ADMINISTRATIE LOCALA
Braşov: Instalaţiile pe cablu din partea superioară a masivului Postăvarul funcţionează numai dacă permite vremea O parte a instalaţiilor pe cablu din Poiana Braşov care fac legătura cu partea superioară a masivului Postăvarul au fost repornite, sâmbătă, însă, dacă vântul va fi prea puternic, după ora 11:00 vor fi oprite din nou, scrie Agerpres.
Protestul fermierilor de la Timişoara se încheie, tractoarele vor elibera parcarea din centrul oraşului Fermierii care şi-au dus tractoarele în parcarea Modex din centrul oraşului Timişoara au anunţat că vor încheia manifestarea şi că îşi vor scoate utilajele din oraş, parcarea urmând să poată fi ocupată de şoferi începând de sâmbătă. Fermierii opresc protestul, deşi primarul Dominic Fritz a anunţat că va prelungi termenul până la care aceştia vor putea protesta.
În urmă cu un an o femeie murea sfâșiată de câini în zona Lacul Morii. Până acum niciun vinovat și nicio schimbare importantă în sistem / Cum arată acum zona - VIDEO
A trecut un an de când Ana Oroș, o femeie de 43 de ani care alerga în zona Lacului Morii, a murit sfâșiată de câini. Ce s-a schimbat? Nimic substanțial, iar autoritățile nu au găsit încă niciun vinovat.
Stema Bucureștiului va fi schimbată din cauza unei confuzii ce datează din 1864 Stema Municipiului Bucureşti ar urma să fie modificată, conform unui proiect de hotărâre pe care Consiliul General al Capitalei îl va dezbate în şedinţa din 31 ianuarie.
Peste 1.100 de blocuri din Sectoarele 2 și 3 nu au în continuare apă caldă și căldură în parametri din cauza avariei la rețeaua magistrală Circa 700 de imobile din Sectorul 2 și aproximativ 400 din Sectorul 3 nu au în continuare apă caldă și căldură în parametri din cauza avariei produse joi la o conductă magistrală din zona Piața Iancului. 54 de blocuri din Sectorul 2 nu au deloc agent termic. Directorul Termoenergetica, Adrian Teodorescu, spune că problema va fi rezolvată până sâmbătă, la ora 23.00.
Primăria Capitalei a lansat licitația pentru achiziția celor 20 de micro-centrale pe care le va monta la punctele termice cu probleme Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Termoenergetica, a lansat licitația pentru achiziția a 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate, la capetele rețelei de termoficare, acolo unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienți. Din păcate însă, mini-centralelele nu vor veni iarna aceasta.
Primăria Sectorului 5 dă circa 28.000 de euro pe 46.200 ziare tipărite Primăria Sectorului 5 cumpără 46.200 de ediții tipărite ale ziarului Jurnalul, de la Antena 3 SA, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice. Este vorba despre achiziția a 200 de ziare în fiecare zi, timp de 231 zile, în perioada 01.02.2024 - 31.12.2024. Valoarea achiziției este de 140.448 lei, circa 28.000 de euro.
Avarie la o magistrală de termoficare: 300 de blocuri fără apă caldă și căldură în zonele Iancului, Mihai Bravu și Obor din București Peste 300 de blocuri din zonele Iancului, Mihai Bravu și Obor din București au rămas fără căldură și apă caldă, joi, din cauza unei avarii produse la Magistrala II Sud, în zona Piața Iancului, anunță compania Termoenergetica. Pentru 313 blocuri, furnizarea agentului termic va fi sistată până în cursul acestei seri. În cazul altor 57 de imobile, termenul estimat este sâmbătă, 27 ianuarie.
Decizie majoră a Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru ONG-urile care apără în instanță spațiile verzi: Cheltuielile de judecată stabilite trebuie să fie rezonabile Cheltuielile de judecată stabilite în litigiile de mediu trebuie să fie rezonabile și să țină cont de interesul general legat de protecția mediului, se arată într-o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene, pronunțată pe 11 ianuarie. Clarificările au fost cerute de Curtea de Apel Târgu‑Mureș într-un litigiu care vizează anularea autorizației de construire, a acordului de mediu și a PUZ-ului pentru depozitul de deșeuri de la Pojorâta, Pasul Mestecăniș. Procesul a fost intentat de Societatea Civilă Profesională de Avocați Plopeanu și Ionescu din Cluj. În cazul gropii de gunoi, Consiliul Județean Suceava a cerut localnicilor care au atacat proiectul cheltuieli de judecată de 280.000 lei, procesul fiind pe rol.
Primăriile din București se amendează între ele că nu au curățat gheața din parcuri și de pe trotuare Primăria Capitalei a amendat operatorii de salubritate din sectoarele 3 și 4 cu 5.000 lei pentru faptul că nu au curățat în mod corespunzător zăpada și gheața din Piața Universității și de pe trotuarele aferente Bd. Unirii, a comunicat instituția. Primăria Sectorului 4 a amendat Primăria Capitalei că nu a îndepărtat stratul de zăpădă și de gheață depus pe aleile din Parcurile Carol și Parcul Tineretului, aflate în administrarea municipalității.
FOTO ​​Piața Spaniei sau neputința administrației locale de a face un oraș pentru oameni Piața Spaniei, una dintre cele mai interesante piațete din centrul Bucureștiului, este lăsată în paragină de peste 20 ani, fiind doar o parcare neamenajată, plină de gropi, deși potențialul locului este mare, în jur fiind mai multe clădiri monument istoric. Fântâna arteziană din centru și spațiul verde nici nu se mai văd de mașinile parcate în jur, inclusiv pe trecerea de pietoni. Asta în contextul în care Parisul, Madridul, Viena, Barcelona, orașe unde ne place să ne plimbăm recuperează spațiul public și îl redau oamenilor.
Primăria Sectorului 4 a semnat contractul pentru reabilitarea planșeului de la Piața Unirii / Lucrările vor începe în 2025 Primăria Sectorului 4 a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a planșeului de la Piața Unirii cu Asocierea Construcții Erbașu, Bogart, Concrete Design Solutions, valoarea fiind de circa 800 de milioane de lei. Anul acesta se va face proiectarea și se va obține autorizația de construire, iar în 2025 va fi deschis șantierul, a anunțat primarul Daniel Băluță. Lucrările vor dura 2 ani, iar traficul va fi închis pe tronsoane. Parcul va fi afectat de lucrări, arborii fiind relocați, dar la final spațiul verde va fi reamenajat. Circulația metroului nu va fi afectată, a declarat Băluță.
„Ce să vezi ce au inventat ciolacii”. Clotilde Armand anunță că face plângere penală împotriva șefului Curții de Conturi Primarul Clotilde Armand a anunțat joi că la Primăria Sectorului 1 a venit un nou control de la Curtea de Conturi, „controlată de oamenii lui Marcel Ciolacu şi Liviu Dragnea”, ea spunând că va îi va face plângere penală preşedintelui Curţii de Conturi numit de PSD, pentru abuz în serviciu.
Primele troleibuze Solaris, din lotul de 100 cumpărat de Primăria Capitalei, vor ajunge în București săptămâna aceasta Primele 9 troleibuze Solaris din lotul de 100 cumpărat de Primăria Capitalei vor ajunge la București săptămâna aceasta, a anunțat pe pagina de Facebook viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu. Urmează procedura de recepție, iar până la finalul lunii ar putea intra în traseu.
Avarie la sistemul de alimentare cu apă de la Institutul Fundeni. Au fost trimise două cisterne cu apă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a informat duminică seară că, în cursul după-amiezii, la Institutul Clinic Fundeni din Capitală s-a produs o avarie la sistemul de alimentare cu apă, care a afectat şi Institutul pentru Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu.
Aeroportul din Braşov va avea un program de funcţionare de 16 ore, începând din 15 ianuarie Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav va avea, începând de luni, 15 ianuarie 2024, un program de funcționare de 16 ore, anunță autoritățile locale.
Câți kilometri de rețea de termoficare a înlocuit Primăria Capitalei în 2023, când mii de blocuri au continuat să rămână fără apă caldă și căldură / O veste bună și una proastă Primăria Capitalei a înlocuit în 2023 aproximativ 100 de kilometri de rețea de termoficare, dintre care 50 de kilometri de rețea magistrală, iar restul rețea secundară, potrivit datelor comunicate de instituție la solicitarea HotNews.ro. Municipalitatea are în derulare trei proiecte mari prin care reabilitează rețeaua de termoficare, cel mai important fiind cel de modernizare a 210 kilometri de rețea principală, cu fonduri europene - 260 de milioane de euro. Din aceștia, anul trecut s-au înlocuit 10 kilometri, iar vestea bună este că, deși ciclul de finanțare a fost încheiat, banii nu se vo pierde, proiectul fiind fazat. Vestea proastă este că în 2023 numărul de avarii a crescut față de 2022, iar numărul de debranșări rămâne ridicat. În ultimii patru ani, au renunțat la sistemul centralizat de încălzire aproape 11.000 de locuințe.
Investigație Buletin de București: Fratele directorului Direcției de Mobilitate Urbană din Primăria Sectorului 4, contracte de 620 de mii de euro cu administrația locală În ultimii șase ani, din conturile mai multor instituții din Sectorul 4 au plecat, pentru mentenanță IT, aproape 620 de mii de euro către o firmă cu doi angajați. Aceasta este deținută de Marius Bîrdac, fratele unui „protejat“ al primarului Daniel Băluță, cu putere de decizie în administrația locală a Sectorului 4 - Cristian Bîrdac - dezvăluie o investigație realizată de Buletin de București.
Liberalul Jean Badea, numit din nou de Guvernul Ciolacu în funcția de subprefect al Capitalei. Care este explicația Guvernul Ciolacu a decis joi numirea lui Jean Badea în funcția de subprefect al Municipiului București. Badea, vicepreședinte PNL Sector 2, fusese eliberat din această funcție în luna octombrie a anului trecut.
Primăria Capitalei a făcut în 2023 doar 1,6 km de piste noi pentru biciclete / Ce s-a întâmplat cu cei 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului Primăria Capitalei a făcut în 2023 doar 1,6 km de piste noi pentru biciclete și a refăcut pista trasată pe Șoseaua Kiseleff din București - circa 2 km, potrivit datelor transmise de municipalitate la solicitarea HotNews.ro. Aceasta este una dintre marile restanțe din mandatul primarului Nicușor Dan, în 2021 și 2022 nefiind făcut niciun kilometru de bandă pentru biciclete, deși în fiecare au fost promisiuni în acest sens, iar de la Ministerul Mediului au fost disponibili 10 milioane de euro pentru realizarea pistelor, încă din 2014.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by