ADMINISTRATIE LOCALA
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2
Foto: Adi Iacob / HotNews

”Să faci un loc de parcare subteran în București ar costa 40.000 de euro”. Care e soluția?

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că numai în sectorul său sunt, probabil, 100.000 de mașini parcate pe unde apucă fiecare. ”E nerezonabil ca oamenii să aștepte parcări la 50 de metri de apartament”, crede el.
Stradă surpată în Slănic Prahova
Foto: Primăria Comunei Bertea

Stradă surpată în Slănic Prahova, ce măsuri au luat autoritățile: trafic complet interzis în zonă, un bloc, un magazin și sediului Poliției - evacuate

de Viorela Marin HotNews.ro
Autoritățile prahovene au decis joi, referitor la situația de urgență din orașul Slănic Prahova, unde o porțiune a unei străzi s-a prăbușit, evacuarea unor imobile din zonă, interzicerea completă a traficului, atât rutier cat și pietonal, precum și efectuarea unei expertize de specialitate pentru stabilirea exactă a cauzei ce a condus la tasarea terenului.
Catiusa Ivanov si Radu Mihaiu in studiul HotNews.ro
Foto: Colaj foto
INTERVIU

VIDEO Primarul Radu Mihaiu: „Să-și cumpere câte mașini vrea, însă nu e responsabilitatea statului să-i asigure loc de parcare pentru fiecare mașină”

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu spune că „Dacă statul nu ne acordă gratuit sau subvenționat o locuință, nu văd de ce ar trebui să ne dea gratuit sau subvenționat un loc de parcare”.
Strada Negustori
Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov

FOTO Noul Centru vechi al Bucureștiului: lucrările la prima stradă, aproape de final

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Apr 2024 Actualitate | Administratie Locala
Negustori, prima stradă reabilitată din „Noul Centru Vechi” al Bucureștiului, este aproape gata. Trotuarele au fost eliberate de mașini și lărgite, iar carosabilul este la același nivel cu trotuarul, o noutate pentru București. Toată suprafața este pavată, specific zonelor pietonale. Față de Centrul Vechi, care teoretic este pietonal, aici circulația mașinilor este permisă, sunt și locuri de parcare pe margine, însă a fost introdus sens unic, iar viteza cu care se circulă este redusă prin conformația străzii.
Cristian Popescu Piedone
Foto: Inquam Photos / George Călin

Piedone acuză HotNews.ro că nu a publicat punctul său de vedere la investigația privind achiziția de locuri de joacă, dar acesta nu a fost trimis

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, acuză HotNews.ro că nu a publicat punctul său de vedere la investigația în care publicația noastră a dezvăluit că Primăria Sectorului 5 a cumpărat echipamente pentru locurile de joacă, bănci, coșuri de gunoi și echipamente de fitness, în 12 contracte care cumulează 1 milion de lei, de la firma Geca Impex PM, fără licitație. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere încă de pe 16 aprilie, cu două zile înainte de a publica investigația, însă nu am primit niciun răspuns.
Piedone si un loc de joaca
Foto: Colaj foto

Primăria lui Piedone: 1 milion de lei fără licitație, spart în 12 contracte. Totul în trei zile

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
S-au cumpărat ”trambuline” în două contracte sau ”leagăne” în două contracte. Toate contractele de achiziție au fost câștigate în trei zile, la finalul lui februarie 2024, de către Geca Impex PM. Valeria Tudora, expert în achiziții publice, consideră că un astfel de contract divizat ”încalcă legea”. Până la 270.000 de lei poți să nu organizezi licitații.
Primarul Robert Negoiță
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Negoiță spune că a cumpărat 80.000 de plante exotice ca să le vadă oamenii nevoiași, „care nu-și permit să meargă” în alte țări

de HotNews.ro
Banani japonezi, rodii sau mandarini au costat peste 300.000 de euro. „Majoritatea sunt specii care mor în România”, avertizează o specialistă consultată de către Buletin de București, care a publicat o investigație ce arată că în septembrie și octombrie 2023 compania municipală Algorithm Construcții S3 a cumpărat mai multe plante exotice de la companii din Turcia și Grecia.

Cristian Popescu Piedone
Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Licitație de 1 miliard de lei organizată de Primăria Sectorului 5 pentru întreținerea și modernizarea spațiilor verzi, anulată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat licitația organizată de Primăria Sectorului 5, condusă de primarul Cristian Popescu Piedone, pentru încheierea unui acord cadru de până la 1 miliard de lei fără TVA, pe patru ani, pentru întreținerea și modernizarea spațiilor verzi. Motivul: licitația cu o valoare foarte mare nu a fost împărțită în loturi. Licitația a fost anulată pornid de la o contestație depusă de un competitor. Decizia CNSC poate fi contestată.
Multime de oameni pe strada
Foto: Shutterstock

Azi începe perioada de depunere la birourile electorale a candidaturilor pentru alegerile locale

de D. Popa HotNews.ro
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună la birourile electorale candidaturile pentru alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din 9 iunie.
Alexandra Samoilă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

INVESTIGAȚIE Primăria lui Piedone confirmă că soția omului de afaceri a fost numită chiar de către primar „purtătoare de cuvânt a Sectorului 5” / Patronul firmei negase

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Firma SBA Total Small Bussines Advanced, care îi aparține lui Cătălin Ilie Samoilă, soțul Alexandrei Samoilă, purtătoarea de cuvânt a PS5, a câștigat contracte de 15 milioane de lei după ce Piedone a devenit primar și a numit-o purtător de cuvânt pe Alexandra Samoilă. Alexandra Samoilă este angajată a Primăriei Sectorului 5 din martie 2021, au confirmat pentru HotNews.ro reprezentanții Primăriei Sectorului 5.
Cristian Popescu Piedone
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

INVESTIGAȚIE Soțul purtătoarei de cuvânt din Primăria lui Piedone, un fost fotbalist de la Dinamo, contracte de 15 milioane de lei cu primăria și cu instituțiile publice subordonate

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Firma SBA Total Small Bussines Advanced, a lui Cătălin Ilie Samoilă, a început să primească contracte de la Sectorul 5 după ce Cristian Popescu Piedone a câștigat alegerile, iar Alexandra Samoilă a devenit purtător de cuvânt.

Hanul Solacolu 3
Foto: Hotnews

Hanul Solacolu va fi pus, în sfârșit, în siguranță / Primăria Capitalei s-a chinuit 2 ani să înceapă lucrările / Ce se întâmplă cu tramvaiul 21

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Apr 2024 Actualitate | Administratie Locala
Hanul Solacolu, frumoasa clădire monument istoric de pe Calea Moșilor nr.134-134A, va fi pus în sfârșit in siguranță, lucrările urmând să înceapă săptămâna viitoare, a declarat pentru HotNews.ro Răzvan Munteanu, directorul executiv al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Siesmic (AMCCRS), instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de clădire. Municipalitatea are în plan să restaureze și alte 10 imobile din zona Moșilor Vechi, astfel că toată zonă, aflată acum într-o stare precară, va primi un suflu nou.
Valea Saulei
Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

FOTO Bucureștiul poate avea un nou parc natural, în afară de Delta Văcărești. Unde este Valea Saulei, cu 10 hectare de „sălbăticie”

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Bucureștiul ar mai putea avea, pe lângă Delta Văcărești, încă un parc natural unde să fie protejată biodiversitatea, iar intervențiile umane să fie minime. De data aceast în nord, la câteva minute de mers pe jos de cartierul corporatiștilor - Pipera.
Alveole goale bd. Elisabeta
Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov

Primăria Capitalei a tăiat 64 de copaci de pe bulevardul Elisabeta: „Erau uscați sau în declin biologic” / Ce vrea să pună municipalitatea în loc

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a tăiat în aceste zile peste 60 de copaci de pe bulevardul Regina Elisabeta, situația fiind sesizată de bucureșteni pe rețelele de socializare. Municipalitatea spune că arborii erau „în declin biologic sau uscați”.
Trafic Bucuresti
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă din București: primarul Nicușor Dan a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru extinderea și modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă din București. Este vorba despre 544 de intersecții din oraș care vor fi integrate în acest sistem. Studiul de fezabilitate costă circa 1 milion de euro, a declarat primarul general, va fi realizat de Tehno Consulting Solution SRL, iar durata este de 18 luni.
Pistă bicilete Kiseleff
Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov

Nicușor Dan, explicații de ce nu a făcut până acum pistele de biciclete: Proiectul tehnic este prost sau foarte prost, nu poate fi realizat

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul general, Nicușor Dan, a explicat de ce nu a făcut cei 30 de km de piste pentru biciclete pentru care fosta administrație a lăsat proiecte. „Au un defect fundamental, proiectul tehnic este prost sau foarte prost. Deci nu poate fi realizat în modul în care a fost scris. Atunci este nevoie de o reproiectare”, a explicat primarul general.
Deșeuri depozitate la punctul de lucru al Direcției de Salubritate S3
Foto: Hotnews

VIDEO Primăria Sector 3, amendată cu 60.000 lei pentru că stoca gunoaie lângă C.E.T. Sud. Garda de Mediu a făcut controlul după întrebările HotNews.ro

de Adelina Mărăcine HotNews.ro
Comisariatul Muncipiului București din cadrul Gărzii de Mediu a amendat cu suma de 60.000 de lei Direcția Generală de Salubritate Sector 3. HotNews.ro vă prezintă imagini cu modul în care gunoaiele erau depozitate în locația din Splaiul Unirii.
Defrișare fosta menajerie a Circului - 6
Foto: Hotnews

Prefectul Bucureștiului cere în instanță anularea titlului de proprietate pentru menajeria Circului, retrocedată în 2006

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Prefectul Bucureștiului, Rareș Hopincă, cere în instanță anularea titlului de proprietate pentru menajeria Circului, retrocedată în 2006. „Motivele de nelegalitate constatate sunt evidente, reise foarte clar din documentația pe care o avem la dispoziție că terenul aparținea domeniului public al statului și nu putea fi retrocedat”, a explicat Hopincă.
Defrișări IOR - februarie 2022
Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov

Prefectul Bucureștiului: Există suspiciuni că retrocedarea unei părți din Parcul IOR a fost realizată prin utilizarea unor documente false

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Există suspiciuni că retrocedarea unei părți din Parcul IOR a fost realizată prin utilizarea unor documente false, a declarat, marți, prefectul Bucureștiului, Rareș Hopincă. Acesta spune că suspiciunea apare într-un raport al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății. Hopincă spune că va sesiza Parchetul.
Parcul Tudor Arghezi
Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov

Consiliul General a dat undă verde exproprierilor pentru extinderea parcurilor Arghezi, Liniei și Plumbuita și amenajarea a 5 parculețe noi în Sectorul 2

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General a dat luni undă verde exproprierilor pentru extinderea parcurilor Tudor Arghezi și Plumbuita, Liniei. În plus, a aprobat achiziționarea/exproprierea terenurilor pentru 5 parcuri noi în Sectorul 2. Tot luni a fost aprobate exproprierile pentru construirea unei grădinițe și a unei creșe noi pe bd. Metalurgiei, lărgirea străzilor Drumul Osiei și Amilcar Săndulescu.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by