POLITIC
Congres Forţa Dreptei: Ludovic Orban - ales preşedinte / Cine mai face parte din conducere Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forţei Dreptei.
VIDEO Prima reacție a lui Ciolacu după conferința lui Cîrstoiu: O să lămurim luni în Coaliție. Nu-mi cereți mie să iau o decizie Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut o primă reacție, sâmbătă, după conferința de presă organizată de candidatul coaliției la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu. Ciolacu a spus că „în acest moment” Cîrstoiu este candidatul alianței PSD-PNL, că a avut un schimb de mesaje cu acesta, iar luni va exista o ședință a coaliției legată de candidatura acestuia: „Nu-mi cereți mie să iau o decizie”.
Nicuşor Dan, la congresul Forţei Dreptei: În România e o singură luptă - de a face un stat ce funcţionează, nu în care instituţiile sunt pe persoană fizică Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că există, în România, o singură luptă care contează, aceea de a reclădi instituţiile din România şi de a face un stat care funcţionează, nu unul în care instituţiile „sunt pe persoană fizică” şi există o lege „a bunului plac”.
Kelemen Hunor despre o posibilă candidatură a Laurei Kovesi la prezidențiale: „Nu cred că subiectul este închis” / Ce a spus despre Mircea Geoană Preşedintele UDMR Kelemen Hunor este de părere că subiectul legat de candidatura Laurei Codruţa Kovesi la alegerile prezidenţiale „nu este închis, dar să mă înşel eu”, transmite News.ro. De asemenea, el a spus că este convins că Mircea Geoană va candida la prezidențiale și că poate intra în turul doi al scrutinului.
Marcel Ciolacu: Adevărul a ieşit la iveală - Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei / Liderul PSD nu a precizat la ce se referă Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că scandalul privind azilele în care bătrânii erau exploataţi şi neglijaţi a fost unul „clocit” şi „organizat”. Liderul PSD a susținut de asemenea că „adevărul a ieşit la iveală: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei”, fără a preciza la ce se referă.
Kelemen Hunor susține că maghiarii sunt nemulțumiți de Klaus Iohannis: „Dezamăgire la fel de mare pe cât a fost speranța” Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, că ungurii ardeleni se simt dezamăgiți de președintele Klaus Iohannis, la finele celui de-al doilea mandat al acestuia, transmite News.ro. Totodată, fostul vicepremier a spus că ratarea intrării țării noastre în Schengen este și un eșec al președintelui în funcție.
Lucian Bode: PNL va da preşedintele României / Șansele sunt de partea noastră Secretarul general al PNL, Lucian Bode, se arată încrezător că „Partidul Naţional Liberal va da preşedintele României, în persoana domnului Nicolae Ciucă”. El afirmă că liberalii intră în campania electorală „cu multă speranţă”. „Şansele sunt de partea noastră”, a susținut Bode, adăugând: „Pentru noi, PNL înseamnă PNL la guvernare şi după 2024”.
Coaliția s-a reunit pentru a decide dacă îl mai susține pe Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. Cîrstoiu nu a fost invitat / Opțiunile PSD și PNL Liderii PSD și PNL s-au reunit luni, în ședința Coaliției, pentru a decide dacă îl mai susțin sau nu pe medicul Cătălin Cîrstoiu drept candidat la primăria Bucureștiului. Pe masa Coaliției sunt două opțiuni simple: fie îi retrag medicului sprijinul politic și nominalizează o altă persoană, fie îl susțin în continuare candidat pe Cîrstoiu. Ambele opțiuni reduc drastic șansele ca alianța electorală PSD-PNL să câștige primăria Capitalei. O analiză HotNews.ro.
VIDEO Cîrstoiu, întrebat de ce pacienților le-a fost recomandat să meargă la Anemona: Pacienții se duc unde se simt în siguranță / Ziaristă: Și nu se simt în siguranță la spitalul manageriat de dumneavoastră? Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a admis, vineri seară, în conferința de presă susținută la cererea liderilor coaliției, că a dat consultații la clinica privată Anemona deținută de soția sa, el spunând că toți colegii săi care dețin funcții în spitale publice fac asta și că OUG care le interzice managerilor să profeseze în afara spitalului a creat haos. El a susținut, din nou, că a consultat și în clinica privată pentru a-și ajuta pacienții, dar și colegii medici care aveau nevoie de expertiza sa. Întrebat insistent de jurnaliști dacă se va retrage din cursă, el a spus că mandatul său „a fost și este pe masa coaliției”, că va discuta luni cu Ciolacu și cu Ciucă și că nu ar putea continua fără sprijinul PSD și PNL.
„E o invitație la viol!” Reacția ministrului Justiției la declarațiile preotului Nicolae Tănase Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, că afirmat că declarațiile preotului Nicolae Tănase pe tema abuzurilor sexuale cărora le cad victime femeile reprezintă „o invitație la viol”, fiind mai mult decât o declarație neinspirată.
[P] Industria României crește prin programele adoptate de PSD la guvernare ​Programul de Guvernare al PSD, centrat pe investiții publice record și susținerea firmelor care produc în România au pus industria țării pe un curs ascendent, cu progrese vizibile față de anul precedent, dar și de la lună la lună. Per ansamblu, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în termeni nominali, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023.
VIDEO Ciolacu: Cîrstoiu nu poate merge înainte ca fiind candidatul alianței până nu iese în conferință să explice tot Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a insistat, vineri, că medicul Cătălin Cîrstoiu trebuie să organizeze o conferință de presă în care să lămurească toate acuzațiile la adresa sa, spunând că acesta „nu poate merge înainte ca fiind candidatul coaliției până nu iese în conferință să explice tot”. „Eu nu îi cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă”, a declarat Ciolacu, răspunzând unei întrebări.
CULISE Suma imensă de bani pe care PSD și PNL o țin „pe hold” în campania candidatului Cătălin Cîrstoiu Delimitarea liderilor Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă de dr. Cătălin Cîrstoiu este doar apogeul unei respingeri de la nivelul PSD și PNL, care a putut fi remarcată încă din prima zi de campanie. Deficitul de cunoaștere, predictibilitate și credibilitate au fost adevăratele probleme ale candidatului, și nu presa, oricît de scormonitoare, insistentă și, uneori, vehementă e aceasta. Întâmplările petrecute din culisele acestei campanii electorale descriu traseul unei candidaturi neasumate cu adevărat de Coaliție.
Klaus Iohannis va face săptămâna viitoare o vizită oficială în Coreea de Sud
Președintele Klaus Iohannis va merge într-o vizită oficială în Coreea de Sud, în perioada 22-24 aprilie 2024, anunță Administrația Prezidențială. Este al patrulea turneu oficial al președintelui din ultimul an, după ce a călătorit în Asia, Africa și America Latină.
Cătălin Cîrstoiu, interviu de peste o oră cu Turcescu și Andronic: Nu mă retrag. Cine mi-a propus că avea nevoie de mine, dacă nu mai are nevoie de mine, să-mi spună verde față Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a spus, joi, că nu se va retrage din cursă nici dacă i-o va cere Marcel Ciolacu: „Eu nu am de ce să ma retrag”. Medicul Cîrstoiu a făcut aceste declarații pentru Evenimentul Zilei, într-un interviu de o oră și 17 minute acordat lui Robert Turcescu și lui Dan Andronic.
Robert Negoiță spune că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu: Au fost discuții, inclusiv în alianță Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, joi, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD și alianța îi cer acest lucru, după dezvăluirile HotNews.ro privind incompatibilitatea medicului, în contextul în care oferea consultații la clinica privată a familiei în timp ce avea funcția de manager al Spitalului Universitar.
VIDEO ​Primarul din Spermezeu, filmat în timp ce bătea un bărbat. Edilul, trimis în judecată de DNA, vrea un nou mandat Primarul liberal din comuna bistrițeană Spermezeu, Sorin Hognogi, a bătut un bărbat în luna februarie pe terasa unui bar din localitate. Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere iar imaginile au apărut miercuri în spațiul public. Edilul mai are un dosar penal și a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar privind obţinerea unor subvenţii de la APIA. PNL Bistriţa-Năsăud va discuta despre cazul Hognogi în forurile de conducere.
Gabriela Firea, despre o retragere a lui Cătălin Cîrstoiu: În weekend sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire în coaliție, unde vom discuta acest subiect Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a coaliţiei, în acest sfârşit de săptămână sau luni dimineaţa.
[P] ​​Patru taxe aberante pe care românii nu trebuie să le mai plătească În ultimii doi ani și jumătate, românii s-au chinuit să găsească bani pentru rate, facturi, mâncare și haine, din cauza taxelor din ce în ce mai mari introduse de Guvernul PSD-PNL. Suprataxarea contractelor part-time, taxa pe boală de 10% din concediile medicale, accizele mari la carburanți, energie și gaze, dar și taxele de 42% pe salarii au dus la sărăcirea oamenilor.
VIDEO Candidatul PSD la o primărie susține că a fost bătut cu biciul de fratele edilului liberal după ce i-a filmat casele cu drona Fratele edilului liberal din comuna sibiană Brădeni, Liviu Modoi, este acuzat că l-a lovit cu biciul pe candidatul PSD la alegerile locale din 9 iunie, Dan Braga, după ce social-democratul a mers cu o dronă să filmeze proprietățile părinților și fratelui primarului, scrie Ora de Sibiu.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by