt Andrei Luca Popescu (ALP), jurnalist și redactor-șef adjunct la Panorama. O dată pe săptămână, vă povestesc despre un subiect care mi s-a părut demn de atenția voastră sau care doar mă enervează atât de mult, că îmi vine să afle și alții. Sugestiile și dorințele voastre le aștept aici.
Greaua moștenire a economiei planificate (i) În 1991, produsul național brut al României a scăzut la 25,6% din valoarea sa din 1989, care era deja foarte modestă în comparație nu numai cu țările capitaliste dezvoltate, ci și cu majoritatea statelor socialiste din Europa Central-Răsăriteană și Sud-Estică.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by