OPINII
La București, la Teatru. Operațiunea „Petarda”, regia Catinca Drăgănescu, „Otravă”, regia Toma Dănilă Indubitabil, nu este nici în misiunea teatrului, nici în aceea a slujitorilor lui să deslușească enigmele mai mari sau mai puțin mari ale istoriei. Aceasta neînsemnând însă că Thalia nu ar fi îndreptățită să avanseze ceea ce se cheamă ipoteze dramatice, adică amestecuri asumate de documente și ficțiune, a căror acțiune se consumă în istoria mai mult sau mai puțin recentă. În cazul care mă interesează acum, perioada comunistă.
Perspectivele populației României în acest secol. Cu accent pe populatia în vârstă de 60 ani și peste „Dacă ne uităm pe statistici suntem cel mai bolnav popor din lume‟ Acestea sunt cuvintele Premierului rostite la 8 aprilie la Institutul Clinic Fundeni. Nu știm ce statistici comparative a consultat. Iată statisticile Eurostat asupra nivelului speranței de viață în țara noastră în contextul țărilor UE-27 și vom putea aprecia cât de bolnavi sunt românii.
Elefantul lui Charlemagne În iulie 802, un elefant pe nume Abul-Abaz își făcea apariția pe străzile înguste, de pământ, ale Aachenului, printre casele pipernicite de lemn, ale târgoveților. Era un cadou din parte vestitului calif al Bagdadului
De ce să depunem efort? Nu există capcană mai mare decât promisiunea obținerii cu ușurință a unor lucruri grele.
O breșă în securitatea națională. Cum distruge piața de energie industria energetică! Piața de energie electrică este o butaforie
De ce războiul din Donbas nu a fost niciodată „civil” Rusia a început invazia armată a Ucrainei continentale în aprilie 2014
Ce-am fost și ce-am ajuns Îl întreb, abătut, în timp ce nevastă-sa se dusese să mai aducă beri: „De ce nu sunt și românii mei ca spaniolii tăi? De ce nu au cojones? De ce se văicăresc zi de zi ca niște babe, în loc să ceară vieții tot ce are viața de dat? Toată ziua bună-ziua îi auzi: „Aoleo și vai de noi, că ce-am fost și ce-am ajuns!”. Păi spaniolii ar râde în hohote dacă ar înțelege româna... bine, spaniolii oricum râd în hohote la orice”.
Pilat și Adevărul
Elevii care se tem să pună întrebări vor deveni adulți care nu vor ști să se raporteze critic la realitatea înconjurătoare Chiar dacă a fost transformată într-o formă fără fond, afirmația conform căreia fiecare elev are ritmul său este esențială în procesul de predare-învățare...
„Emil cel fără-de-țară” - un portret realizat de Vladimir Tismăneanu lui Emil Cioran, cel care a spus că „O lume fără tirani ar fi ca o grădină zoologică fără hiene” Emil cel fără-de-linişte, Emil cel bolnav de insomnie si de Weltschmerz. A fost, nu ma indoiesc, cel mai central european intelectual român (dar si francez) al veacului XX. A trait o existenta sub zodia utopiei, a dilemelor identitare si a nevrozelor politice.
Cât costă să fii onest. Oedip, în regia lui Andrei Șerban În cursul anului 2022, marele regizor Andrei Șerban monta pe scenele unora dintre cele mai importante Teatre maghiare din România două dintre textele unuia dintre cei mai cunoscuți și complecși oameni de teatru englezi de astăzi. Robert Icke. Regizor și dramaturg deopotrivă.
OPINIE. 12 deputați PNL vor să dea acces poliției la orice cameră CCTV. Reînvie logica „Dacă n-ai nimic de ascuns, de ce să te temi ca statul să facă un Big Brother?” În frunte cu Lucian Bode, cei 12 politicieni amestecă măsuri cu efect benefic pentru cetățeni cu unele care dau puteri enorme angajaților MAI.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by