ENERGIE
E.ON România a început discuțiile pentru vânzarea businessului de furnizare a electricității și gazelor / Cine sunt companiile interesate E.ON a demarat discuțiile privind vânzarea diviziei de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale din România cu trei companii care și-au arătat interesul până acum. Este vorba despre Romgaz, OMV Petrom și ungurii de la MVM, după cum au afirmat, pentru HotNews.ro, surse din sectorul energetic. Miza sunt cei peste 3,4 milioane de clienți rezidențiali și de business pe care îi are E.ON.
După Cartierul justiției, Capitala ar putea avea un „cartier al energiei”. Un proiect în parteneriat public-privat ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET Grozăveşti pentru sedii ale instituţiilor din sectorul energetic, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Claudiu Creţu, în cadrul unui eveniment de prezentare a proiectului, potrivit Agerpres.
Criza transformatoarelor electrice / Penuria din Europa se va simți în facturile consumatorilor de energie Lipsa transformatoarelor electrice pune în pericol construirea rețelelor energetice europene, prelungește termenele de realizare a proiectelor și contribuie la o creștere a prețurilor, care se va simți în facturile consumatorilor europeni, avertizează cercetătorii și experții, potrivit Euractiv.com.
De ce prețurile negative la energie nu sunt o veste bună pentru consumatori În luna aprilie, de 1 Mai și de Paști, pe bursa de energie au fost foarte multe intervale orare cu prețuri negative, adică producătorii au plătit să le fie preluată energia, invers față de cum este normal. Specialiștii atrag însă atenția că această situație nu vine cu vești bune pentru consumatori, întrucât este vorba de un dezechilibru în sistemul energetic greu de gestionat. Adică, deși energia ca marfă este ieftină sau gratis, dezechilibrele create în piață de această situație ne costă mai mult.
Angajații Romgaz nu au primit prime de Paști pentru prima dată în istoria companiei / Ce spune conducerea societății ​Cei aproximativ 5.500 de angajați ai producătorului de gaze Romgaz nu au primit prime de Paște în acest an, situația fiind o premieră în istoria companiei. Conducerea societății spune că nu exista până acum o bază legală pentru a acorda prime salariaților în acest an, însă Guvernul va aproba în curând un memorandum de rectificare a bugetului companiei.
ANRE vrea câte două contoare inteligente pentru fiecare prosumator, dar 35% dintre ei nu îl au nici pe primul Doar 65% dintre prosumatori au în prezent contoare inteligente, spune Asociația Prosumatorilor, în contextul în care ANRE dorește ca fiecare mic producător de energie să aibă câte două contoare. Prosumatorii consideră că, prin această măsură, ANRE se pregătește pentru plata diferențiată a energiei livrate de ei în rețea.
Hidroelectrica reia proiectul hidrocentralelor de pe Jiu, blocat acum șapte ani de mai multe ONG-uri de mediu Hidroelectrica reia lucrările la amenajarea hidroelectrică de la Bumbești-Livezeni, după ce o hotărâre de Guvern a stabilit că proiectul este de utilitate publică și interes național. Finalizate în proporție de 90%, lucrările au fost oprite în 2017 de Curtea de Apel București, la solicitarea mai multor ONG-uri de mediu.
Peste 40% dintre români nu au luat nicio măsură de reducere a consumului de energie iarna trecută Aproximativ 42% dintre români nu au luat nicio măsură de reducere a consumului de energie iarna trecută, dar se gândesc pe viitor la acest lucru. În schimb, 45% au recurs totuși la măsuri de economisire, pentru a controla costurile, arată un sondaj realizat pentru platforma Despre-energie.ro, un proiect susținut de companiile E.ON și Delgaz Grid.
Tarnița - Lăpuștești, "proiectul de suflet" al lui Burduja, nu atrage ofertanți / Noua licitație privind studiul de fezabilitate a fost prelungită pentru a treia oară Licitația de 17,5 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate privind proiectul Tarnița-Lăpuștești nu reușește să ajungă la final, termenul de depunere a ofertelor fiind prelungit pentru a treia oară în ultimele trei luni, potrivit datelor de pe SEAP. Aceasta este a doua licitație, prima fiind anulată automat, în lipsa unor oferte financiare criptate. Nici această nouă licitație nu reușește să atragă oferte, mergând din prelungire în prelungire de termene.
Orașele mici din România sunt lăsate în afara discuțiilor privind tranziția energetică Localitățile urbane mici din țara noastră sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare pentru a naviga cu succes prin transformările tranziției, precum și de un dialog mai bun cu autoritățile centrale, se arată într-un comunicat al Observatorului Român al Sărăciei Energetice.
Ce fac consumatorii vulnerabili ca să-și reducă facturile la energie Familiile din locuințele sociale, care nu au certitudinea faptului că vor locui acolo pe o perioadă lungă de timp, sunt reticente să investească în creșterea eficienței energetice a gospodăriei. Multe familii, pentru a reduce costurile, recurg în continuare la oprirea căldurii și la folosirea economicoasă a apei calde, dar nu își ating nevoile energetice, potrivit unui comunicat al Observatorului Român al Sărăciei Energetice (ORSE).
Capcanele din contractele la electricitate și gaze / Care sunt situațiile în care nu ne putem schimba gratuit furnizorul Unele oferte ale furnizorilor de electricitate și gaze conțin și alte servicii, precum instalare, service și mentenanță pentru centralele de apartament. Atenție mare când semnați un astfel de contract, pentru că este posibil să conțină penalități dacă doriți să vă schimbați furnizorul înainte de expirarea ofertei. Chiar dacă, potrivit legii, avem dreptul să ne schimbăm oricând furnizorul în mod gratuit, ANRE spune că impunerea unor astfel de clauze este legală.
De ce a rămas economia Europei în urma Chinei și SUA? Trei probleme principale Economia Europei crește mult mai lent față de cea a SUA sau China, potrivit estimărilor. Ce face Europa greșit? La această întrebare, Fredrik Persson, președintele Business Europe, a răspuns că "energia este cheia pentru readucerea Europei pe drumul cel bun". Acesta a explicat că mari afaceri pleacă din Europa din cauza prețurilor prea ridicate la energie.
Cluj-Napoca și Galați, primele orașe din România unde ar putea circula autobuze pe hidrogen România găzduiește în luna mai cel de-al treilea turneu de promovare a autobuzelor cu hidrogen, ca parte a proiectelor JIVE susținute și finanțate de Clean Hydrogen Partnership. Un autobuz alimentat cu hidrogen va fi testat pe străzile a nouă orașe europene, inclusiv Cluj-Napoca și Galați, primele orașe din țara noastră care și-au exprimat interesul pentru a folosi autobuze bazate pe acest tip de combustibil.
Cine este Constantin Saragea, cel care va conduce Ministerul Energiei în locul lui Sebastian Burduja Sebastian Burduja a renunțat la atribuțiile sale de ministru al energiei, pe perioada campaniei electorale, în condițiile în care este candidatul PNL la primăria Capitalei. Cel care a preluat atribuțiile, potrivit unui ordin de delegare, este Constantin Saragea, secretar general în Ministerul Energiei, un apropiat al lui Burduja.
Premier Energy cumpără parcul eolian de 80 de MW deținut de Iberdrola în Dobrogea / Tranzacția marchează exitul din România al companiei spaniole Grupul Premier Energy anunță achiziția parcului eolian Mihai Viteazu, cu o capacitate de 80 de MW, situat în județul Constanța. Este vorba de parcul deținut de compania spaniolă Iberdrola, care se retrage astfel din țara noastră. Tranzacția, în valoare de 88 de milioane de euro, este supusă aprobărilor de reglementare standard pentru acest tip de tranzacție în România.
Motorina a devenit mai ieftină decât benzina. De ce nu este neapărat o veste bună Motorina costă astăzi mai puțin decât benzina, ceea ce este un lucru inedit. Aceasta nu doar în România, ci pe plan internațional, pe fondul scăderii cererii de diesel. Analiștii spun însă să nu ne bucurăm prea mult, pentru că acest lucru poate prevesti o încetinire a economiilor.
Transgaz vrea să înființeze o firmă pentru transportul hidrogenului Compania de stat Transgaz vrea să își extindă activitatea în domeniul transportului de hidrogen. De aceea, va fi înființată o societate cu răspundere limitată având ca obiect de activitate transportul hidrogenului, cu asociat unic Transgaz, acționarii companiei fiind chemați pe 5 iunie să-și exprime votul în această privință. Transgaz este transportatorul național de gaze naturale.
Șeful reglementatorului nuclear din SUA vine în România, într-o perioadă plină de zvonuri privind eșecul proiectului SMR de la Doicești Șeful Comisiei de Reglementare Nucleară (NRC) din SUA vine săptămâna viitoare în România, într-o perioadă în care în sectorul energetic s-au întețit zvonurile privind eșecul proiectului SMR de la Doicești în parteneriat cu americanii.
Contoarele suplimentare pentru prosumatori nu sunt impuse de UE, spune Prună (USR) / Se pregătește renunțarea la compensarea cantitativă? Instalarea unor contoare suplimentare de către prosumatori nu reprezintă o obligație europeană, așa cum susține ANRE, spune deputatul USR Cristina Prună. În opinia sa, este posibil ca, prin acest pas, să se dorească renunțarea la compensarea cantitativă, ceea ce ar îngropa sectorul prosumatorilor.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by