ADMINISTRATIE LOCALA
Nicuşor Dan, dat în judecată de dezvoltatori imobiliari: „Cel mai mult au cerut 75 de milioane de lei” Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că unii dezvoltatori imobiliari, nemulţumiţi că nu mai pot construi la fel ca în timpul administraţiilor anterioare, l-au dat în judecată pe el, personal, iar suma cea mai mare care i-a fost cerută drept despăgubire este de 75 de milioane de lei.
Orașul Pantelimon: o firmă care a aparținut viceprimarului, contracte publice de milioane de euro ca să curețe o grădiniță Firma patronată ani de zile de actualul viceprimar al orașului Pantelimon a primit de-a lungul timpului contracte de 4 milioane de euro de la primăria unde muncește politicianul, scriu jurnaliștii de la Context.ro. În acte, viceprimarul nu mai e la butoanele firmei, dar o investigație Context.ro a descoperit legăturile sale indirecte cu firma respectivă.
Sondaj comandat de Nicușor Dan: Piedone e pe primul loc în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei Cristian Popescu Piedone(PPUSL) ar obține un scor de 40,4% pentru funcția de primar general, arată un sondaj realizat în perioada 2-9 martie la comanda lui Nicușor Dan. Actualul primar se clasează pe locul 2, cu 39,3%. Fostul primar, Gabriela Firea, care a anunțat că dorește să candideze, nu apare în sondaj.
Cât câștigă primarul Nicușor Dan și cât dă pe coșul săptămânal de cumpărături: Aici nu intră cumpărăturile zilnice Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, are un salariu de circa 20.000 lei/lună de la Primăria Capitalei. Spune că îi ajung banii, dar nu are economii. Întrebat în interviul acordat HotNews.ro cât plătește pe coșul săptămânal de cumpărături, acesta spune undeva la 400-500 lei, dar aici nu intră și cumpărăturile ocazionale, făcute în timpul săptămânii.
Nicușor Dan despre blocarea bugetului în Consiliul General: Nu putem plăti salariul la 7.000 de oameni Primăria Capitalei nu poate plăti salariul la circa 7.000 de angajați, cât sunt cu tot cu subordonate, deoarece bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2024 nu a fost aprobat de consilierii PNL și PSD, a declarat Nicușor Dan într-un interviu acordat HotNews.ro. Municipalitatea mai are 22 milioane lei în cont, din care va plăti fiecărui angajat circa 25% din salariu până pe 11 martie. Neaprobarea bugetului va aduce și întârzieri la plata lucrărilor aflate în desfășurare și a utilităților.
Nicușor Dan, despre lupta cu rechinii imobiliari: Cel mai mult într-un proces mi s-au cerut despăgubiri de 75 milioane lei pe persoană fizică / Ce restanțe are primarul după 3 ani de mandat Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost dat în judecată de circa 60 de ori fiindcă nu a dat autorizații de construire sau PUZ-uri pe care le consideră nelegale, iar cel mai mult într-un proces de genul acesta dezvoltatorii imobiliari i-au cerut daune de 75 milioane lei, a declarat edilul într-un interviu acordat HotNews.ro, spunând însă că a câștigat majoritatea litigiilor. În ceea ce privește blocarea în instanță a PUZ-urilor de Sector, care betonau zeci de hectare de spațiu verde și permiteau construirea de blocuri între case, primarul spune că lupta cea mai grea a fost cu chiar cu instituțiile statului: „Într-o țară normală și prefecții din acel moment și șeful Inspectoratului de Stat în Construcții, în opinia mea, ar fi în pușcărie în momentul ăsta”, a spus Nicușor Dan.
Primarul Clotilde Armand acuză consilierii PNL și PSD că au blocat funcționarea Primăriei: De astăzi nu vom mai avea internet în instituție Primarul Clotilde Armand acuză consilierii PNL și PSD că au blocat funcționarea Primăriei prin reducerea cheltuielilor de funcționare, atunci când au aprobat bugetul. Primarul susține că Primăria a rămas deja fără pază, iar de joi rămâne și fără internet. „Vom închide primăria și voi informa fiecare cetățean din sector despre cum este furat de coaliția PSD PNL”, a scris Clotilde Armand pe pagina de Facebook. PNL și PSD Sector 1 acuză că primarul minte și creează panică deliberat din motive electorale.
Consiliul General a votat din nou, de principiu, fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica Consiliul General a votat din nou, de principiu, fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară la cererea PNL București și a lui Sebastian Burduja, ministrul Energiei și posibil candidat la Primăria Capitalei. În ultimii 10 ani, atât Guvernul cât și Consiliul General au aprobat mai multe formule de fuziune a celor două, însă până acum nu s-au concretizat din diverse motive.
Bugetul Primăriei Capitalei în continuare blocat de PNL și PSD / Liberalii au cerut alocarea unui miliard în plus la subvențiile pentru termoficare și STB, dar nu au spus de unde să fie scoși banii Bugetul Primăriei Capitalei a căzut pentru a doua oară la vot, după ce PNL a părăsit sala, iar PSD a votat împotrivă. Cele două partide au propus amendamente, PSD un amendament de 1,4 miliarde lei, iar PNL un amendament de 1,1 miliarde lei, însă fără să specifice de unde se iau banii, cerând primarului Nicușor Dan să facă el tăierile, deși până acum în Consiliul General cine făcea amendamentul spunea și de unde se iau banii. Amendament PSD a căzut la vot pentru că PNL nu l-a votat. Amendamentul PNL a căzut fiindcă nu a fost votat de PSD, deși împreună cele două partide au majoritate în CGMB. În rest au fost declarații politice și mult circ, iar Primăria Capitalei a rămas în continuare fără buget. Dacă bugetul nu este aprobat până pe 8 martie, Primăria pierde cotele alocate de Ministerul de Finanțe din impozitele bucureștenilor, circa 500 milioane lei.
Primarul Robert Negoiță ține în continuare la secret cât a costat organizarea Târgului de Crăciun de la Laminor / Doar costurile pentru ateliere, piesele de teatru și decorarea halei, circa două milioane lei Au trecut două luni de când s-a terminat târgul organizat de primarul Robert Negoiță la Hala Laminor, însă nu știm nici până azi cât a costat, deși este vorba despre cheltuirea banului public. Inițial, ni s-a spus că ni se vor comunica costurile la finalul evenimentului. Când am revenit, în ianuarie, reprezentanții Primăriei Sector 3 ne-au comunicat că nu dețin datele centralizate. Algorithm Construcții S3, compania Primăriei care a organizat târgul, ne-a comunicat că doar atelierele, piesele de teatru, scena mobilă și amenajările interioare au costat circa două milioane de lei, iar pentru restul costurilor să ne adresăm Primăriei și unei societăți private - Laminor Arena.
Primăria Capitalei a început lucrările de consolidare la un bloc cu două etaje de pe strada Baltagului Primăria Capitalei a început, luni, lucrările de consolidare a unui bloc cu două etaje de pe strada Baltagului 17, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. Valoarea investiției este de 10 milioane lei plus TVA, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni. Finanțarea vine din PNRR.
47 de ani de la cutremurul din 1977 / Cât de pregătit este Bucureștiul pentru un seism similar Luni se împlinesc 47 de ani de la cutremurul din 1977, în care au murit peste 1.500 de oameni, dintre care peste 1.400 numai în Capitală, iar alţi aproximativ 11.300 au fost răniţi. Deși au trecut atâția ani, nu se poate spune că Bucureștiul este mai pregătit pentru a face față unui sesim similar. În primul rând, nu știm câte clădiri au risc seismic, deoarece a fost expertizată doar o mică parte din fondul construit. Apoi, nu au fost consolidate nici măcar imobilele încadrate în clasa I de risc.
FOTO Parc de 1,6 hectare amenajat cu fonduri europene, deschis la Braşov Cel mai mare parc din oraş, amenajat cu o finanţare europeană pe un teren de 1,6 hectare, a fost deschis, sâmbătă, la Brașov, în zona cunoscută sub denumirea de „La iepure”.
Trei oferte pentru cele 20 de micro-centrale pe care Primăria Capitalei le va monta la punctele termice cu probleme / Anunțul lui Nicușor Dan Primăria Capitalei a primit trei oferte pentru cumpărarea celor 20 de mini centrale termice care vor fi amplasate în zonele unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi şi urmează analiza acestora „în cel mai scurt timp”, a anunțat, sâmbătă, Nicușor Dan. Este vorba practic de achiziționarea unor cazane care vor încălzi apa ce ajunge la punctele termice sub parametri, astfel încât apa caldă să fie furnizată la temperatura cerută, iar acestea ar urma să funcționeze din iarna viitoare.
Ce se întâmplă cu cel mai scump viraj la stânga din istoria Bucureștiului? La aproape 4 ani de la inaugurare, pasajul de la Ciurel, care a costat 240 milioane lei, rămâne un simplu viraj la stânga. Primarul general, Nicușor Dan, a declarat în mai multe rânduri că nu va continua acest proiect cu un drum nou între Ciurel și A1, ca podul să aibă sens. Totuși, municipalitatea nu a luat nicio decizie oficială de a renunța la proiect, iar din această cauză, cei care au proprietățile pe culoarul de expropriere pentru drum nu pot face nimic cu ele. Mai mult, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, susține că pierde banii din PNDL obținuți pentru asfaltarea străzilor de pământ din zonă, deoarece nu poate da autorizații de construire, atât timp cât proiectul rămâne oficial în vigoare.
Nicușor Dan vrea să dea 750 de lei/lună la persoanele cu dizabilități, în următorii 3 ani, ca să recupereze faptul că în ultimii 3 ani a plătit doar jumătate din ajutorul de 500 lei Nicușor Dan vrea să dea 750 de lei/lună la persoanele cu dizabilități, în următorii 3 ani, ca să recupereze faptul că în ultimii 3 ani a plătit doar jumătate din ajutorul de 500 lei, a anunțat acesta în cadrul ședinței Consiliului general de vineri.
Bugetul propus de Nicușor Dan pentru Capitală, blocat. PNL a votat împotrivă, PSD nu a participat la ședința Consiliului General / Ce se întâmplă mai departe Bugetul municipiului București propus de primarul Nicușor Dan a căzut la vot în Consiliul General deoarece PNL a votat „împotrivă”. Grupul PSD nu a participat la ședință, bugetul fiind votat doar de USR și PMP. Consilierii PNL i-au reproșat edilului Capitalei că nu a inclus în buget toate datoriile, între care aproximativ 700 de milioane de lei la STB, 600 de milioane de lei la Termoenergetica și 300 de milioane lei către persoanele cu dizabilități. Liberalii nu au propus însă niciun amendament, discuțiile fiind mai mult politice. Nicușor Dan a explicat că aceștia sunt banii pe care municipalitatea îi are, după ce Guvernul PNL-PSD a tăiat din bugetul municipalității, iar la rectificare, după ce vin banii din fonduri europene, vor fi alocate sumele necesare pentru STB și Termoenergetica.
Nicușor Dan despre autorizația la vila de pe bd. Aviatorilor 86: Cererea de autorizare a fost trimisă de RA APPS Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, că a semnat autorizaţia de construire în cazul vilei din Bulevardul Aviatorilor la solicitarea RA APPS și că aceasta vizează exclusiv lucrări de amenajare interioară. Primarul general spune că a primit mai multe solicitări de la jurnaliști, privind autorizația, dar a transmis doar ce permitea legea, informațiile publice, nu și planurile interioare.
Nicușor Dan despre desemnarea candidaților la Primăria Capitalei: Rechinii imobiliari își caută un executant care să facă cum se făcea, blocuri de 10 etaje pe străduțe, blocuri în parcuri Primarul general Nicușor Dan spune că „rechinii imobiliari își caută candidat la Primăria Capitalei un executant care să facă așa cum se făcea - blocuri de 10 etaje pe străduțe, blocuri în parcuri”. El a comentat astfel faptul că, înainte cu trei luni de alegerile locale, PNL și PSD încă nu și-au stabilit candidații la Primăria Capitalei. În ceea ce privește comasarea alegerilor, Nicușor Dan spune că este „un calcul politicianist să devansezi alegerile locale ca să schimbi rezultatul alegerilor europarlamentare”.
Cine este ginerele lui Piedone: Patru joburi la stat, jucător la pariuri și pasionat de ceasuri scumpe Șerban Andrei este ginerele primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, fiind căsătorit cu fiica edilului, Ana. Cei doi s-au căsătorit în 2018 și au împreună doi copii. Potrivit declarațiilor de avere din 2021 și 2022, ginerele primarului a încasat de la stat peste 50.000 de euro, fiind remunerat din trei locuri, plus indemnizația de consilier local Sector 5 . El este din 2020 consilier local, fiind ales pe listele Partidului Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu și condus de Piedone.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by