ADMINISTRATIE LOCALA
FOTO Primăria Sectorului 2 vrea să reconfigureze Șoseaua Mihai Bravu și Șoseaua Ștefan cel Mare în cadrul proiectului de amenajare a celor 36 km de piste pentru biciclete Primăria Sectorului 2 vrea să reconfigureze Șoseaua Mihai Bravu și Șoseaua Ștefan cel Mare prin proiectul de amenajare a celor 36 de kilometri de piste pentru biciclete, pentru care studiul de fezabilitate a fost aprobat în luna ianuarie. Mai exact, pe cele două bulevarde ar urma să fie amenajate piste pentru biciclete, între trotuar și carosabil, pe partea dinspre centrul orașului. Pistele ar urma să fie separate de carosabil și trotuar cu spații verzi, iar trotuarele să fie și ele reconfigurate pentru a face loc pistelor. Primăria Sectorului 2 vrea însă să pună copaci și pe mijlocul bulevardului, practic să separe printr-o perdea verde culoarul destinat tramvaiului, folosit și de autobuze, iar traficul auto să rămână între două-patru benzi pe sens, plus parcări pe laterale, acolo unde este loc. În total, pe cele două artere ar urma să fie plantați în plus 750 de arbori, potrivit planurilor publicate pe site-ul instituției.
Primăria Capitalei a pus 280 de parcometre în parcările pe care le administrează Primăria Capitalei a pus în parcările pe care le administrează 280 din cele 300 de parcometre achiziționate vara trecută, a anunțat viceprimarul Stelian Bujduveanu pe pagina de Facebook. Acestea deservesc 200 de parcări ale municipalității.
VIDEO „Vrem să o ... pe mă-ta”. Un consilier PNL a uitat să închidă microfonul. Clotilde Armand zice că a fost înjurată / Liberalul spune că vorbea de altcineva și-și cere scuze Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere demisia consilierului local Dinu Gheorghe (PNL) acuzând că acesta a înjurat-o în timpul ședinței de Consiliu local zicându-i „Vrem să o f&*$, pe mă-ta!'”. Dinu Gheorghe vorbea cu colegii săi când a înjurat, dar avea microfonul deschis, iar pe înregistrarea video pusă de primar pe Facebook este surprins acest lucru. Contactat de HotNews.ro, Dinu Gheorghe spune că discuția nu se referea la Clotilde Armand. Gheorghe Cristian Tuță, președintele PNL Sector 1, spune că era o discuție privată între colegi și i-a cerut lui Dinu Gheorghe să-și ceară scuze.
Şapte căţei, salvaţi de sub un container, pe un şantier din Sectorul 6 al Capitalei / Mama lor nu reuşea să mai ajungă la ei pentru a-i hrăni Şapte căţei au fost salvaţi de doi muncitori în construcţii de sub un container, pe un şantier din Sectorul 6 al Capitalei. Pentru că gardul şantierului fusese reparat, mama lor nu reuşea să mai ajungă la ei pentru a-i hrăni. Ulterior, echipajele ASPA au capturat căţeaua, toţi fiind duşi în adăpost.
Ce buget are orașul Popești-Leordeni în 2024 și pe ce vrea primarul să dea banii primarul Iacob Petre? Orașul Popești-Leordeni are în 2024 un buget consolidat estimat la 577 milioane lei, potrivit proiectului pus în dezbatere publică. Din această sumă, fondurile europene nerambursabile sunt 104 milioane lei. Pentru investiții merg 250 milioane lei. Cele mai importante proiecte care primesc bani sunt: amenajarea unui parc nou pe str. Laurențiu Raiciu (lângă strada Drumul Fermei) - 8 milioane lei; amenajarea unui campus preuniversitar cu creșă, grădiniță și școală pe strada Drumul Fermei - 35 milioane lei, construire ambulatoriu pe strada Greaca - 19 milioane lei, construire centru sportiv multifuncțional - 14 milioane lei și modernizare DN4 - acces cartier Danubiana - 76 milioane lei.
Nicușor Dan: Primăria Capitalei va înlocui anul acesta 77 de km de conductă magistrală din fonduri nerambursabile Primăria Capitalei a deschis anul acesta, până acum, 9 șantiere pentru modernizarea rețelei de termoficare, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. Acesta spune că în 2024 vor fi înlocuiți 77 de km de rețea principală de termoficare.
Primăria Voluntari are un buget estimat de 494 milioane lei în 2024 / Pe ce vrea Florentin Pandele să dea banii Primăria Voluntari are un buget estimat de 494 milioane lei în 2024, potrivit documentelor puse în dezbatere publică pe site. Suma alocată investițiilor este de circa 97 milioane lei. La catedrala din oraș merg circa 10 milioane lei, iar către Direcţia Educaţie Cultural Sportivă şi Identitate Comunitară, de unde sunt finanțate Metropola TV și FC Voluntari, dar și alte activități culturale - circa 72 milioane lei. La Clubul Sportiv Orășenesc Voluntari merg 22 milioane lei.
Cât ar costa exproprierea în cazul celor 12 hectare retrocedate din Parcul IOR / Nicușor Dan vorbește de lacune legislative și îl acuză pe Robert Negoiță de complicitate cu proprietarii Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a acuzat, duminică, o "lacună legislativă" în ceea ce priveşte modul în care se realizează exproprierile, subliniind că, în prezent, suma cu care este răscumpărat un spaţiu verde nu ţine cont de suprafaţa construibilă a terenului. Astfel, valoarea celor 12 hectare retrocedate din Parcul IOR ar putea ajunge la 80 de milioane de euro.
Primăria Sectorului 2 a cumpărat cele 4 hectare retrocedate în Parcul Plumbuita / Cât a costat Primăria Sectorului 2 a reuşit să recupereze patru hectare de spaţiu verde, pentru a reîntregi Parcul Plumbuita, după ce terenul respectiv a fost retrocedat în 2014, a anunţat, duminică, primarul Radu Mihaiu. Valoarea achiziţiei se ridică la 4.325.000 de euro, ceea ce presupune un preţ de 104,66 euro/mp.
O tragedie prea repede uitată: câți șoferi au încercat, anul trecut, să intre în Pasajul Unirii deși mașinile depășeau înălțimea maximă admisă În decembrie 2022, un turist grec a murit, iar mai multe persoane au fost rănite după ce autocarul în care se aflau a forțat intrarea în Pasajul Unirii, iar limitatorul de înălțime l-a strivit pur și simplu. Tragedia nu i-a convins însă pe toți șoferii să respecte regulile, chiar dacă la intrările în pasaj sunt non-stop mașini de poliție. Anul trecut, aproape 350 de vehicule care depășeau înălțimea maximă admisă au încercat să tranziteze Pasajul Unirii.
Primăria Capitalei a finalizat lucrările de înlocuire a 3,6 km de rețea de termoficare de pe Bd. Timișoara Primăria Capitalei a finalizat lucrările de înlocuire a 3,6 km de rețea de termoficare de pe Bd. Timișoara. Conducta a fost schimbată în 5 luni. Aceasta deservește circa 8.000 de persoane din cartierele Drumul Taberei, Militari și Rahova. Circulația tramvaiului 25, întreruptă pe perioada lucrărilor, va fi reluată.
Mai mulți primari PNL din Timiș au protestat la Prefectură și cer demisia prefectului / Motivul: Prefectul a atacat în instanță alocările bugetare de la Consiliul Județean Scandal în Timiș pe banii alocați primăriilor de către Consiliul Județean. 25 de primari PNL din Timiș au protestat, joi, în fața Prefecturii deoarece prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în instanță, la cerea primarilor PSD, hotărârea prin care Consiliul Județean a redistribuit către primăriile din județ sumele din TVA. Protestatarii au cerut și demisia prefectului. Primarii de la PSD acuză că nu s-au folosit niciun fel de criterii la stabilirea sumelor alocate fiecărei localități.
ANALIZĂ Câți bani au primăriile de sector în 2024 și pe ce îi cheltuiesc Primăriile de sector din București au în 2024 un buget estimat de 14,5 miliarde de lei. Cel mai mare buget - 2,9 miliarde de lei - îl are sectorul 4. Explicația este că aproape 1,5 miliarde de lei vin din fonduri nerambursabile (PNRR și Guvernul României). Pe capitole bugetare, din cele 14,5 miliarde lei, pentru spațiile verzi sunt alocați circa 1,4 miliarde lei, pentru salubrizare 1,5 miliarde lei, pentru reabilitare termică 1,6 miliarde lei, învățământ 2,4 miliarde lei, asistență socială -1,9 miliarde lei și reabilitare străzi - 1 miliard lei.
Primăria Capitalei va moderniza fântânile arteziene de la Tineretului și Piața Charles de Gaule / Costurile estimate: circa 19 milioane lei Primăria Capitalei va moderniza fântâna ornamentală de la intrarea în Parcul Tineretului și pe cea din Piața Charles de Gaulle, la intrarea în Parcul Herăstrău. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat miercuri de Consiliul General, valoarea investiției este estimată la 19 milioane de lei.
Doi consilieri locali din partea PNL la Sectorul 1 demisionează din partid și din Consiliul Local / Aceștia acuză "o politică de partid inacceptabilă" Adrian Oianu și Dan Podaru, consilieri localali din partea PNL la Sectorul 1, și-au anunțat pe Facebook demisia din partid și din Consiliul Local. Cei doi acuză că după numirea în funcția de președinte interimar al PNL Sector 1 a lui George Tuță, în decembrie 2023, acesta a impus o politică de partid inacceptabilă, punând o presiune nejustificată asupra consilierilor locali.
Nicușor Dan: A început montarea șinei de tramvai și a rosturilor de dilatație pe Podul Grant „A început montarea șinei de tramvai și a rosturilor de dilatație pe Podul Grant. Sunt optimist că vor fi respectate termenele asumate de constructor”, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. Termenul anunțat pentru reluarea circulației pe pod este luna martie.
Cu câți bani necheltuiți au rămas în 2023 primăriile de sector din București Primăriile de sector din București au rămas în 2023 cu aproximativ 1,6 miliarde de lei bani necheltuiți. Cel mai mare excedent l-a avut Sectorul 1, circa 1 miliard de lei, iar cel mai mic, Sectorul 3, cu aproximativ 12 milioane de lei. Banii rămași vor fi introduși în bugetul de anul acesta.
Primăria Sectorului 1 a mai făcut un pas pentru reconstruirea Podului Săbăreni din Chitila Triaj Primăria Sectorului 1 a mai făcut un pas pentru reconstruirea Podului Săbăreni. Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici. Reconstruirea podului va costa circa 15 milioane lei, iar durata de execuție este 24 de luni. Compania Națională CFR S.A. a demarat procedura de demolare a podului actual.
Nicuşor Dan: În 2024 vor circula toate tramvaiele şi troleibuzele noi şi 100 de autobuze electrice Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunță că, în acest an, toate cele 100 de tramvaie noi, 100 de noi troleibuze şi 100 de autobuze electrice vor fi puse în circulaţie.
AUR și-a lansat candidatul la Primăria Constanța în fața a câtorva susținători, cu elogii aduse lui Mazăre și un apel la Dumnezeu (presă) O scenă, câteva garduri de metal și mai mulți jandarmi erau semnul că ceva stă să se întâmple în portul Tomis din Constanța. S-au adunat apoi câțiva oameni, 150, poate 200, cu tot cu ziariștii prezenți să relateze evenimentul, dar și câțiva minori care cărau steaguri mai mari decât ei, scrie ct100.ro

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by