POLITIC
Ciolacu și Firea, în campanie de 1 Mai, la Depoul Dudești, cu promisiuni de creșteri salariale și croasante Premierul Marcel Ciolacu și candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, au mers miercuri, 1 mai, la Depoul Dudești din Bucureti, unde au stat de vorbă cu şoferi, mecanici şi dispeceri. Liderul social-democraților a promis că „va lupta în continuare pentru ca veniturile” celor ce asigură servicii publice esenţiale să crească. Senatoarea a adus și un platou cu croasante pentru angajații STB.
Răsturnare de situație. Diana Șoșoacă intră în cursa pentru Primăria Capitalei Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat oficial în cursa pentru alegerile pentru Primăria Capitalei, după ce Biroul Electoral al Municipiul Bucureşti a decis admiterea candidaturii preşedintei partidului S.O.S. România. Senatoarea a depus liste suplimentare de susţinători, în condițiile în care BEM a respins prima dată candidatura acesteia.
[P] Ce poate să facă un primar pentru antreprenori. Exemple de succes din România În Timișoara, Brașov, Bacău și alte locuri din țară, primarii USR au venit în sprijinul antreprenorilor, oferindu-le spații moderne și șanse de creștere și finanțare.
Val de plecări din AUR. Candidata la primăria unui mare oraș s-a retras alături de 18 dintre cei 29 de candidați. „Cea mai mare otravă pentru electoratul românesc” Candidatul AUR la Primăria Buzău, Elena Năstăsoiu, a anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, că s-a retras din cursa electorală, acuzând ”fapte reprobabile şi care pun multe semne de întrebare”. Alături de ea, şi-au retras candidaturile 18 dintre cei 29 de candidaţi pentru Consiliul Local Buzău, scrie News.ro.
Alfred Simonis, despre candidatura lui Popescu Piedone: „Ar trebui să se gândească la un exit” Președintele Camerei Deputaților Alfred Simonis (PSD) a declarat, la Digi24, că Cristian Popescu Piedone nu are șanse să câștige funcția de primar al Capitalei, motiv pentru ar trebui să găsescă un „exit” din această situație, transmite News.ro.
INTERVIU Gabriel Liiceanu, despre conducătorii României: „I-am văzut la televizor de atâtea ori cu Biblia în faţă. „Jur”, au spus. Și ei comit cele mai teribile furturi” Venim dintr-o societate în care și numărul de „perechi de pantofi numărul 43” era un lucru stabilit de cineva și ne putem bucura, acum, de o lume a libertății, spune filosoful Gabriel Liiceanu. În același timp, am rămas „cea mai coruptă țară din UE”, fără a fi „cel mai corupt popor”. Pentru că, afirmă el, „oameni puțini, câteva sute de mii, paralizează o societate de 20 de milioane”.
Legea care permite devansarea alegerilor prezidențiale, promulgată de Iohannis Legea privind modificarea datei alegerilor prezidențiale a fost promulgată, marți, de Klaus Iohannis. Actul normativ prevede că alegerile pot fi organizate cu cel mult trei luni anterior lunii în care expiră mandatul de şef al statului, respectiv în luna noiembrie. Legea a fost adoptată de Parlament în contextul în care președintele Klaus Iohannis intenționează să candideze pentru o funcție oficială la nivel european.
Camera Deputaților a adoptat reguli mai dure pentru folosirea microbuzelor școlare Deputații au adoptat, marţi, un proiect de lege care stabileşte că autovehiculele şcolare pot transporta doar elevi şi profesori. De asemenea elevii care nu au un comportament şi un limbaj civilizat şi distrug bunurile din respectivul autovehicul pot primi sancţiuni disciplinare şi li de poate interzice deplasarea cu autobuzele şcolare pentru o perioadă determinată de timp.
INTERVIU „Statul român este disfuncțional. Nevoia de schimbare este colosală, dar e Bolojan discutat ca prezidențial? Nu! Iar românii văd asta” Barbu Mateescu, sociolog, spune că merge la vot amintindu-și de sacrificiul tinerilor din 1989. El consideră că românii își pun clar întrebarea: „Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă? Sunt oameni destul de epuizați”. În aceste condiții, societatea se întreabă de ce politicienii nu discută soluții reale de schimbare. „Uitați liderul liberal de la Oradea, Bolojan. El a întrebat: Dar noi de ce suntem la guvernare? De ce nu facem?”.
[P] Educația din România are nevoie urgentă de o schimbare. Care sunt soluțiile corecte? Școli sigure, care să nu-i mai pună pe copii în pericol în fiecare zi, profesori bine plătiți și un sistem de învățământ care să pună nevoile copiilor pe primul loc sunt condiții esențiale pentru a ne asigura că România are, cu adevărat, un viitor bun. Iar USR este singurul partid care a venit constant cu soluțiile corecte pentru ca aceste condiții să fie îndeplinite, inclusiv cu cel mai mare buget de investiții prevăzut vreodată pentru Educație.
„Atacați-l pe Nicușor Dan, PNL nu ia 20% în București”. Strategia PNL pentru Capitală / Ce partid crește mult în sondaje Cu patruzeci de zile înainte de alegerile locale și europarlamentare, liberalii recunosc că Sebastian Burduja este un „candidat de sacrificiu”, dar sunt „foarte optimiști” în privința votului politic la nivel național, peste 25%. Ultimele sondaje din Modrogan arată și o creștere a partidului condus de Diana Șoșoacă și o diminuare a procentelor AUR.
VIDEO Scandal în Parlament. Un deputat a blocat microfonul, iar ședința a fost suspendată Ședința de luni a plenului Camerei Deputaților a fost suspendată cu 20 de minute mai devreme decât ora programată, 18.00, după ce deputatul Andi Grosaru a refuzat să plece de la tribună, deși i se tăiase microfonul. În aceste circumstanțe, președintele de ședință a suspendat lucrările întrucât acestea nu se mai puteau desfășura într-un ritm normal.
Ordinea partidelor pe buletinele de vot la europarlamentare și locale 2024: UDMR e prima pe listă, urmată de alianța PSD-PNL Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, ordinea de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, alianţelor politice, a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au depus liste de candidaţi la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie, precum şi a candidaţilor independenţi care participă la alegeri.
[P] Piedone în cădere liberă după intrarea lui Firea în cursa pentru Primăria Generală Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei a dat peste cap sondajele de opinie și planurile de campanie ale candidaților pentru București. La doar câteva zile de la anunțul candidaturii, fostul edil al Capitalei îl detronează pe Cristian Popescu Piedone și urcă direct pe locul doi, la doar câteva procente de Nicușor Dan.
VIDEO Un europarlamentar cere DNA să spună dacă Gabriela Firea e cercetată în cazul „azilele groazei” Europarlamentarul Vlad Gheorghe a depus luni la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) o solicitare prin care cere să i se comunice „calitatea Gabrielei Firea în dosarul azilelor groazei”.
„Ca să știți”: Declarația lui Marcel Ciolacu de joi despre Buzău și Moldova nu a fost prima de acest fel Declarația lui Marcel Ciolacu privind Buzăul și Moldova de săptămâna trecută ce a stârnit critici, cereri de demisie și o plângere la CNCD nu este prima pe această temă.
Cristian Popescu Piedone, ironii la adresa lui Marcel Ciolacu: Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Eşti bine?” Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, l-a ironizat duminică pe liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce acesta i-a cerut să se retragă, precum și în legătură cu prima alegere de candidat pentru funcția de primar, respectiv Cătălin Cîrstoiu, retras în urma dezvăluirilor HotNews, spunând că a mai albit în ultima lună şi îl întreabă dacă este stresat.
Un primar din Prahova, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale în favoarea PNL, candidează pentru al șaselea mandat, dar din partea PSD Primarul comunei prahovene Ciorani, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul 2020, candidează acum din partea PSD pentru al şaselea mandat de primar şi pentru Consiliul Local al comunei Ciorani, relatează News.ro.
O nouă plecare din AUR înainte de alegerile locale: „Un partid care cu greu poate fi numit partid politic, unde oamenii nu contează” Mihail Dojană, care coordona campania AUR în Sectorul 1, a anunțat că părăsește formațiunea întrucât nu oamenii contează în partid ci interese personale ale unor persoane pe care nu le numește. Este a doua plecare din ultimele zile, după ce a lui Valentin Florea care trebuia să fie candidatul pentru Primăria Sectorului 6.
AUR l-a prezentat pe actorul Mugur Mihăescu drept candidatul său pentru președinția CJ Olt Actorul Mugur Mihăescu, cunoscut pentru rolul „Garcea” din „Vacanța Mare”, și-a depus duminică la Biroul Electoral Olt candidatura pentru președinția Consiliului Județean Olt.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by