ULTIMA ORA
Belgia: Un șofer de camion român, ucis de un capac de canal aruncat de pe un pod. Cinci tineri sunt cercetați Cinci tineri urmează să compară marţi în faţa justiţiei belgiene în cadrul unei anchete pentru „asasinat”, bănuiţi că au aruncat de pe un pod un capac de canal care a ucis un șofer de camion român, a indicat luni parchetul din Namur (centru), transmite AFP.
Erdogan: Hamas este „o mișcare de rezistență”. Peste 1.000 de palestinieni sunt tratați în spitalele din Turcia ​Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a afirmat, luni, că peste 1.000 de membri ai grupării palestiniene Hamas sunt tratați în spitalele din Turcia reafirmând totodată poziția sa gruparea este „o mișcare de rezistență”, informează Reuters. Ulterior, un oficial turc a spus că Erdogan s-a exprimat greșit și că s-ar referit la palestinieni din Gaza în general care sunt îngrijiți în Turcia.
SUA consideră că remanierea militară rusă arată că Putin este disperat Statele Unite consideră că demiterea ministrului rus al apărării arată că președintele Vladimir Putin este „disperat” să plătească polițr pentru războiul din Ucraina, a declarat luni un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de AFP.
Slovacia vrea să construiască o nouă unitate nucleară. Rosatom, exclusă de la licitație Guvernul slovac ia în considerare construirea unei noi unităţi nucleare, cu o capacitate de până la 1,2 gigawaţi (GW), şi ar putea lua o decizie la ședinta executivului de miercuri, a anunţat luni premierul Robert Fico.
OpenAI lansează GPT-4o, un nou model generativ de AI / „Un asistent vocal ultra-sofisticat” OpenAI, editorul ChatGPT, a prezentat luni noul său model de inteligență artificială (AI) generativă, GPT-4o, care permite chatbotului să interacționeze cu utilizatorii săi ca un asistent vocal ultra-sofisticat, potrivit AFP.
Regizorul condamnat la închisoare și biciuire în Iran a fugit din țară. Cineastul este așteptat la Cannes Cunoscutul cineast iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la cinci ani de închisoare în ţara sa, a anunţat pe contul său de Instagram că a fugit din Iran, luni, cu o zi înainte de deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Cannes unde urmează să fie proiectat cel mai recent film al său şi unde este aşteptat, potrivit avocatului său, informează AFP, citată de Agerpres.
VIDEO Camioane cu ajutoare umanitare pentru Gaza, vandalizate de protestatari israelieni. Este al doilea incident de acest tip Protestatari israelieni au blocat luni camioane cu ajutoare ce se îndreptau spre Fâşia Gaza, împrăştiind pachete cu mâncare pe drum, în cel mai recent dintr-o serie de incidente care a survenit după ce Israelul s-a angajat să permită livrarea neîntreruptă de ajutoare umanitare spre enclava aflată sub asediu, informează Reuters, citată de Agerpres.
Golgheterul naționalei Franței și-a anunțat plecarea de la AC Milan Francezul Olivier Giroud și-a anunțat luni despărțirea de AC Milan, echipă pentru care a evoluat în ultimii trei ani. Atacantul în vârstă de 37 de ani va accepta o nouă provocare în MLS.
Ruşii continuă ofensiva în Harkov: Zeci de aşezări ucrainene sunt sub focul artileriei inamice, 6.000 de persoane au fost evacuate, zeci de kilometri pătraţi au fost cuceriţi în doar câteva zile Aproximativ 30 de localităţi din nord-estul Ucrainei sunt sub tirul armatei ruse, care îşi continuă noua ofensivă în regiunea Harkov, unde a cucerit zeci de kilometri pătraţi în doar câteva zile şi de unde au fost evacuate în jur de 6.000 de persoane, relatează AFP.
Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, publicată în Monitorul Oficial Legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și promulgată de președintele Klaus Iohannis prin care evazioniștii care au produs un prejudiciu de până la 1.000.000 de euro scapă de închisoare dacă achită suma, plus o penalizare, a fost publicată luni seară în Monitorul Oficial.
Ionuț Stroe, despre o candidatură comună PNL-PSD la prezidențiale: „Ar fi o continuare a bunei conlucrări” Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a afirmat, în emisiunea România Politică de la Prima News, că nu exclude ideea unei candidaturi comune PSD-PNL la prezidenţiale, el arătând că dacă agenda comună a celor două partide va cuprinde şi discuţii privind această candidatură comună, se poate ajunge la această decizie care ar fi continuarea „bunei conlucrări” dintre cele două partide la guvernare.
Târgul de Carte de la Torino doboară recordul de prezenţă, cu 222.000 de vizitatori Târgul de Carte de la Torino ar putea doborî recordurile de prezenţă, cu o estimare de 222.000 de vizitatori la finalul zilei de luni, ultima zi a evenimentului din acest an care a debutat joi, transmite agenția italiană ANSA. Anul trecut, târgul a primit 215.000 de vizitatori.
Melinda Gates părăsește fundația filantropică pe care a înființat-o împreună cu Bill Gates Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o împreună cu fostul ei soț Bill Gates, potrivit AFP.
AQUA Carpatica răcorește spiritul Shakespearian Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova oferă prilejul perfect de a redescoperi magia scenei și a deveni parte dintr-o poveste care te va purta prin emoții și cultură autentică.
Mesajul din spital al lui Florin Piersic: „Sunt viu / Țineți-mă aproape pentru că mai am de spus multe povești” Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un mesaj, în care afirmă că este „viu”, iar publicului care l-a avut în gânduri în această perioadă îi cere să-l „țină aproape”, întrucât mai are multe povești să-i spună, informează News.ro.
Procesul lui Trump: Michael Cohen, fostul său avocat fidel devenit duşman de moarte, recunoaşte că a minţit pentru fostul preşedinte Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, unul dintre martorii-cheie din procesul de la New York al fostului preşedinte intentat pentru plăţi ascunse făcute către o vedetă porno, a fost audiat luni şi a recunoscut că a minţit şi a intimidat în numele fostului preşedinte american, într-o confruntare tensionată în sala de judecată.
VIDEO SuperLiga: Remiză spectaculoasă între Farul și Universitatea Craiova – Revenire pentru olteni, conduși cu 3-0 Farul Constanța și Universitatea Craiova au remizat luni, scor 3-3, într-un duel spectaculos din runda cu numărul 9 a play-off-ului SuperLigii. Deși gazdele au condus cu 3-0, oltenii au revenit excelent pe final.
fanatik.ro: Candidatul la alegerile europarlamentare cu peste două milioane de lei în bănci. Fost agent de poliție, cercetat pentru evaziune fiscală Iulian Surugiu candidează la alegerile europarlamentare în calitate de președinte al Partidului Patrioților, formațiune pe care a fondat-o.
„30.000” de soldați ruși sunt implicați în noua ofensivă din nord-estul Ucrainei „Peste 30.000 de soldați ruși sunt implicați în noua ofensivă a Moscovei în nord-estul Ucrainei, în apropierea celui de-al doilea oraș al țării, Harkov, care «nu este amenințat»”, a declarat luni pentru AFP secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare.
Podul Giurgiu-Ruse intră în reparaţii pe partea bulgărească. Traficul se va desfăşura pe o singură bandă până la finalul lunii Traficul pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, se va desfăşura pe o singură bandă pe tot parcursul lunii mai, ca urmare a unor lucrări de reparaţii pe care partea bulgară le efectuează la un rost de dilataţie la partea de pod pe care o are în administrare.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by