SANATATE
Naștere de gemeni la "Cuza Vodă", Iași. "Copiii sunt acum bine datorită oamenilor buni și pregătiți de acolo" O mămică de 23 de ani a povestit pentru Totul Despre Mame cum a decurs nașterea băieților ei, după o sarcină în care nu a fost scutită de probleme. După un eșec la spitalul din Suceava, mama a născut la Iași, în condiții de siguranță, pentru ea și pentru copii. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de tânăra mamă:
În cât timp recuperăm somnul pierdut cu ora de vară Există un cost ascuns al trecerii la ora de vară, subliniază specialiștii în somnologie: datoria de somn pe care mulți dintre noi o acumulează după ce se schimbă ora și dormim mai puțin.
Cabinet din Unitatea de Primiri Ugențe (UPU) a Spitalului Universitar București, închis din cauza unui pacient cu ploșnițe Un cabinet din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar București a fost închis ca măsură de prevenție după ce un pacient ajuns în UPU a spus că are ploșnițe acasă, au declarat pentru HotNews.ro surse medicale.
Dincolo de prințesa Kate, un fenomen alarmant: De ce au ajuns tot mai mulți tineri diagnosticați cu cancer În plină pandemie, Alexandra, o tânără din Zărnești, județul Brașov, a fost diagnosticată cu cancer la sân. Avea 33 de ani atunci când a aflat că suferă de aceeași boală care i-a răpit mama cu doar o săptămână înainte să-și primească propriul rezultat de la biopsie.
„N-am auzit în viața mea de atâtea cazuri de cancer într-o singură familie!”. Povestea a cinci surori marcate de boală Adriana, Mirela, Elena, Carmen și Florentina sunt surori. Când mama lor a fost diagnosticată cu cancer la sân, cele cinci surori aveau, în ordine, 20 de ani, 18, 16, 14 și respectiv doi ani. Peste încă doi ani, mama lor a murit. Dar aceasta nu este singura lor întâlnire cu cancerul. În această familie, cancerul a devenit o normalitate și face parte din viață.
Primul caz de febră tifoidă din acest an în România: un pacient adult care a luat boala din Asia Primul caz de pacient cu febră tifoidă în acest an în România: este vorba despre un pacient internat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală, care a luat boala din Asia, a anunțat managerul unității medicale, medicul Simin Aysel Florescu, citată de News.ro. Anul trecut s-au înregistrat în România trei cazuri de febră tifoidă.
Guvernul japonez acuză Kobayashi Pharmaceutical că nu l-a informat despre contaminarea suplimentelor sale / 5 decese și peste 100 de spitalizări până acum Producătorul japonez de medicamente Kobayashi Pharmaceutical a confirmat vineri un al cincilea deces legat de suplimentele sale alimentare cu drojdie de orez roşu (beni-koji), transmit agenţiile Xinhua și AP, citate de Agerpres.
Cazul fetiţelor încurcate la externarea din maternitatea Ploieşti: ce sancțiune a primit asistenta Comisia de disciplină care anchetează cazul fetiţelor încurcate la externarea din Secţia de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a dispus măsuri faţă de o asistentă, a precizat joi, pentru Agerpres, managerul spitalului, Bogdan Nica.
Boloș: Suntem într-o situație paradoxală: cel care stă în concediu medical primește mai mulți bani decât atunci când este la serviciu / Rafila arată spre CNAS Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a afirmat joi că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. „Suntem în situația paradoxală în care cel care stă în concediu medical primește mai mulți bani decât atunci când este la serviciu. Am spus și repet că nu discutăm de bolnavii oncologici, de indemnizația maternală și de copiii care au nevoie de îngrijiri”, a spus ministrul întrebat despre impozitarea concediilor medicale.
Povestea unei adolescente cu ticuri: „Frica mea cea mai mare legată de sindromul Tourette este că deranjez“ La 14 ani, când era în clasa a șaptea, Petra Farca a fost diagnosticată cu sindromul Tourette. Petra nu înjură, nu jignește, nu vorbește urât. În cazul ei, sindromul Tourette nu înseamnă cuvinte obscene, dar, chiar și așa, faptul că face mișcări necontrolate și scoate sunete fără să vrea – adică are ticuri motrice și verbale – îi complică viața. Personalitatea ei introvertă plus Tourette, la pachet cu tulburare obsesiv-compulsivă, ADHD, anxietate și depresie, fac ca viața de adolescentă să nu fie deloc una simplă. Am stat de vorbă cu Petra despre ce provocări presupune viața cu sindromul Tourette, dar și despre pasiunile unei adolescente obișnuite care are ticuri. Ulterior, am vorbit și cu mama ei, Roxana, despre ce înseamnă să fii părintele unui copil cu Tourette. În completare, am discutat și cu un psihiatru pentru copii, medicul Cristina Anghel de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”.
DOCUMENT Unde trăiesc cei mai bolnavi români? Topul județelor cu cele mai multe și cele mai puține concedii medicale acordate în 2023 În România au fost acordate în total, în anul 2023, 3.361.223 de certificate de concediu medical, arată datele transmise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, la solicitarea HotNews.ro. În top 10 al județelor cu cele mai multe certificate de concediu medical acordate în 2023 apar, pe lângă București și județele cele mai populate, precum Cluj, Iași sau Timiș, și județele Prahova (locul 3 la nivel național la certificate de concediu medical), Mureș (locul 5 la nivel național), Sibiu (locul 7 la nivel național), Argeș (locul 9) și Brașov (locul 10).
Patriciu Achimaş Cadariu cere adoptarea legii vaccinării, pe fondul evoluției epidemiei de rujeolă: „Nu pare să existe voinţă politică. Să nu facem jocul antivacciniştilor!” Patriciu Achimaş Cadariu, medic, deputat PSD și fost ministru al Sănătății, le cere colegilor săi din Parlament să susţină adoptarea proiectului de lege a vaccinării, pe fondul îngrijorărilor legate de evoluţia epidemiei de rujeolă. Achimaş Cadariu a arătat că România a ajuns la aproape 9.000 de cazuri de rujeolă în acest an şi au fost înregistrate nouă decese.
"Mă gândesc că mă voi face de râs în fața celorlalți". Cum depășim teama de părerea celor din jur Pentru a ne integra în grupuri și a funcționa în societate, ținem cont de nevoile, opiniile și feed-back-ul celor din jur. Când oglindirea aceasta devine o preocupare constantă, încărcată cu anxietate, vorbim despre teama de părerea celorlalți. De aici ajungem să ne îndepărtăm de autenticitatea noastră, de nevoile reale. Ce avem de făcut cu gândul „Ce vor spune ceilalți?”
CNAS prelungește valabilitatea adeverinţei înlocuitoare a cardului de sănătate de la 60 de zile până la emiterea cardului duplicat Valabilitatea cardului național de asigurări sociale de sănătate a fost prelungită de la 60 de zile, cum era anterior, până la emiterea cardului duplicat, prevede un Ordin al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Turismul medical: anul trecut au venit în România 20.000 de străini pentru tratamente medicale și au cheltuit 25 milioane de euro / Ungaria atrage anual de 100 de ori mai mulți turiști medicali decât noi Peste 125 de milioane de lei au lăsat anul trecut în țară turiștii străini veniți la tratamente medicale în România, potrivit datelor INS. Aproape 20.000 de străini au vizitat România în scop medical, mai spune autoritatea statistică, ceea ce face ca media cheltuielilor per turist să treacă ușor de 1000 de euro.
Ce avere are Oana Sivache, șefa Administrației Spitalelor din București, acuzată de DNA că a luat mită plata chiriei locuinței în care stătea în București Șefa Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată miercuri sub control judiciar de procurorii DNA, fiind acuzată de luare de mită într-un dosar privind numirea ca manager interimar a lui Ioan Bogdan Furtună la Spitalul Colțea, este în funcție din aprilie 2023, când l-a înlocuit pe Cristian Plută, pe care câteva luni mai târziu l-a denunțat pentru luare de mită.
Directorul Administrației Spitalelor București, Oana Sivache, care l-a denunțat pe adjunctul instituției, sub control judiciar. DNA o acuză de luare de mită / „Probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului” Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, a fost plasată sub control judiciar de DNA, fiind acuzată că ar fi primit mită în valoare de 8.000 de euro de la managerul interimar al Spitalului Colțea, Bogdan Furtună, pentru numirea acestuia în funcție . „Niciodată nu am luat şpagă, nu am cerut, nu am dat un leu”, afirmă Sivache. Ea este cea care anul trecut l-a denunțat la DNA pe Cristian Plută, atunci director adjunct al Administraţiei Spitalelor, acuzat că percepea de la firmele de construcții cărora le atribuia contractele de reparații la spitale un comision de 5% din valoarea contractelor, el propunându-i directoarei generale a instituției, Oana Sivache, să împartă banii din mită, conform DNA.
Directorul Administrației Spitalelor București, Oana Sivache, audiată la DNA Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, s-a prezentat, miercuri dimineață, la sediul DNA pentru a fi audiată într-un dosar de corupţie. Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că Oana Sivache a fost chemată într-un dosar care are legătură cu percheziţiile din luna decembrie de la Spitalele Colţea şi Sfântul Luca.
„Cred că numai unii sunt dăruiți să primească iubire.” Povestea de singurătate a unui bărbat cu tulburare bipolară La 29 de ani, Șerban* a avut o dublă cumpănă. În decurs de două săptămâni, l-a părăsit brusc iubita și a pierdut o sumă de bani importantă pentru afacerea începută recent. A clacat psihic și s-a apucat să bea, iar în scurt timp a fost diagnosticat cu tulburare bipolară. De atunci și până acum, la 43 de ani, a schimbat mai mulți medici psihiatri, a fost internat de câteva ori la spitalul Obregia, ba pentru hipomanie, ba pentru depresie, și avut și un episod psihotic – o fantasmă incredibilă pe care nu a povestit-o medicilor vreodată. Dincolo de tratamente, internări și stările de entuziasm sau de apatie care vin la pachet cu boala, povestea lui Șerban înseamnă multă singurătate. Într-o discuție despre cum e viața lui, ca bărbat cu tulburare bipolară, aduce deseori vorba despre iubire. Singurul lucru după care tânjește și despre care crede că l-ar putea salva.
De ce să nu spui unei femei care a pierdut o sarcină: „Ești tânără, faci altul!”. „Vorbele astea dor mai rău decât o tăietură cu un cuțit neascuțit pe piele!” A fost primul meu copil, dar l-am pierdut înainte să-l pot ține în brațe. Dar nu înainte să mi-l închipui, să-i aud glasul în mintea mea, să mă visez jucându-ne, îmbrățișându-ne și strigându-l cu numele pe care i-l alesesem.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by