ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Sectorului 3 a ridicat în 2023 peste 4.000 de mașini parcate neregulamentar Primăria Sectorului 3 a ridicat, în 2023, 4.173 autovehicule parcate/staționate neregulamentar. Dintre acestea 3.977 au fost eliberate, fiind încasată suma de 2.153.200 de lei de la proprietarii autovehiculelor care au achitat, după caz, ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor parcate neregulamentar, potrivit datelor comunicate de instituție.
Bucureștiul, pe locul 8 în topul celor mai aglomerate de trafic orașe din lume În 2023, Bucureștiul este pe locul 8 în topul celor mai aglomerate orașe din lume, potrivit indexului anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom. În Europa suntem pe locul 4. Anul trecut, bucureștenii au pierdut în trafic 150 de ore din cauza aglomerației, viteza medie de deplasare la ora de vârf fiind de circa 17 km/oră.
Un nou incendiu la vagoanele dezafectate din Gara Basarab / Au loc degajări mari de fum Un nou incendiu a izbucnit, joi, în jurul orei 11.00, la două vagoane dezafectate din zona de triaj aflată între Gara Basarab și Podul Grant. Întrucât există posibilitatea de extindere a focului, au fost alertate 9 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță.
Plata cu cardul în mijloacele de transport operate de STB, afectată în perioada 10-17 ianuarie În perioada 10-17 ianuarie ar putea apărea disfuncționalități la plata cu cardul bancar direct la validatoare pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun operate de Societatea de Transport București, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) . Probleme ar putea apărea și la urmărirea vehiculelor pe aplicația InfoTB (implicit, în planificarea călătoriilor utilizând aplicația). Motivul: STB schimbă operatorul de date mobile pentru vehicule.
FOTO Ce s-a întâmplat cu „Promenada verde” promisă în campania electorală de primarii Clotilde Armand și Radu Mihaiu / 2023 - tot în faza birocratică Promenada verde, proiectul care prevede curățarea și amenajarea malurilor salbei de lacuri Colentina, lăsate în paragină de 30 de ani, este unul dintre cele mai mari și frumoase proiecte promise de primarii Clotilde Armand și Radu Mihaiu în campania electorală din 2020. Deși mai sunt câteva luni până la alegeri, proiectul a rămas la faza birocratică, fiind amenajate doar câteva bucățele, demonstrativ.
Primăria Capitalei, acord-cadru de 15 milioane lei pentru închirierea și întreținerea toaletelor ecologice Primăria Capitalei a scos la licitație un acord-cadru de 15 milioane lei, pe 4 ani, pentru cumpărarea/închirierea și întreținerea toaletelor ecologice. Ofertele pot fi depuse până pe 8 februarie.
Un cartier rezidențial cu blocuri de 14 etaje ar putea apărea lângă Lacul Morii / Cetățenii din zonă se opun Un cartier rezidențial uriaș, cu blocuri de 14 etaje și cu aproximativ 3.000 de locuințe, ar putea apărea lângă Lacul Morii din Capitală, potrivit unor planuri urbanistice de detaliu puse în dezbatere publică de Primăria Sectorului 6. Proiectul a fost inițiat în baza unei documentații de urbanism aprobate de Consiliul General în 2013 și care permite acolo construirea unor turnuri cu 35 de etaje. Cetățenii din zonă se opun proiectului deoarece zona este una de case, cu străduțe înguste, iar un ansamblu rezidențial de asemenea dimensiune generează trafic. Rămâne de văzut dacă proiectul imobiliar va fi aprobat de Consiliul Local Sector 6.
Termoenergetica anunţă că a finalizat sudurile pentru reparaţia avariei de pe Magistrala Griviţa. Furnizarea agentului termic va fi reluată Compania Termoenergetica anunţă că au fost finalizate sudurile pentru reparaţia avariei produse pe Şoseaua Grozăveşti, iar furnizarea agentului termic urmează să fie reluată în cursul serii de marţi.
Circa 1200 de blocuri din București, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la magistrala Grivița Circa 1.000 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la magistrala Grivița, în zona Șoselei Grozăvești, anunță compania Termoenergetica. Cel mai afectat este Sectorul 1, dar probleme sunt și în Sectoarele 2, 5 și 6. Termenul de remediere este 10 ianuarie 2024, ora 23.30.
Dacă v-au plăcut luminițele de Crăciun din București, aflați acum și cât au costat / Trei primării de sector țin informațiile la secret V-au plăcut luminițele de Crăciun din București? Ar fi bine, fiindcă au costat peste 10 milioane lei. Aceasta este doar suma dată de Primăria Capitalei și Primăriile Sectoarelor 1,5,6. Restul primarilor au ținut informația la secret. Deși HotNews.ro a cerut date încă de pe 5 decembrie, pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, nu am primit niciun răspuns. Nu am găsit informații nici în sistemul electronic de achiziții publice, deși luminițe au fost puse.
Noua criză a gunoiului din Ploiești și din alte zeci de localități din Prahova, deblocată pentru moment Noua criză a gunoiului din Ploiești și din alte zeci de localități din Prahova a fost deblocată pentru moment, după achitarea parțială a datoriilor către operatorul rampei de gunoi de la Boldeşti-Scăeni, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru managementul deşeurilor - Prahova” (ADI Deşeuri Prahova), Cristian Ganea.
Marile lucrări de infrastructură care încep sau se termină în București în 2024 și unde va fi afectat traficul Anul 2024 va fi un an greu pentru bucureșteni. Deși este an electoral și de obicei atunci lucrările se termină și se taie panglica, 2024 este anul în care Primăria Capitalei va deschide șantiere și va continua lucrări începute.
O nouă criză a gunoiului în Ploiești și în alte zeci de localități din Prahova Compania Vitalia, care operează rampa de gunoi de la Boldeşti-Scăeni, anunţă că, începând de joi, a blocat din nou accesul la depozitare pentru maşinile United Waste Solution (UWS), fostă Rosal, firmă care colectează gunoiul din zeci de localităţi din Prahova, inclusiv din Ploieşti. Vitalia acuză UWS (Rosal) că nu și-a plătit datoriile, spunând că are de recuperat de la această companie peste şase milioane de lei.
Ce s-ar întâmpla dacă ai opri 1 minut motorul atunci când aștepți pe cineva? Inițiativa unui ONG care poate deveni o regulă: „Există în toate țările europene” Unul dintre cei mai mari poluatori din București este traficul rutier (circa 45%), potrivit studiilor oficiale. Chiar dacă mai e mult până când bucureștenii vor renunța să folosească mașina în oraș pentru călătoriile zilnice, un gest simplu, la îndemâna oricui, ar îmbunătăți un pic calitatea aerului. Oprește motorul mașinii atunci când aștepți pe cineva!
Cât a costat Revelionul organizat de primarul Robert Negoiță în Parcul Titan Petrecerea de Revelion organizată de Primăria Sectorului 3, în Parcul Titan, a costat aproape 1,3 milioane lei, potrivit informațiilor transmise de instituție la solicitarea HotNews.ro. Doar pentru concertele susținute s-au plătit aproape jumătate de milion de lei.
Încă un motiv pentru care la București nu e ca la Londra sau Berlin. O măsură simplă care i-ar scăpa pe mulți de nervii din trafic se lasă încă așteptată Primăria Capitalei a făcut în 2023 circa 6,7 km de bandă unică pentru transportul public, potrivit datelor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.ro. Această facilitate este esențială pentru îmbunătățirea calității transportului public deoarece în condițiile în care tramvaiele, autobuzele și troleibuzele stau blocate în trafic cu restul mașinilor, oamenii vor alege mașina personală.
Termen prelungit la licitația pentru finalizarea proiectului Prelungirea Ghencea, anunță Nicușor Dan Termenul pentru depunerea ofertelor pentru finalizarea proiectului Prelungirea Ghencea, cu o valoare estimată de peste 336 milioane lei, a fost prelungit până în 12 februarie 2024, ca urmare a interesului crescut din partea operatorilor economici şi a solicitărilor de prelungire a termenului, a anunțat marți primarul Capitalei, Nicușor Dan.
FOTO Oradea: Cele 7 pasaje construite în centrul orașului sunt deschise azi circulației Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, anunţă deschiderea circulaţiei, de la ora 12.00, pe cele şapte pasaje construite în centrul orașului, acesta fiind „cadoul” oferit locuitorilor pe final de an.
ISU a amendat Primăria Sectorului 3 și organizatorii evenimentelor de la Hala Laminor cu circa 420.000 lei: Nu sunt îndeplinite criteriile pentru oprirea funcționării Inspectoratul de Stat pentru Situații de Urgență București-Ilfov a efectuat 8 controale la Hala Laminor, în urma cărora au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 amenzi, în cuantum de 420.000 lei, au transmis reprezentanții instituției într-un comunicat de presă. Pentru aplicarea sancțiunii contravenționale de oprire a funcționării nu sunt îndeplinite niciunul din criteriile prevăzute de lege, susțin reprezentanții ISU. Reamintim că Primăria Sectorului 3 a organizat în Hala Laminor târgul de Crăciun, iar acolo va avea loc și petrecerea de Revelion.
Nicuşor Dan: Peste 2.000 de câini au fost ridicaţi anul acesta de către ASPA de pe străzile Capitalei. Colaborarea cu cetăţenii este esenţială Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă sâmbătă că peste 2.000 de câini au fost ridicaţi anul acesta de către ASPA de pe străzile municipiului Bucureşti, colaborarea cu cetăţenii fiind esenţială.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by