EDUCATIE
Calendarul anului școlar 2024-2025, publicat în Monitorul Oficial / Când vor avea elevii vacanță Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial calendarul anului școlar 2024-2025. Școala va începe pe 9 septembrie și se va încheia pe 20 iunie. În total, anul școlar 2024-2025 va avea 36 de săptămâni de cursuri.
Ligia Deca, despre tavanul căzut miercuri peste patru elevi, într-o școală din Sibiu: „Este absolut regretabil” Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a reacţionat, miercuri, după incidentul produs la o şcoală din comuna Loamneş, judeţul Sibiu, apreciind că „este absolut regretabil că elevii au fost puşi din nou în situaţia în care să fie în pericol" de infrastructura şcolară perimată, notează Agerpres. Ea a făcut referire și la tragedia de la Odorheiu Secuiesc, unde a fost finalizat raportul Corpului de control.
Studenții români și Inteligența Artificială: „Un număr prea mare dintre studenți spun că rezultatele generate de IA sunt “rar” sau “niciodată” incorecte” (studiu) Studenții români folosesc Inteligența Artificială în proporție mai ridicată decât colegii din străinătate, arată un studiu publicat în Amfiteatru Economic, dar ”un număr prea mare dintre cei chestionați (43%) spun că rezultatele generate de IA sunt “rar” sau “niciodată” incorecte, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă”, arată documentul citat.
Simulare Evaluare Naţională 2024. Elevii din partea minorităţilor susţin proba de limba şi literatura maternă Elevii de clasa a VIII-a din partea minorităţilor naţionale vor susţine, miercuri, proba de limba şi literatura maternă din cadrul simulării Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, notează Agerpres.
Fost profesor din Târgu Secuiesc, trimis în judecată pentru viol și act sexual cu un minor. Victimele, două fete de 13 și 14 ani Un fost profesor de muzică de la Liceul Teoretic „Nagy Mozes” din Târgu Secuiesc, care era și conducătorul unui cor, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de viol și act sexual cu un minor. Victimele sale aveau 13, respectiv 14 ani, iar faptele ar fi avut loc în 2018.
Proiect: Calendarul Evaluării Naționale 2024 pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a
Ministerul Educației propune ca evaluarea națională 2024 pentru elevii de clasa a II-a să înceapă pe 13 mai, pentru cei de clasa a IV-a pe 21 mai și pentru cei de clasa a VI-a pe 28 mai. Propunerea va fi înaintată către Comisia de Dialog Social.
Alegerile din marile universități din România nu au adus și schimbări ale rectorilor / Ce universități au rectori aflați la al patrulea mandat Alegerile universitare, prin care comunitățile academice își aleg conducerea, care au început încă de la finalul anului 2023 în unele universități, nu au adus schimbări atunci când vorbim despre funcțiile de rectori, cea mai importantă funcție din orice universitate. În cazul a patru universități (din Alba Iulia, Timișoara, Brașov și Târgu Mureș), rectorii în funcție au fost aleși pentru al patrulea mandat.
Parenting cu limite și fără vinovăție: Care sunt cele mai noi și provocatoare cărți pentru părinți care se lansează anul acesta Sociologic vorbind, 2024 e anul care încheie Generația Alpha și face loc Generației Beta. De asemenea, este și anul în care vor coexista la nivel mondial nu mai puțin de 7 generații – asta înseamnă multe idei care se bat în cap sau pot intra în conflict. În România, pe lângă falia căscată de tehnologie, cei 42 de ani de comunism au făcut ca diferențele de mentalitate dintre generații să fie încă și mai ascuțite.
Simulare Evaluare Națională 2024. Subiecte matematică și baremul de la simularea Evaluării Naționale, publicate de Ministerul Educației
Simularea Evaluării Naționale 2024 continuă marți cu proba de matematică, elevii având la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor la matematică. Baremul la matematică va fi publicat în jurul orei 15.00. Elevii de clasa a VIII-a s-au putut pregăti pentru simularea la Evaluare Națională 2024 rezolvând subiecte la matematică din modelele publicate de Ministerul Educației sau pe cele primite anul trecut de elevi.
Simulare Evaluare Națională 2024. Subiecte la română și barem la simularea Evaluării Naționale, publicate Simularea la Evaluare Națională 2024 începe luni cu proba de limba și literatura română, elevii primind subiectele la română la ora 9.00, iar baremul la română va fi publicat ulterior. Pentru rezolvarea subiectelor la română primite la simularea Evaluării Naționale 2024, elevii au la dispoziție două ore. Absolvenții de clasa a VIII-a s-au putut pregăti pentru simularea Evaluării Naționale 2024 rezolvând modele de subiecte la română publicate de Ministerul Educație
Ce se întâmplă cu creierul copiilor după vârsta de 10 ani După vârsta de 10 ani, creierul copiilor se schimbă radical. „Fiica mea are, de o vreme, momente când îmi pare că orice îi spun o scoate din minți, plânge, îmi spune că nu înțeleg nimic din ce i se întâmplă, se închide la ea în cameră. Și apoi, după un timp, ca prin minune, este din nou liniște, lucrurile sunt din nou bine, este iarăși copilul de înțeles cu care ne tot mândrim.”
Corectare digitalizată la Evaluarea Națională 2024, la BAC 2024 și la simulări. Ce se întâmplă dacă o școală are acces limitat la internet sau dacă o lucrare nu e scanată corect? 12 întrebări și răspunsurile Ministerului Educației În premieră, lucrările la examenele naționale - Evaluare Națională 2024 și Bacalaureat 2024 -, dar și la simulări, care încep luni pentru elevii de clasa a VIII-a, vor fi corectate digital. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor, singura diferenţă fiind că lucrarea va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor.
Simulare Evaluare Națională 2024. Proba la limba română, luni, 5 februarie. În premieră, lucrările vor fi corectate digital / Calendar Evaluare Națională 2024 Simularea pentru Evaluarea Națională 2024 va începe luni, 5 februarie, când elevii clasei a VIII-a vor susține proba la Limba Română. În premieră, lucrările la simulări, dar și la examenele naționale - Evaluare Națională 2024 și Bacalaureat 2024 - vor fi corectate digital.
Cum alegi școala copilului și ce riști dacă mergi la pomul lăudat. Sfaturile Mariei Manea, profesor și fost inspector școlar Vine momentul să decizi: școala de lângă casă, adică circumscripția, școala lăudată pentru performanțele la examenele naționale sau aceea despre care ai auzit că valorifică potențialul fiecăruia?
„​Temele sunt mai grele ca bebelușia! Cum m-a scos din minți cuvântul «mama»” Copilul meu e în clasa I și învață să scrie de mână. Ah! Doamne, nu m-aș fi gândit că temele sunt mai grele ca… bebelușia!
„Harta abuzului și hărțuirii sexuale” în școlile și universitățile din România. Rise Project: „Fiecare cerc de pe hartă reprezintă un caz de profesor abuzator. Majoritatea încă predau” O „hartă a hărțuirii sexuale în sistemul de învăţământ din România” a fost lansată de Rise Project și include 268 de cazuri de abuzuri și hărțuiri sexuale în școlile și universitățile din țară, jurnaliștii arătând că majoritatea profesorilor acuzați încă predau.
Un colegiu din Buzău trebuie să-i plătească daune de 3.000 de euro unui elev care a luat 2 la purtare pentru o postare pe Facebook Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu” din Buzău trebuie să îi plătească unui fost elev daune morale de 3.000 de euro, după ce în 2018 acesta a primit media 2 la purtare pe un semestru, în urma unei postări pe Facebook. Elevul a luat apoi Bacalaureatul cu 9,05, iar părinţii săi au dat în judecată școala. Decizia pronunţată de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.
Cinci modalități la îndemână prin care tații se pot implica în creșterea unui bebeluș La naștere, legătura dintre bebeluș și mamă are deja vârsta de nouă luni. Imediat ce se naște, el învață să distingă mirosul mamei de orice alt miros. Dacă mama alăptează, bebelușul o asociază cu împlinirea tuturor nevoilor sale. Bebelușul se calmează când e la sân, așadar, uneori, tații se pot simți neajutorați, incapabili să își aline propriul copil și să o mai elibereze pe parteneră de o parte din presiune. Există, însă, multe modalități minunate prin care tații se pot conecta cu bebelușii și care nu implică hrănirea. Detaliem mai jos câteva exemple:
Universitatea București admite că încă din 2023 au existat „situații izolate” în care a fost semnalată problema ploșnițelor din cămine. Cum explică situația Reprezentanții Universității din București (UB) admit, într-un răspuns transmis către HotNews.ro, că încă de anul trecut au fost „situații izolate” în care a fost semnalată prezența ploșnițelor în căminele studențești. Cei responsabili susțin că în aceste cazuri au fost luate toate măsurile necesare, de deratizare și igienizare. Răspunsul, în care UB explică și de ce nu a avut contract de deratizare cu nicio firmă, vine după ce HotNews.ro a publicat mărturii ale studenților privind o posibilă invazie de ploșnițe în Căminul B din Grozăvești.
Amendă de 8.000 de lei pentru condițiile din căminul din Grozăvești, unde studenții acuză invazia de ploșnițe Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a sancționat Universitatea din București (UB) cu 8.000 de lei în urma unui control efectuat luni, în a doua parte a zilei. Pentru căminul B din Grozăvești nu există contract pentru servicii de dezinsecție și deratizare, a transmis, pentru HotNews.ro, șefa DSP București.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by