ADMINISTRATIE LOCALA
Prima reacție a lui Piedone după acuzațiile ANI: „Interese politico-securiste mizerabile” / „Îi dau în judecată pentru manipularea intenției de vot” „Agenția Națională de Securitate nu mă vrea la Primăria Capitalei”, este prima reacție a primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, după ce ANI a anunțat miercuri dimineață că acesta ar fi în conflict de interese deoarece și-a numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale. Piedone spune că va da ANI în judecată pentru că i-ar fi îngrădit dreptul la apărare și ar manipula intențiile de vot.
One United Properties, profit brut de 524 de milioane de lei în 2023 Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri consolidată preliminară de 1,5 miliarde de lei, înregistrând o creștere de 30% față de 2022, potrivit datelor comunicate de companie. Profitul brut a ajuns la 524 de milioane de lei, o creștere de 9%, iar profitul net se ridică la 443,2 milioane de lei, în creștere cu 9% față de 2022, potrivit unui comunicat transmis de companie.
Proiectul care propune creșterea amenzilor de la 100 la 5.000 lei pentru tăierea ilegală a copacilor, pe ordinea de zi a Consiliului General Proiectul care propune creșterea amenzilor de la 100 la 5.000 lei pentru tăierea ilegală a copacilor pentru persoane fizice se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de joi. Bucureștiul a pierdut în ultimii ani zeci de hectare de spațiu verde, arborii fiind tăiați ilegal de dezvoltatorii imobiliari, unul dintre motive fiind amenda ridicolă cuprinsă între 50 și 100 de lei pentru persoane fizice, iar dacă este plătită în 15 zile rămâne 25 lei pentru fiecare copac tăiat. Proiectul a fost inițiat de primarul general Nicușor Dan.
Zece lucruri pe care nu le știai despre viața personală a lui Nicușor Dan: Despre nume și tunsoare, cât plătește chirie și de ce nu este căsătorit cu partenera sa de aproape 20 de ani Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, este o persoană discretă cu viața personală. Invitat, duminică seară, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, primarul general a povestit de ce nu este căsătorit cu partenera sa de 20 de ani, Mirabela, unde stă, cât plătește chirie, ce mașină conduce și în ce condiții s-ar tunde la zero.
Timişoara: Se reia circulaţia cu vaporaşele pe Bega / Preţul unui bilet este 1 leu Societatea de Transport Public Timişoara anunţă că de la 1 martie se va relua circulaţia vaporaşelor pe Bega şi că ambarcaţiunile au fost coborâte la apă sâmbătă, pentru probe.
Nicușor Dan spune că are șanse să câștige un nou mandat la Primăria Capitalei. „Nu îmi place comasarea asta de alegeri” Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că are peste 30% în sondaje. ”Candidez ca să câştig, ar fi păcat ca după aceşti 3 ani, pentru că unul am plătit datorii, în care am dus lucrurile într-o direcţie corectă, normală, să se întoarcă PSD cu ce a făcut în cei 12 ani”, a spus primarul despre alegerile locale din acest an.
Stadiul lucrărilor la Podul Grant: La pasajul principal, traversele liniei de tramvai sunt montate în proporţie de 80% Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, prezintă stadiul lucrărilor la Podul Grant, el afirmând că la pasajul principal, traversele liniei de tramvai sunt montate în proporţie de 80%, iar şinele pentru linia de tramvai în proporţie de 70%, potrivit News.ro.
Noile troleibuze Solaris intră în circulație, de sâmbătă, pe linia 93 Bucureștenii vor putea călători cu noile troleibuze Solaris Trollino 12M cu autonomie, începând de sâmbătă, 17.02.2024, pe linia 93, care face legătura între Drumul Taberei și Gara de Nord, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public București-Ilfov (TPBI). Începând de luni, 19.02.2024, noile troleibuze cu autonomie Solaris vor circula pe linia 61, care va prelua traseul liniei 336 între Complex Comercial Apusului și Piața Rosetti. Linia de autobuz 336 va fi suspendată.
EXCLUSIV Cât câștigă membrii CA-urilor companiilor Primăriei Sectorului 5 / Președinte în 3 consilii de administrație și angajat la Primărie, în medie 6.500 de euro net pe lună Primăria Sectorului 5 are 4 societăți comerciale - Infrastructură Sector 5, Amenajare Edilitară Sector 5, Salubrizare Sector 5 și Economat. Din cele 4 societăți, Economat este în insolvență, având administrator judiciar. Restul de trei au consilii de administrație compuse din 7 membri. Aceștia câștigă, participând în principal la o ședință pe lună, undeva între 7.000 lei și 9.000 lei, doar indemnizația fixă, la care se adaugă o indemnizație variabilă potrivit surselor HotNews.ro. Sigur, informațiile sunt ținute la secret de companii, deși primarul Cristian Popescu Piedone se laudă cu transparența și corectitudinea.
Pasajul Unirii se închide joi și vineri noaptea Circulaţia vehiculelor în Pasajul Unirii va fi restricţionată, în nopţile de joi spre vineri şi vineri spre sâmbătă, în intervalul orar 23:00 - 05:30, pentru activităţi de igienizare a tunelului rutier.
O nouă criză a deşeurilor, în Ploieşti. În unele zone, gunoiul e neridicat de două săptămâni Locuitorii municipiului Ploieşti se confruntă din nou cu probleme legate de gestionarea deşeurilor, în unele zone din oraş gunoiul menajer nefiind ridicat de aproape două săptămâni. Situaţia este generată de faptul că firmele de salubritate care au contract pentru ridicarea deşeurilor au datorii mari către societatea Vitalia, care administrează rampa de gunoi şi care solicită insistent, de mai mult timp, plata debitelor şi încheierea de noi contracte.
Încep lucrările de reabilitare a liniei 5 de tramvai / Cum se modifică traseul Primăria Capitalei începe de luni, 19 februarie, lucrările de modernizare a liniei tramvaiului 5, pe bd. Barbu Văcărescu, între Șoseaua Ștefan cel Mare și Podul Băneasa. Din cauza lucrărilor tramvaiul va circula pe un traseu diferit.
Peste 1.100 de blocuri din sectorul 4, fără apă caldă și căldură din cauza unei noi avarii / Alte câteva sute de blocuri afectate în celelalte sectoare Peste 1.100 de blocuri din Sectorul 4 al Capitalei rămân fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii produse la magistrala Berceni. Acestora li se adaugă alte câteva sute de blocuri din celelalte sectoare, afectate de avarii în rețeaua de termoficare.
Bugetul propus de Nicușor Dan pe 2024: câți bani merg pentru marile investiții, pentru subvenții și pentru biserici Primăria Capitalei, cu tot cu subordonate, estimează că va avea în 2024 un buget de 10,6 miliarde lei, strict bugetul local fiind de 7,8 miliarde lei, cu tot cu fondurile europene - 1 miliard lei, potrivit proiectului pus în dezbatere publică. Subvenția la termoficare este de 1,8 miliarde lei, iar cea pentru transportul public 1,1 miliarde lei. Cheltuielile de personal se ridică la 164 milioane lei, iar despăgubirile câștigate în instanță - 270 milioane lei. Cheltuielile de investiții strict ale municipalității, fără subordonate, sunt 1,5 miliarde lei.
Nicușor Dan a pus în dezbatere publică bugetul de 6,5 miliarde de lei al Bucureștiului / Care sunt prioritățile Bugetul Capitalei pe 2024, evaluat la 6,5 miliarde de lei, este în dezbatere publică în următoarele 15 zile, a declarat, duminică, primarul general, Nicuşor Dan.
Rezistența urbană care se bate pentru București de 20 de ani. Ce s-a câștigat în lupta cu rechinii imobiliari și ce e pe cale să se piardă: Atunci nimeni nu gândea să desființeze un ONG” În urmă cu aproape 20 de ani, în București se putea construi aproape orice, oriunde. Nu conta că se demolau clădiri de patrimoniu, că se măcelăreau zone protejate și parcuri, că orașul se aglomera din ce în ce mai mult, că scădea calitatea vieții. În acest haos, care sărăcea orașul și îmbogățea o mână de privilegiați, s-au ridicat mai multe voci care au spus că este greșit ce se întâmplă, că nu se poate ca parcurile să fie betonate, să răsară un bloc la 2 metri de fereastra lor, să pierdem clădiri de patrimoniu. S-au schimbat legi, oamenii au început să prindă curaj, au atacat în instanță proiectele nocive, au câștigat, interesul public a început să conteze. Și a fost un câștig enorm pentru oraș. Însă acum, ce s-a câștigat cu greu atunci, este pe cale să se piardă.
Primăria Sectorului 3 va face un nou pod peste Dâmbovița cu compania municipală Algorithm Residential S3 Primăria Sectorului 3 va face un nou pod peste Dâmbovița, pe Splaiul Unirii, în zona străzii Lunca Priporului. Valoarea investiției este de 11,5 milioane lei, iar lucrarea va fi făcută de societatea Algorithm Residential S3, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul Local Sector 3. Chiar în zonă, familia primarului Robert Negoiță are mai multe dezvoltări imobiliare: Confort City, Trend Residence și Hills.
Primăria Sectorului 3 va pune garduri de 25 milioane lei cu compania municipală Algorithm Construcții S3 Primăria Sectorului 3 va pune garduri de 25 milioane lei cu compania municipală Algorithm Construcții S3, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul Local Sector 3. Este vorba despre un acord-cadru pe 18 luni, iar societatea va executa la comanda Primăriei „lucrări de împrejmuire cu gard metalic galvanizat tratat anticoroziv prin zincare” și să demonteze vechile garduri.
VIDEO Incendiu cu degajări mari de fum în Delta Văcărești Un incendiu a izbucnit, joi, în jurul orei 14.30, în Parcul Natural Văcărești. Potrivit datelor comunicate de ISU București-Ilfov, este afectată o suprafață de circa 1,5 ha. Deocamdată nu se știe de la ce a pornit focul.
Lucrările de modernizare a străzii Drumul Osiei, pe tronsonul II, încep joi Primăria Sectorului 6 începe joi lucrările de modernizare a străzii Drumul Osiei, pe tronsonul II, a anunțat primarul Ciprian Ciucu. Primul tronson a fost modernizat anul trecut, dar din cauza unui litigiu, lucrările pe tronsonul II, circa 30% din stradă, nu au putut continua. Termenul de finalizare a lucrărilor este 3 luni, iar valoarea investiției este de circa 1,6 milioane lei. O bandă de circulație va fi închisă, iar circulația STB va fi afectată.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by