OPINII
Gânduri despre importanța lui nu
Împărțirea funcțiilor în lumea occidentală integrată. Suprapunerea negocierilor la UE și NATO și gestul neuzual al Președintelui Iohannis Ar avea NATO sau UE neapărat ceva de câștigat (sau de pierdut) dacă Președintelui Iohannis i se acordă o funcție la vârf? Din punctul de vedere al americanilor, belgienilor sau polonezilor, de exemplu, nu al nostru sau al olandezilor (care avem candidați în acest context), cred că asta este tot ceea ce contează.
Daniel Dăianu: ​Deficitul bugetar și investițiile publice: o lămurire necesară Sunt comentarii privind relația intre investițiile publice și deficitul bugetar ce întrețin o neclaritate: se spune că dacă aceste investiții sunt în preajma deficitului bugetar, sănătatea finanțelor publice nu ar fi primejduită.
De ce a început războiul ruso-ucrainean încă din februarie 2014? Trei neînțelegeri internaționale privind invazia inițială a Rusiei din sudul și estul Ucrainei Trei narațiuni – modelate în mare parte de campania globală de dezinformare a Moscovei cu privire la confiscarea Crimeei și intervenția sa în Donbas – explică această neînțelegere, care persistă de 10 ani.
Oglinda spartă? Cum ar putea fi rezumate în numai câteva cuvinte cele mai bine de 550 de pagini ale cărții România interbelică. Modernizare politico-instituțională și discurs național, apărută în 2023, sub coordonarea profesorilor Sorin Radu și Oliver Jens Schmitt, la editura ieșeană Polirom?
Scrisoare deschisă către Președintele României, Dl. Klaus Iohannis. Aprobarea celor 2 proiecte de lege privind drogurile care au trecut prin Parlament va provoca un dezastru în sănătatea publică și în ordinea publică din România! Copiii și tinerii dependenți abandonează școala, vagabondează, sunt internați în crize psihotice la psihiatrie, devin adesea violenți. Anul trecut, Asociația Psihiatrică Română a cerut declararea etnobotanicelor o urgență națională și crearea de politici speciale de prevenire și tratament. Această proliferare a etnobotanicelor este un efect direct al politicilor punitive aplicate până în prezent și va fi amplificată, nu diminuată, de implementarea celor două proiecte de lege aflate acum pe masa dumneavoastră.
„Lanțurile, aduceți lanțurile. A spus domnul consul să puneți lanțurile”. Lupta românilor cu vizele, acum 30 de ani. Remember. În această perioadă ȋn care ne luptăm eroic cu viza Schengen, m-am gândit că ar fi oportun, ca exerciţiu memorial, să le reamintesc celor tineri sau mai puţini tineri cum se obţinea o viză de călătorie ȋn Comunitatea Europeană, apoi UE, acum 30 de ani. Nu a fost un dat, a fost un drept pentru care a trebuit să ne batem. Astăzi, din trei click-uri poţi avea bilet de avion, rezervare la hotel şi rent-a-car ȋn aproape orice colţ al lumii.
O privire înauntrul educației britanice. Uniforme obligatorii, nu există corijențe, nu există manuale standard, există școli de băieți și de fete Uitați-vă la paginile Wikipedia ale britanicilor cunoscuți din orice domeniu și aproape fără excepție veți afla unde a mers la școală. Această mențiune nu este întâmplătoare.
Istoria primului mini reactor nuclear din lume / ​Rusia și China riscă să lase în urmă lumea birocratică occidentală în domeniul energiei În timp ce România se amăgește că va fi țara cu primul mini reactor nuclear din lume (SMR Doicești), Rusia și China pun în funcțiune și utilizează această tehnologie, riscând să lase în urmă lumea birocratică occidentală. Peste câteva zile aniversăm 4 ani de la punerea în funcțiune în sectorul civil a primului SMR din lume. În continuare prezentăm povestea sa.
N-a fost să fie, Nikki Haley, dar este pierderea lor... oe Biden, așa ramolit cum pare, îl poate învinge încă o dată pe Donald Trump, dar n-ar fi putut sub nicio formă să o învingă pe Nikki Haley...
În ce țară (încă mai) trăim
Un delete care spune totul
Toate imperiile cad, iar Rusia nu este o excepție. Interviu cu istoricul Serhii Plokhy „​Dacă rușii au dificultăți în a-și imagina ei înșiși în afara statului, ucrainenii au trăit mult timp nu numai fără un stat propriu, ci și în conflict cu statele care le-au fost impuse de alții.”
Noua agendă de apărare a UE și dinamica din Europa de Est Reevaluarea capacității Uniunii Europene (UE) de a se apăra în mod autonom împotriva unor amenințări militare, parvenite din Est, devine o urgență, nu doar o simplă prioritate strategică. La doi ani de la începutul războiului total rusesc împotriva Ucrainei a devenit clar că atât UE, cât și SUA, sunt parteneri ai căror consens pro-ucrainean pare să capete limite când discuțiile ating interese naționale pe domenii electorale și/sau financiare. Orice eșec major pe teren ucrainean poate afecta însă mersul campaniilor electorale din SUA și Europa.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by