EDUCATIE
Înscriere la grădiniță sau creșă 2024. Documente necesare / Cererea-tip de înscriere Părinții își pot înscrie copiii la grădiniță sau creșă în perioada 27 mai-14 iunie. La creșă pot fi înscriși copiii care au între trei luni și trei ani, iar la grădiniță cei care au vârste cuprinse între trei și șase ani, informează Ministerul Educației.
Dezamăgiri pe bandă la un liceu bun din București. „Profesorii fie nu ajung la ore, fie stau pe telefon. Nu există zi în care să se facă toate orele” Visam ca în liceu să aibă niște dascăli care să înțeleagă cât de importantă este această perioadă, care să le fie mentori, să fie conștienți de rolul pe care îl au în viața unor tineri în formare. Se pare că m-am uitat la prea multe filme.
Elevă la spital după ce a căzut de la primul etaj al unui liceu din Cluj-Napoca. Profesoara ar fi atenționat-o „să coboare” de pe pervaz O elevă a Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca a căzut, luni, de la etajul I al școlii, în timpul orei de limba engleză. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, iar fata a fost transportată la spital.
Elevii care au luat BAC-ul ar putea susține din nou cel puțin una dintre probe, pentru mărirea notei - proiect depus în Senat Mai mulți deputați și senatori de la USR au depus la Senat un proiect de lege prin care propun ca absolvenții de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat, dar își doresc o notă mai mare, să poată susține din nou examenul la cel puțin una dintre probe. În prezent, odată promovat, BAC-ul nu mai poate fi susținut a doua oară.
Evaluarea Națională: Ligia Deca anunță că a fost găsită o soluție tehnică pentru cazurile în care există diferențe de notare la grile Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că a găsit soluţia tehnică pentru ca, în cazul în care există diferenţe de notare la grile, la Evaluarea Națională, platforma de evaluare digitalizată să semnaleze acest lucru evaluatorilor, pentru a reveni asupra grilelor respective şi remedia.
Povestea Rowenei, fata care, dintr-o comunitate de romi argintari, a ajuns să lucreze pentru Google, în New York Rowena Marin locuiește în New York și lucrează la Google. Este co-fondatoarea unei companii, a unei comunități pentru femei și scriitoare. Înainte de a ajunge aici, Rowena a fost doar o fată dintr-o comunitate conservatoare de romi argintari din București, o fată al cărei rol în viață era predefinit, ca al majorității femeilor din comunitatea ei. Rowena povestește cum a reușit să-și ia viața în propriile mâini și să ajungă acolo unde fetele din comunitățile conservatoare nici nu îndrăznesc să viseze.
Vacanța de primăvară începe în 27 aprilie / Calendar Evaluare Națională și Bacalureat 2024 Elevii și copiii de grădiniță vor intra în vacanța de primăvară începând din 27 aprilie și până în 7 mai, a treia zi de Paște, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. După vacanța de Paște, elevii se vor întoarce la școală pentru ultimul modul al anului școlar 2023-2024.
„Poți să alegi între a deveni un tată absent sau unul prezent! Alegerea îți aparține în totalitate. Nu mamei copilului, nu prietenilor sau părinților tăi” Tatăl prezent este un tată implicat, care petrece mult timp cu copilul său, care îi este alături în experiențe bune și în cele rele: la izbânzi și reușite, dar și la certuri, supărări, boli. Dacă îi refuzi copilului accesul la tine prin absența ta fizică sau emoțională, el va încerca din ce în ce mai puțin să se atașeze de tine. Până când nu va mai încerca deloc.
Aur și argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Ce spun profesoarele elevelor Lotul României la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (European Girls’ Mathematical Olympiad), desfășurată, anul acesta, în perioada 11-16 aprilie, în Georgia, a obținut rezultate spectaculoase. Locul 2 în clasamentul oficial al țărilor europene, după Ucraina, cu două medalii de aur și două medalii de argint, anunță Ministerul Educației. Și locul 5 pe națiuni, după SUA, Australia, China și Ucraina. De menționat este faptul că, în fiecare an, organizatorii invită la olimpiadă și state din afara Europei. Astfel, la EGMO 2024, au participat 212 eleve din 54 de state europene și invitate.
Profesorii Colegiului Hasdeu din Buzău acuză Inspectoratul Școlar Județean de ”acţiuni nefireşti şi dăunătoare”, după ce ar fi încadrat o profesoară de română care „nu vorbește corect gramatical” Profesorii Colegiului Naţional ”B. P. Hasdeu” din Buzău acuză Inspectoratul Şcolar Judeţean de ”acţiuni nefireşti şi dăunătoare”, după ce directorul colegiului a demisionat din funcţie afirmând că nu are control asupra angajărilor care se fac în unitatea şcolară. Anterior, părinţii mai multor copii îi solicitaseră directorului să o înlocuiască de la ore pe o profesoară de Limba română despre care susţin că este slab pregătită, relatează News.ro.
Profesor de la Liceul „Lucian Blaga”, din București, reținut pentru 24 de ore, pentru viol. E acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale / Reacția Inspectoratului Școlar Un profesor de 62 de ani de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Bucureşti este cercetat pentru viol și a fost reținuț, vineri, pentru 24 de ore. El este acuzat că are o relaţie cu o elevă, încă de când aceasta avea 17 ani. Poliţiştii au fost sesizaţi de către directorul instituţiei de învăţământ, după ce imagini cu eleva şi profesorul au apărut pe o reţea de socializare, relatează News.ro.
De ce nu fac copii cei din generația milenialilor? „Amână intrarea în viața de adult și responsabilitățile aferente” Generația milenialilor, reprezentată de copiii „decrețeilor”, a ajuns la vârsta maturității. Micuții „fulg-de-nea”, crescuți într-o perioadă de prosperitate și stabilitate de către „părinții elicopter” sau „plug de zăpadă”, nu sunt interesați să devină părinți, iar acest lucru se întâmplă în timp ce ne confruntăm cu cea mai gravă criză a natalității din istorie. Parentingul e prea solicitant pentru ei. Împreună cu profesorul Mihai Maci și cu psihologul Răzvan T. Coloja am încercat să aflăm de ce sunt milenialii atât de diferiți de generațiile anterioare.
Un nou scandal între Clotilde Armand și consilierii PSD-PNL de la Sectorul 1. Un proiect al primarului privind bursele elevilor a fost modificat pe motiv că s-ar aplica retroactiv și ar fi electoral Bursele elevilor au devenit subiect de scandal între primarul Clotilde Armand și consilierii locali de la PSD și PNL, după ședința de joi a Consiliului Local Sector 1. Armand îi acuză pe liberali și pesediști că nu vor să dea mai mulții bani elevilor în acest an scolar, în vreme ce, din tabăra PSD, Florin Manole spune că propunerea primarului „sfidează legea, pe de-o parte, și bunul simț, pe de altă parte”.
Profesorul Horea-Mihai Bădău, acuzat de hărțuire sexuală de către foste studente, și-a dat demisia de la Facultatea de Jurnalism din București Profesorul Horea-Mihai Bădău, acuzat de mai multe foste studente de hărțuire sexuală, și-a dat demisia, joi, din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității din București (UB). Bădău se afla în concediu fără plată, însă a fost chemat din concediu pentru a putea fi constituită o comisie disciplinară care să se pronunțe asupra acuzațiilor care i se aduc. Acum, dată fiind demisia, comisia disciplinară nu mai poate fi constituită.
Vacanța de Paște 2024. Când intră elevii în vacanță și când se întorc la școală Elevii vor avea vacanța de Paște în perioada 27 aprilie - 7 mai 2024, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. După vacanța de Paște, elevii se vor întoarce la școală pentru ultimul modul al anului școlar 2023-2024.
Scandal la Colegiul Hasdeu din Buzău, unul dintre cele mai bune din țară. Directoarea și-a dat demisia / Părinții acuză că profesoara de română „nu vorbeşte corect gramatical” Directoarea Colegiului Naţional „B.P Hasdeu” din Buzău, Virginia Mândruţă Tănăsescu, şi-a depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean demisia din funcţie. Gestul ei vine după ce conducerea ISJ ar fi încadrat la cel mai prestigios liceu din Buzău o tânără profesoară de Limba şi literatura română pe care mai mulţi părinţi ai elevilor nu o consideră pregătită pentru a face faţă exigenţelor şcolii de elită din Buzău, scrie News.ro.
Anxietatea părinților ricoșează în copii. Cum să te calmezi tu ca să se liniștească și ei Ca părinte, este firesc să te simți uneori anxios, pentru că a crește un copil nu-i treabă ușoară. Însă, pe de altă parte, a-ți gestiona anxietatea este important atât pentru sănătatea ta, cât și pentru a nu lăsa ca propria anxietate să afecteze copilul. FOTE: ShutterstockOrice om probează, cel puțin o dată în viață, „haina” incomodă a anxietății. Și adesea nici măcar nu știe că mixul de sentimente care îl pune la încercare are și o denumire medicală.
Psiholog: „După vârsta de 10 ani, părinții cad de pe soclu!”. Cum le asigurăm copiilor o trecere lină spre și în adolescență? Adolescența este o nouă etapă de relaționare între părinți și copiii lor. Dacă la grădință și în primii ani de școală suntem eroii copiilor noștri, odată cu tumultoșii ani ai adolescenței, soclul pe care ne-au așezat începe să se clatine, statuia noastră de părinți atotputernici se fisurează prin multe locuri.
„După ce că e adoptat, mai e și cu capul”. Părinți ai unor copii de la o școală din București, revoltați de comportamentul unei învățătoare / Directoarea școlii a demisionat Părinții unor copii de la Școala Gimnazială „Ferdinand I” din Sectorul 2 al Capitalei au protestat, miercuri, acuzând-o pe una dintre învățătoare că are un comportament nepotrivit, după ce ar fi jignit de mai multe ori și chiar ar fi lovit un elev. Mai mult, în mai 2023 învățătoarea l-ar fi lovit cu piciorul pe un elev care stătea sub bancă, l-a dat afară din clasă și apoi a spus, de față cu ceilalți copii: „După ce că e adoptat, mai e și cu capul”. Părinții spun că au reclamat încă de atunci situația, dar nu s-a întâmplat nimic. După protestul de miercuri, Inspectoratul Școlar a anunțat că directoarea a demisionat.
Ploșnițe într-un cămin al Universităţii din Braşov ​Studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov au reclamat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) faptul că în camerele unde sunt cazaţi în căminele din campus au apărut ploşniţe.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by