EDUCATIE
„După ce că e adoptat, mai e și cu capul”. Părinți ai unor copii de la o școală din București, revoltați de comportamentul unei învățătoare / Directoarea școlii a demisionat Părinții unor copii de la Școala Gimnazială „Ferdinand I” din Sectorul 2 al Capitalei au protestat, miercuri, acuzând-o pe una dintre învățătoare că are un comportament nepotrivit, după ce ar fi jignit de mai multe ori și chiar ar fi lovit un elev. Mai mult, în mai 2023 învățătoarea l-ar fi lovit cu piciorul pe un elev care stătea sub bancă, l-a dat afară din clasă și apoi a spus, de față cu ceilalți copii: „După ce că e adoptat, mai e și cu capul”. Părinții spun că au reclamat încă de atunci situația, dar nu s-a întâmplat nimic. După protestul de miercuri, Inspectoratul Școlar a anunțat că directoarea a demisionat.
Ploșnițe într-un cămin al Universităţii din Braşov ​Studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov au reclamat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) faptul că în camerele unde sunt cazaţi în căminele din campus au apărut ploşniţe.
Amenzi pentru absențe școlare fără motiv serios: 1.000 de lei în România, sute de euro în alte țări Poliția are dreptul să tragă la răspundere părinții și să aplice amenzi. Faptul că biletele de avion și cazările sunt mai ieftine în afara vacanțelor nu este motiv întemeiat pentru a absenta de la școală.
VIDEO Protest USR la Ministerul Educaţiei: „Ligia Deca pregăteşte o chestiune monstruoasă care îi va transforma pe oligarhii din universităţi în mari latifundiari” Mai mulți parlamentari USR au protestat, marți, în fața Ministerului Educației, acuzând-o pe Ligia Deca că printr-o ordonanță de modificare a legilor educației „îi va transforma pe oligarhii din universităţi în mari latifundiari, capabili să dispună pe utilizarea proprietăţilor din domeniul public”: „O chestiune monstruoasă”. La mai puțin un an de la promulgarea legilor educației, Ligia Deca pregătește o a treia modificare a acestora, iar una dintre prevederi ar permite universităților să ridice construcții pe terenurile aflate în domeniul public al statului, cu fonduri externe nerambursabile sau din venituri proprii.
Ligia Deca, discuții cu sindicatele din învățământ pe tema salariilor. Ministerul Educației face un nou grup de lucru Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, anunță că luni a avut loc o întâlnire cu reprezentanții federațiilor din învățământ pe tema salarizării diferențiate a profesorilor, pe criterii de performanță și s-a decis crearea unui grup de lucru format din reprezentanții Ministerului Educației și ai federațiilor, care să realizeze proiectul privind salarizarea diferențiată pe bază de performanță.
„Am reușit să adopt în 9 luni. Fix cât o sarcină!”. Cei 6 pași care trebuie parcurși Mi-am dorit dintotdeauna să am un copil al meu și unul adoptat. Dintr-un motiv nedefinit de infertilitate ciudată, nu am reușit să fac unul al meu, dar… am adoptat. Toată procedura a durat 9 luni. Fix cât o sarcină. 3 luni obținerea atestatului. 3 luni până ne-au găsit un copil. 3 luni până l-am luat acasă. Sunt doar 6 pași pentru adopția unui copil. Îi detaliez mai jos pentru toți cei interesați.
Care sunt cărțile cele mai căutate de părinții din România: autorul preferat al taților și alegerile mamelor E nevoie de un sat întreg ca să crești un copil – iată un lucru cu care suntem cu toții de acord. Dar, atunci când nu ai satul la dispoziție sau dacă vrei să-l crești, oare se poate spune: E nevoie de un raft întreg de cărți ca să crești un copil?
„Termenul de «tantrum» nu exista pe vremea mea, existau crize de furie, dar parcă nu așa violente…” Cei care aveau ceea ce azi numim un tantrum erau de regulă etichetați de către martorii de ocazie ca fiind „copii râzgâiați și obraznici”, în vreme ce părinții, bunicii sau alți membri ai familiei considerau că micuțul are doar… „prea multă personalitate”…
Studenții de la Jurnalism din București anunță că vor boicota orele profesorului Horea-Mihai Bădău, acuzat de hărțuire sexuală, dacă acesta se va întoarce la cursuri: „Nu vă vrem” Studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) anunță că vor refuza să participe la orele profesorului Horea - Mihai Bădău dacă acesta va alege să predea, în contextul în care el a fost chemat din concediu fără plată pentru a putea fi cercetat cu privire la acuzațiile de abuz de putere și hărțuire sexuală. Purtătorul de cuvânt al universității, Bogdan Oprea, a transmis că studenții nu au de ce să nu se simtă în siguranță în mediul universitar.
„M-au mutat fictiv de acasă, împreună cu copilul, pentru o școală mai bună” Înscrierea la școală este unul dintre momentele de cotitură din viața de părinte. Mai întâi trebuie să vezi dacă este copilul pregătit să facă pasul ăsta, că tu, adultul, nu ești niciodată. Vezi cum ăsta mic nu mai e chiar așa mic, semn că și la tine se adună anii. Îți răsună în cap vorbele mătușii: ”copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari”.
Conferința Refericirea, ediția a II-a. Rezervă un loc la evenimentul la care medici și psihologi te învață să îți regăsești starea de bine! Simți că nu îți găsești locul. Poate ai în jurul tău oameni pe care îi simți nepotriviți. Organismul îți dă semne că nu ai o alimentație potrivită. Te uiți în oglindă și vezi pe chip urme ale provocarilor de zi cu zi din familie, de la birou, din trafic. Nu reușești să dormi suficient și dimineața îți găsești greu puterea de a începe o nouă zi. Posibil să ai nevoie să îți găsești Refericirea, acel sentiment care te face să fii din nou bine cu tine.
Decizia de exmatriculare a elevului din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta, contestată de mama copilului Mama elevului de la Colegiul „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, care şi-a lovit diriginta în data de 11 martie, în incinta şcolii, a contestat decizia de exmatriculare a fiului său, luată de Consiliul de Administraţie al instituţiei de învăţământ în data de 23 martie 2024, scrie Agerpres.
Modificări privind bursele școlare. Ce este bursa de reziliență Ministerul Educației vrea să introducă, din anul școlar 2024-2025, bursa de reziliență, pentru elevii cu medii anuale mai mari de 7. Scopul este de a-i motiva pe cei cu „rezultate medii să progreseze”, a declarat, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Ligia Deca.
Camere audio-video în clase, fără să fie necesar acordul părinților și al profesorilor. Anunțul ministrului Educației Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat, luni, că s-a decis modificarea legii astfel încât şcolile să poată instala sisteme de supraveghere fără acordul părinţilor, elevilor majori sau al cadrelor didactice. Înregistrările vor putea fi folosite însă doar pentru cercetarea eventualelor cazuri de violenţă pentru aflarea adevărului. Acum, instalarea de sisteme audio-video în clase este permisă doar după consultarea cadrelor didactice, a părinţilor sau a elevilor majori.
Prietenia dintre frați nu e un dat, ci mai degrabă o provocare, dar merită toate eforturile. Cum o cultivăm sănătos În labirintul relațiilor umane, legătura dintre frați iese în evidență ca una dintre cele mai profunde și complexe. Este o relație marcată de sânge și amintiri comune, dar în același timp poate fi și un teren fertil pentru dezvoltarea unei prietenii autentice și durabile. Această relație aduce beneficii individuale inestimabile, cum ar fi suportul emoțional constant, contribuția la dezvoltarea personală și socială, menținerea tradițiilor familiale și oferirea unei perspective unice asupra lumii. Prietenia dintre frați poate fi, cu adevărat, un legământ pe viață.
ROMÂNIA DISCRIMINATĂ. Cum te descurajează statul să îți înscrii copilul la grădiniță atunci când acesta are nevoie de mai multă implicare și atenție Prin povestea unei familii din București se întrezărește o problemă mai amplă: chiar și oficialii statului atrag atenția asupra modului în care sunt tratați copiii cu nevoi educaționale speciale, de pildă cei care au suferințe de ADHD.
Carte interactivă scrisă de Dr. Laura Markham și tradusă în 20 de țări, lansată și în România: „Copiii nu au nevoie de părinți perfecți, ci de părinți care să-i iubească și să se bucure de ei” Editura ZYX Books lansează un nou titlu de psihologie pentru părinți, cu o întrebare incitantă: Cum ar fi s-o ai pe Dr. Laura Markham lângă tine, pe canapea? Dr. Laura Markham este una dintre cele mai cunoscute psihoterapeute de familie și autoare de cărți pentru părinți din lume. Metoda ei de a traduce cercetările științifice despre dezvoltarea copilului în soluții practice, ușor de aplicat de către părinți, este unică – și se numește AHA! parenting. Cărțile Laurei Markham au influențat până acum mii de părinți din România și rămân în topurile de vânzări, pentru informația științifică, stilul empatic, orientarea spre soluții.
Două eleve, filmate în timp ce se lovesc cu pumnii și picioarele în apropierea unui liceu din Bârlad. Mama uneia dintre fete a intervenit și ea și a continuat bătaia Două eleve s-au luat la bătaie în fața unui liceu din Bârlad, unde s-au lovit cu pumnii și picoarele și s-au tras de păr, iar în altercaţie au intervenit şi mama și o verișoară a celor două, care au continuat bătaia. La incident au asistat și alți elevi, care au filmat scenele.
Ai da șpagă pentru binele copilului? În timp ce mă apropii de terenul de fotbal, simt cum mă apucă o furie oarbă şi cum îmi vine să mătur pământul cu puştiul ăsta pe care, de cum am dat colţul şi m-am apropiat de şcoală, l-am văzut bătându-şi joc şi lovind trei copii, la rând. Unul dintre ei este al meu. Încerc să pun stop şi îl strig pe al meu. Refuză să lase jocul, spunându-mi că vrea să mai stea puţin „cu prietenii lui”.
Ploșnițe în două școli din București. Toate școlile din Sectorul 5 vor fi închise luni pentru dezinsecție Școlile din Sectorul 5 vor fi închise luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție împotriva ploșnițelor, anunță primăria de sector. Decizia a fost luată în acord cu Ministerul Educației, după ce au fost sesizate cazuri de prezență a ploșnițelor în școlile gimnaziale „I.C. Brătianu” și „Petrache Poenaru”.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by