MEDIA & PUBLICITATE
REFERENDUM TVR: Mai e nevoie de presă tipărită în România? SONDAJ LIVE ​România este foarte aproape să devină prima ţară europeană fără publicaţii tipărite, avertizează şefii unor ziare care încă mai apar pe hârtie. Din noianul de gazete care ieşeau în tiraje spectaculoase acum 20 de ani, astăzi doar câteva rezistă în format print, cu vânzări mult reduse. Dacă mai este sau nu nevoie de presă tipărită în ţara noastră se dezbate pe 24 ianuarie, de la ora 21.00, la „Referendum”, emisiunea realizată şi moderată de Mihai Rădulescu la TVR 1. Emisiunea este realizată în parteneriat cu HotNews.ro.LIVETEXT: Cristian Tudor Popescu: Nu mai citesc presă tipărită din 2011. Presa tipărită a murit pe limba ei în anii 90 înainte să vină internetul
Paginademedia.ro: Dan Negru pleacă de la Antena 1 după 22 de ani Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Dan Negru a semnat deja cu un alt post de televiziune. El va fi realizator la postul Kanal D, deţinut în România de Dogan. Conform surselor Paginademedia.ro, oficializarea transferului este doar o chestiune de zile. Dan Negru era vedeta cea mai longevivă în grupul Intact. A venit în Antena 1 în 1999, de la TVR, iar de-a lungul anilor şi-a pus semnătura pe zeci de formate de divertisment şi a realizat 22 de Revelioane. Contactat de Paginademedia.ro, Dan Negru nu a comentat informaţia.
Jurnalistul Vitalie Cojocari pleacă de la ProTV la Euronews / Alte două nume care se alătură noii echipe (paginademedia.ro) După Adelin Petrişor şi Daniel Coman, de la TVR, doi reporteri Pro TV, printre care Vitalie Cojocari, şi un reporter de la Antena 3 vor merge în echipa Euronews, anunță paginademedia.ro.
Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, a devenit creditorul principal al Mediafax Group, administrat de Adrian Sârbu Omul de afaceri Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, a cumpărat de la ING Bank creanța pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group și intră, astfel, pe piața media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie, potrivit surselor Profit.ro.
Adelin Petrişor şi Daniel Coman pleacă de la TVR la Euronews România Jurnalistul Adelin Petrişor și prezentatorul de știri Daniel Coman părăsesc Televiziunea Publică, primul după 11 ani, iar al doilea după 6, ambii găsindu-și loc în viitorul Euronews România, potrivit Paginademedia.ro.
Audiențele de Revelion 2022: Pentru prima dată în 20 de ani, Pro TV a depășit Revelionul lui Dan Negru Audienţe-surpriză în noptea dintre ani, anunță Pagina de media. Pentru prima dată, Pro TV a depăşit Antena 1 şi Revelionul lui Dan Negru. De obicei, noaptea de Revelion era puţinele zile din an în care Antena 1 lăsa mult în urmă Pro TV, scrie publicația de specialitate.
​Drepturi de autor: Ai pagină Facebook sau blog de firmă? Atenție la lungimea frazelor copiate din presă Parlamentarii vor să scurteze fragmentele maxime pe care le pot prelua copy-paste din presă firmele, pe paginile lor de Facebook sau pe bloguri, în scop comercial.
Gazprom preia controlul și asupra VK, proprietarul „Facebook-ului rusesc” / Controlul guvernului rus asupra Internetului crește constant Holdingul USM al miliardarului apropiat de Kremlin, Alicher Ousmanov, a anunțat joi că și-a vândut acțiunile la VK, grupul tehnologic rus care deține în special rețeaua de socializare VKontakte. Supranumit și „Facebookul rusesc”, acesta a fost vândut către Sogaz, o companie de asigurări afiliată la gigantul Gazprom, potrivit AFP.
Dezinformarea legată de Covid nu se diminuează: Facebook destructurează noi rețele de fakenews / Cum acționează China Meta, compania-mamă a Facebook, a declarat miercuri că a blocat rețelele rău intenționate, care foloseau dezbaterile despre vaccin pentru a hărțui profesioniștii sau a diviza companiile, semn că dezinformarea legată de pandemie nu se diminuează, scrie AFP. Tactica lor includea lăsarea de comentarii sub postările victimelor, utilizând o ortografie ușor modificată, cum ar fi „vaxcinati” în loc de „vaccinati.
Comisia Europeană pregăteşte o lege a media pentru împiedica toate tipurile de interferenţă nejustificată (comisar european) Comisia Europeană intenţionează să introducă de anul viitor reguli pentru a împiedica preluarea de către grupurile mari de presă a rivalilor lor mai mici, precum şi interferenţa guvernelor, a afirmat luni comisarul european pentru piaţa internă Thierry Breton.
O „Redacţie Europeană” din 16 agenţii de presă, dedicată relatărilor despre temele comunitare, va fi creată la Bruxelles Comisia Europeană a anunţat luni crearea unei „Redacţii Europene” (European newsroom) în cadrul căreia vor participa 16 agenţii de presă din diferite state europene (între ele şi agenţia naţională de presă română Agerpres), cu obiectivul de a îmbunătăţi acoperirea mediatică a temelor legate de Uniunea Europeană şi de a consolida sectorul mass-media, potrivit unui comunicat al executivului comunitar.
Postul Naşul TV a primit o amendă record de la CNA - 100.000 de lei Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, joi, cu amendă de 100.000 de lei postul Naşul TV pentru încălcarea dispoziţiilor legislaţiei audiovizuale referitoare la vaccinarea împotriva Covid-19.
Primul acord pe ”drepturi de vecinătate”: Google va plăti AFP pentru cinci ani pentru a-i folosi conținutul online La finalul unor negocieri acerbe privind aplicarea „drepturilor de vecinătate”, Google și AFP au ajuns la un acord pentru a plăti pentru cinci ani continutul agentiei internationale de presă.
Parlamentul a votat: Șeful TVR este Dan Turturică și Răzvan Dincă este noul președinte al Radioului public Jurnalistul Dan Turturică este noul președinte al TVR iar Răzvan Ioan Dincă este președintele Radioului public, potrivit votului dat de Parlament în Plenul comun. Turturică a beneficiat de sprijinul PNL, iar Dincă de cel al PSD. ”Niciun vot împotrivă. Mă face să sper că se poate face treabă deasupra tensiunilor politice. Știu că va fi greu, dar nu imposibil!”, a scris Turturică pe Facebook.
CNA: Realitatea Plus - amenzi de 40.000 de lei şi 15.000 de lei / Afirmaţii neprobate despre Iohannis şi Gorghiu Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, joi, postul Realitatea Plus, cu amenzi de 40.000 de lei şi 15.000 de lei, pe motiv că a încălcat prevederile legislaţiei audiovizuale prin difuzarea unor informaţii şi afirmaţii neprobate, defăimătoare la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a senatorului PNL Alina Gorghiu.
CNA: România TV - amendă de 10.000 de lei pentru declaraţii ale preotului Valentin Guia şi ale Danei Budeanu despre Clotilde Armand Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, miercuri, postul România TV, cu o amendă de 10.000 de lei din cauza încălcării prevederilor legislaţiei audiovizuale prin difuzarea unor afirmaţii xenofobe ale preotului Valentin Guia şi ale unor declaraţii ale Danei Budeanu despre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
​Grupul ceh PPF, care deține și PRO TV, vinde mari afaceri de comerț online, după moartea miliardarului Petr Kellner Grupul financiar ceh PPF, fondat de Petr Kellner, vinde acum, după decesul miliardarului, participațiile pe care le deține în două afaceri de comerț online și livrări, din Cehia, evaluate la aproape 1 miliard de euro.
The New York Times are un milion de abonați în străinătate / Venituri în creștere puternică The New York Times a trecut pragul de un milion de abonați digitali în străinătate, a anunțat miercuri CEO-ul său, Meredith Kopit Levien, care încă vede loc de creștere pentru cotidianul din afara Statelor Unite, potrivit AFP.
Rețeaua de socializare a lui Trump a găsit o gazdă web / ”Vor fi servere peste tot” ​Viitoarea rețea socială a lui Donald Trump va fi găzduită pe RightForge, o companie de infrastructură a internetului prietenoasă cu conservatorii, a declarat marți CEO-ul Martin Avila, potrivit AFP.
CNA a amendat România TV cu 45.000 de lei pentru emisiuni şi dezbateri în care s-au făcut referiri la Clotilde Armand şi Raed Arafat Postul România TV a fost amendat, miercuri, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), cu 45.000 de lei pentru emisiuni de ştiri şi dezbateri în care s-au făcut referiri la primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi la şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by