EDUCATIE
Amendă de 8.000 de lei pentru condițiile din căminul din Grozăvești, unde studenții acuză invazia de ploșnițe Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a sancționat Universitatea din București (UB) cu 8.000 de lei în urma unui control efectuat luni, în a doua parte a zilei. Pentru căminul B din Grozăvești nu există contract pentru servicii de dezinsecție și deratizare, a transmis, pentru HotNews.ro, șefa DSP București.
FOTO „Toată situația este tratată cu indiferență”. Studenții cazați într-un cămin din Grozăvești acuză că în camere sunt ploșnițe Căminul B din complexul studențesc Grozăvești din Capitală este infestat cu ploșnițe, au declarat pentru HotNews.ro mai mulți studenți care sunt cazați acolo și care au făcut și fotografii. Deși problemele ar fi început să apară încă din luna iunie a anului trecut, unii studenți spun că ar fi fost mutați din camere cu ploșnițe în alte camere tot cu ploșnițe. Unii au ales să plece din cămin, tocmai pentru că situația ar fi scăpată de sub control. Reprezentanții Universității din București (UB) nu au transmis niciun punct de vedere până la ora publicării acestui articol.
Catedra de Abuz: Profesor universitar caută dragostea în facultate - Rise Project
Horea-Mihai Bădău e lector universitar doctor și predă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București din 2008; are 51 de ani și din septembrie 2021 e în concediu fără plată. Aproape oricine a trecut prin FJSC a auzit despre el că face avansuri studentelor, scrie Rise Project într-un articol ce arată, prin mărturiile unor foste studente, că lucrurile care se spuneau pe holurile facultății erau adevărate.
Scandalul de la „Goethe” și viciul meditațiilor. „Pentru copii, totul se face în stil dopaj. Cât timp părinții le tot pun sarcini în cârcă, nu se schimbă nimic” Scandalul de la Colegiul Goethe este un semnal de alarmă privind practica meditațiilor în România. Specialiștii în Educație spun că lucrurile nu se vor îmbunătăți în sistem atâta timp cât părinții continuă să vâneze performanța pentru copiii lor.
Ministerul Educației a modificat netransparent regulamentul prin care profesorii care conduc doctorate scapă de orice răspundere în cazul plagiatelor Conducătorii de doctorat nu vor mai fi responsabili, alături de doctoranzi, în cazul tezelor care se dovedesc a fi plagiate, potrivit noului regulament privind studiile universitare, adoptat la începutul anului și publicat luni în Monitorul Oficial, potrivit Edupedu.
Articolul de lege care a dus la situații în care elevi cu medii sub 2,3 și 4 să primească burse de merit, atacat la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului: "Trebuie să fie expresia unei selecții bazate pe criteriul meritocrației" Avocatul Poporului a anunțat, marți, că a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu articolul din legea învățământului preuniversitar care prevede că bursele de merit se acordă pentru „minimum 30% din elevii din fiecare clasă”. „Bursa de merit trebuie să fie expresia unei selecții bazate pe criteriul meritocrației”, argumentează Avocatul Poporului, în contextul în care s-a ajuns la situații în care să primească burse de merit elevi cu medii sub 2, 3 sau 4.
Viceprimăriţă PNL din Vaslui, reţinută după ce s-a angajat în învățământ cu o diplomă de studii falsă. Ea predă de peste 30 de ani / Reacția Ministerului Educației Viceprimăriţa comunei vasluiene Codăeşti, Lenuţa Damian, a fost reţinută de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare desfăşurate în cursul zilei de joi, transmite Agerpres. Ea este bănuită că a folosit acte de studii false pentru a se angaja și pentru a avansa în cariera didactică.
Ce pot face părinții pentru băieții care sunt la vârsta pubertății? Pubertatea este o perioadă plină de provocări și nu doar pentru copii, ci și pentru părinți. Cum îi pot ajuta părinții pe copii să treacă mai ușor prin această perioadă a schimbărilor? Când și cum ar fi bine să discute cu ei despre ce îi așteaptă? Cum să interpreteze comportamentul adolescentin și cum să gestioneze schimbările bruște de dispoziție ale copiilor lor?
Diploma de absolvire a liceului va conţine un cod QR. Măsura va fi extinsă pentru toate formularele actelor de studii Diploma de absolvire a liceului, precum şi certificatul de acordare a definitivării în învăţământ vor conţine un cod QR începând din acest an, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.
Salariile brute ale directorilor din școli vor crește în medie cu 30% în luna ianuarie din acest an - purtătorul de cuvânt al Guvernului Guvernul a adoptat joi o hotărâre care stabilește salariile de bază pentru funcțiile didactice de conducere și didactice auxiliare de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar. „În acest an pentru directori și directori adjuncți, față de salariul brut din decembrie 2023, creșterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creșterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%.”, a declarat joi Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.
Conducerea Colegiului german Goethe din București a demisionat, profesorii au declanșat proteste. Acuzații grave la adresa Ministerului Educației: "Suntem umiliți" / Precizările ministerului Cadrele didactice și personalul auxiliar al Colegiului german „Goethe” din București anunță declanșarea unui protest, joi, față de „maniera discreţionară si neprincipială” a membrilor Corpului de Control al Ministerului Educației care desfășoară un control în instituția de învățământ. De asemenea, cei trei directori ai colegiului au demisionat.
24 de copii din Brașov, la spital după ce au mâncat la after-schoolul școlii / Mâncarea era infectată cu salmonella 24 de copii au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţia alimentară, după ce au mâncat la after-schoolul şcolii, iar patru au rămas internaţi. În urma analizelor s-a descoperit salmonella, iar la controlul făcut de oficialii DSP s-au descoperit mai multe nereguli, fiind aplicate două sancţiuni, una pentru școală și alta pentru firma de catering, scrie News.ro.
Corectarea digitalizată va fi introdusă pentru toate examenele naționale și pentru simulările din acest an - Deca Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, luni, că toate examenele naționale din acest an și simulările vor fi corectate în mod digital. Deca susține că peste 90% dintre profesorii care au testat deja această variantă au spus că este mai eficientă, scrie Agerpres.
Programul „masă sănătoasă”, adoptat de Guvern: Beneficiarii - preșcolarii și elevii din maxim 1000 de școli / Bugetul depășește 1,1 miliarde de lei Programul Național „Masă sănătoasă”, adoptat joi de Guvern, constă în acordarea zilnică, cu titlu gratuit, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.
„Dragi profesori, respectul se câștigă, nu se impune!” - mesajul unui fost dascăl
Țara arde, rețelele de socializare clocotesc din nou. De data aceasta, lumea s-a aprins de la o propunere recentă a Consiliului Național al Elevilor, de a se permite acces în școală pe aceeași ușă pentru toată lumea. Părerile sunt vehemente, mai mult sau mai puțin argumentate. E multă patimă și ură în comentariile din online, multă lamentare în jurul ideii că „învățământul nu mai e ce-a fost”. Dar totuși, chiar ne împiedicăm de o ușă?
Pedeapsa dispusă de instanță în cazul unui profesor din Botoșani care a sărutat pe obraz și a îmbrățișat un elev de 15 ani Un profesor din Botoșani a fost condamnat marți la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de corupere sexuală a minorilor, fiind acuzat că a sărutat pe obraz și a îmbrățișat un elev de 15 ani, în cabinetul său, potrivit Botoșani News.
Cursurile rămân suspendate şi miercuri în câteva şcoli din judeţele Brăila, Iaşi şi Neamţ Ministerul Educaţiei anunţă, marţi seară, că orele rămân suspendate şi miercuri în câteva şcoli din judeţele Brăila, Iaşi şi Neamţ.
„În primul rând, suntem categorii sociale diferite”. Declarația unei profesoare care a stârnit controverse / SONDAJ LIVE Ar trebui ca elevii să aibă aceeași intrare în școli cu a profesorilor? Declarația unei profesoare de la o școală din Capitală a stârnit controverse în mediul online. Comentând o propunere a Consiliului Național al Elevilor ca elevii și profesorii să nu mai aibă intrări separate în școli, profesoara a spus, pentru Școala 9, că ar fi „o formă de uzurpare a imaginii cadrului didactic”: „În primul rând, suntem categorii sociale diferite”.
Cursurile vor fi suspendate marţi în toate școlile din judeţul Iaşi. „Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean nu pot garanta că se va circula în siguranţă” Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, întrunit în şedinţă extraordinară, a decis suspendarea cursurilor pentru marţi în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, din cauza vremii nefavorabile.
„Când copiii mai mari au tantrumuri, își sapă adesea singuri groapa și nu mai pot ieși din ea”. Crizele de furie la adolescență și abordări pentru părinți
Dacă tantrumurile unui copil mic sunt un coșmar pentru părinte, crizele de furie ale unui adolescent pot fi mult mai greu de gestionat.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by