SANATATE
Familia unei femei din Sibiu care s-a înecat cu mâncare i-a donat organele. Prima prelevare din județ în 2024 Familia unei femei în vârstă de 50 de ani care a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a înecat cu mancare pe o terasă din Sibiu a decis ca organele acesteia să fie recoltate pentru a ajuta la salvarea mai multor vieți omenești, informează publicația Turnul Sfatului.
Cum arată un meniu vegetarian de Paște Mulți români sunt vegetarieni, așa că ei se îndreaptă către alte tipuri de alimente în perioada Sărbătorilor Pascale. Bineînțeles, cineva care este ovo-lacto-vegetarian poate mânca ou fiert și brânza.
Merită citit înainte de Paște: trăim mai mult dacă mâncăm mai puțin? Ce spun cercetătorii Faptul că tăierea aportului caloric, venit din mai puțină mâncare, poate duce la prelungirea vieții, a fost descoperit acum 90 de ani la animale. De atunci, „viață mai lungă la mâncare mai puțină” a fost demonstrată la mai multe specii, de la șoareci, la viermi și maimuțe. Ce întrebări se pun în cazul oamenilor e un lucru care îi frământă pe oamenii de știință, în condițiile în care numărul bolilor grave, cancerul, aduse de stilul de viață crește alarmant în rândul tinerilor.
Semnele care pot anunța demența cu 12 ani înainte să fie diagnosticată Anumite probleme de vedere pot fi un indicator timpuriu al riscului de demență, având potențialul de a anticipa diagnosticul cu până la 12 ani, potrivit unui nou studiu. Dificultățile de vedere pot semnala declinul cognitiv asociat bolii Alzheimer, iar testele oftalmologice pot detecta aceste deficite înainte de apariția simptomelor mai evidente, precum pierderea memoriei.
​Medic: În ultima vreme apar mulţi pacienţi sub 50 de ani, cu forme grave de cancer Dr. Mircea Savu, medic primar radioterapie la Institutul Oncologic Bucureşti a declarat într-un interviu acordat News.ro că adresabilitatea pacienţilor cu vârsta sub 50 de ani cu forme de cancer - unii dintre ei cu forme avansate de boală - a crescut la această unitate sanitară. Nu se poate însă preciza cifra exactă a acestor pacienţi tocmai pentru că încă nu este gata Registrul Naţional de Cancer, a precizat specialistul. Din punctul de vedere al incidenţei tipului de cancer, sunt foarte des întâlnite, spune dr. Savu, cancerele pulmonare aflate în stadii avansate.
Duminica Floriilor, a doua dezlegare la pește din postul Paștelui. Secretul cărnii de pește: cu cât mai grasă, cu atât mai sănătoasă Postul Paștelui, care durează 40 de zile, este unul aspru, în care regăsim doar două dezlegări la pește: prima a fost pe 25 martie, de Buna Vestire, iar a doua este în Duminica Floriilor. Multă lume așteaptă cu nerăbdare această zi, după o perioadă lungă în care nu s-au consumat nici carne, nici lactate. Ce trebuie să știm însă despre pește? Ce pește e ideal să alegem pentru a îl pune pe masă în această zi, cum îl gătim și care sunt cele mai importante beneficii ale acestui aliment?
Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de prescripție medicală Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru. Întrebat, la finalul unui eveniment, dacă are în vedere un proiect care presupune compensarea anticoncepţionalelor, Rafila a răspuns afirmativ, adăugând că proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor pentru adulți.
Petiție pentru demiterea lui Rafila, lansată de Declic după investigația HotNews privind sponsorizările de la industria farma Declic strânge semnături pentru demiterea ministrului Sănătății, în urma investigației HotNews privind sponsorizările de la industria farma pentru evenimentele organizate de Societatea Română de Microbiologie, condusă de Alexandru Rafila. Declic a lansat o petiție online adresată premierului și intitulată „Ciolacu, Rafila trebuie sa plece”.
Peste jumătate din populația lumii „ar putea fi expusă riscului” de boli transmise de țânțari până la sfârșitul secolului Peste jumătate din populaţia lumii ar putea fi expusă riscului de a contracta boli transmise de ţânţari, cum ar fi malaria şi febra dengue, până la sfârşitul secolului, au avertizat oamenii de ştiinţă, relatează joi agențiile DPA/PA Media, citate de Agerpres.
Ministrul Rafila, prima reacție despre schimbările public-privat după cazul Cîrstoiu și despre „sponsorizările” de la Big Farma Alexandru Rafila a declarat joi, că „se gândește”, după cazul dr. Cîrstoiu, să lucreze la un punct de vedere legislativ care să reglementeze situațiile în care pacienții sunt direcționați de la stat către clinicile private. Ministrul Sănătății spune că e nevoie de un punct de vedere legislativ „cumpătat” și că el e convins că e bine ca medicii să poată lucra în ambele sectoare.
Medic român întors din Franța: „Mă întreb câți medici există în Europa atât de bogați precum dr. Cîrstoiu. Doctori buni pleacă scârbiți în străinătate” Medic ortoped și el, dr. Marius Uscatu vorbește despre existența a „200 - 300 de mahări în spitale, de moguli ai medicinei românești care țin în mână și statul, și privatul, pentru că ei au și clinicile private și sunt, în același timp, și manageri la stat”.
Ce se întâmplă când te revezi cu prietenele de-o viață și nimic nu mai e la fel M-am revăzut cu două dintre cele mai vechi prietene, după mulți ani, și am vrut să mergem pe urmele tinereții noastre, într-un București cu miros de primăvară, schimbat și totuși același, în care ne-am căutat pe noi și nu am mai găsit nimic.
Lista medicamentelor compensate și gratuite, extinsă cu 28 de molecule noi. Lista bolilor cronice pentru care sunt prescrise Ministerul Sănătății a anunțat, marți, introducerea a 28 de noi molecule pe lista medicamentelor compensate și gratuite pentru tratarea bolilor cronice. Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite intră în vigoare de la 1 mai 2024.
Vlad Voiculescu: „Ciolacu e porcar bătrân și bine consiliat, știa vulnerabilitățile domnului Cîrstoiu” Vlad Voiculescu, în al cărui mandat de ministru al Sănătății a fost emisă, în 2016, OUG 79, ce interzice managerilor de spitale să lucreze și în clinici private, afirmă, după ce medicul Cătălin Cîrstoiu a fost retras din cursa pentru Primăria Capitalei, că „domnul Ciolacu este (la modul figurat desigur) porcar bătrân și bine consiliat (...) și știa bine zbaterile de acum 8 ani și vulnerabilitățile domnului doctor”.
"Am oare nevoie de terapie?" 7 motive să mergi la psiholog Atunci când simți că ai nevoie să discuți cu cineva despre problemele cu care te confrunți, cu o persoană obiectivă, specializată în a oferi ajutor și a te ghida, demersul psihoterapeutic este o soluție necesară. Psihoterapia este utilă pentru situații ce implică probleme majore cum sunt tulburările de personalitate, stări de anxietate, depresie sau diagnostice psihiatrice. Totodată, procesul terapeutic ne ajută și atunci când vrem să ne cunoaștem mai bine, vrem să ne înțelegem modul de a funcționa și să ne dezvoltăm abilități mai bune de a gestiona situațiile și stările emoționale. Iată și alte câteva motive să mergi la psiholog.
Adopție după 15 ani de proceduri și tratamente. "Când am văzut-o, am știut că va fi fiica mea și că nu ne va despărți nimic niciodată" Aceasta este povestea a doi oameni care s-au îndrăgostit la 14, respectiv 15 ani și s-au căsătorit șapte ani mai târziu. Și-au dorit enorm un copil, însă drumul până la realizarea acestui vis a fost anevoios și total diferit față de cum și-l închipuiau. Până să-și strângă fetița în brațe, au trecut 15 ani. Timp în care au luptat cu infertilitatea, au făcut tratamente peste tratamente și proceduri peste proceduri. În cele din urmă, au ales calea adopției. În speranța că va ajuta și alte femei care se luptă cu infertilitatea, mama ne-a scris povestea „travaliului” ei de 15 ani și a primei întâlniri cu fetița care îi este astăzi fiică. Povestea ei face parte din campania „Pe umerii mamei”, un demers jurnalistic al Totul Despre Mame de conștientizare a vulnerabilității femeilor care trec sau au trecut prin situații complicate.
INVESTIGAȚIE Banii big farma ajung la societatea medicală condusă de ministrul Rafila prin firma unui fost șef al spitalului SRI Ministrul Rafila a negat că Societatea de microbiologie e sponsorizată de companii farmaceutice. HotNews a descoperit intermediarul: firma Ella Congress&Events, către care companiile de medicamente dau bani, sub formă de prestări servicii. Astfel, sumele de la big farma către societatea profesională a lui Alexandru Rafila nu apar în baza de date a Agenției Naționale a Medicamentului unde, conform legii, sponsorizările sunt obligatoriu declarate de către industria sănătății, societăți medicale și medici.
Scumpul preț de a deveni mamă în România Alexandra Mănăilă are 48 de ani și, de aproape șase ani, este mamă. Spune că Sophia, fetița ei de cinci ani și opt luni, este o minune în viața ei și că nu-și mai poate imagina o realitate din care ea să lipsească. Poate părea un lucru normal rostit de o mamă. Însă, în cazul familiei Mănăilă, drumul până la viața în trei, împreună cu Sophia, a fost tare lung, scump, dar mereu cu o speranță încăpățânată că, și de va fi nevoie de o minune, ea va veni. La finalul acestui drum, Alexandra a născut-o pe fiica ei când avea 42 de ani, după o procedură de fertilizare in vitro (FIV), soldată din prima cu reușită.
Un olandez a fost bolnav de COVD-19 timp de 613 zile. Pericolul unor mutații repetate la același bolnav Cercetători din Ţările de Jos au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a decedat anul trecut şi au avertizat în legătură cu apariţia unor variante mai periculoase ale coronavirusului, informează DPA, preluată de Agerpres.
Cât de sănătoasă este independența partenerului într-un cuplu Independența partenerului este deseori văzută drept o sfidare a așteptărilor tradiționale dintr-un cuplu, un semn de încredere în sine și chiar de putere. Teama de a fi dependenți poate duce la relații superficiale, la evitarea intimității și apropierii autentice, la formarea unui atașament securizant. Deseori, independența ajunge să ia forma autosuficienței, sabotând relația și întreținând un atașament evitant. Ce avem de făcut?

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by