ADMINISTRATIE LOCALA
Terasele fără autorizație din Herăstrău prosperă în plin război al statului cu ele. Cum explică Clotilde Armand Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a declarat în mod sistematic contra restaurantelor și teraselor din Parcul Herăstrău. Cârciumile de top sunt în același loc. HotNews.ro a întrebat-o ce se întâmplă.
„Din 1 aprilie o să închidem locurile de joacă din Sectorul 1”. Cum explică primarul Clotilde Armand o decizie care o poate afecta în alegeri: „Cu locurile de joacă nu se fac improvizații!” Locurile de joacă din Sectorul 1 ar putea fi închise, a declarat primarul Clotilde Armand, într-un interviu acordat cititorilor HotNews.ro, pentru că nu mai are bani în buget pentru mentenanță. „Asta deoarece consilierii PSD și PNL au tăiat printr-un amendament aproape toți banii de la spații verzi, unde era inclusă și întreținerea locurilor de joacă”.
Primarul Negoiță își sacrifică mâna sa dreaptă, pe city managerul Ciobîcă, după o investigație Recorder Odată expuse, afacerile ”în grup” ale administratorilor Primăriei Sectorului 3 au dus la plecarea omului numărul 1 din organigrama executivă: Marius Daniel Ciobîcă, city manager.
Cea mai veche cafenea din București stă în același loc de 243 de ani. Cum a fost salvată după ce ajunsese să fie zugrăvită cu picturi exotice Un recent proiect arhitectonic premiat a readus la viață una dintre cele mai fascinante clădiri românești vechi, relatează B365, siteul dedicat Bucureștiului.
FOTO Tehnică specială de toaletare a arborilor, folosită în premieră la Sibiu. Coroana acestora va avea o formă dreptunghiulară Primăria Sibiu foloseşte în premieră o tehnică specială de toaletare a arborilor. Coroana acestora va avea o anumită formă dreptunghiulară, pentru a fi departe de reţelele de utilităţi aeriene şi faţă de fronturile caselor.
Sondaj: Circa 90% dintre bucureșteni spun că transportul alternativ nu se compară cu taximetria clasică Marea majoritate a bucureștenilor (87%) consideră că transportul alternativ este cea mai bună opțiune pentru călătoriile în oraș și poate duce la creșterea calității serviciilor pentru toți furnizorii de servicii transport persoane, inclusiv companiile de taximetrie, relevă datele unui sondaj Mercury Research, realizat în perioada 19 - 20 martie și comandat de Coaliția pentru Economia Digitală. Calitatea serviciului de transport alternativ primește nota de 8,1 din 10 de la bucureșteni, taxi doar 5,2
Blocul „favelă” din centrul Bucureștiului. După 30 de ani de încercări eșuate, Primăria anunță când încep lucrările de consolidare În centrul Bucureștiului, la intersecția dintre Calea Victoriei și bd. Regina Elisabeta, la câțiva pași de Primăria Capitalei, se află un bloc cu pereții scorojiți, o reclamă abandonată pe acoperiș și cu structura șubrezită, desprins parcă din favela braziliană.
Trafic restricţionat în Capitală în acest weekend, pentru desfăşurarea mai multor evenimente Traficul rutier va fi restricţionat în Bucureşti, în weekend, când vor avea loc mai multe evenimente culturale, religioase şi sportive.
Bugetul Primăriei Capitalei pe 2024, votat de Consiliul General după trei încercări eșuate / Ce amendamente au făcut consilierii PNL-PSD Bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2024 a fost votat vineri de consiliul General cu 51 de voturi „pentru” din 51 de consilieri prezenți, adică în unanimitate. Asta după ce a căzut la vot de trei ori, deoarece consilierii PNL și PSD au venit cu amendamente în valoare de 1,5 miliarde lei, ca să dea mai mulți bani la subvenție, ajutorul pentru persoane cu handicap și locuințe sociale, dar fără să indice de unde s-ar tăia fonduri. Și de data aceasta au venit cu amendamente, dar modeste, de circa 650 milioane lei și au și indicat de unde să fie luați banii.
Un nou episod în conflictul Robert Negoiță-Nicușor Dan: Edilul Sectorului 3, plângere penală împotriva primarului Capitalei Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, continuă conflictul cu Nicușor Dan, împotriva căruia a depus o plângere penală, vineri, la Parchetul General. Negoiță îl acuză pe primarul general al Capitalei de abuz în serviciu şi instigare la această infracţiune, întrucât acesta le-ar fi interzis angajaţilor să emită avize necesare pentru ca proiecte ale Primăriei Sectorului 3 să intre în dezbaterea Consiliului General.
Ce cumpără un primar de la firma unui consilier judeţean, coleg de partid: 3.700 de litri de clor, balansoare, scaune cu imitaţie de piele O firmă controlată de o consilieră judeţeană din Timiş a câştigat, în ultimii trei ani, peste 570.000 de lei (115.800 euro) din parteneriatul cu o primărie din judeţ. Consiliera și primarul erau colegi de partid, în Pro România, când se semnau contractele. În 2017, Ministerul Economiei a sprijinit înfiinţarea firmei cu 40.000 de euro pentru a dezvolta o platformă de software care nu a mai venit niciodată. Acum, însă, încheie contracte publice pentru amenajarea de locuri de joacă, lichide pentru întreţinerea piscinei, produse de papetărie, mobilier sau echipamente electrocasnice şi IT.
Viceprimarul Bujduveanu, prima reacție după ce Nicușor Dan i-a luat atribuțiile: Este o decizie politicianistă, îmi voi continua activitatea „Este o decizie politiciantistă”, este prima reacție a viceprimarului PNL, Stelian Bujduveanu, după ce primarul general, Nicușor Dan, i-a retras atribuțiile. Acesta spune că își va continua activitatea ca și până acum, iar faptul că nu mai are atribuții nu îl împiedică să facă asta.
UPDATE Un nou incendiu în Delta Văcărești / Peste 10.000 mp afectați Un nou incendiu a izbucnit, miercuri, în Parcul Natural Văcărești, cunoscut de bucureșteni drept Delta Văcărești. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov (ISUBIF), suprafața afectată depășește 10.000 mp. Pompierii au acționat cu 11 autospeciale de stingere. După aproape două ore, incendiul a fost localizat.
UPDATE Nicușor Dan i-a retras atribuțiile viceprimarului PNL, Stelian Bujduveanu: Era ilogic să fie și într-o parte și în alta Primarul general Nicușor Dan i-a retras, miercuri, atribuțiile viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu, a confirmat pentru HotNews.ro edilul. Decizia vine după ce PNL i-a retras sprijinul politic lui Nicușor Dan, iar bugetul Capitalei a fost respins de 3 ori la rând, municipalitatea fiind în imposibilitate de a plăti salariile și facturile.
Șantierul lui Negoiță de pe Calea Dudești, oprit de trei ori de Poliția Locală de la Primăria Capitalei pe motiv că nu are autorizație: Azi vom face plângere penală Șantierul deschis de Primăria Sectorului 3, pe Calea Dudești, pentru lărgirea arterei cu încă o bandă pe sens, pe o porțiune de 100 de metri, la intersecția cu Mihai Bravu, a fost oprit pentru a treia oară, luni, de Poliția Locală a Municipiului București, pe motiv că lucrările se desfășoară fără autorizație de construire emisă de Primăria Capitalei, administatorul drumului. Artera nu se află în administrarea Sectorului 3, iar potrivit legii, instituția nu poate face lucrarea fără să aibă drept de administrare. Primarul Robert Negoiță s-a luat de polițiștii locali de la Primăria Capitalei, care au mers în control, totul fiind transmis live pe pagina de Facebook a primarului.
Schimbarea la față a transportului public din București: Ce autobuze, trolee și tramvaie noi mai vin în 2024 în Capitală și ce mari achiziții mai vrea să facă Primăria Generală Mai puțin de jumătate din parcul auto al Societății de Transport București (STB) este modern, mai exact 43 la sută, potrivit datelor centralizate de HotNews.ro. Până în iunie însă situația se va îmbunătăți, circa 50% din flotă fiind modernă. Motivul? Municipalitatea a cumpărat în ultimii 3 ani 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze, însă nu au venit toate. Până în vară, pe străzile Bucureștiului vor mai circula 18 tramvaie noi și 70 de troleibuze noi. Alte mijloace noi de transport nu mai vin anul acesta, însă anul viitor.
Ce se întâmplă dacă bugetul Primăriei Capitalei nu este aprobat până la finalul lunii Primăria Capitalei a rămas fără bani în conturi după ce bugetul propus de Nicușor Dan a picat de trei ori la vot, iar municipalitatea nu a mai primit din acest motiv cele 500 de milioane de lei, din cotele defalcate, de la Ministerul Finanțelor. Dacă bugetul nu va fi aprobat până la finalul lunii, explică Nicușor Dan pentru HotNews.ro, efectele vor fi de la intrarea municipalității în atenția Biroului de Credit până la neplata salariilor și a sumelor destinate spitalelor.
Primăria condusă de Olguța Vasilescu vrea să dea aproximativ 150.000 de euro pentru concertele de Zilele Craiovei / Printre artiști, Smiley, Theo Rose, Vlăduţa Lupău Primăria Craiovei, condusă de Lia Olguța Vasilescu (PSD), este dispusă să plătească 734.188 de lei fără TVA (adică 147.688 de euro) pentru spectacolele care vor fi organizate timp de trei zile, de Zilele Craiovei, în perioada 31 mai-2 iunie, scrie Gazeta de Sud.
Primăria Sectorului 1 construiește 6 parcări automatizate între blocuri - 4 doar în cartierul Aviației Primăria Sectorului 1 vrea să construiască 6 parcări automatizate, pe structură metalică, între blocuri. Lucrările de construire la primele două, situate pe străzile Cpt. av. Alexandru Serbanescu 12-14 și Ștefan Burileanu nr. 14-16 din cartierul Aviației, au demarat deja, anunță administrația locală. Celelalte parcări vor fi amenajate pe Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Ficusului, Strada Elena Caragiani și Strada Smaranda Brăescu, potrivit sursei citate.
Angajații primăriilor de comune vor protesta prin „grevă japoneză cu exces de zel”: „Ca să nu ne mai înjure lumea că suntem mulţi, puturoşi şi bine plătiţi” Angajaţii primăriilor de comune vor începe luni acţiunile de protest, având în vedere că Guvernul nu a ţinut cont de solicitările acestora privind salarizarea, a anunţat joi liderul Sindicatului Naţional al Salariaţilor Comunelor şi Oraşelor din România - SCOR, Dan Cârlan, citat de Agerpres.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by