POLITIC
VIDEO Candidatul PSD la o primărie susține că a fost bătut cu biciul de fratele edilului liberal după ce i-a filmat casele cu drona Fratele edilului liberal din comuna sibiană Brădeni, Liviu Modoi, este acuzat că l-a lovit cu biciul pe candidatul PSD la alegerile locale din 9 iunie, Dan Braga, după ce social-democratul a mers cu o dronă să filmeze proprietățile părinților și fratelui primarului, scrie Ora de Sibiu.
„Un golan cu halat". Reacții după explicațiile dr. Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL Modul în care Cătălin Cîrstoiu a ales să răspundă, miercuri seară într-o emisiune la B1TV, după toate dezvăluirile HotNews.ro, despre consultațiile oferite la clinica privată a familiei în același timp în care avea funcția de manager a Spitalului Universitar, ilustrează „golănia clasică practicată pe scară largă de medicii de la stat care au și clinici private”, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă într-o opinie semnată în G4Media.
Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru mită: „Conform Constituţiei şi statutului partidului, am dreptul să candidez” Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA sub control judiciar după ce ar fi primit mită 16 milioane de lei, a declarat joi că nu îl poate împiedica nimic să candideze la alegerile locale din 9 iunie, însă este o decizie personală, pe care trebuie să o ia.
Codul Silvic, dezbătut în comisiile Senatului. Dispute între putere și opoziție pe marginea amendamentelor USR a atras atenția că este absolut vital ca noua formă a Codului Silvic să fie corectată în Parlament întrucât „conține prevederi care-l fac să pară scris de Mafia Lemnului și dezvoltatorii imobiliari”, potrivit unui comunicat de presă emis miercuri. De asemenea, fostul senator Mihai Goțiu a scris, într-un articol publicat în „România Curată”, că un amendament introdus de senatorul PNL Alexandru Nazare îngrădește accesul jurnaliștilor și organizațiilor civice în păduri pentru a documenta furtul de lemne. Contactat de Hotnews.ro, liberalul a catalogat interpretarea drept tendențioasă.
Forţa Dreptei își alege conducerea naţională, sâmbătă, la Palatul Parlamentului Partidul condus de fostul premier Ludovic Orban își alege structura de conducere, sâmbătă, la Palatul Parlamentului. Forţa Dreptei organizează primul Congres al partidului de la înfiinţarea sa, care se va desfăşura la Parlament începând cu ora 12.00, anunţă formaţiunea.
[P] Politica PSD de investiții publice masive, cheia creșterii economice și în 2024 România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate la 15 aprilie, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).Rezultatele confirmă astfel efectul pozitiv al investițiilor masive promovate de Guvernul PSD în economia românească.
PSD și PNL se aliază în două fiefuri ale UDMR. Candidați comuni pentru consiliile județene PSD și PNL vor avea candidați unici pentru funcția de președinte CJ în județele Mureș și Satu Mare, funcții deținute acum de către reprezentanți ai UDMR. Decizia a fost luată luni în cadrul coaliției, a anunțat președintele PNL, Nicolae Ciucă, informează News.ro.
Lucian Romaşcanu, despre candidatura lui Cătălin Cîrstoiu: „Trebuie să ne jucăm şansa până la capăt” / Ce a spus despre ideea susținerii lui Piedone
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că PNL și PSD își vor „juca șansa până la capăt” cu medicul Cătălin Cîrstoiu, care a insistat că nu are de gând să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei.
[P] Cine sunt primarii care au atras companii de top în orașele din România Timișoara și Brașov, două orașe conduse de primari USR, au atras în ultimii ani companii de top care au investit sute de milioane de lei în aceste orașe și au creat mii de locuri de muncă.
Nicolae Ciucă: Pentru moment, doctorul Cîrstoiu e foarte determinat să continue. E mai priceput decât oricare să iasă din starea asta de terapie intensivă Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că „în acest moment” în coaliție este menținută decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, iar acesta va organiza o conferință de presă pentru a „lămuri” toate problemele, în contextul dezvăluirilor HotNews.ro. „Fiind medic, cred că este mai priceput decât oricare dintre noi să iasă din starea asta de terapie intensivă”, a spus Ciucă. Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirma săptămâna trecută despre doctorul Cîrstoiu că „momentan este candidatul”.
Horia Constantinescu a demisionat din funcţia de preşedinte al ANPC pentru a candida la Primăria Constanţa / Când intră în vigoare demisia Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a demisionat luni din funcţie, pentru a candida la Primăria Constanţa din partea PSD.
„Un insucces la București ar fi cea mai gravă lovitură la temelia acestei coaliții PSD-PNL care vrea să controleze România în următorul deceniu” Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt ”strategii unui eșec anunțat”, iar tot ce face campania lui Cătălin Cîrstoiu este ”să polarizeze electoratul între Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone”, scrie o cunoscută jurnalistă într-un editorial pe siteul Digi 24.
[P] Cine sunt femeile pe care Dreapta Unită le trimite în Parlamentul European
În primii zece candidați de pe lista alianței Dreapta Unită la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 sunt patru femei care au șanse mari să reprezinte România la Bruxelles. Este vorba despre: Cristina Prună, Violeta Alexandru, Corina Atanasiu, Adriana Cristian.
Ședință de Coaliție la guvern: Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei - surse Liderii Coaliției, întruniți într-o ședință de urgență la guvern, au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să rămână candidatul PSD-PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. Întâlnirea are loc în contextul tensiunilor interne din PSD privind modul în care Cătălin Cîrstoiu își desfășoară activitatea electorală. G4Media a scris că PSD ar discuta despre retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. Înaintea ședinței de Coaliție, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că „nu există nicio șansă să-l retragem, dacă suntem oameni serioși, îl susținem să câștige alegerile”.
VIDEO „M-am întâlnit cu doamne în parc, poate că am dat consultații private și acolo”. Cătălin Cîrstoiu, întrebat de HotNews de ce numele său apare și pe teste Covid din clinica familiei sale, dacă el spune că nu a consultat pacienți acolo
​Dialog la conferința de presă de luni între presă și candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu. „Domnule Cîrstoiu. Ați consultat pacienți la clinica privată a familiei dumneavoastră?” / ”Să știți că m-am întâlnit cu doamne la gară, în parc, care mi-au cerut consultații private. Poate că am dat consultații private și acolo” / Jurnalist HotNews: ”Și acolo tot pe 750 de lei ați dat consultații private?” / Dr. Cîrstoiu: ”În orice cabinet privat sunt niște costuri. Și spitalele au costurile lor. Fiecare act medical implică niște costuri. Voi răspunde într-o conferință separată”.
Ludovic Orban susține că doar Alianţa Dreapta Unită are capacitatea să învingă PSD la alegerile din acest an Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Vaslui, că Alianţa Dreapta Unită este singura care poate bate PSD la alegerile din acest an, în timp ce restul partidelor mimează opoziţia, relatează Agerpres.
Alianța Dreapta Unită îi cere demisia lui Toni Greblă din fruntea AEP după dezvăluirile HotNews.ro despre breșa de securitate Cele trei partide de opoziție care formează Alianța Dreapta Unită cer demisia lui Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, pentru modul în care a gestionat datele personale ale experților electorali și pentru declarațiile publice în care a minimalizat efectele incidentului.
Virgil Popescu, fostul ministru al Energiei, și-a anunțat candidatura la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin: ”Voi aduce energia schimbării” Fostul ministru al Energiei, liberalul Virgil Popescu, a anunţat că se înscrie în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, spunând că vrea să folosească „toată experiența acumulată ca ministru al Economiei și al Energiei, ca deputat, în slujba cetățenilor”.
Ministrul Sănătății: Nu e tolerabil să nu prestezi servicii pentru care eşti plătit în spitalul public şi să trimiţi pacienţii la privat Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat sâmbătă că nu este tolerabil ca un medic angajat în sistemul public să trimită pacienţii într-o clinică privată, precizând că „nu este nici moral, nici etic, nici uman”. Vă reamintim că o investigația HotNews.ro a arătat că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a fost remunerat la clinica privată deținută de soția sa, în timp ce era manager la Spitalul Universitar din București, deși legea nu îi permite acest lucru.
​Ludovic Orban a cerut Biroul Electoral Central să clarifice votul în altă localitate Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat, sâmbătă, în timpul unei vizite la Arad, că a depus la Biroul Electoral Central (BEC) o solicitare de clarificare privind votul în altă localitate, el arătând că ordonanţa privind comasarea alegerilor conţine o prevedere care nu permite mai multor categorii să voteze decât dacă solicită urna mobilă, ceea ce ar dezavantaja electoratul Opoziţiei, relatează Agerpres.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by