MEDIA & PUBLICITATE
Global News, televiziune la care are emisiune și Mugur Mihăescu, a fost sancționată de CNA cu suspendarea emisiei din cauza dezinformărilor: „Bicarbonatul de sodiu vindecă toate formele de cancer” Televiziunea conspiraţionistă Global News, la care au emisiuni Adriana Bahmuţeanu şi Mugur Mihăescu, s-a ales cu o sancţiune de la CNA după ce a avut pe post o serie de dezinformări, legate de sănătate, pandemie sau războiul din Ucraina. Printre afirmațiile care au atras suspendarea emisiei timp de 10 minute au fost că: „Bicarbonatul de sodiu vindecă toate formele de cancer” sau că în „Ucraina sunt construite baze subterane unde sunt duși copiii furați, traficați”.
Organizația „Reporteri Fără Frontiere” vrea să dezvolte un instrument de inteligență artificială pentru jurnaliști Organizația Reporteri Fără Frontiere și Alianța presei de informare generală - care reunește aproximativ 300 de titluri de informații zilnice din Franța - s-au asociat pentru a crea un instrument de inteligență artificială în folosul jurnaliștilor.


Două cotidiene franceze testează inteligența artificială pentru corectarea articolelor Două cotidiene din estul Franței, L'Est Républicain și Vosges Matin, vor testa utilizarea ChatGPT „în cadrul strict al verificării și corectării conținutului prezentat de corespondenții noștri de presă locală”, a anunțat miercuri proprietarul lor, grupul Ebra, citat de AFP.
De ce nu vezi aproape deloc știri despre războiul Israel vs Hamas pe feed-ul Facebook - Cum au ajuns rețelele sociale să „abandoneze” știrile Mulți oameni au observat că nu prea le apar în feed-ul de pe Facebook știri despre războiul din Israel, deși erau interesați de subiect. Lucrurile s-au schimbat mult și față de începuturile războiului din Ucraina și un lucru este clar: Facebook, Twitter (mai nou X) dar și TikTok și Instagram dau tot mai puțină importanță afișării știrilor. Cum se explică declinul?
​Solicitare transmisă CNA pentru integrarea de mesaje de avertizare a populației privind riscurile legate de jocurile de noroc O solicitare de introducere la nivel național, pe toate canalele de televiziune și radio, a unui mesaj de avertizare cu privire la riscurile jocurilor de noroc și dependența asociată jocurilor de noroc a fost depusă de Asociația Code for Romania la Consiliul Național al Audiovizualului.
Cristian Tudor Popescu va colabora cu Recorder pentru realizarea unei emisiuni live Recorder anunță că celebrul jurnalist Cristian Tudor Popescu va colabora cu ei și va realiza emisiuni live, difuzate exclusiv online și care pot fi urmărite pe canalul YouTube Recorder Talks. Emisiunea se va numi “Cap la cap” cu Anca Simina și Cristian Tudor Popescu.
Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează platforma online trUE Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat astăzi o nouă platformă online dedicată combaterii dezinformării: trUE – Adevărul gol-goluț. Platforma va ajuta la consolidarea strategiei de combatere a unui fenomen din ce în ce mai prezent atât la nivel global cât și în societatea românească.
Averea purtătorului de cuvânt al Guvernului: Ce bani a încasat anul trecut de la TVR și de la Asociația care reprezintă Orange, Vodafone și Telekom Cu o experiență de peste 20 de ani în TVR, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciolacu, Mihai Constantin, a avut mai multe surse de venituri anul trecut, dar cei mai mulți bani nu au fost încasați de la Televiziunea Publică, ci din poziția de director executiv al AOMR - Asociația care preprezintă Orange, Vodafone și Telekom Mobile.
Comisia Europeană numește X (Twitter) principala platformă socială de dezinformare privind războiul din Ucraina X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, este cea mai mare platformă socială de dezinformare dintre principalele platforme online, a declarat marți vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova.
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky își vinde participația la Le Monde lui Xavier Niel Miliardarul ceh Daniel Kretinsky a anunțat sâmbătă că se retrage din capitalul grupului Le Monde, vânzându-și acțiunile unui alt miliardar cu participații în grupul media, francezul Xavier Niel, potrivit AFP.
Cum se apără BBC în scandalul Russell Brand Directorul general al BBC, Tim Davie, a apărat miercuri activitatea desfășurată în cadrul serviciului public de radiodifuziune în momentul plecării comediantului Russell Brand de la radioul public în 2008, potrivit AFP.
Ce datorii are Aleph, firma lui Sârbu aflată în insolvenţă: Peste 32 de milioane de euro - Paginademedia Numai la stat, la Finanţele Publice Bucureşti, Aleph Media are datorii de peste 7,5 milioane de euro (peste 37 de milioane de lei creanţa acceptată). Lista creanţelor salariale - adică salarii datorate - cuprinde 400 de nume, iar suma totală este de aproape un milion şi jumătate de euro (peste şapte milioane de lei)., dezvăluie paginademedia.ro.
​FOTO: Imagini cu Castelul Peleș, pe străzile din Paris, în timpul Cupei Mondiale de Rugby Imagini cu Castelul Peleș sunt afișate pe autobuze turistice care circulă pe străzile din Paris, pe perioada Cupei Mondiale la Rugby, într-o campanie derulată de Ministerul român al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, pentru promovarea destinațiilor turistice din România.
Cum a fost sancționat postul Nașul TV după ce nu a reușit să aducă dovezi privind tunelurile dacice de sub Bucegi / Membru CNA: Nașul TV, „televiziunea din tunelurile de sub Carpați. Nu există” Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat miercuri postul Nașul TV pentru că a difuzat imagini cu presupusele tuneluri din Munţii Bucegi cu 10 minute de întrerupere întrucât nu a venit cu dovezi privind existența acestora, deși a avut răgaz două săptămâni să facă acest lucru.
Giganții din domeniul tehnologiei nu sunt eficienți împotriva dezinformării rusești (studiu) Marile platforme online, precum TikTok și Twitter, nu au reușit să combată eficient dezinformarea rusă în primul an al războiului din Ucraina, potrivit unui studiu publicat miercuri de Uniunea Europeană și citat de AFP.
Câteva publicații mari au interzis companiei care a creat ChatGPT să le mai utilizeze conținutul pentru a antrena modele de AI Publicații precum New York Times, CNN, Chicago Tribune și ABC (Australia) au interzis web crawler-ele de la OpenAI, nedorind ca articolele din arhive să fie folosite pentru antrenarea diverselor modele extinse de limbaj care stau la baza aplicațiilor de AI.
Grupuri internaţionale de media cer elaborarea unui cadru juridic pentru utilizarea inteligenţei artificiale Mai multe grupuri internaţionale de media, între care AFP, The Associated Press şi Gannett/USA Today, au făcut apel la liderii politici şi responsabilii din sector să elaboreze un cadru juridic privind utilizarea inteligenţei artificiale (IA) în domeniul informaţiei, într-o scrisoare publicată miercuri, citată de AFP.
TVR, sancţionată de CNA: Scenograful Florin Gabrea, absent de pe genericul piesei „Livada de vişini”, producţie 1975 Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, marţi, cu somaţie publică Televiziunea Română, din cauza încălcării legislaţiei în domeniul informării corecte prin difuzarea spectacolului cu piesa „Livada de vişini”, de A.P. Cehov, o producţie a TVR din anul 1975, de pe genericul căreia lipsea numele scenografului Florin Gabrea, scrie Agerpres. Sancţiunea a fost votată în unanimitate de membrii CNA.
Agenția franceză de presă AFP dă Twitter în judecată. Ce spune Elon Musk Agenția de presă AFP a deschis proces împotriva rețelei sociale X, până de curând cunoscută sub numele Twitter, pentru că americanii nu au venit să negocieze drepturile și plățile pentru a utiliza conținutul AFP pe rețea.
De ce nu a transmis TVR Campionatul Mondial de Înot la care a participat David Popovici TVR face publice detaliile negocierilor pentru transmiterea Campionatului Mondial de Natație de la Fukuoka, unde a concurat David Popovici.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by