EDUCATIE
Directoarea școlii din București unde un elev ar fi fost violat în toaletă și-a dat demisia Directoarea școlii Nicolae Titulescu din București, Iudita Popteanu, și-a dat demisia, după ce au apărut informații că un elev din clasele primare ar fi fost violat de două ori în toaleta unității de învățământ, de către elevi.
Care sunt semnele abuzului sexual asupra unui copil și cum îl putem feri de astfel de situații Abuzul sexual asupra copiilor este încă un subiect tabu la noi în ţară. Părerea generală este că acesta se petrece doar în mediile foarte sărace și că singurele cazuri sunt cele pe care le vedem la ştiri. Realitatea este însă alta și mulți copii devin, la un moment dat în viaţă, victima unui abuz cu conotaţie sexuală.
Ligia Deca a trimis Corpul de control la școala din București unde un elev ar fi fost violat de colegi / „Trebuie să avem 0 toleranță pentru abateri” Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat marți că a trimis Corpul de Control al ministerului la școala din București unde un elev ar fi fost violat de colegi în toaleta unității de învățământ. De asemenea, Deca a declarat că, dacă procedura de prevenire a violenței în școli a fost încălcată, „responsabilii vor suporta toate rigorile legii”.
Simulare BAC 2024. Subiectele de la proba la alegere a profilului și barem la simularea Bacalaureatului Simularea BAC 2024 continuă miercuri, 6 martie, cu proba la alegere a profilului: biologie, fizică, chimie, geografie, economie, filosofie, logică, psihologie și informatică. Astfel, viitorii absolvenți de liceu își pot testa, prin rezolvarea subiectelor, cunoștințele în perspectiva examenului de bacalaureat din lunile iunie și iulie. Proba la alegere a profilului de la simularea bacalaureatului 2024 începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele de la simulare BAC 2024.
Prima reacție oficială a directoarei școlii în care un copil ar fi fost violat în toaletă: „Au fost luate toate măsurile necesare ce se impun în aceste situații” / Deca așteaptă raportul verificărilor Directoarea școlii „Nicolae Titulescu” din București unde un copil ar fi fost violat de colegi în toaleta unității de învățământ a declarat că la nivelul școlii „au fost luate toate măsurile necesare ce se impun în astfel de situații”. Declarațiile vin la trei zile de la izbucnirea scandalului și a acuzațiilor din partea mamei elevului care a susținut că a fost ignorat cazul de conducerea școlii.
Simulare BAC 2024. Subiecte la istorie, primite azi la simularea Bacalaureatului / Baremul la istorie, publicat la ora 15.00 Simularea BAC 2024 continuă marți, 5 martie, cu proba la istorie (sau matematică, în funcție de proba obligatorie a profilului). Astfel, viitorii absolvenți de liceu își pot testa, prin rezolvarea subiectelor, cunoștințele în perspectiva examenului de bacalaureat din lunile iunie și iulie. Proba la istorie de la simularea bacalaureatului 2024 a începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele la istorie, simularea BAC 2024.
Simulare BAC 2024. Subiecte la matematică și baremul la simularea Bacalaureatului de azi Simularea BAC 2024 continuă marți, 5 martie, cu proba la matematică (sau istorie, în funcție de proba obligatorie a profilului). Astfel, viitorii absolvenți de liceu pot testa, prin rezolvarea subiectelor, cunoștințele în perspectiva examenului de bacalaureat din lunile iunie și iulie. Proba la matematică de la simularea bacalaureatului 2024 începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele la matematică, simularea BAC 2024.
Mama băiatului violat de colegi într-o școală din București o acuză pe directoare că nu a sunat la Poliție: Mi-a zis că e vacanță / Ministerul și conducerea Inspectoratului spun că au aflat din presă Mama copilului de la Școala „Nicolae Titulescu” din București care ar fi fost violat de două ori de colegi în toaleta unității de învățământ acuză conducerea școlii că nu a sunat la Poliție și că, mai mult, i-ar fi reproșat că nu a sesizat violul imediat, ci abia în 10 iunie, când era vacanță.
Obsesia liceului de top - experiența unei familii. „Totul pleacă de la teama părinților că vor muri, iar copiii nu vor fi realizați cum vor ei” Mi-aș dori să pot scrie fară emoții despre ce a însemnat Evaluarea Națională pentru cele două fete ale mele și pentru noi, ca familie. Însă, deși au trecut câțiva ani de atunci, starea de neliniște este încă ghemuită undeva, în cotloanele sufletului. Diferența între copiii mei este de trei ani școlari (doi ani ca vârstă biologică) și experiențele celor două examene sunt total diferite. Noi, că părinți, ne-am comportat în mod diferit și am trăit complet alte emoții în cele doup etape.
Simulare BAC 2024. Prima probă scrisă, luni - calendar / Peste 146.000 de elevi ar urma să dea simularea la bacalaureat Simularea la examenul de Bacalaureat 2024 începe luni, cu prima probă scrisă, la limba și literatura română. Conform Ministerului Educației, la simulare BAC 2024 ar urma să participe peste 146.000 de elevi ai claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.
Simulare BAC 2024. Subiecte la română și baremul la simularea Bacalaureatului, publicate de Ministerul Educației Simularea BAC 2024 a început luni, 4 martie, cu proba de limba română, în care viitorii absolvenți de liceu își pot testa, prin rezolvarea subiectelor, cunoștințele în perspectiva examenului de bacalaureat din lunile iunie și iulie. Proba de română la simularea bacalaureatului 2024 a început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele la română simularea BAC 2024.
„Nu judeca după notele de la examen copilul! Învingător în viață va fi cel care crede în sine chiar și când pierde!” Nu toți copiii vor lua note mari la examene, teste, teze. Gloria școlară este pentru unii, nu pentru toți. Mai devreme sau mai târziu, în viață vor ieși învingători cei care cred că sunt în stare, cei care au fost iubiți, sprijiniți mai ales atunci când n-aveau coroniță pe cap. Viața bate școala, pentru că-n viață „examenele” sunt mai mult decât niște informații învățate pe de rost.
Skincare și cosmetice pentru copii: joacă sau comportament nociv? Copiii și preadolescenții nu se mai joacă așa de stângaci, precum generația părinților lor, cu ceea ce se află în trusa de machiaj a mamelor sau a mătușilor, ei știu exact ce să facă. Vorbim despre o generație pe care o putem numi „obsedată de frumusețe”, iar acest lucru are multiple efecte negative asupra dezvoltării copiilor, care pot fi de ordin psihologic, dar și dermatologic. Iată care sunt problemele actuale legate de skincare (îngrijirea pielii), dar și de cosmetice, machiaje, respectiv înfrumusețarea pielii la copii.
Cele trei directoare ale Colegiului german Goethe au demisionat pentru a doua oară în mai puțin de două luni Cele trei directoare de la Colegiul german Goethe și-au prezentat din nou demisiile către Inspectoratul Școlar Municipal București (ISMB), după ce în luna ianuarie renunțaseră la demisii în urma unor verificări pe care Coropul de Control al Ministerului Educației le desfășura în instituția de învățământ.
„Soțul meu a fost cocoloșit de mamă… și încă este.“ Ce facem atunci când partenerul nu are inițiativă? Una dintre cele mai frecvente nemulțumiri pe care le aud din partea femeilor venite în terapie este lipsa de inițiativă a partenerului. De la așteptarea ca el să reproducă anumite comportamente pe care le vede la ea, la cea de asumare comună atât a responsabilităților casnice, cât și a celor relaționale, până la observarea lipsei totale de inițiativă, partenerele se simt neglijate, spunându-și că sunt neimportante sau neiubite. Ce facem când partenerul nu are inițiativă?
„Copiii au dreptul la joacă în spatele blocului. Să afle și vecinul care le strigă: Valea, bă, la scara voastră!” „Valea, bă, la scara voastră! Dacă vă mai prind aici, vă bat de vă las lați, mama naibii vă ia!”. Este discursul pensionarului de vis-a-vis, cel care crește 20 de pisici. Și se adresează copiilor noștri.
De ce am refuzat să dau bani pentru cadoul educatoarelor de 8 martie? Bing! Bing! Mesaj nou pe grupul de whatsapp de la grădiniță. „Vine 8 martie. Procedăm la fel ca în anii trecuți cu cadoul educatoarelor?”, ne întreabă o mămică. „Da. 100 e ok?” Un altfel de mesaj cere replici, iar fiecare are părerea lui. „Strângem 2.700 de lei? Pot să întreb ce facem cu atâția bani? Sunt totuși doar două doamne, două îngrijitoare și profa de engleză!” „Fiecare să dea cât vrea și cât poate. Oricum nu dau toți. ”
Copiii controlați în exces de părinți riscă să se îmbolnăvească Părinții care își controlează în exces copiii ajung să aibă mai puțin control asupra lor. Și mai grav, micuții sunt predispuși la boli de nutriție și tulburări mintale.
„Sebi avea 2 ani când a ajuns la noi, nu vorbea și nu mânca, refuza să facă orice”. Acomodarea copilului adoptat, un drum lung și nu tocmai ușor Nu știam ce să îi dau să mănânce, nu știam să îl culc, nu știam să vorbesc cu el. Nu știam nimic. Când am decis că vreau să adopt, nu m-am gândit prea mult la ce va fi în momentul în care va veni acasă un copil. Nu m-am gândit că va avea nevoie de o perioadă de acomodare. Dar da, e logic, trebuia să mă gândesc la asta. Și, recunosc, m-am gândit la asta abia a doua zi dimineața acasă după ce a ajuns la noi.
Părinții nu sunt neputincioși în fața rețelelor sociale! Cum își pot ajuta copiii Săptămâna trecută, New York City a dat în judecată companiile din spatele rețelelor sociale SnapChat, Instagram, YouTube și TikTok pentru rolul lor în adâncirea „crizei sănătății mintale a copiilor și adolescenților la nivel național”. New York se alătură astfel celor 42 de state care, în toamna lui 2023, au dat în judecată Meta (compania care deține Facebook și Instagram) sub acuzația că aceste platforme creează dependență, expunând adolescenții la un flux permanent de conținut dăunător. „Motivația lor este profitul”, se menționează în declarație.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by