MEDIA & PUBLICITATE
Demisie la vârful TVR: șeful știrilor pleacă de la 1 septembrie Cătălin Prisăcariu, şeful ştirilor TVR, urmează să părăsească Televiziunea Română de la 1 septembrie, scrie Pagina de media.
Licitație de 10 milioane de euro pentru o investiție din PNRR: Promovarea a 12 rute turistice și culturale cu peste 300 de obiective 12 rute turistice și culturale, cu peste 300 de obiective turistice precum castele, castre romane, biserici fortificate, mănăstiri ori Delta Dunării, ar urma să fie marcate și semnalizate, dar și promovate online și offline local și internațional prin crearea de informații digitalizate ori aplicații pentru telefon, în urma unei licitații lansate joi de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
Disney a depășit Netflix la numărul de utilizatori pe platformele de streaming Grupul Disney, prin cele trei servicii de streaming ale sale, a depășit Netflix la numărul de utilizatori. Compania a anunțat și că Disney+ va avea la final de an și o versiune cu reclame la 8 dolari/lună, în timp ce varianta din prezent va costa 11 dolari în SUA, față de 8.
Dan Șucu, proprietar Mobexpert și acționar la Rapid, intră pe piața media Omul de afaceri Dan Șucu - proprietar al grupului Mobexpert și acționar cu 50% la clubul de fotbal FC Rapid Bucureşti - a cumpărat de la ING Bank creanța pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group, intrând, astfel, pe piața media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie, scrie Profit.ro.
City break în România: Statul român vrea să cumpere promovare TV și online în Marea Britanie și Germania pentru a atrage turiștii din aceste țări Guvernul vrea să deruleze o campanie de promovare turistică pe TV și online în Marea Britanie și Germania, unul dintre obiective fiind creșterea notorietății României ca destinație turistică pentru city break. Statul susține că cele două țări generează un număr mare de turiști pentru România și au un potențial ridicat atât economic, cât și în privința consumului de publicitate TV-online.
Industria de media şi divertisment din România va creşte cu 10% în acest an, la 3,4 miliarde euro Industria de media şi divertisment din România este estimată să crească cu 10% în acest an, comparativ cu 2021, la 3,4 miliarde euro, majoritatea segmentelor urmând să înregistreze majorări, arată un raport PwC, citat de News.ro.
Netflix a făcut un parteneriat cu Microsoft pentru viitoarele abonamente mai ieftine, dar care vor conține și reclame Netflix a anunțat în aprilie că va lansa și abonamente mai ieftine, dar care însă vor conține și reclame, mișcarea fiind criticată de mulți. Netflix a anunțat acum și partenerul cu care va lansa aceste noi abonamente: Microsoft.
Televiziunea este principala sursă de știri pentru cetățenii UE, platformele de știri online sunt pe locul doi, arată un studiu Eurobarometru Televiziunea este principala sursă de știri pentru cetățenii UE, urmată de paltformele online de știri, radioul și rețelele sociale, arată un sondaj Eurobarometru. În România, TV-ul are o pondere mai mare decât media UE, la fel și platformele online și rețelele sociale, dar presa scrisă are o importanță mult mai mică.
GSP. Prezintă știri la TVR despre ministrul Novak, apoi îl consiliază. Reacție oficială incredibilă a postului public. Care este salariul său Prezentatorul rubricii sport de la televiziunea publică, este din luna mai consilierul personal pe probleme de comunicare al ministrului Eduard Novak. Joi seară, la TVR, Costin a prezentat știri despre șeful său.
Facebook adaugă un nou partener în programul de fact-checking din România: platforma Factual Facebook (Meta) anunța în noiembrie 2020 că lansează în premieră și în România un program de verificare a veridicității știrilor, în parteneriat cu agenția franceză de știri AFP. Acum, Meta adaugă încă o platformă de verificare, Factual, care a fost înființată în 2014 și este certificată prin Rețeaua internațională non-partizană de verificare a faptelor.
Digital Lead cu Alex Victoriu, TikTok Central Europe: La ce se uită românii pe TikTok și cum a crescut publicitatea pe platfomă Invitat în cadrul emisiunii Digital Lead, Alex Victoriu, Partnership Manager TikTok Central Europe a explicat la ce fel de videoclip-uri se uită românii, cât de stricte sunt regulile comunității privind conținutul postat și cum a crescut rețeaua de socializare în România în ultimul an.
Netflix va lansa un reality show bazat pe Squid Game. Cât va fi marele premiu și când vor fi filmările Netflix a anunțat Squid Game: The Challenge, un reality-show bazat pe serialul care a fost cel mai mare succes din istoria companiei. Premiul cel mare va fi unul record, 4,5 milioane dolari, dar diferența față de film este că nu va fi o luptă pe viață și pe moarte.
Motivul pentru care oamenii evită să citească știrile importante ale momentului / Câtă încredere au românii în presă Fie că este vorba de politică, pandemia COVID-19 sau războiul din Ucraina, oamenii spun că evită să citească știrile pe acest subiect deoarece au un efect negativ asupra stării lor de spirit sau ar putea fi la baza unor discuții pe care vor să le evite.
VIDEO Google News Showcase este disponibil și în România. Știrile HotNews.ro și StartupCafe.ro pot fi citite și pe Google News și Google Discover Google România anunță lansarea oficială a Google News Showcase, un produs și un program de licențiere prin care redacțiile de știri vor avea mai mult control pe conținutul afișat în aplicația de știri Google. Publicațiile partenere News Showcase vor primi plăți lunare de licențiere de la Google, pentru conținutul publicat în News Showcase.
Cristian Tudor Popescu, rămas fără emisiunea de la Digi 24: "Deși concediat, nu plec în concediu" Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a anunțat, marți, pe Facebook, că emisiunea sa din 3 iunie de la Digi24 a fost ultima, conducerea postului de televiziune hotărând să înceteze colaborarea cu el: "Diagnosticele puse în Cap limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala".
10 tendințe esențiale în marketingul digital pentru 2022 Într-o eră a vitezei, într-o eră a informației, într-o eră a Internetului și rețelelor sociale, este o adevărată provocare să ții pasul cu noutățile și schimbările când lucrezi în marketing sau comunicare. De aceea, este foarte important, din când în când, să îți actualizezi baza de cunoștinte, fie prin cercetarea tendințelor, fie prin schimbul de experiență cu oamenii din domeniu.
Adelin Petrișor se întoarce la TVR după doar câteva luni la Euronews România / Ce va face jurnalistul la Televiziunea Națională Jurnalistul Adelin Petrişor revine de miercuri, 1 iunie, la Televiziunea Publică, după trei luni la Euronews România, de unde a plecat chiar înainte de lansarea postului.
Jurnalistul Adelin Petrișor și-a dat demisia de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului Jurnalistul Adelin Petrișor a anunțat pe blogul personal că a demisionat de la Euronews România, invocând motive care „nu sunt dramatice”.
România și alte 4 țări UE, trimise în fața Curții Europene de Justiție pentru netranspunerea Directivei privind serviciile mass-media audiovizuale Comisia Europeană a decis joi, 19 mai, să trimită România, Cehia, Irlanda, Slovacia și Spania în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru netranspunerea în legislație a Directivei UE privind serviciile mass-media audiovizuale. Comisia solicită impunerea de sancțiuni financiare împotriva acestor țări.
Disney+, unul dintre principalii concurenți ai Netflix, a ajuns la 137 milioane de utilizatori Disney+ a anunțat rezultatele financiare și a adăugat 8 milioane de useri noi în trei luni, ajungând la un total de 137 milioane. Netflix are 222 milioane de useri. Analiștii estimaseră un total de 135 milioane de abonați pentru Disney+ care se lansează pe 14 iunie în România și abonamentul standard va costa 30 de lei/lună.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors
WebPR
Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by