MEDIA & PUBLICITATE
Publicaţiile Vice şi The Economist concediază peste 200 de angajaţi The Economist Group şi Vice Media Group au anunţat vineri că vor concedia peste 200 de angajaţi din cauza crizei provocate de pandemia coronavirusului care le-a adus scăderi drastice ale veniturilor din publicitate, scrie Reuters.
Guvernul a lansat platforma în care furnizorii de servicii media se pot înregistra pentru a participa la campania de informare publică Secretariatul General al Guvernului și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat miercuri platforma media.gov.ro în care furnizorii de servicii media se pot înregistra pentru a participa la campania de informare publică a Guvernului în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19. De asemenea, a fost publicat și un ghid de utilizare al platformei media.
CNA: Pro X, România TV şi Realitatea Plus - printre posturile care au primit somaţii publice Posturile Pro X, România TV, Realitatea Plus, Radio Guerrilla, CNS Roman (Neamţ) şi Tele 3 (Tg. Jiu) au fost sancţionate, marţi, cu somaţie publică de Consiliul Naţional al Audiovizualului, potrivit Agerpres.
Cum arată OUG care prevede alocarea a 200 milioane lei pentru sprijinirea mass-media prin intermediul unei campanii de informare Pe o perioadă de 4 luni, începând cu data de 15 mai 2020, Guvernul României difuzează contra cost, prin intermediul serviciilor mass-media, campanii de informare publică privind măsurile de prevenire și limitare a răspândirii coronavirusului, se arată în OUG pentru organizarea unor campanii de informare publică în contextul pandemiei de coronavirus. Pentru această campanie de informare va fi alocat un buget de 200 de milioane de lei, din care 55% se alocă pentru serviciile de programe de televiziune, 23% pentru furnizori media online, 12% pentru serviciile de programe de radiodifuziune, 1% pentru creația și producția materialelor care vor fi difuzate în cadrul campaniilor de informare publică. Vezi varianta care a fost publicată în Monitorul Oficial.
Ionel Dancă: A fost aprobată forma finală a OUG privind campania de informare despre coronavirus. Campania va dura 4 luni Guvernul a aprobat joi forma finală a OUG prin care alocă 200.000.000 lei căre mass-media pentru derularea unei campanii de informare a cetăţenilor cu privire la regulile ce trebuie respectate pe perioada stării de urgenţă şi după 15 mai, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului. Acesta a spus că perioada de desfășurare a campaniei este de 4 luni.
Autoritățile au blocat ortodoxinfo.ro, apoi ortodox.info.ro, dar s-a deschis ortodoxinfo.net / Cum se victimizează autorii site-ului Autoritățile au decis marți, 5 mai, blocarea accesului utilizatorilor la conținutul site-ului ortodox.info.ro, prin care 'este continuată campania de dezinformare privind COVID-19 începută pe site-ul la care accesul a fost deja blocat, respectiv ortodoxinfo.ro'. Doar că miercuri a apărut site-ul ortodoxinfo.net, care se victimizează că ar fi fost pentru cu totul altceva și anume ”fiindcă anunțau anularea amenzilor” date de poliție celor care nu respectau restricțiile din situația de urgență.După ce a fost blocat site-ul ortodoxinfo.ro, s-a deschis ortodox.info.ro: Autoritățile au decis și blocarea acestui site, care ar continua dezinformările și conspirațiile pe tema COVID-19
Setări pentru Netflix care vă vor aduce multă bucurie (II) Netflix este plin de ciudățenii plictisitoare, cu care ne confruntăm blocați acasă în vremea coronavirusului, fără nimic altceva de făcut decât să ne uităm la televizor – depinde de câți copii avem. Recent ne-a dat posibilitatea de a scăpa de una din cele mai neplăcute funcții, de autoplay al unui trailercând trecem peste un titlu. Acum, Forbes scrie despre cum pot fi eliminate titluri la care am renunțat din rândul ”Continue watching/Vedeți în continuare”.Setări pentru Netflix care vă vor aduce multă bucurie (I)
Răspuns rapid în criza coronavirus: O redacție virtuală de colaborare România - Republica Moldova, lansată de Ziua Libertății Presei O rețea creată ca răspuns rapid, în pandemia coronavirus, de unificare a eforturilor presei locale, naționale și europene, cu punte de legătură între România și Republica Moldova a fost lansată duminică, 3 mai, de Ziua Mondială a Libertății Presei. HotNews.ro va dezbate, pe platforma de întâlniri #ladistanta subiectele de impact create în cadrul rețelei.
Publicitatea înșelătoare: Peste 2,7 miliarde de reclame, eliminate de Google anul trecut Pandemia COVID-19 a adus noi metode fraudulente de a păcăli utilizatorii prin intermediul reclamelor. De la începutul răspândirii virusului, Google a monitorizat atent comportamentul publicitarilor a detecta reclamele care vor să profite de criză. De multe ori acestea au în spate „actori” sofisticați, care încearcă să eludeze sistemele Google de protecție prin acțiuni complexe.
Pagina de Media: Telenovela Prima TV. Contractul de vânzare a televiziunii a fost în sfârșit parafat Telenovela vânzării postului de televiziune Prima TV se apropie de final. După ce a fost la un pas de semnarea contractului anului trecut și tranzacția a picat, după ce creditorii au angajat și o companie de audit PwC ca să găsească un cumpărător, după ce au avut o ofertă inclusiv de la oligarhul Vladimir Plahotniuc, postul de televiziune și-a găsit proprietarul, scrie Pagina de Media.
Dan Puric, derapaj verbal în noaptea de Înviere: Cum a fost la Colectiv. Haimanalele alea abia se pregăteau cu "Jos Biserica!", "Jos Patriarhul!" Actorul și regizorul Dan Puric s-a dezlănțuit, folosind un limbaj scandalos, sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, împotriva oamenilor de pe Facebook, împotriva Bruxelles-ului și împotriva celor care au protestat după Colectiv. Grav este că moderatorul emisiunii nu i-a atras atenția pentru derapajele verbale. Dimpotrivă, i-a ținut isonul. Despre cei de pe Facebook, Dan Puric a spus că "sunt noii năvălitori asupra poporului român", iar despre Colectiv a spus că "haimanalele alea" voiau să dea jos Biserica. Vezi în text dialogul cu moderatorul.Citește și: Eugen Iancu, după ce Dan Puric a vorbit despre "haimanalele" de la Colectiv: Domnule Dan Puric, eu şi copilul meu Alex te iertăm. Important însă este să te poţi ierta şi tu
World Press Photo: "Straight Voice" - Fotografia de presă a anului, realizată de japonezul Yasuyoshi Chiba de la AFP "Straight Voice" - o fotografie ce surprinde un tânăr cu faţa luminată de lanternele unor telefoane în timpul unei revolte în Sudan, realizată de japonezului Yasuyoshi Chiba de la AFP - a fost desemnată fotografia de presă a anului în cea de-a 63-a ediţie a competiţiei World Press Photo dedecate presei. Vezi şi câştigătorul la categoria reportaj foto.
Costi Rogozanu pleacă de la Realitatea Plus, după o colaborare de 7 ani: "Mulți dintre colegii noștri au fost puși într-o situație fără ieșire” Jurnalistul Costi Rogozanu a anunțat că pleacă de la Realitatea Plus, după o colaborare de 7 ani. Paginademedia.ro scrie că decizia este determinată de ultimele mișcări din postul de televiziune, unde o parte dintre angajați au fost trimiși în șomaj tehnic, însă prestează munca la redacție sunt paravanul voluntariatului.
Televiziunea Patriarhiei îi îndeamnă pe români să cânte „Hristos a înviat!” de la balcoane și din curțile caselor. VIDEO publicat de Trinitas TV Inițiativă a Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei: în noaptea de Paști, românii să iasă la balcoane sau în curțile caselor să cânte „Hristos a înviat”. În acest an slujba de Înviere se desfășoară fără credincioși.
Monitorizări CNA pe reflectarea epidemiei de coronavirus. Radu Herjeu: „Mult mai puţine lucruri de reproşat televiziunilor” Radu Herjeu, membru al CNA, spune că, în urma analizării „la rece” a rapoartelor de monitorizare şi a reclamaţiilor, ar exista mult mai puţine lucruri de reproşat televiziunilor în ceea ce priveşte reflectarea problematicii legate de pandemia de Covid-19 decât păreau la o privire „din afară”.
Site web blocat pentru fake news: ”Black Topics” lega apariția coronaviruslui de tehnologia 5 G Grupul de Comunicare Strategică a solicitat ANCOM blocarea imediată a accesului la site-ul https://blacktopics.wordpress.com/, deoarece, prin intermediul unor articole publicate pe acest site, sunt puse la dispoziția publicului informații „false și alarmiste” cu privire la COVID-19.Încă un site web blocat pentru fake news: Cohortaurbana.ro promova ideea că virusul Covid-19 ar fi fost creat în laborator pentru a fi folosit ca armă biologică
Coronavirus: “Primul război mondial” al dezinformării? Impactul crizei sanitare este atât de mare încât liderii din toate tipurile de regimuri încearcă să convingă populația că ei gestionează bine criza. Această înfruntare mondializată a relatărilor concurente face să apară o alianță obiectivă între China și Rusia, nouă în materie de dezinformare și de influențare digitală, potrivit La Tribune, citat de Rador.
România TV, amendă de 5.000 de lei pentru prezentarea unei înregistrări cu camera ascunsă în care apar procurorul Horațiu Radu și doi ziariști. Antena 3, somație publică România TV a fost amendată cu 5.000 de lei de Consiliul Național al Audiovizualului pentru difuzarea unei înregistrări cu camera ascunsă de la o întâlnire privată la care au participat procurorul Horațiu Radu, doi ziariști și judecătorul Răzvan Păştilă. România TV a difuzat, potrivit CNA, „acuzații nedovedite” la adresa procurorului Horațiu Radu.
Canalul Russia Today în limba spaniolă va începe să emită de luni în Cuba Canalul Russia Today în limba spaniolă va începe să emită în Cuba începând de luni dimineaţă, 30 martie, pe frecvenţa de înaltă definiţie HD1, în timpul pauzei canalului local Caraibe, pentru început fiind vorba de teste, informează EFE citând presa locală.
Coronavirus: 45 de jurnaliști din Constanța cer Guvernului să ofere informații complete și la timp despre criza coronavirus 45 de jurnaliști din Constanța au semnat o scrisoare deschisă adresată mai multor instituții ale statului, prin care cer informații corecte și la timp referitoare la epidemia de coronavirus., potrivit info-sud-est.ro. De aproape două săptămâni, prefecții au fost instruiți să nu mai dea nici o informație despre testele și cazurile confirmate pozitiv din județele fiecăruia. Grupul de Comunicare Strategică a motivat deciziaprin „riscul de a genera confuzie”.Tăcerea în vremea coronavirusului. Guvernul interzice prefecților să mai comunice informații despre testele și pacienții confirmați cu Covid-19Apel asociații civice: Guvernul să publice complet datele privind evoluția pandemiei Covid-19 în România

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by