MEDIA & PUBLICITATE
A murit jurnalistul și caricaturistul Octavian Andronic Caricaturistul și jurnalistul Octavian Andronic, autorul cunoscutei rubrici „ANDOgrafia zilei”, a încetat din viață, la vârsta de 74 de ani, conform mai multor postări pe Facebook ale familiei și prietenilor. Andronic a colaborat cu mai multe trusturi media, publicații și televiziuni, printre care MediaPro, Tele7abc, Amos News, Cronica Română și canalul Senso TV.
Ce firme îşi mai fac campanii prin SMS şi cât costă o astfel de promovare În luna decembrie, în general, se înregistrează cifre record în ceea ce privește volumul de SMS-uri trimise, comparativ cu alte perioade ale anului când companiile au, în medie, un flux de două până la patru SMS-uri pe lună, explică o platformă locală de comunicare prin SMS. Ce firme apelează la astfel de campanii şi cât costă.
Cât vor investi firmele în publicitate în următorii doi ani şi cum vor să se promoveze - studiu Piața globală de publicitate și-a revenit mai rapid decât fusese prognozat, după căderea severă din T2 cauzată de pandemia de coronavirus, iar potrivit analizei Zenith Advertising Expenditure Forecasts, va încheia anul 2020 cu o scădere de 7,5%, la valoarea de 587 miliarde de dolari. În România scăderea investițiilor media ar putea ajunge până la 3,5% până la sfârșitul anului, cinema, presa, radio și outdoor fiind mediile cele mai afectate. Care sunt estimările pentru următorii doi ani.
Reuters a publicat știrea cu demisia lui Ludovic Orban ilustrând cu poza lui Viktor Orban Se întâmplă și la case mai mari. Agenția de presă Reuters a publicat rapid o știre cu demisia premierului român Ludovic Orban din fruntea guvernului, doar că a ilustrat din greșeală cu poza premierul maghiar Viktor Orban.
Ziaristul Sebastian Zachmann pleacă de la Adevărul la Prima TV Jurnalistul Sebastian Zachmann pleacă, după 9 ani, de la cotidianul Adevărul la Prima TV, unde va lucra în echipa de știri Focus ca senior corespondent pe zona de politic.
Vladimir Tismăneanu rămâne fără rubrica de la Radio Europa Liberă: „Ceea ce n-au reușit Ceaușescu si Iliescu, a reușit doamna Tănase” Vladimir Tismăneanu nu va mai publica editoriale pentru Radio Europa Liberă. Acesta a scris marți pe pagina sa de Facebook că a fost anunțat de Elena Vijulie, directoarea secției române, că, „din rațiuni financiare”, rubrica Agora de pe site-ul secției române se desființează.
Cum s-a schimbat comportamentul consumatorilor în pandemie Românii au devenit mai atenți la prețuri comparativ cu anul trecut. Totuși, segmentele tinere rămân mai puțin sensibile la preț și mai impulsive față de media celorlalte grupuri din mediul urban. Adolescenții caută proximitate, tinerii necăsătoriți sunt atenți la caracteristicile produselor și la reputația mărcilor, în timp ce familiile cu copii iau deciziile de cumpărare pe baza experienței lor anterioare, arată un studiu realizat de o agenţie media.
CNA: Mai multe posturi au primit somaţii publice pentru încălcarea regulilor privind campania electorală Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, marţi, cu somaţii publice, posturile Antena 3, B1 TV, Digi 24, Realitatea Plus, Naşul TV şi Speranţa TV, din cauza încălcării prevederilor legislaţiei audiovizuale privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.
Comisia avertizează România pentru netranspunerea Directivei privind conținutul audiovizual Comisia Europeană a lansat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva a 24 de state (23 state membre şi Regatul Unit) pentru neadoptarea noilor norme care reglementează coordonarea la nivelul UE a tuturor serviciilor mass-media audiovizuale, atât programele de televiziune tradiționale, cât și serviciile la cerere, precum și platformele de partajare a materialelor video.
Protest al organizatorilor de evenimente educaționale de business, tehnologie, IT, antreprenoriat și creative. Apel către Guvernul Orban pentru adaptarea schemelor de ajutor de stat Organizatorii evenimentelor educaționale de business, tehnologie, IT, antreprenoriat și creative protestează față de faptul că Guvernul ignoră acest sector important de activitate aflat în imposibilitatea de a mai funcționa și-i cer premierului Ludovic Orban adaptarea schemelor de ajutor de stat specificului acestei industrii.
România, sprijin financiar de 250.000 euro pentru presa și societatea civilă din Republica Moldova România va acorda 250.000 euro în sprijinul societății civile și al presei independente din Republica Moldova, a anunțat miercuri Ministerul de Externe.
Angajaţii TVR vor fi testaţi pentru Covid-19 / Cei cu probleme de sănătate vor lucra de acasă Angajaţii TVR vor fi testaţi pentru Covid-19, iar cei cu probleme de sănătate vor lucra de acasă, potrivit Televiziunii Române, care a anunțat mai multe măsuri care vor intra în vigoare de luni.
webPR: Influencer Marketing Conference, evenimentul care aduce bunele practici în colaborările brand-urilor cu creatorii de conținut Influncer Marketing Conference, cel mai important eveniment dedicat influencerilor, revine cu o ediție exclusiv online, pe 10 noiembrie 2020, sub forma unei transmisiuni live de pe o scenă amenajată ca un studio TV.
Selly a dat în judecată postul România TV (Pagina de Media) Andrei Șelaru - Selly a acționat oficial în judecată postul România TV și solicită televiziunii 100.000 de euro daune pentru, spune el, "prejudicii de imagine", anunță paginademedia.ro.
Monica Anisie promite o lege care „să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul” Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat miercuri că va face „toate demersurile” pentru ca Parlamentul să adopte anul viitor o lege care „să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul”.
10 ani de Instagram și primul World of Instagram Summit- webPR Cum comunicăm în 2020 pe Instagram? Ce noutăți au apărut, care a fost reacția creatorilor de conținut și cum și-au adaptat brandurile campaniile de comunicare? Dar, mai ales, ce și cum va funcționa de acum încolo?
Youtube Select ajunge și în România. 9 milioane de români se uită zilnic pe Youtube; TV-urile au depășit deja desktop-urile Google va lansa și în România, în luna octombrie 2020, Youtube Select, un mod mai eficient de plasare a reclamelor în videoclipuri. Statisticile de consum video din 2020 arată că utilizatorii petrec tot mai multe ore pe Youtube și urmăresc videoclipurile mai mult pe televizoare decât pe desktop-uri.
Facebook a demontat o noua campanie de manipulare pro-Trump Conturi mascate și comentarii aparent sincere: Cea mai recentă campanie pro-Trump de manipulare a alegătorilor americani demontată de Facebook a fost orchestrată de o firmă de marketing, acum interzisă de pe platformă, la 26 de zile până la alegerile prezidențiale sub tensiune ridicată, potrivit AFP.
Banii necheltuiți pe campania de informare publică vor putea fi redistribuiți între categoriile de servicii media Guvernul are pe ordinea de zi un proiect de OUG care modifică legislația privind campania de informare publică a Guvernului în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19. Actul normativ are în vedere ca, în situația în care sumele prevăzute pentru campaniile de informare publică nu se utilizează integral pe categorii de furnizori de servicii media, banii să poată fi redistribuiți.
Google finanţează cu 1 miliard de dolari în următorii trei ani peste 200 de publicaţii din lume Alphabet, compania care deţine Google, va plăti 1 miliard de dolari către un număr de peste 200 de publicaţii din întreaga lume în următorii trei ani, în contextul în care lansează un serviciu de ştiri, notează Reuters.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by