MEDIA & PUBLICITATE
CNA: Amendă de 20.000 de lei pentru postul Naşul TV Postul de televiziune Naşul TV a fost sancţionat, miercuri, de Consiliul Naţional al Audiovizualului, cu amendă de 20.000 de lei, iar postul Kanal D a primit somaţii publice.
Din 2004 SUA și-au pierdut un sfert din ziare - 2.100 / Pe ultimul loc la încrederea în presă După anii '90 redacțiile au suferit o contracție nemaipomenită, cu adevărat înspăimântătoare. Pew Research Center a publicat marți un raport conform căruia „angajarea în redacții în SUA a scăzut cu 26% față de 2008”. Din 2004 SUA și-au pierdut un sfert din ziare - 2.100. Printre ele se regăsesc 70 de cotidiene și peste 2.000 de săptămânale și periodice, scrie The New York Times.
Google a fost amendată cu 500 de milioane de euro în Franța Google a fost amendată de autoritățile franceze din domeniul concurenței cu 500 milioane euro pentru că ar fi încălcat legislația de copyright și nu a negociat cu bună credință cu editorii de presă pe tema remunerației pe care aceștia trebuie să o primească, scrie AFP. Este cea mai mare amendă dată vreodată de Autoritatea franceză din domeniul concurenței pentru nerespectarea unei decizii.
Piața media românească va depăși jumătate de miliard de euro în 2021/ Bugetele de media digitală au crescut cu 6% în 2020, principalii beneficiari fiind Google, Facebook și Programmatic Piața media va depășit jumătate de miliard de euro în acest an, după ce anul trecut a înregistrat 462 milioane euro, estimează Initiative România, în raportul The Media Fact Book, care precizează că bugetele de media digitală au crescut cu 6% în 2020, principalii beneficiari fiind Google, Facebook și Programmatic.
Corporate BAD News: Netflix ar trebui să aibă în vedere reclame și sporturi, ca să-și susțină creșterea Cu numărul de abonați și prețul acțiunilor în creștere mai redusă, analistul Michael Nathanson, citat de NextTv.com, crede că liderul pieței de streaming ar trebui să se gândească la introducerea de publicitate și sporturi.
SUA: Presa națională cotidiană merge bine, ceilalți suferă (studiu) New York Times, Wall Street Journal și Washington Post au avut un an bun în 2020, în timp ce restul cotidienelor americane au scăzut în ciuda unei accelerări a abonaților digitali, potrivit unui studiu publicat marți de institutul independent Pew Research Center, citat de AFP.
VIDEO Consumul de știri online în România și Europa: Institutul Reuters si Facultatea de Jurnalism lansează a zecea ediție a Digital News Report UPDATE Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării lansează miercuri, de la ora 10.00, cea de-a zecea ediție a Digital News Report (DNR), rezultatul celei mai mari cercetări multianuale, internaționale, despre consumul de informație și opinie al audiențelor digitale, evenimentul fiind transmis live pe pagina de Facebook a FJSC.
Realitatea Plus, amendată de CNA cu peste 35.000 de lei pentru emisiunea Ancăi Alexandrescu Consiliul Național al Audiovizualului a dat mai multe amenzi Realității Plus în ședința de joi, invocând mai multe încălcări ale legislației făcute în emisiunea „Culisele statului paralel” moderată de Anca Alexandrescu. Acuzațiile aduse patronului B1 TV, Sorin Oancea, sau lui Victor Ponta, sunt invocate în decizie.
Fostul jurnalist Alin Bogdan a murit Alin Bogdan, fost jurnalist la Adevărul și Gândul, a murit la vârsta de doar 43 de ani. Alin Bogdan a intrat în presă în 1998, ca redactor la Adevărul.
Antena 1, amendată de CNA pentru o emisiune Acces Direct / 10.000 de lei pentru ”viceprimarul arab” Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, joi, cu amendă de 10.000 de lei, postul de televiziune Antena 1, din cauza încălcării prevederilor legislaţiei audiovizuale referitoare la informarea corectă şi pentru proferarea unor afirmaţii discriminatoare la adresa unei persoane de origine arabă, transmite Agerpres.
Două noi televiziuni - MeteoTV.tv şi Z-TV.tv - au primit licenţă CNA Două noi televiziuni, una care va prezenta buletine meteo non-stop - MeteoTV.tv şi a doua care va prelua ştiri din online şi le va prezenta sub formă de text - Z-TV.tv, au primit licenţa în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului.
webPR: Dan Negru, în colaborare cu radiourile locale prin ARBOmedia Începând cu 10 mai 2021, vedeta de televiziune Dan Negru va realiza o rubrică zilnică, "Vorba lu’ Negru", ce urmează să fie difuzată de cele mai importante radiouri locale.
Tabloidul german Bild, cel mai citit din Germania, îşi va lansa propriul post de televiziune Tabloidul german Bild, cel mai citit din Germania, îşi va lansa propriul post de televiziune,cu scopul de a se impune în sectorul profitabil al videoclipurilor live, a anunţat luni proprietarul Axel Springer, potrivit AFP.
CNA poate restricţiona un serviciu media dacă incită la ură şi terorism. Taxă pe platforme de streaming - proiect Posibilitatea CNA de a restricţiona un serviciu media dacă incită la ură, violenţă şi terorism, dar şi o taxă pe platformele de streaming video online, iar fondurile să fie alocate Fondului cinematografic, sunt două dintre modificările făcute de Ministerul Culturii printr-un proiect de lege care prevede mai multe schimbări în domeniul audiovizual şi al cinematografiei.
Organizații civice, scrisoare către liderii coaliției: Numirea de către Consiliul de Administrație a directorului general al TVR și Radioului public deprofesionalizează cele două instituții Mai multe organizații civice își exprimă "îngrijorarea" cu privire la modul în care se prefigurează reorganizarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune și spun că numirea de către Consiliul de Administrație a directorului general al TVR și Radioului public deprofesionalizează cele două instituții.
Ramona Ursu a plecat de la Ziare.com, unde era redactor-șef / Ovidiu Vanghele pleacă și el Ramona Ursu a anunțat că a părăsit Ziare.com în urmă cu o săptămână, la nici un an de când se alăturase proiectului. Totodată, pleacă și jurnalistul Ovidiu Vanghele (care colabora cu Ziare.com), dar și Daniela Rațiu. În urma cu două săptămâni părăsea redacția și Ionel Stoica, cel care s-a alăturat Primăriei Sectorului 1, relatează Pagina de Media.
O nouă platformă de sport propune registrul sportiv al României O nouă platformă de stiri sportive s-a lansat în România. CitySport este o bibliotecă sportivă națională, unde se pot găsi modele de organizare și de antrenament pentru orice nivel de pregătire, de marketing și management sportiv și informații despre infrastructura sportivă din țară. O categorie importantă a platformei este Registrul sportiv al României, care conține toate asociațiile, cluburile sportive și bazele sportive din țară, potrivit unui comunicat de presă.
Ce ziare și reviste citesc bancherii din BNR: Topul publicațiilor românești și străine pentru care Banca centrală a cumpărat cele mai multe abonamente Banca Națională a României (BNR) a încheiat luna trecută un contract pentru achiziția de presă - publicații românești și străine aferente acestui an care să fie livrate atât la sediul central cât și la unitățile teritoriale, valoarea finală a achiziției fiind de aproape 590.000 de lei (fără TVA), arată datele din Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP). În topul publicațiilor românești cu cele mai multe abonamente cumpărate sunt ziarele de business, dar banca a cumpărat și reviste de istorie, precum și ziare de satiră ori tabloide. Vezi în articol ce firme vor livra către BNR ziarele și revistele din acest an.
VIDEO Vloggerul Selly, explicații despre petrecerea de ziua sa: ”Legea e foarte stupidă și nu se aplică pentru toți” / ”Ireal câtă ipocrizie există în România” Vloggerul Selly (Andrei Șelaru) a postat un material video pe canalul său de youtube în care vorbește despre amenda primită de poliție în urma petrecerii de ziua sa. Selly spune că legea ”este foarte stupidă” deoarece ”cluburile sunt pline” și legea nu se aplică ”pentru toată lumea la fel”. Referitor la cântăreții de manele, acesta spune că el și prietenii săi ascultă și un astfel de gen muzical.
Cele mai populare reclame pe YouTube în România în 2020 2020 a fost anul în care YouTube a atins un număr record de români activi în platformă: 12 milioane lunar, dar și de branduri care s-au promovat prin formatele video cele mai cunoscute: „TrueView in stream”, Bumper, „Video for action” (pentru obiective de performanță).

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by