ULTIMA ORA
VIDEO Blinken a cântat la chitară într-un bar din Kiev Șeful diplomației americane Antony Blinken, un fan al chitarei și al rock-ului, a cântat piesa „Rockin' in The Free World” a lui Neil Young într-un bar din Kiev, în semn de omagiu pentru lupta ucrainenilor împotriva invaziei rusești, potrivit AFP.
VIDEO Ucraina: Cel puţin 20 de răniţi după ce Rusia a lovit zone rezidenţiale din oraşul Harkov Rusia a efectuat marţi o serie de lovituri aeriene asupra unor zone rezidenţiale din oraşul Harkov, din nord-estul Ucrainei, al doilea ca mărime al ţării, cel puţin 20 de persoane fiind rănite, potrivit autorităţilor locale.
Premier League: Manchester City, la un pas de titlu – Victorie în fața lui Radu Drăgușin Manchester City și-a respectat statulul de favorită și a învins marți pe terenul celor de la Tottenham, scor 0-2, într-o partidă restantă din runda cu numărul 34 din Premier League.
„Ziua voastră de independență este catastrofa noastră”: Marșul palestinienilor din Israel Sub acest slogan, mii de palestinieni din Israel au participat marți la un marș anual printre ruinele satelor ai căror locuitori arabi au fost alungați în 1948, în timpul războiului care a însoțit crearea Israelului, potrivit AFP.
WTA Roma: Adversara liderei mondiale în semifinalele competiției Coco Gauff s-a calificat marți în semifinalele turneului „WTA 1000” de la Roma, după ce a învins-o în sferturi pe chinezoaica Qinwen Zheng (7 WTA), scor 7-6(4), 6-1.
Avertisment al aliaților pentru regimul Zelenski: „Opt din zece ucraineni încă mai cred că există legi scrise pentru elite şi legi pentru ceilalţi” Secretarul de stat american Antony Blinken, aflat marţi în vizită la Kiev, a subliniat că Ucraina nu trebuie doar să învingă Rusia, ci şi să lupte împotriva corupţiei din interiorul ţării, pentru a evita „să devină ca Rusia”, relatează Ukrainskaia Pravda.
Adrian Câciu: „Avem evaziune foarte mare. 32-33 miliarde de euro pierdute anual” Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi că nivelul evaziunii fiscale în România este foarte mare, ceea ce afectează considerabil încasările la bugetul statului, informează News.ro. ”10% din PIB vi se pare puţin? 32 - 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a spus Câciu în emisiunea România Politică de la Prima News.
Interlopul Dan Duru a fost extrădat din Germania. Alina Gorghiu: „Îi găsim pe toți” Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că „Dan Duru”, pe numele său Cătălin Gheorghe Mazarache, a fost adus din Germania şi va executa şapte ani de închisoare într-o închisoare din România, fiind condamnat pentru infracţiuni de „tâlhărie calificată”, informează News.ro. „Să ştiţi că multe persoane condamnate cred că fug din ţară şi se pot ascunde. Îi găsim pe toţi”, a adăugat ea.
VIDEO Un bărbat a fost ucis în bătaie cu bâtele lângă parcul Crângași / Presupușii agresori au fost reținuți O bătaie violentă care a avut loc marți seară pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, lângă stația de metrou de la Parcul Crângasi, s-a soldat cu moartea unui bărbat, potrivit poliției.
Ciolacu, întrebat dacă România va da Ucrainei sistemul Patriot: E o decizie importantă, se va lua în CSAT / Ar deranja foarte mult Moscova Premierul Marcel Ciolacu a afirmat marţi seară că este „prematur” să se spună dacă România va da sau nu sistemul Patriot Ucrainei, decizia, „extrem de importantă”, urmând a fi luată în cadrul CSAT. „O eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova”, a mai afirmat Ciolacu, adâugând că Rusia nu va ataca România.​
Campionul en-titre, eliminat în optimi la ATP Roma – Tabloul sferturilor de finală Daniil Medvedev a dezamăgit în optimile de finală ale turneului „ATP 1000” de la Roma. Jucătorul rus s-a oprit în sferturi, învins de americanul Tommy Paul (16 ATP), scor 6-1, 6-4.
Medicul Adrian Marinescu: Florin Piersic poate să stea în picioare cu sprijin. Infecția, provocată de un stafilococ sensibil la antibiotice Medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, a declarat, la Medika TV, că starea de sănătate a actorului Florin Piersic este una bună, că pacientul nu numai că se ridică singur la marginea patului, ci cu sprijin se poate ridica în picioare, transmite News.ro.
Fostul corespondent Pro TV Marius Buga condamnat la închisoare cu executare pentru acte sexuale cu doi minori instituționalizați Potrivit sentinței pronunțate marți, 14 mai, de Judecătoria Târgoviște Marius Buga are de ispășit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare. Decizia nu este definitivă. Procurorii l-au acuzat pe Buga că a profitat de poziția sa publică pentru a câștiga încrederea celor doi minori cu care a întreținut raporturi sexuale în perioada 2018-2023.
Scăderea prețului la energie reduce din profitul Hidroelectrica. Evoluția producției în trimestrul I Grupul Hidroelectrica a înregistrat în primele trei luni ale anului în curs un profit net în scădere cu 23%, la 1,326 miliarde de lei, de la 1,723 miliarde lei în perioada similară din 2023, potrivit Raportului din trimestrul I 2024, publicat marţi pe Bursa de Valori Bucureşti, transmite Agerpres.
Ianis Hagi și Radu Drăgușin, titulari împotriva lui Real Madrid și Manchester City Selecționerul Edi Iordănescu are parte și de vești bune cu o lună înainte de Campionatul European din Germania. Doi dintre tricolorii importanți, Radu Drăgușin și Ianis Hagi, revin titulari la echipele lor de club.
UDMR îl acuză pe George Simion că instigă la ură interetnică UDMR Satu Mare consideră că discursul preşedintelui AUR, George Simion, de la evenimentul de duminică de lansare a candidaţilor din judeţ ai formaţiunii sale, instigă la ură interetnică.
Cancelarul Scholz se opune serviciului militar obligatoriu în Germania: „Nu ar mai merge” Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marţi că nu susţine reintroducerea serviciului militar obligatoriu în ţara sa, după modelul suedez, transmite DPA, preluată de Agerpres. Creștin-democrații din opoziție au anunțat, săptămâna trecută, vor reveni la sistemul recrutării, dacă vor câștiga alegerile din 2025.
Ciolacu: „Nu înțeleg cine l-ar putea vota pe Nicușor Dan?! Firea are cele mai mari șanse” / Despre „azilele groazei” Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, la Digi 24, că Nicușor Dan nu a făcut nimic în mandatul de primar și se declară convins că bucureștenii o vor vota pe Gabriela Firea, candidatul PSD la primăria Capitalei.
Diplomații americani îndeamnă Georgia să „schimbe cursul” după legea privind „influența străină” Statele Unite au cerut marți Georgiei să „schimbe cursul” după adoptarea unei legi controversate privind „influența străină” în această țară din Caucaz, potrivit AFP.
6 milioane EUR din fonduri UE, pentru formarea profesională și evaluarea competențelor sportivilor care se retrag din activitate Furnizori de formare profesională privați și publici, federațiile sportive și alte organizații vor putea accesa finanțări în valoare totală de 6,13 milioane de euro pentru proiecte de formare și consiliere profesională și evaluare a competențelor sportivilor care se retrag din activitate, printr-o linie de fonduri europene lansată marți în consultare publică.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by