OPINII
Cu Johannis la NATO pe mâna lui Viktor Orban, omul lui Putin Ar cam fi momentul ca KWJ să înceteze fandoseala cu candidatura din momentul în care SUA i-a transmis delicat, bravo, nice try, acuma stai jos, iar aliaţii est-europeni au început să basculeze către Rutte.
Doctoratul cu arginți Plata doctoratului în preuniversitar nu se poate justifica prin activitatea din clasă, ci în lucrările de cercetare, care sunt tipice competențelor lumii academice și specificităților ei neîndoielnice.
Memoria va conta (și) în 2024. Plus o reacție la o «analiză» pro-Geoană Memoria trecutului recent este o miză în toate campaniile electorale. În România în jurul unor teme precum interpretarea perioadei comuniste, a momentului decembrie 1989 sau a perioadei 13-15 iunie, s-a organizat chiar clivajul politic central în primii ani de după 1989. Însă dincolo de acest exemplu extrem, specific tranziției de la un regim totalitar la unul ce se vrea democratic, în orice campanie electorală se vorbește despre trecut: de la identitatea fiecărui partid, care implică o memorie partizană specifică, punct de vedere asupra trecutului care pune în valoare formațiunea politică, până la interpretarea simplei performanțe la guvernare.
Cătălin Cîrstoiu s-a dus cu hârtia de 200 de lei ca să cumpere o cartelă de 6 lei. Metroul, instrucțiuni de folosire pentru politicieni - OPINIE HOTNEWS O dată la patru ani, o specie aranjată, strălucitoare ca scoasă din cutie, coboară în gurile de metrou, amestecându-se cu electoratul. Sunt pașnici și, în general, derutați de noua lume care se deschide în fața lor. Sunt politicienii în căutare de voturi.
OPINIE. Uriașele pierderi ale patronilor din fotbalul românesc. De ce le acceptă Becali, Șucu, Varga, Rotaru și Mititelu? Datele oficiale arată că cele cinci cluburi enumerate aici au adunat în 2023 o pierdere de peste 25 de milioane de euro și datorii de peste 80 de milioane de euro.
OPINIE. Riscă același lucru alianța lui Iohannis? Deși cetățenii păreau resemnați și campania a fost plictisitoare, înfrângerea partidului lui Erdogan din Turcia s-a născut din sentimentul nedreptății Ca un vulcan neanunțat, electoratul a izbucnit și, în loc de rezultatele plate, „de dinainte cunoscute”, în Turcia a apărut efervescența. Cetățenii au pornit la vot ”ca la alegeri locale cu o atmosferă de alegeri generale”, așa cum le descrie, surprinsă și ea, presa din Istanbul. Printre explicații: partidul de la putere a fost superior, suficient și a desemnat la primăriile principale candidați fără forță, lipsiți de capacitatea de a mobiliza electoratul. Sună cunoscut?
Soft power-ul Chinei Viziunea românilor despre China este susținută de un imaginar populat cu personaje enigmatice și istorii legendare care descriu spații îndepărtate, la capătul unui aproape neverosimil (dar atestat cu acuratețe istoriografic și geografic) Drum al Mătăsii, unde au trăit oameni capabili să inventeze hârtia, praful de pușcă și ridice un Mare Zid de apărare vizibil de pe Lună.
La Teatru, la Oradea
OPINIE. Ce fel de primar vrem să aibă grijă de București? „A furat, dar a și făcut” nu e doar o glumă, e o realitate a mentalului electoral românesc Nicușor Dan mizează pe rațiune în lupta cu Piedone. Dar alegerile nu sunt, în primul rând, o afacere a rațiunii, ci a emoțiilor.
Reacție rapidă: Alegerile locale din Turcia. De ce a fost înfrînt partidul președintelui Erdogan? Bătălia principală s-a dat pentru cele mai mari orașe ale Turciei: Istanbul, Ankara și Izmir. Acestea au fost conduse până acum de primari ai Partidului Popular Republican – partid de opoziție din Turcia (CHP – partid fondat de Mustafa Kemal Ataturk).
Pamflet: Schimbăm numele țării, îi dăm lifting suprem Să vă zic sincer (deși poate n-ar trebui, dar cui să-i mai pese de-o treabă dacă nu însuși autorelui ei): eu însumi am venit cu propunerea asta. Era pe vremea-n care, ca tot intelectualul care se respectă cu 2-3 doctorate (treaba mea obținute cum!), retrăgându-mă de la catedrea de prof de liceu care nu plătea o ceapă degerată iar aceea de asociat universitar consta în 12 lei luați pe ora pierdută fiindcă nici studenți nu veneau (mai ales că nici varii profi colegi nu se prezentau), nici absolut nimic nu pricepeau/învățau, funcționam drept consilier direct și personal pe lângă ușa mare de la intrare → casa scărilor → curbă stânga/dreapta → coridorul mare → coridorul mic → cabinetul cu nr 1, 2, 3 al preaputernicilor. Deci cui mă știa dar m-a uitat, ca și cui nu mă știe (și chiar mai bine așa să rămână), spui totuși că încă demult le-am zis eternilor și fascinanților mari, mulți și tari: măi băieți măi, schimbați măi numele țării. Să fie mai adecvat și de cuviință (măi).
OPINIE În timp ce Hagi sau Șucu caută din greu fonduri din privat pentru cluburile lor, Sepsi Sf. Gheorghe a luat de la bugetul de stat 4,3 milioane de euro în 2023 Suma de 4,3 milioane de euro veniți pentru Sepsi de la bugetul local și de la guvernul de la Budapesta reprezintă dublul banilor încasați de Rapid din toate biletele de meci anul trecut.
Kitchen drinker
Lupta pentru dreptate. Documentarul “Cazul inginerului Ursu” Cazul inginerului Ursu, realizat de Liviu Tofan și Șerban Georgescu, redă atât povestea inginerului constructor Gheorghe Ursu, ajuns disident și ucis de sistem în noiembrie 1985, cât şi pe cea a fiului său, Andrei Ursu
Cum a vândut Nicolae Ceauşescu o mare parte din rezerva de aur a României pentru a achita datoria externă Nicolae Ceauşescu a impus conducerii Băncii Naţionale a României să vândă o mare parte din rezerva de aur pe care o acumulase, pentru a se achita o parte din datoria externă a ţării (în total, 80.871,1 kg aur fin, încasându-se pentru cantitatea respectivă circa 1.040 milioane de dolari). Pentru a se înţelege mai uşor ce a însemnat cantitatea de 80.871,1 kg aur fin, precizăm că exportul total de produse româneşti realizat în anul 1985 a fost evaluat chiar de autorităţile de la Bucureşti în luna iunie 1986 la sumele de 3.951 milioane de ruble şi 4.634 milioane de dolari.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by