SANATATE
Florin Piersic are septicemie. Cel mai probabil, infecția a pornit de la o branulă - Institutul Inimii din Cluj Florin Piersic are o infecție generalizată (septicemie) care îi poate pune viața în pericol, a declarat miercuri Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, pentru HotNews.ro. Actorul în vârstă de 88 de ani a fost transferat aseară de la Cluj la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, cu un avion SMURD.
Avertisment: Numărul de cazuri de tuse convulsivă a crescut de 10 ori în Europa / „Este esențial să ne amintim că sunt vieți în joc” Țările europene au raportat o creștere bruscă a numărului de cazuri de tuse convulsivă în 2023 și în primul trimestru din 2024, fiind identificate de 10 ori mai multe cazuri decât în fiecare dintre cei doi ani anteriori, transmite Reuters.
Florin Piersic, „într-o evaluare complexă” după internarea la Matei Balș. Evoluția sa poate fi „imprevizibilă, date fiind vârsta şi comorbidităţile” Actorul Florin Piersic se află „într-o evaluare complexă legată de procesul infecţios” după internarea la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Bucureşti, unde a fost transferat aseară de la Institutul Inimii din Cluj cu un avion SMURD, a anunțat miercuri unitatea medicală. Starea actorului este stabilă în acest moment, însă evoluţia sa poate fi imprevizibilă, date fiind vârsta şi comorbidităţile, precizează reprezentanții unității medicale.
AstraZeneca retrage de pe piață vaccinul împotriva Covid, folosit inclusiv în România, invocând surplusul de vaccinuri mai noi AstraZeneca a început să-și retragă vaccinul împotriva Covid-19 de pe piața internațională, din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile” care vizează noi variante ale virusului, scriu Reuters și The Guardian. Recent, compania a recunoscut pentru prima dată că vaccinul prezintă riscul unui efect secundar rar, dar grav, cunoscut sub numele de tromboză cu trombocitopenie.
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD de la Cluj-Napoca la București Actorul Florin Piersic este transferat marți seară de la Cluj-Napoca la București cu un avion SMURD, au declarat pentru HotNews surse medicale. El este dus la Institutul Matei Balș din Capitală
Emanuel Ungureanu îi cere premierului Ciolacu să oprească strategia de consultanţă cu OMS Deputatul USR Emanuel Ungureanu i-a cerut, marţi, premierului Marcel Ciolacu să nu dea curs contractului de consultanţă cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, susţinând că acesta este „o strategie pentru şase ani, pe care ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, o pregăteşte cu OMS”.
Suspiciune de malpraxis în cazul unui medic din Craiova: o femeie a murit după o explorare endoscopică Poliţiştii efectuează cercetări într-un caz în care există suspiciuni de malpraxis după ce o femeie de 52 de ani din municipiul Caracal din judeţul Olt ar fi intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenţii de explorare endoscopică, efectuată de către un medic chirurg din municipiul Craiova.
Terapie în natură: o plimbare de doar 2 minute după masă ajută la controlul glicemiei și scade hormonul stresului Arborii, parcurile și grădinile publice nu sunt doar elemente decorative ale peisajului urban, ci au o mulțime de roluri și beneficii. Spațiile verzi contribuie la purificarea aerului, la conservarea biodiversității și la menținerea echilibrului ecologic. De asemenea, ajută la reducerea încălzirii urbane și la combaterea poluării și a zgomotului.
Stilul de viață sănătos compensează cu 5 ani riscul genetic de moarte timpurie. Un studiu realizat pe durata a 13 ani Chiar dacă genetica ne poate expune pe unii dintre noi la un risc mai mare de moarte timpurie, un stil de viaţă sănătos ne-ar putea ajuta să reducem în mod semnificativ riscurile de deces, potrivit unui nou studiu. Un stil de viaţă sănătos poate compensa impactul geneticii cu peste 60% şi poate adăuga încă cinci ani la durata de viaţă, informează News.ro.
Peste 20.000 de copii și adolescenți români suferă de afecțiuni psihice. Număr în creștere și la nivel mondial Aproximativ 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice, iar infrastructura actuală dedicată acestor pacienţi nu mai satisface cerinţele actuale, a transmis Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), citată de News.ro.
Pacient cu accident vascular cerebral, transferat de la Cluj la Suceava pentru extragerea cheagului de sânge. De ce a fost refuzat de alte cinci centre Un pacient de 47 de ani care a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut a fost transferat, sâmbătă, cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava, pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat. Anterior, el a fost refuzat de alte cinci centre de Radiologie Intervenţională, fie din lipsa kiturilor pentru intervenţie, fie din lipsa personalului.
Mesele tradiționale de Paști: Trucurile nutriționistului pentru a ne bucura de sărbători fără să acumulăm kilograme în plus Mesele tradiționale cu familia și prietenii sunt nelipsite în zilele de Paști. Sărbătorile înseamnă, de cele mai multe ori, mese mai bogate decât de obicei. Iar dacă te afli în vizită, nu este foarte politicos să le refuzi. Nutriționiștii atrag atenția că mesele de sărbători ne pot aduce însă între 1 și 3 kilograme în plus. Nu trebuie să uităm nici faptul că, mai ales dacă am ținut post, excesele bruște ne pot afecta starea de sănătate. Așa că nutriționistul ne recomandă o serie de trucuri pentru a ne simți bine în aceste zile, fără să facem însă excese: secretul este să controlăm ceea ce mâncăm și bem, având grijă în ce combinații o facem, ce combinații sunt de evitat, dar și orele la care ne așezăm la masă și pauzele dintre mese.
„Mă stresează să văd că el face treaba «de mântuială» și adesea ne certăm.“ Există reguli când împărțim sarcinile casnice în cuplu? În numeroase cupluri, în continuare, femeia este cea care își asumă majoritatea sarcinilor casnice, precum și îngrijirea copiilor, iar acest lucru se întâmplă în condițiile în care are și un loc de muncă cu program întreg. Desigur, există un număr mare de cupluri în care sarcinile sunt împărțite, dar, chiar și atunci, împărțirea nu este întotdeauna echitabilă. Există reguli? Ce avem de făcut când suntem nemulțumiți?
Pentru prima dată, AstraZeneca recunoaște: „Vaccinul anti-Covid poate provoca tromboze rare" Compania biofarmaceutică internațională AstraZeneca a recunoscut pentru prima dată că unul dintre efectele secundare ale vaccinului său împotriva Covid-19 ar putea fi sindromul de tromboză cu trombocitopenie (TTS), scrie "The Telegraph", citând documente judecătorești.
VIDEO Concluziile anchetei Colegiului Medicilor în cazul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon: „Nu a existat ideea că echipa medicală nu a făcut tot ce putea mai bine pentru pacient” Colegiul Medicilor din Bucureşti a prezentat, miercuri, concluziile anchetei derulate la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, după acuzațiile lansate de un asistent medical că în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă au murit 17 pacienți cărora le-ar fi fost redusă doza de Noradrenalină, medicament care îi ține în viață pe bolnavii intubați. „Nu a existat nicio clipă, nici documentată și nici din afirmațiile medicilor, vreo dovadă că s-a intervenit nemedical asupra medicației pe care o aveau pacienții”, a declarat Lucian Negreanu, vicepreședintele Colegiului Medicilor din București.
Haos în Ministerul Sănătății, dezvăluit de un raport al Curții de Conturi: Medicamente de 800 de milioane de lei există doar în acte, nu și în stoc Curtea de Conturi a descoperit o „neconcordanță” de 790.043.995 lei între medicamentele trecute în acte și stocurile existente la Ministerul Sănătății, conform unui raport de audit financiar care a analizat situația instituției până la data de 31 decembrie 2022. La acel moment, instituția era condusă de mai bine de un an de actualul ministru, Alexandru Rafila. Documentul a fost publicat recent de Banca Mondială.
Ministerul Sănătăţii anunță că va construi un centru de protonoterapie în valoare de 70 de milioane de euro din bani europeni Ministerul Sănătăţii anunță că va construi un Centru Naţional de Excelenţă în Protonoterapie în cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, într-o primă etapă fiind constituit Grupul tehnic de lucru, coordonat de secretarul de stat Alexandru Rogobete, abilitat să elaboreze documentaţia pe baza căreia va fi implementat proiectul, prin Ordinul semnat marţi de către ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.
OMS avertizează asupra riscului răspândirii virusului gripei aviare și la vaci din afara SUA din cauza păsărilor migratoare Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat marți că există riscul răspândirii virusului gripei aviare și la vaci din afara Statelor Unite din cauza păsărilor migratoare, relatează Reuters.
6.000 de pacienți consultați de o terapeută falsă într-un spital din România. Cum verificăm competența unui psihoterapeut și cum ne dăm seama că psihoterapia nu funcționează 3 ani de închisoare este pedeapsa pe care a primit-o o terapeută falsă care a evaluat și a oferit consultații într-un mare spital din România, după cum a scris Hotnews.ro aici. Mii de pacienți au fost evaluați și au primit consultații de la psiholoaga cu diplomă cumpărată dintr-un bar. SmartLiving.ro a vorbit cu un psiholog atestat de Colegiul Psihologilor din România despre riscurile terapiilor făcute după ureche de nespecialiști în cazul problemelor de sănătate psiho-emoțională.
40% din cazurile de demență și 60% din atacurile cerebrale ar putea fi prevenite. Un test simplu poate ajuta la prevenția lor Scorul de Îngrijire a Creierului (Brain Care Score) este un instrument dezvoltat de specialiști americani în sănătatea creierului, în colaborare cu pacienții lor. Testul poate evalua cât de predispuși suntem la afecțiuni ale creierului.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by