SANATATE
Un bărbat care s-a înecat cu mâncare, într-un restaurant din Braşov, salvat de paramedici și de medici de la „Marius Nasta” Un bărbat care s-a înecat cu mâncare, într-un restaurant din Braşov, a fost salvat după intervenţia echipajului de la Ambulanţă, care l-a resuscitat, şi datorită medicilor de la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti au îndepărtat din plămân resturile alimentare. Medicii din Capitală au mers la Braşov pentru a realiza procedura de bronhologie intervenţională, întrucât în acest domeniu nu există un serviciu de gardă.
Românul are 60% șanse să moară de boală cardiacă. Europeanul are 37% șanse / În funcție de localitatea în care trăiți, cum arată harta sănătății din România Puteți găsi date despre fiecare județ și localitate - medici, spitale, boli, paturi și evoluții, într-o grafică publicată sâmbătă, 13 aprilie, de publicația Panorama.
Rafila nu a reușit să afle cine este asistenta care a reclamat moartea suspectă a pacienților de la Spitalul Sfântul Pantelimon. „Lăsăm lucrurile să se desfăşoare, nu le influenţăm” Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă că nu a reușit să identifice persoana care a făcut reclamaţia privind moartea în condiții suspecte a 7 pacienți de la secția ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon, dar că va exista şi o discuţie cu asistenta resectivă. El a precizat că sunt 17 decese în decurs de patru zile şi că majoritatea pacienților aveau vârste de 85-90 de ani. Între timp, la acest spital au loc mai multe anchete.
Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, despre scandalul morților suspecte: „Avem încă de înfruntat furia unei singure persoane” Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti, Florina Pompilian, a afirmat, sâmbătă, că a revenit în unitate după o absenţă de cinci ani şi a găsit o secţie dezbinată şi abia funcţională, după ce 50 de cadre au plecat într-un singur an. Oamenii au acuzat presiuni psihice care i-au determinat să se adreseze psihologilor şi au refuzat să revină, chiar şi după ce conducerea s-a schimbat. Medicul a mai susținut că actuala situaţie în care se găseşte secţia, unde există acuzaţii că 17 pacienţi au murit în doar câteva zile, este generată de „furia unei singure persoane, care nu a făcut decât să blameze, să denatureze adevărul”.
Cât de sănătoși sunt românii și ce îi omoară: experiment interactiv în premieră Acest material interactiv prezintă în detaliu evoluția stării de sănătate a românilor din ultimii 30 de ani, precum și modul în care este organizată infrastructura din sistemul public de sănătate. Cu un click pe județul care te interesează, vei vedea radiografia locală din perspectiva sănătății: poți afla care sunt bolile care produc cele mai multe decese în județ, dar și care sunt patologiile în care numărul deceselor e sub media națională.
Ce înseamnă sociopat? Semnele care trădează această tulburare Este posibil ca, la un moment dat în viața ta, să întâlnești pe cineva care nu pare să țină cont de sentimentele tale sau de înțelegerea normelor sociale. Poți observa că le lipsește o înțelegere a binelui și a răului, indiferent cine este rănit. Există o mulțime de concepții greșite despre sociopatie și despre ce este ea de fapt. Adesea, mențiunile despre sociopatie sau psihopatie apar în filme de groază, thrillere și chiar documentare. Problema multor descrieri media despre sociopatie, în special, este că acestea se îndepărtează adesea de realitate, ceea ce poate provoca o mare stigmatizare. Ce înseamnă cu adevărat să fii sociopat? Ar putea fi cineva pe care îl cunoști?
Cazul tinerei mame care a murit la o zi după ce a fost trimisă acasă cu o rețetă: Spitalul și ambulanța din Sibiu, amendate de DSP Direcţia de Sănătate Publică a sancţionat Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cu 5.000 de lei, pentru „neconformităţi legate de întocmirea unor documente medicale" ale femeii care a decedat recent în unitatea medicală, unde a fost internată la o săptămână după ce a născut un copil în Clinica Polisano.
Acuzațiile privind decesele unor pacienți după reducerea dozei de tratament, la Spitalul Sf. Pantelimon. Manager: Primele concluzii sunt că nu au fost viciate tratamentele. Au fost decese care nu puteau fi evitate / Rafila: „Este o deviație regretabilă” Primele date ale verificărilor făcute de Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon arată că decesele din Secția de Terapie Intensivă „nu puteau fi evitate” și că nu au fost viciate tratamentele pentru pacienți, a anunțat, vineri, managerul unității medicale, Bogdan Socea. Amintim că sunt în derulare patru anchete în urma acuzațiilor lansate de un asistent medical că în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon din București ar fi decedat „circa 20 de pacienți” cărora le-ar fi fost redusă doza de Noradrenalină, medicament care îi ține în viață pe bolnavii intubați. Conform spitalului, în acel interval au fost 17 decese în ATI.
Au început audierile în cazul pacienților care au murit la ATI la Spitalul Sf. Pantelimon după ce s-ar fi redus doza de Noradrenalină / Cadavrele ar putea fi deshumate / Patru anchete în desfășurare Anchetatorii au început vineri dimineață audierile în dosarul penal deschis în urma acuzațiilor lansate de un asistent medical că în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon din București au decedat „circa 20 de pacienți” cărora le-ar fi fost redusă doza de Noradrenalină, medicament care îi ține în viață pe bolnavii intubați.
„Taxa pe boală” se va plăti doar la concediile pentru boli obişnuite, carantină şi recuperarea profesională / Câte astfel de concedii s-au eliberat în primul trimestru din 2024 Contribuţia la sănătate de 10% va mai fi percepută doar în cazul concediilor medicale acordate pentru boli obişnuite, carantină şi recuperare profesională, sau mai precis reducerea duratei de munca pe perioada unei recuperări în urma unei afecțiuni, a precizat joi Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Acesta a prezentat și câte astfel de concedii a înregistrat la plată CNAS în primul trimestru din acest an.
Clarificările CNAS în legătură cu persoanele neasigurate „care vor avea aceleaşi drepturi ca şi cele asigurate”: E vorba strict despre neasigurații bolnavi de cancer Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, a clarificat, joi, declarațiile sale din urmă cu o zi, potrivit cărora, de la data de 1 iulie, persoanele care nu plătesc asigurare de sănătate „vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate, în virtutea faptului că în Constituţie scrie că suntem cu toţii egali”. Valeria Herdea afirmă, joi, că este vorba strict despre pacienții neasigurați care sunt suspecți de o afecțiune oncologică și care vor avea acces gratuit la analize de diagnostic pentru cancer, în conformitate cu prevederile Planului National de Combatere si Control al Cancerului.
20 de pacienți internați în ATI la Spitalul Sf. Pantelimon ar fi murit în doar 3 zile prin administrarea incorectă a unui medicament, potrivit acuzațiilor unui asistent medical. Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control Ministerul Sănătății a anunțat că a decis trimiterea Corpului de Control la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon din București, unde „managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat) că în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament”. Și Parchetul a deschis dosar penal pentru infracțiunea de omor, în urma unei sesizări privind decesul a 20 de pacienți, cărora le-ar fi fost redusă doza de Noradrenalină.
Cele trei categorii de pacienți care vor plăti 10% pe indemnizațiile concediilor medicale. Guvernul a decis cine și de ce va plăti „taxa pe boală” Guvernul va corecta joi pentru a treia oară Ordonanța de urgență care ar trebui să elimine așa numita „taxă pe boală”, respectiv contribuția CASS de 10% pe indemnizațiile concediilor medicale, introdusă la finele anului trecut. Noul proiect prevede că vor fi taxați toți cei care au concedii pentru boală obișnuită, carantină și pentru reducerea cu 1/4 a duratei normale de lucru.
Șefa CNAS: Din 1 iulie, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi cele asigurate. Există promisiunea Băncii Mondiale că vor fi plătite aceste servicii Preşedinta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea, a declarat miercuri că se doreşte semnarea unui nou contract-cadru începând cu data de 1 iulie, care va avea o serie de modificări, dar „nu spectaculoase”, şi care va avea cam aceleaşi valori ca şi cel actual. Ea a precizat că prin noul contract, din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate şi că există promisiunea Băncii Mondiale că vor fi plătite aceste servicii.
Guvernul vrea să modifice a treia oară „taxa pe boală”. Rafila: Trebuie o mai bună definire a modului de prescriere pentru concediile medicale - VIDEO Guvernul vrea să corecteze din nou Ordonanța de urgență care ar trebui să elimine așa numita „taxă pe boală”, respectiv cotizația de 10% pe indemnizațiile concediilor medicale, după ce cu o zi în urmă a anunțat pentru a doua oară că a rezolvat problema. „Sunt încă discuții ca să avem o formă finală a acestei ordonanțe și nu aș vrea să fac alte declarații”, a declarat miercuri ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila.
STUDIU: De ce tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer? Sunt, de fapt, îmbătrâniți prematur Cercetătorii au descoperit o posibilă explicație a numărului tot mai crescut de cazuri de cancer la tineri. Vârsta înaintată este un factor de risc major pentru multe tipuri de cancer. Însă cercetătorii au descoperit că boala nu ține cont de bătrânețea cronologică, adică de anii din buletin, ci de cea biologică. Aceasta ar putea fi, de fapt, cauza frecvenței tot mai crescute de cancer la tineri.
Gravidă cu placenta accreta, la un pas să-și piardă viața. „Hemoragia nu se oprea, mi-a fost scos uterul, am primit 8 pungi de sânge și tratament de 20.000 de euro” O cititoare Totul Despre Mame, diagnosticată în sarcină cu placenta accreta și cu alte afecțiuni, ne-a scris povestea ei impresionantă de naștere, care s-a petrecut la Maternitatea Odobescu din Timișoara. A fost monitorizată și tratată exemplar, iar după naștere, din cauza riscurilor de hemoragie, o doctoriță de la ATI a stat în permanență cu ea. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
Toți pacienții cu „boli obișnuite” vor plăti taxa de 10% pe concediile medicale. Ce înțelege Guvernul prin „boală obișnuită” / Cei cu afecțiuni grave, scutiți de la plata „impozitului pe boală” Toți pacienții cu „boli obișnuite” vor plăti în continuare cotizația de 10% la asigurările de sănătate din indemnizațiile concediilor medicale, în timp ce restul categoriilor de concedii medicale sunt scutite de la plata acestei cotizații, inclusiv retroactiv pentru concediile medicale în desfășurare de la 1 aprilie, a anunțat marți Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Primarul din Târgu Cărbunești despre spitalul cu 500 de angajați, unde managerul a anunțat că bonusurile care aproape că dublau salariile au adus falimentul: „Nu știu cine vă spune lucrurile astea... E campanie electorală” Cu fondul de plată a personalului reprezentând 85% din buget, cu salarii medii brute de 10.600 de lei pe lună, cu „sporuri foarte mari”, potrivit șefei Casei de Sănătate, spitalul orășenesc din Târgu Cărbunești are datorii de 1,2 milioane de euro la furnizori. Managerul a anunțat angajații că sunt, practic, în faliment „pentru că noi consumăm mult mai mult decât încasăm”. Ce spune primăria în subordinea căreia este spitalul.
„Acum o lună era să mă duc. Prima condiție impusă de medic: odihna”. 10 semne că nu dormi suficient și cu ce riscuri Sindromul de somn insuficient este denumirea propusă de cercetători pentru reclasificarea problemelor de somn ca o nouă afecțiune cu impact major asupra sănătății publice. Medicii specializați în somnologie spun că un somn sănătos trebuie să dureze între 7 și 8 ore pe noapte. Totuși, la nivel mondial, este în creștere numărul celor care nu se pot conforma unui asemenea program de somn, fie pentru că au o viață prea aglomerată, fie pentru că suferă de insomnie sau de alte tulburări ale somnului.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by