POLITIC
Ciolacu cere ca adoptarea salariului minim european în România să intre în dezbatere după Paști, iar plata pensiilor până atunci Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marți ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, ca imediat după sărbătorile pascale „să pună în transparență publică proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România”. De asemenea, i-a cerut acesteia să vorbească atât cu băncile cât și cu Poșta Română pentru plata pensiilor înainte de sărbătorile pascale.
Burduja spune care este miza candidaturii sale la Primăria Capitalei Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, proaspăt desemnat candidatul PNL la Primăria Capitalei, după ce Coaliția a renunțat la independentul Cătălin Cîrstoiu, a declarat, marţi, că în actuala campanie electorală trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.
Ciolacu, noi declarații despre motivele retragerii lui Cîrstoiu: Îmi pare rău că în două săptămâni a devenit Bin Laden Premierul Marcel Ciolacu a făcut noi declarații marți, înaintea ședinței de Guvern, privind motivele retragerii candidaturii doctorului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. „În politică nu lucrez cu adevăruri, ci cu percepții. Îmi pare rău că în două săptămâni a devenit Bin Laden, că n-a omorât pe nimeni”, a declarat liderul PSD.
Gabriela Firea, promisiuni pentru bucureșteni în primul mesaj după desemnarea la Primăria Capitalei Gabriela Firea a reacționat pe contul său de Facebook la mai puțin de 10 minute după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat tot pe internet decizia coaliției de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei.
Primele explicații ale lui Ciolacu după decizia coaliției de a-l retrage pe Cîrstoiu. Mesaj însoțit de o fotografie cu el și cu Firea Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut o primă reacție după decizia de a-l retrage pe dr. Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei și de a merge în alegeri cu Gabriela Firea - PSD și Sebastian Burduja - PNL. El spune că a fost o „decizie dificilă”, dar că Gabriela Firea „este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol”.
Ciucă: Candidatura lui Sebastian Burduja la Primăria Capitalei dă speranțe electoratului care nu s-au hotărât până acum Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus, marți, într-o primă reacție după decizia Coaliției de a-l retrage pe dr. Cătălin Cîrstoiu și a merge cu candidați separați că desemnarea lui Sebastian Burduja în cursa pentru Primăra Capitalei „dă speranțe electoratului care nu s-a hotărât până la acest moment.
Paul Stănescu explică propunerea lui Cîrstoiu: „A fost greșeala noastră, a tuturor. Nu domnul Ciolacu l-a adus de acasă pe domnul Cîrstoiu, știm cu toții” Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat marți, la Parlament, că liderii Coaliției s-au „despărțit prietenește” de medicul Cîrstoiu. Stănescu mai spune că PSD și PNL au avut o intenție bună, dar lucrurile „au luat o direcție greșită”, iar lipsa de experiență a medicului s-a văzut. Liderul PSD a recunoscut că „s-a făcut o greșeală”, dar aceasta este asumată de toți liderii Coaliției.
[P] Viorel Băltărețu, antreprenorul din Parlament, îl concurează pe Emil Boc la Cluj ​După mai bine de douăzeci de ani de antreprenoriat, a intrat în politică să schimbe regulile jocului. Scrie proiecte de legi pentru susținerea mediului privat, mai puțină birocrație și simplificarea interacțiunilor cu statul. Pune presiune pentru accelerarea proiectelor mari de infrastructură din nordul Transilvaniei. Acum, are un plan pe 20 de ani pentru Cluj.
Ludovic Orban, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Cu un ochi râd, cu unul plâng” Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat marți că decizia PSD - PNL de a-l retrage pe Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei „cât de caraghioși, cât de penibili sunt” sunt liderii coaliției, dar reprezintă și un argument pentru care Nicușor Dan va câștiga un nou mandat.
Nicușor Dan, mesaj despre mafia imobiliară după anunțul noilor candidați de București ai PSD și PNL Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat marți dimineața după ce surse din Coaliția PSD-PNL au declarat pentru HotNews.ro că liderii celor două partide au decis luni noapte, după 14 ore de negocieri, că renunță la candidatura comună a lui Cătălin Cîrstoiu și vor merge cu propuneri separate.
Piedone, prima reacție după retragerea candidaturii lui Cîrstoiu: „Blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan!” Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL pentru Primăria Capitalei, cataloghează decizia coaliției PSD-PNL de retragere a susținerii pentru candidatura doctorului Cătălin Cîrstoiu „o trădare a electoratului” și „un blat politic prin care îl susțin pe Nicușor Dan” în dauna sa.
SONDAJ INSCOP Alianţele PSD-PNL și Dreapta Unită, în creștere la intenţiile de vot la alegerile europarlamentare. AUR și partidul lui Șoșoacă pierd teren Alianţa PSD-PNL ar obține la alegerile europarlamentare din 9 iunie 46,6% din sufragii, în timp ce AUR cu 16,7% și Alianţa Dreapta Unită cu 13,8% s-ar clasa pe următoarele două locuri în intenția de vot, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro. Comparativ cu luna precedentă, formațiunile politice din Coaliție câştigă aproape trei procente, Alianţa Dreapta Unită creşte cu un procent, în timp ce partidul lui George Simion şi SOS România, fondat de Diana Șoșoacă, pierd cumulat aproximativ 6 procente. Aproape 60% dintre cei chestionaţi spun că vor merge în mod sigur la urne.
Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, nu a demisionat de la șefia PNL Prahova, așa cum spunea, şi semnează documentele depuse la birourile electorale / PSD le-a contestat. Decizia BEJ Fostul prim-vicepreşedinte al PNL Iulian Dumitrescu, care anunţase că demisionează din toate funcţiile deţinute în partid după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa, deţine în continuare funcţia de preşedinte al PNL Prahova. El nu a demisionat niciodată de la şefia PNL Prahova. Dumitrescu a semnat adresele depuse la Birourile Electorale de Circumscripţie din judeţ prin care sunt desemnaţi reprezentanţii PNL în birourile electorale de circumscripţie locale. PSD a contestat adresele la Birou Electoral Judeţean (BEJ) Prahova, susţinând că acestea sunt semnate „de o persoană fără calitate în respectiva formaţiune politică”, BEJ fiind informat de PNL că Dumitrescu are calitatea de preşedinte al filialei Prahova.
[P] ​Efect neașteptat al măsurilor economice din guvernarea PSD: ungurii au ajuns să îî invidieze pe români! Plafonarea prețurilor la alimentele de bază își arată, în ultimele luni, efectele pozitive asupra buzunarelor românilor, și sprijină creșterea economică. Tot mai mulți cetățeni maghiari își fac cumpărăturile în supermarketurile din România
Coaliția renunță la Cătălin Cîrstoiu și merge pe candidaturi separate la primăria Capitalei - Gabriela Firea și Sebastian Burduja / Decizia, luată după 14 ore - surse Liderii Coaliției au decis luni noapte, după 14 ore de negocieri, că renunță la candidatura comună a lui Cătălin Cîrstoiu și vor merge cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea - PSD și Sebastian Burduja - PNL, au declarat pentru HotNews.ro surse din Coaliție.
Ce nu spun populiștii: așa arată, de fapt, puterea României în UE, în prag de europarlamentare România intră într-un nou ciclu de alegeri europene cu un bilanț pe modelul „una caldă, alta rece” și cu câteva semne îngrijorătoare pentru următorii cinci ani. Fereastra de oportunitate pe care țara noastră reușise să o deschidă în Parlamentul European (PE) cu câțiva ani în urmă dă semne că se închide. Iar în Comisia Europeană (CE), la capitolul reprezentare românească în funcțiile birocratice de putere, s-au făcut progrese, dar încă mai avem cale lungă până unde am putea fi, pe scara influenței reale.
Nicușor Dan: „Domnul Piedone e un interlop” / Piedone: „Mă pot vota interlopi, dar nu sunt asociat cu ei” Primarul general al Caitalei, Nicușor Dan, spune că el nu a susținut niciodată că oamenii care-l votează pe Cristian Piedone sunt interlopi și că, de fapt, „Piedone este interlop”. În replică, contracandidatul său la Primăria Capitalei l-a acuzat pe Nicușor Dan că s-a referit la „cei care-l votează pe Piedone”: „El, când m-a făcut interlop, susținut de interlopi, nu m-a făcut pe mine, a făcut electoratul care mă reprezintă pe mine”.
Alina Gorghiu: PNL a fost 4 ani coloana vertebrală a guvernării. Fără PNL ajungeau impozitele progresive până la nori şi înapoi Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că Partidul Naţional Liberal este „coloana vertebrală a guvernării” și că dacă PNL nu ar fi fost în guvern „impozitul progresiv ar fi ajuns până la nori şi înapoi”.
Congres Forţa Dreptei: Ludovic Orban - ales preşedinte / Cine mai face parte din conducere Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forţei Dreptei.
VIDEO Prima reacție a lui Ciolacu după conferința lui Cîrstoiu: O să lămurim luni în Coaliție. Nu-mi cereți mie să iau o decizie Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut o primă reacție, sâmbătă, după conferința de presă organizată de candidatul coaliției la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu. Ciolacu a spus că „în acest moment” Cîrstoiu este candidatul alianței PSD-PNL, că a avut un schimb de mesaje cu acesta, iar luni va exista o ședință a coaliției legată de candidatura acestuia: „Nu-mi cereți mie să iau o decizie”.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by