EDUCATIE
Cazul profesorului de la Jurnalism acuzat de hărțuire sexuală: Comisia de Etică a decis că a încălcat Codul de etică și deontologie Comisia de Etică a Universității din București (UB) a decis că profesorul Horea-Mihai Bădău de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a încălcat Codul de etică și deontologie al universității, după ce mai multe studente au acuzat un comportament nepotrivit al cadrului didactic.
Preadolescența bate tantrumurile. „Într-o zi, s-a trântit prima ușă. O divă de 9 ani îmi striga că nu înțeleg nimic” Preadolescența e o chestie care te lovește în moalele capului și care te obligă să te trezești repede la realitate. N-ai timp de citit prea mult prin cărți, pentru că e ca un tăvălug de emoții ce prinde copiii și părinții deopotrivă.
Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta a fost exmatriculat
Conducerea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureș a decis marți exmatricularea elevului de 15 ani care în urmă cu o săptămână și-a lovit diriginta, relatează publicația locală Radio Mureș.
Tudorel Toader pierde șefia Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Liviu Maha este noul rector / Fostul ministru al Justiției: Am sentimentul unei „monstruoase coaliţii!” ​Liviu George Maha a fost ales noul rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor pentru această funcție desfășurat luni, devansându-l pe actualul rector, Tudorel Toader, cu 487 de voturi la 233. Fostul ministru al Justiției în perioada în care PSD a fost condus de Liviu Dragnea acuză o campanie electorală „plină de promisiuni, intimidări, neadevăruri, chiar ameninţări, pentru preluarea conducerii universităţii de către cei care cred că li se cuvine, deşi au dovedit contrariul”: „Am sentimentul unei “Monstruoase coaliţii!”.
Cele șase cuvinte care le-au pus elevilor de clasa a VIII-a probleme la simularea Evaluării Naționale. Aproape 70% dintre ei au răspuns greșit Exercițiul cu numărul 8 din cadrul subiectului B al simulării Evaluării Naționale de la limba și literatura română a pus în încurcătură aproape 70% dintre elevii care au susținut simularea. Aceștia trebuiau să aleagă varianta corectă a șase cuvinte. Doar 32% dintre elevi au răspuns corect, se arată într-un raport al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).
Culegere de matematică, avizată de Ministerul Educației, cu o problemă despre „triunghiul magic care începe la peștera fără capăt a zeului dac Zalmoxis” / Precizările editurii și ale instituției care a făcut evaluarea Mama unui elev de clasa a VI-a a semnalat pe Facebook faptul că într-o culegere de matematică folosită de elevi la clasă, avizată de Ministerul Educației, sunt enunțuri care fac trimitere la legenda tunelurilor megalitice dacice. Editura precizează, pentru HotNews.ro, că „enunțurile problemelor sunt în general ficțiuni”, dar va lua în calcul revizuirea textelor problematice din edițiile viitoare ale culegerilor de exerciții. „Lucrarea este o culegere de matematică, nu are nicio legătură cu teoria conspirațiilor”, a transmis și CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).
Numele copilului care ar fi fost violat la o școală din București, dezvăluit de Ministerul Educației în documente care ar fi trebuit să fie anonimizate Ministerul Educației a trimis mai multor jurnaliști un document în care nu a anonimizat corespunzător numele elevului care ar fi fost violat de două ori la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din București. Deși ar fi încercat să anonimizeze numele copilului, o simplă copiere a textului și lipire a lui într-un document editabil dezvăluie numele elevului, scrie edupedu.ro. Și numele altui elev din aceeași școală a fost dezvăluit în aceeași modalitate.
Cum să vă ajutați copiii să facă față tentațiilor. Psiholog: „Nu există adolescent care să spună tot timpul adevărul!” Adolescența este o perioadă de transformări intense ale creierului, în special în zona cortexului prefrontal, zonă cu implicații majore în auto-control, spune psihologul Corina Dobre, care are mai multe sfaturi pentru părinți.
Rezultate simulare BAC 2024: aproape 40% dintre elevi nu au luat notă de trecere la română la simularea bacalaureatului Rezultatele la simularea BAC 2024 au fost publicate vineri de Ministerul Educației. Elevii au aflat notele obținute la simularea Bacalaureatului 2024, care, însă, nu vor fi trecute în catalog, fiind un exercițiu prin care elevii își testează cunoștințele.
Profesor de la Universitatea Transilvania din Brașov, acuzat că a agresat sexual două studente Un profesor de la Universitatea Transilvania din Brașov a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fiind bănuit de două infracțiuni de agresiune sexuală, scrie Agerpres.
Un copil a mers la școală cu un obuz. Unitatea de învățământ a fost evacuată ​Un elev a găsit un obuz pe malul râului Prut și l-a dus la școală, moment în care directoarea instituției de învățământ din Cavadinești, județul Galați, a sunat la 112, iar toți elevii și profesorii, aproximativ 100 de persoane, au fost evacuați din școală.
O profesoară din Timișoara, acuzată că a lovit un copil de 6 ani pentru că nu citea „la un nivel similar” cu colegii lui ​Poliţiştii au deschis dosar penal şi fac o anchetă, după ce un elev de 6 ani de la Liceul „William Shakespeare” din Timişoara ar fi fost lovit de un cadru didactic, scrie News.ro.
Asociația Elevilor din Constanța cere desființarea Bacalaureatului / SONDAJ LIVE: Ar trebui să se renunțe la BAC? Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat, susținând că acesta „nu testează competențele reale ale elevilor”, potrivit unui comunicat de presă de miercuri al asociației. De asemenea, reprezentanții elevilor constănțeni solicită crearea unei comisii de experți „care să regândească parcursul liceal”, astfel încât să fie testate competențele elevilor, nu capacitatea de memorare a informației.
Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta, suspendat pentru o perioadă de 5 zile Elevul de 15 ani din Târgu Mureș, care și-a lovit diriginta chiar în prezența mamei sale, după ce fusese deja dus la secția de poliție din cauza comportamentului său, a fost suspendat pentru o perioadă de cinci zile. Concret, elevul nu are voie să meargă la școală începând de miercuri, 13 martie, până marți, 19 martie, inclusiv. Aceasta este una dintre cele mai drastice sancțiuni care i se putea aplica, conform legii.
Tudorel Toader pierde primul tur al alegerilor pentru șefia Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași / Tur II cu prof. dr. Liviu Maha Marți au avut loc alegeri la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași unde 6 candidați s-au înscris în cursa pentru șefia rectoratului. În urma voturilor, rezultatul îl situează ca favorit pe prof.dr.Liviu Maha cu 222 de voturi, în timp ce fostul ministru al Justiției a adunat doar 191 de voturi.
Tanti Rodi de la grădi: „Doamnă, eu nu îi bat, doar îi ameninţ ca să stea cuminţi…” Tanti Rodi de la grădi e acea tanti cu vârsta între 45-50 de ani, cu părul scurt, vopsit semnificativ în culoarea vişinei putrede, cu trupul bine făcut şi privirea aspră care ocupă postul de îngrijitoare de cel puţin 15 ani şi le ştie cel puţin pe toate.
VIDEO Filmul evenimentelor de la un liceu din Târgu Mureș, unde un elev de 15 ani a făcut scandal, a fost dus la poliție, apoi s-a întors și și-a bătut diriginta Elevul de clasa a VIII-a de la un liceu din Târgu Mureș care a fost încătușat și dus la Poliție după ce a făcut scandal la școală s-a întors împreună cu mama lui în unitatea de învățământ, unde au amenințat-o cu moartea pe diriginta băiatului. Adolescentul de 15 ani a lovit-o pe profesoară, care a fost ulterior preluată de un echipaj SMURD, spune Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Mureș.
Structura anului școlar rămâne cu module. Ligia Deca: Nu s-a discutat despre reintroducerea tezelor Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că structura anului școlar va rămâne organizată pe module, pentru că profesorii, elevii și părinții au o „percepție pozitivă” cu privire la acest mod de organizare, față de cel cu semestre. Deca susține că nu s-a discutat, pentru moment, despre reintroducerea tezelor, care au fost eliminate odată cu organizarea anului școlar pe semestre, și spune că nu vede legătura între acest mod de organizare, care implică și lipsa tezelor, și rezultatele slabe de la simularea examenelor naționale.
Premieră: Parlamentul grec a aprobat înfiinţarea universităţilor străine private, deşi studenţii nu le vor şi protestează de câteva săptămâni Parlamentul de la Atena a adoptat sâmbătă, la limită, un proiect de lege care va permite universităţilor private străine să înfiinţeze filiale în Grecia, în ciuda protestelor care durează de câteva săptămâni din partea studenţilor, care spun că această măsură va devaloriza diplomele de la universităţile publice, relatează Reuters.
Măsurile luate de Școala „Nicolae Titulescu”, unde un elev ar fi fost violat de colegi: mai multe camere de supraveghere și îmbunătățirea serviciului pe școală Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu", unitate de învăţământ unde un băiat ar fi fost abuzat sexual, a aprobat vineri un plan de măsuri, printre care instalarea mai multor camere de supraveghere şi îmbunătăţirea serviciului pe şcoală, scrie Agerpres.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by